Gość: mamazuczka
IP: *.*
28.11.02, 14:51
Figa,chciałam Cię zapytać, czy Ty piszesz pracę z socjologii czy co...?Co prawda już raz odpowiadałam na Twoje pytanie, ale zaczęłam się przy pytaniu dotyczącym prowadzenia dzieci do kościoła właśnie zastanawiać kim jesteś i co robisz i o co Ci tutaj właściwie chodzi...A może powiesz oficjalnie na forum e-dziecka kim jesteś, czego oczekujesz po forum e-dziecko - może się po prostu przedstawisz nam?To już kolejny wątek (nie będę ich tu przypominać bo nie ma sensu) który jest dość (powiedziałabym) kontrowersyjny. (tak zresztą mamy oceniały Twoje poprzednie wątki - zresztą określenie to jest bardzo łagodne).Figa (a może figa z makiem?)Czy Ty masz dzieci?Kochasz swoją mamę?Kochasz swojego ojca?Masz męża czy jesteś samotna?A może jesteś samotną matką z dzieckiem?Co sądzisz o kazirodztwie?Jaki masz stosunek do pedofilii?Czy uznajesz stosunki homoseksualne czy je potępiasz?Czy chodzisz z dziećmi i mężem do kościoła?A może chodzisz do kościoła z żoną i dziećmi?........................?????????????..................?????????????..................?????????????Jeśli już zadajesz tego rodzaju pytania, to dobrze byłoby gdybyś sam/a się jakoś do niego ustosunkował/a osobiście. Jak wiesz w Konstytucji mamy zagwarantowane prawo do "wolności słowa, sumienia i wyznania". Więc skoro już stawiasz takie pytanie (dot. prowadzania dzieci - i w domyśle rodziców - do kościoła) to najpierw sama opowiedz coś o sobie i swoich dzieciach i czy Ty z nimi chodzisz do kościoła i jakie masz w tym względzie doświadczenia, a potem spytaj jakie doświadczenia mają inni rodzice! Wtedy można WYMIENIĆ się DOŚWIADCZENIAMI!!Nie piszę tego po to by moralizować, ale zastanawiają mnie Twoje pytania stawiane na forum, na które sama nie odpowiadasz - co najwyżej coś tam nadmieniasz, gdy któraś z mam się do Ciebie o to zwróci - i to też nie piszesz o sobie tylko o znanych Ci osobach. Zastanawiające, nieprawdaż?Reasumując - jeśli stawiasz pytanie (nawet kontrowersyjne)-bądź łaskaw/a najpierw sam/a odnieść się do tego pytania, podać jakieś fakty z własnego życia, które Cię do takiego pytania UPOWAŻNIAJĄ a dopiero potem postaw to pytanie na forum, a nie indaguj ludzi na ten czy inny temat ot tak, pytaniem "z powietrza".Uważam, że byłoby to znacznie UCZCIWSZE względem rodziców z e-dziecka. Forum e-dziecka przede wszystkim rozwiązuje i pomaga rozwiązywać PROBLEMY wielu rodziców. I jest im bardzo pomocne. Wykorzystywanie rodziców i ich wiary w dobre intencje zadającego pytanie jest dalece niestosowne i nawet nieetyczne.Bo Oni (rodzice) są tak bardzo uczciwi, że na każde pytanie postawione na forum odpowiadają - po to BY POMÓC!!!!Chyba, że zbierasz materiały do pracy czy jakichś artykulików.... a jeśli tak, to napisz o tym UCZCIWIE i OFICJALNIE i sądzę, że również w tym przypadku my - rodzice - chętnie Ci POMOŻEMY. Ale sprawa musi być postawiona uczciwie....ps.Czy adres mailowy Ministerstwa Gospodarki pod którym można do Ciebie pisać ma jakieś znaczenie?