Dodaj do ulubionych

DZIECI TO MY SAMI

IP: *.* 01.12.02, 23:53
DZIECI TO MY SAMI sł. Andrzej Mogielnicki Budzisz się jak codzień, bo pachnie już mlekiem.Zasnąłeś dzidziusiem,a wstałeś człowiekiem.Zmieniają się naglepokoje i twarze.A co potem będziejeszcze się okaże.Do domu dalekoi przyszłość niepewna.Głośno beczy w kącieUpadła Królewna.Za dużo tu ludzi,hałasu i zdarzeń.A co będzie potemjeszcze się okaże.Dzieci to my samitylko trochę wcześniej,nim życie na dobreugodzi boleśnie.Dzieci to my sami,nasze niepokoje.To nasze odbicie,nim czas zrobi swoje...To bardzo piękna piosenka... taki prezent - niespodzianka dla wszystkich Dzieciaczków i Ich Mamuś na eDziecko...Daddy :spookie:
Obserwuj wątek
    • Gość: akacha Re: DZIECI TO MY SAMI IP: *.* 02.12.02, 01:10
      dzięki daddy, sama prawda najprawdziwsza :)cudneakacha-kacha
    • Gość: guest Re: DZIECI TO MY SAMI IP: *.* 02.12.02, 02:41
      Daddy... czarodzieju :)DZIĘKUJĘ !mamadziecka
    • Gość: kachacha Re: DZIECI TO MY SAMI IP: *.* 02.12.02, 22:45
      dzięks bardzo Wojtuś i jego mamcia
    • Gość: guest Re: DZIECI TO MY SAMI IP: *.* 03.12.02, 21:31
      Piękna piosenka...Kiedy słyszałam ją po raz pierwszy, przypomniał mi się dzień sprzed kilku miesięcy, kiedy to mój Jasinek szedł pierwszy raz do żłobka. Zasnął jeszcze jako dzidziuś, a obudził się jako duży chłopiec.I było tak jak w piosence-zbyt dużo hałasu, ludzi, niemiłych niespodzianek...Łzy Jasia i moje w Lubelskiej Katedrze, gdzie modliłam się: "Mateńko, ja mogę płakać, tylko, żeby On nie cierpiał". To przecież zawsze ja ocierałam te łezki Jasinkowi-teraz obce kobiety...Z tym mi kojarzy się ta piosenka. Na szczęście Synek szybiutko pokochał żłobek i uwielbia do niego chodzić. Jaś(2 latka i 10 mies.)to już taki duży, mądry chłopiec.No i ta druga strona piosenki-w dziciństwie Jasia znajduję często własne odbicie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka