agnes123 16.03.07, 20:37 Tak się zastanawiam ile z Nas ma kolczyki i tatuaże ? Napiszmy o najpopularniejszych miejscach dla tych ozdób... Ostatnio coraz bardziej kusi mnie malutki tatuażyk ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demarta Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 20:43 cześć agnisia!!! zrób, zrób, ale.... podobno to uzależnia. obyś nie została wiśniewskim w spódnicy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 20:44 Marcia - witam Słoneczko !!!!!!!!!!!!!!! Eeeee..... cos Ty kochana - ale wiesz , ostatnio przyjaciółka zrobiła sobie na łopatce i tak mi siemmmmmmm spodobał ........mmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 20:51 ja się już wyleczyłam, ale jak mi się podobały, to obręcze na ramionach..... dobrze, że już mi przeszło, bo to takie niesubtelne, ze musiałabym dzisiaj latem w rękawku minimum 3/4 latać ) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 20:56 Ja rozmyślam nad pewnym chińskim znakiem - małym - koło pępuszka Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 20:57 Ja mam tatuaż od 7 lat,mąż też,i żałuję....że zrobiłam w tym a nie innym miejscu. Mężus od 3 lat marudzi o drugi tatuaż i w końcu chyba sobie zrobi,mi tez sie marzy jeszcze jeden ale nie robie ze wzgledu na dziecko. Ja mam tatuaz na plecach,sporego byka,mąż na ramieniu tribala. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 20:57 A tam niesubtelne, mam na ramieniu i nie latam w rękawie 3/4. Jeszcze mam w planie lędźwiowy Duży, a co Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 20:59 Siostra ostatnio zrobiła sobie duże tatooo na kości lędźwiowej - kozacko to wygląda ! Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 21:01 ale chyba boli, co?.... tam unerwienie całkiem, całkiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 21:00 Ten pierwszy mam juz dłuuugo Ciągle szukam wzoru, jak znajdę to wtedy pozwolę się znów pogryzdać )) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 21:02 demonii, czarny, czy kororowy? Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 21:04 Czarny owkors Wszędzie gdzie skóra przy gnatku tatuowanie bardziej boli Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 21:03 Kolczyki noszę od 15 roku życia, tatuaży nie mam ,bo mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 21:17 ja też myślę nad czarno-białym,z tym ,że na końcach ma delikatne cieniowania............. Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 21:31 Ja mam dwa tatuaże,na karku i na krzyżu,ten drugi ma troche kolorku teraz planuje tatuaż na stopie bo bardzo mi sie w tym miejscu podobaKolczyków mam 5,trzy w uszach,na języku i w pępku planuje jeszcze nos Tattoo i piercing uzaleznia więc ostrzegam))ja to uwielbiam)) Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 22:29 Mam dwa tatuaze na posladku i przy kosci biodrowej. Jeden mam juz 11 lat, a drugi z 9. Na szczescie umialam powiedziec stop, bo bardzo mi sie spodobal ten sport Mialam kolczyk w nosie i pepku, ale jak nastala na nie moda, to wyjelam. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkasweetie Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 23:01 Mam dwa tatuaże. Oba kolorowe. Jeden bardzo duży, na ramieniu. Widoczny latem dla szerszej publiki oczywiście. Ale tak sie do niego przyzwyczaiłam, że normalnie dłuuugo kojarzę o co chodzi, gdy jakaś babcia się gapi Nie ukrywam go i nie wstydzę się. Drugi malutki z tyłu gdzieś w okolicach kości ogonowej. Na ramieniu nawet mało bolał, ale ten nad tyłkiem to okropnie. Nie żałuje że je zrobiłam, bardzo bardzo oba lubię i żałuje że jeszcze czegoś sobie nie zrobiłam, teraz mam wrażenie że za stara jestem na kolejne. No i w zasadzie kasy mi stale brakuje, a tatuaż jednak jest nieco kosztowną imprezą, jeżeli jest wykonany dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_272 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 23:09 Ja mam kolczyk w pępku i czarnego cieniowanego tribala na kości lędzwiowej.Nie żałuję i kusi mnie kolejny.To prawda, to uzaleznia.Teraz mnie kusi między łopatkami albo na karku. A męża namawiam zeby sobie zrobił na łydce. Ale to niestety wydatek ok 500 (jeśli nie więcej) więc to nas trocę powstrzymuje.Ale polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
onak1 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 09:46 magda_272 napisała: > Ja mam kolczyk w pępku i czarnego cieniowanego tribala na kości lędzwiowej.Nie > żałuję i kusi mnie kolejny.To prawda, to uzaleznia.Teraz mnie kusi między > łopatkami albo na karku. A męża namawiam zeby sobie zrobił na łydce. Ale to > niestety wydatek ok 500 (jeśli nie więcej) więc to nas trocę powstrzymuje.Ale > polecam. fuj u kobiety tak , jeszcze można znieśc, ale u faceta tatuaż "tylko " mi się kojarzy z więzeiniem! fuj okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiabebe Re: Tatuaże ..... percingi ......... 16.03.07, 23:34 uzaleznia i to jak...mmmm. mam dwa tatuaze jeden duzy nawet bardzo duzy-w kształcie smoka idzie tak jego ogon przez udo i posladki ,potem przez cale plecy jego glowa i ognie wypadajace z buzi sa z tylu na szyji.a drugi mały kolorowy usmiechniety diabelek na brzuchu(teraz zaluje bo po ciazy kiepsko wyglada i nie mam pojecia czy kiedys wrooci do normy).kolczyków tez mam duzo ale to u mnie w rodzinie norma bo mama bardzo lubi w uszach łącznie 18 ale bardzo pasuja nawet do eleganckiej sukienki zalezy jakie ksztalty w nosie ,pepku i na jezyku Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 00:00 NIE mam. ale marzyłam o kolczyku w brwi, i tatuażu. ale jestem już za stara. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik787 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 00:11 Mam dosc duzy tatoo na odcinku ledzwiowym. Nie zaluje decyzji.Nadal mi sie podoba. Jest kolorowy.Motyw znaku zodiaku,ale dosc duzy. Bardzo chcialam miec,wiec ok 6lat temu sie "wydziergalam". Nie zaluje wcale i nie mialam jazdy,by robic sobie nastepne. Poprostu jeden))) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 08:25 ja mam tatu na prawej lopace (smoka ) jest sredniej wielkosci i nie złauje swoje decyzji.Kolczyki nosze w uszach Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Gosiabebe! 17.03.07, 10:53 Zaciekawił mnie ten twój tauaż,ten smok musi super wygladac no i te 18 kolczyków! niezle)) pozdrawiam)) Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 09:37 Ja mam tatuaż pod łopatką - średniej wielkości, cieniowany... Kolczyk kiedyś w nosie, ale poważna praca mi się trafiła i musiałam wyjąć... Teraz już nie noszę. Jeden tatuaż mi wystarcza, nie ciągnie mnie do drugiego. jest w takim miejscu, że eksponuje go kiedy chcę, więc nie żałuję. Taki kiedys prezencik sobie zrobiłam na imieniny i pojechałam do Hoek Van Holland, do upatrzonego studia tatuażu i Pan zrobił to w pełni profesjonalnie i trwało nie więcej niz pół godz. Goiło się też szybciutko... Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 09:52 Kolczyki powyciągałam, zostawiłam klasycznie w uszach. Tatuaż duży na łopatce przechodzący na górną część ramienia. W planach udoskonalenie starego i nowy. Czekam na wolną gotówkę i wzór, który w oko wpadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 10:38 Ja mam tatuaż nad prawym pośladkiem. Dziś zrobiłabym sobie na rzyżu ale to było daaawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 10:43 Mam kolczyka w języku i nosie.Jestem bardzo zadowolona.Na tatuaż bym się nie zd4ecydowała.Kolczyk można usunąć na starość,a taki malunek? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 10:48 kazdy ma inne podejscie ,naprzykld Ja nie zrobila bym sobie kolczyka na jezyku .A tatu wydaje mi sie ze bardziej zdobi kobietet niz kolczyk w ustach Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 10:51 Każdy ma swój gust.Ja marzyłam o kolczyku w języku od kilku lat,i kilka miesięcy temu sobie sprawiłamSzczerze,to baaaaaaardzo mi się to podoba,a i mąż zadowolony.Na tatuaż jednak bym sobie nie pozwoliła,bo tak pod 60 głupio by wyglądał,i raczej już nie zdobił Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 10:49 nie, w uszach jedynie mialam kiedys sporo dziurek teraz uzywam dwoch tatuazu bym sobie nie dala zrobic, wedlug mnie nie zdobia, a szpeca kwestia gustu, tyle ze tu juz nie ma odwrotu jak sie gust odmieni Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 10:52 Dla tego własnie mało kto robi sobie tatu na czole Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 10:54 ??? na czole tez malo kto rysuje cos kredka, co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 10:55 A Tobie jakbyś juz miala starą i pomarszczoną skórę jest bez różnicy?Nikt nie widzi to jest ok?A własne odczucia estetyczne?No,ale to kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 10:58 semida napisała: > A Tobie jakbyś juz miala starą i pomarszczoną skórę jest bez różnicy?Nikt nie > widzi to jest ok?A własne odczucia estetyczne?No,ale to kwestia gustu o to jeszcze jeden powod, ktory by mnie ewentualnie powstrzymywal tatuaz na nadszrpnietej zebem czasu skorze musi wyglada zalosnie Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 10:59 Dlatego własnie zrobilm sobie tatu na loptce a nie na raminiu piersi .kwestja gustu mojemmu mezowi sie podoba i Ja jestem zadowolona .Nie afiszuje sie z tym ze mam tatu .Zrobilm sobie Go na 25 urodziny a jak mi sie znudzi to sobie usuneMoje cialo moj wybor tak jak Wasze ze kolczyki robicie sobie tam gdzie macie ochote. Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 11:21 Ja widziałm w Holandii starsze, zadbane babki zarówno z tatuażami i kolczykami, tam to nie budzi zdziwienia, obrzydzenia, ani bulwersacji, a i wcale nie wyglądało obrzydliwie. Kwestia mentalnego podejścia. Każdy chodzi jak lubi i to mi się podoba, niezależnie od wieku. A tutaj nawet z kolczykim w nosie musiałam Panu tłumaczyć po co mi to? Bo jedne Panie zdobią sobie uszy kolczykami, jedne sie malują, a mi odpowiada akurat tak forma przyozdabiania ciała. Nie pojoł. Odpowiedz Link Zgłoś
aliennis Re: Tatuaże ..... percingi ......... 17.03.07, 11:59 Mam na łopatce - znak zodiacu w formie tribala. nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: Tatuaże ..... percingi ......... 21.03.07, 10:06 Ja mam malutki tatuazyk. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: dwa motylki na lewej łopatce 21.03.07, 10:40 kolczyki tylko w uszach i takie standardowe-po jednej dziurce w każdym Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Tatuaże ..... percingi ......... 21.03.07, 11:05 Kiedys sie nad tym zastanawiałam, ale zrezygnowałam - za bardzo lubię swoje ciało, by je kaleczyć.. Kolczyków w uszach też nie noszę, bo mnie denerwują Nawe biżuterii nie noszę - jedyna teraz to obrączka i od czasu do czasu cieniutki złoty łańcuszek z serduszkiem, który dostałam od mamy w dniu slubu, ale i tego nie noszę codziennie. Ja to chyba dziwna jestem ale dla mnie najpiękniejsze jest gładkie ciało bez żadnych - wątpliwych dla mnie - "upiększeń". Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 21.03.07, 11:27 Jestem zdecydowaną przeciwniczką samookaleczeń swojego pięknego i powabnego ciała. Za takie samokokaleczenie uwążam kolczyki nawet w uszach (o innych miejscach nie wspomnę) a rysuneczki zostawiam dla skazanych. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Tatuaże ..... percingi ......... 21.03.07, 11:28 mam na barku...cos w rodzaju tarczy z dwoma mieczami.....w końcu całe zycie wojuje..) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi1910 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 21.03.07, 12:03 ja mam dwa duże czarne smoki na łopatce i ramieniu. Zamierzam je połączyć trzecim. Bardzo je lubię i nie żałuję. mam je od 8 i 5 lat. Kolczyków nie noszę nawet w uszach. pozdrawiam wszystkie "wydziargane" mamy!! Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 21.03.07, 12:50 myslalam o tatuazu ale mi przeszlo gdy sobei uswiadomilam jak to cos moze sie zdeformowac za np. 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Tatuaże ..... percingi ......... 21.03.07, 12:53 Ja nie mam nic. Nawet kolczyków ostatnio nie noszę żeby płatków usznych nie stracić Odpowiedz Link Zgłoś
bejbi76 Mam od miesiaca 21.03.07, 13:09 zrobilismy sobie z mezem tatuaze z okazji rocznicy slubu.Ja mam na łopatce małe rozyczki ,a maz ma tribala na ramieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 21.03.07, 14:41 Ja mam tatuaż na nodze, nad lewą kostką - skarabeusza (symbol długowieczności). Mieszka już u mnie chyba z 8 lat I cały czas myślę jeszcze o jednym, jakimś "robaczku". Tylko cały czas szukam odpowiedniego wzoru i nad miejscem się zastanawiam ale chyba padnie na kość biodrową, dla odmiany teraz prawą. Mąż też ma tatuaże - cztery. Co do kolczyków to standardowo mam przekłute uszy (po jednej dziurce) i mam też kolczyk w pępku (już jakieś 5 czy 6 lat). Niczego nie żałuję Asia mama LENY (27-01-2005) Pierwszy rok życia A Lena ma już... Odpowiedz Link Zgłoś
m.fiorella Re: Tatuaże ..... percingi ......... 21.03.07, 15:04 lubie tatuaże, ale mam tylko jeden, nad łopatką - smok chiński Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 23.03.07, 14:03 Mam nowy trzeci już tauaż,tym razem na stopie bolało jak cholera ale nie załuje bo jest śliczny))) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 endzi11 23.03.07, 14:27 endzi - własnie słyszałam,że na stopie bardzo boli - wnioskując po Twojej wypowiedzi,chyba jednak jest to prawda.Aż tak bardzo boli ?? Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: endzi11 24.03.07, 17:26 No boli,najbardziej kontury,cieniowanie i wypełnianie mniej.Ja miałam jeszcze posmarowaną stope maścią znieczulającą Emla sie nazywa,myśle ze bez tej maści mogło by jeszcze bardziej bolec ale idzie wytrzymac a od wczoraj mam jeszcze przekłuty nos ale za to wyjełam kolczyk który miałam na chrząstce w uchu bo za bardzo bolało. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: endzi11 24.03.07, 20:47 a...hmmm.... może rzeczywiście na stopie pozwolę sobie na tatuażyk - to jest takie dykretne miejsce jak dla mnie i takie ekscytujące ) Jestem wytzrymała na bół....stopy mam zawsze wypięlgnowane na 6+ także byłoby to idealne wypelnienie ) Odpowiedz Link Zgłoś
ankab29 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 23.03.07, 21:01 hej, ja mam jeden na kości krzyżowej. Ból porównywalny jak do zarywania miesiączkowegoMoże tak mocno nie odczułam bólu bo tatuował mnie mój mążi bardzo delikatnie się ze mną obszedłTen to dopiero maniak- pełne uzaleznienie od tatuażuW lecie wzbudza lekką sensację na ulicy...a już jak nosił synka w nosidełku- no czułam się jak żona "osoby publicznej"- wszyscy się gapili...no wszyscy!To chyba przez ten wiecznie żywy mit tatuaż=kryminał Odpowiedz Link Zgłoś
ankab29 Re: nie ma to jak mąż full service:))) 25.03.07, 11:24 a od dawna Twój mąż zajmuje się tatuażem? mój się intesnywnie uczy w studio tatuażu byłam jego pierwszym żywym "obiektem"- ale bardzo ładnie wyszło))To się nazywa zaufanie do własnego męża))ha! Odpowiedz Link Zgłoś
ankab29 Re: Ja też:))) 25.03.07, 15:56 ostrzegam- trochę sie rozpisałam)) I mam nadzieję, że nic nie sknociłam, bo mój młody zasuwa i mam oczy wokół głowy a czasem tylko przed monitorem)) Odpowiedz Link Zgłoś
lollypop Re: Tatuaże ..... percingi ......... 24.03.07, 07:59 Na stopie mam malenkie czerwone serduszko a nisko na plecach fioletowego motylka takiego z 4cm. Marze o jeszcze jednym motylko w poblizu tamtego i o kolczyku w pepku - to bedzie moja nagroda jak zrzuce 5kg przed weselem przyjaciolki. Tatuaz na stopie faktycznie bardzo boli bo tam jest bardzo cienka skora. A do tych co planuja kiedys usunac tatuaze to napisze Wam ze to podobno boli stokrotnie wiecej niz przy robieniu - moja kolezanka usuwala taka obracz na ramieniu, zajelo to 2 lata, chyba miala z 10 zabiegow i mowila ze kazdy byl bardzo bolesny. Aha - i usuniecie kosztowalo majatek, cena tatuazu to przy tym pryszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
mika1332 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 24.03.07, 09:50 Na prawej łopatce mam wytatuowanego smoka ale nie takiego chińskiego bo wydawał mi się byt popularny.Stworzylismy razem z właścicielem salonu extra oryginalngo smoka jakiego mam tylko ja i jestem bardzo zadowolona .Mam go już 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
eska1234 Re: Tatuaże ..... percingi ......... 24.03.07, 20:58 Nie mam nic, nawet uszu nie mam przekłutych. W rodzinie patrzą na mnie jak na dziwoląga, bo nie pozwolołam żeby babcia poszła z moją 5-letnią córką na przekłucie uszu. Nie mam nic przeciwko temu, ale sama nie chcę, a córka jak będzie starsza (chociaż z 15-16 lat) to niech sama podejmie decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 eska1234 24.03.07, 21:00 Nie wiem jak inni,ale doceniam Cię za wypowiedzenia swojego zdania i oczywiście rozumiem Twoją decyzję ) Odpowiedz Link Zgłoś