Dodaj do ulubionych

Wpis do pamiętnika

IP: *.* 13.11.02, 11:59
Pewna 10-letnia dziewczynka poprosiła mnie o wpis do pamiętnika i zupełnie nie wiem co z tym fantem zrobić. Nic nie mogę sklecić. Bardzo bym chciała żeby było oryginalnie i sympatycznie, nadmienię dziewczynka jest mi b. bliska. A ja zupełnie nie mam zacięcia literackiego... Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Wpis do pamiętnika IP: *.* 13.11.02, 17:53
      Kiedy byłam dziewczynką również miałam pamiętnik. Pamiętam wpisała mi się do niego moja nauczycielka i te słowa pamiętam do dziś, jakoś szczególnie utkwiły mi w pamięci. Oto one: " Życie to nie bajka Każdy o tym wie Bajkę można powtórzyć Życia nigdy nie ".Pozdrawiam, myszka.
    • Gość: guest Re: Wpis do pamiętnika IP: *.* 13.11.02, 22:15
      Może to:Nie zmień serduszkaBądź taka jak terazA znajdziesz przyjaciółW niedoli nieraz.Nie sądź po ustach do uśmiechu skorych, że bół się w czyjejśnie zagnieździł duszy.Bo nie wiesz jak ciężko nierazwalczyć trzeba,nim ból się uśmiechem zgładzi.Nie ufaj temu co Ci dłoń ściskaI zda się kochać wiernieNie wierz miłości, bo ona śliskaCzęsto prowadzi na ciernie.W żartach zawsze bądź ostrożnaBo żart często zwodzi nasW żarcie serce stracić możnaA nie każdy serca wart.Dałabym Ci kwiat niezabudkiażebyś o mnie pamiętałaLecz kwiat uschnie za czas krótkiPamięć krótko będzie trwała.Chcąc w Twej myśli uprząść przędzyNie mam jasnego sposobuTylko pożycz mi pieniędzyPamięć potrwa aż do grobu.Chcesz cało przejść pomiędzyświatowym rozruchemBądź dla zwierząt człowiekiemA dla ludzi duchem.Bądzmy dalecy od tego co szumne,Co pustym dzwiękiem ucho nasze pieści,A ukochajmy, co jasne, rozumneCo jest głębokie i co pełne treściPozdrawiam :hello:
    • Gość: guest Re: Wpis do pamiętnika IP: *.* 13.11.02, 23:40
      A co ? Chcesz się pochwalić na Sakurze ? Więcej inicjatywy
      • Gość: Horska Re: Wpis do pamiętnika- do Miki IP: *.* 14.11.02, 11:18
        Mika o co chodzi?
    • Gość: _Tosiaa_ Re: Wpis do pamiętnika IP: *.* 14.11.02, 16:43
      na ezabawy wrzuc w wyszukiwarke " wierszyki" :)zamieściłam tam post wierszyki do pamiętników i otrzymałam piękne wpisy :bounce:gosia:hello:
    • Gość: ilka Re: Wpis do pamiętnika IP: *.* 14.11.02, 19:08
      Dzięki dziewczyny, jak zwykle jesteście nieocenionesmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka