IP: *.* 20.08.02, 19:06
Jak wyglądała wasza, całkiem pierwsza wizyta u ginekologa prosze opiszcie mi
Obserwuj wątek
    • Gość: agniesia1 Re: ginekolog IP: *.* 20.08.02, 19:16
      Mówiąc szczerze nie za bardzo ją pamiętam.Wiem ,żę miałam coś koło 16 lat jak sama postanowłam wybrać się do lekarza ,żeby sprawdził czy wszystko jest ok. Wtedy były takie przychodnie dla młodzieży i tam poszłam. Okazało się wszystko jest dobrze.Do poradni poszłam sama , nikt mi nie kazał ani też nie "musiałam".Po prostu chciałam się przebadać.Pozdrawiam
    • Gość: Aluc Re: ginekolog IP: *.* 20.08.02, 19:35
      miałam 17 lat, zatrzymała mi się miesiączka od gwałtownego odchudzania :lol:, miejsce akcji poradnia K"stosunki były?""jak ciąża, to usuwamy?""nie wrzeszcz, wcale nie boli, nie trzeba było się puszczać"dodam, że pani doktor była po paru latach główną w Łodzi orędowniczką absolutnego zakazu aborcji :lol: że nawiążę do innego wątkubrrrr :ouch: mam nadzieję, że moja córka, jeśli będę ją miała :D, trafi o niebo lepiej
    • Gość: ania2204 Re: ginekolog IP: *.* 20.08.02, 19:36
      Zawsze strasznie sie tym stresowalam, jak bedzie wygladala ta pierwsza wizyta. Gdy wreszcie poszlam do ginekologa, mialam jakies 22 lata i problem z plamieniami (na sama kontrole to nie wiem kiedy bym poszla). Bylam prywatnie, u faceta i zaprowadzila mnie tam mama :-). Powiedzialam, ze to moja pierwsza wizyta i lekarz wzial to pod uwage - mowil dokladnie co bedzie robic podczas badania. Wczesniej przeprowadzil ze mna dokladny wywiad. Byl to moj pierwszy ginekolog i jak dotad jedyny, ktory badal mi piersi. Pozniej chodzilam juz do przychodni. Pamietam, ze przed tym pierwszym razem, myslalam sobie: moje zycie bedzie juz inne, przeszlam kolejny etap ;-).
    • Gość: olaart Re: ginekolog IP: *.* 20.08.02, 21:37
      17 lat, prywatnie u miłej starszej pani, miałam okropnie bolesne miesiączki. W sumie ok, byłam z mamą ale chyba wolałabym pójść sama.
    • Gość: Adzia Re: ginekolog IP: *.* 21.08.02, 06:53
      Chyba 22 latka, przyczyna - powszechnie znane skutki kuracji antybiotykiem ;-) Facet polecony, sprawdzony, fachowiec, dość delikatny. Do tego stopnia mu wierzyłam, że później prowadził moją ciążę, a zaufanie straciłam, kiedy po porodzie chciał wyleczyć bardzo rozległą nadżerkę jakimiś globulkami z jodyną ;-)
      • Gość: lea Re: ginekolog IP: *.* 21.08.02, 07:44
        Kotka Ostatnio pojawiałaś się na czacie i chyba wiem o co Ci chodzi ??? ( tak sądzę z Twoich zadawanych pytań ) Kotka, czy nie moasz nikogo, kto mógłby Ci zaoferować pomoc? Czy nie ma nikogo kto by Ci wytłumaczył te najprostsze sprawy, które dotyczą kobiet? A Twoja mama?Kotka - ginekolog zada Ci parę pytań : wiek, pierwsza i ostatnia miesiączka o Twoje dolegliwości, każe Ci wejść na taki fotel, przygotowany odpowiednio do badania.Prawdopodobnie zrobi ci wymaz.To takie podstawowe badanie. Jeżeli jesteś w ciąży to ją potwierdzi i założy kartę ciążową. Nie bój się, badanie nie jest miłe ale również nie jest bolesne.Pozdrawiam i zachęcam Ciebie kotko do poczytania odpowiedniej lektury, której jest obecnie pod dostatkiem. Kupuj np. pisemko Dziecko :)I jeszcze jedno - jeżeli potrzebujesz czyjejś pomocy, tak jak np. w kwestii ciuszków to delikatnie zapytaj, poproś i bąź miła. Nie możesz odzywać się do ludzi " to daj mi " i liczyć na pomoc.pozdrawiam Cię -lea
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka