22.05.25, 09:58
...czyli Polsce szykuje się prezydent wytatuowany jak kibol. No bo to JEST kibol.

W innym wątku Kadi próbuje mnie straszyć śniadymi, a ja tu mam prawdziwego stracha. Kandydat na Prezydenta RP, z dużymi szansami na wygraną i z nazbyt interesującą przeszłością.

Przegląd (niepełny zapewne) tatuaży na ciele potencjalnego prezydenta mówi nam to, co już niby wiemy, ale co do znacznej części elektoratu nie dociera. Karol Nawrocki nie jest znajomym gangsterów i kiboli (na ogół tożsamych). On jest częścią tego środowiska. Ze wszystkimi tego konsekwencjami.

I niech nie zwiodą was jego różowe gatki:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,31957056,tatuaze-karola-nawrockiego-pod-lupa-jakie-maja-znaczenie.html#sondaz

Może niestety tak się zdarzyć, że Anżeja idiotę będziemy wspominać ze łzą w oku. Szczególnie kiedy (potencjalny jeszcze) prezydent zacznie masowo ułaskawiać kolegów ze świata przestępczego.

K...a, ale się porobiło (przepraszam, że tak to ujmę).
Obserwuj wątek
    • hordol Re: Dziary 22.05.25, 11:55
      www.wprost.pl/polityka/wybory-parlamentarne-2023/11446702/nauczyciel-roku-i-najbardziej-wytatuowany-posel-w-nowym-sejmie-marcin-jozefaciuk-sukces-generacji-z.htmlrówiesnicy
      • hordol Re: Dziary 22.05.25, 11:56
        www.wprost.pl/polityka/wybory-parlamentarne-2023/11446702/nauczyciel-roku-i-najbardziej-wytatuowany-posel-w-nowym-sejmie-marcin-jozefaciuk-sukces-generacji-z.htmlrówieśnicy
      • dorota_333 Widzę, że nie zrozumiałeś przesłania wątku: 22.05.25, 12:48
        ...dziary Nawrockiego nie są (kontrowersyjną) ozdobą. To demonstracja przynależności do świata przestępczego.

Inaczej to powiem: tatuaże stały się modne, nawet bardzo. Ale - w niektórych środowiskach - zachowały swoją pierwotną funkcję. Świadectwa przynależności do określonej grupy. W tym przypadku przynależności do grupy przestępczej. I zapewne miejsca w jej hierarchii.

Odróżniaj tatuaże modowe od "kastowych".
        • hordol Re: Widzę, że nie zrozumiałeś przesłania wątku: 22.05.25, 19:17
          co przedstawiają tatuaże nawrockiego?
    • bottom600 Re: Dziary 22.05.25, 14:12
      Twarzą "odzyskanej" platfusowej TVP jest Karolina Opolska wydziarana jakby ćwiarę siedziała smile))
      Zatem Karol łyknie dodatkowe procenty, dziękujemy!
      • bottom600 Re: Dziary 22.05.25, 14:18
        No i jeszcze kolejna gwiazda poseł KO Marcin Józefaciuk
        • dorota_333 Re: Dziary 22.05.25, 14:22
          No i kolejnym który nie załapał. Przeczytaj, co piszę powyżej.
    • dorota_333 W dodatku bardzo boleśnie się zmentzenił 22.05.25, 15:46
      ...widziałam fragmenty i do tej chwili nie mogę się otrząsnąć smile Mentzen pouczał Nawrockiego, a ten miał minę pilnego ucznia.

To się, kurna, porobiło (powtarzam się, wiem).
      • stefan4 Re: W dodatku bardzo boleśnie się zmentzenił 22.05.25, 19:19
        dorota_333:
        > Mentzen pouczał Nawrockiego, a ten miał minę pilnego ucznia.

Myślisz, ze jakby został prezydentem, to będzie pokornie wypełniał polecenia Mentzena, a nie Kaczyńskiego?

To wtedy by się okazało, ze istotnie jest od PiSu niezależny...

- Stefan
    • zimna-wodka Czas pogodzić się z porażką. 22.05.25, 16:00
      Chyba, że stanie się cud i prawicowi ortodoksi zagłosują na "tęczowego Rafała".
      Trzeba przyznać, że to na własne życzenie choć nie do końca. Sztab Nibyobywatelskiego wykonał olbrzymią robotę. Z nieociosanego kołka zrobił faceta, który dobrze wypada publicznie. Już umie odpowiadać na pytania tak żeby nie odpowiadać, potrafi czarować spokojem (dzisiaj u Mentzena) jak Kwaśniewski. Miał spotkanie z Trumpem (załatwienie tego to duża sprawa, pogłaskał go Du*a). Wspierają go prawicowe media tak agresywnie, że głowa mała jednocześnie oskarżając innych o brak obiektywizmu.
      Dba o wizerunek bo to tym się wygrywa. Ja, kompletny abnegat, zwróciłem uwagę na garnitur. Najpierw był standardowy, teraz jest inny skrojony tak perfekcyjnie, że lepiej się nie da.
      I nie zależy zapominać, że Kaczonamaszczony pozwolił się dopracować więc sam wykonał olbrzymią robotę.

Co masz z drugiej strony. Faceta nieogolonego, z 3-dniowym zarostem jak menel. Modne albo nie ale starszym się nie spodoba. Przedziwne osłabnięcia w końcówkach debat połączone z odzyskiwaniem wigoru po debatach. Np. w czasie wywiadów. To rodzi podejrzenia.
      Do tego dochodzi katastrofa obozu rządzącego w zakresie komunikacji ze społeczeństwem. Udającyniezależnego miał przygotowanie w postaci 1,5 roku kampanii o "straszliwym Tusku". W końcu połowa jego wystąpień dotyczyła Tuska. A Trzaskowski ględził o pojednaniu.
      Sztab nie pomyślał, że sukces Republiki i mizeria TVP-Info są jednoznacznym wskazaniem, że lud nie chce pojednania. Lud chce się nadal napierdalać. A Trzaskowski chce zabrać mu kamienie i sztachety.

Za błędy się płaci. Z wyjątkiem polityków - za ich błędy zapłacimy my.

Związki z półświatkiem albo dziary to pikuś. Na ten stołek dostanie się bezwzględny, agresywny, brutalny karierowicz. Sprzeda każdego. Może sprawić kłopoty Kaczorowi (nawet większe niż Banaś) ale najpierw sprawi je nam. Szczurkowi również.
      Swoją prezydencką karierę zaczął od oszustwa (jestem obywatelski i bezpartyjny wię nie będę Kaczemu wchodził w ...), łgał jak najęty i w sprawie kawalerki i innych, obiecywał rzeczy tak nierealne że gruszki na wierzbie wysiadają (obniżę ceny prądu o 30%) albo blokowanie rzeczy , których nikt nie zamierzał realizować. Choć to mniej ważne. Ważne, że jest ładniejszy. Kaczemu trzeba oddać hołd - postawił na "okazałego" i to się sprawdziło. Wiedział, że reszta nikogo nie interesuje.
      • dorota_333 Niewykluczone 22.05.25, 16:53
        ...a nawet w tej chwili bardziej prawdopodobne. Ale to nie tylko Mentzenowcy zdecydują. Także ci nieobecni w I turze. Pytanie, która strona lepiej zmobilizuje swój elektorat.

> Związki z półświatkiem albo dziary to pikuś. Na ten stołek dostanie się bezwzgl
        > ędny, agresywny, brutalny karierowicz. Sprzeda każdego.

Związki z półświatkiem to nie pikuś.

Po pierwsze - nazwijmy po imieniu: związki ze zorganizowaną przestępczością. "Półświatek" to brzmi bardziej towarzysko, a tu chodzi o zupełnie inny zakres przestępstw. I oni mają na niego przełożenie. Znowu - otwartym tekstem: mafia ulokuje swojego człowieka na szczycie władzy.

Wyobraź sobie nastroje w policji, kiedy im prezydent zacznie ułaskawiać klientelę, nad wsadzeniem której pracowali wiele lat ryzykując zdrowie i życie. Czeka nas degrengolada wymiaru sprawiedliwości zupełna. Przestępcy będą bezkarnie śmiać się starym glinom w twarz.

Kompletna porażka państwa polskiego.

Po drugie - do tych mafiosów, którzy będą prowadzili Karola szybko znajdą dojście obce służby, a pewnie już to dojście mają. Ze wszystkimi tego konsekwencjami. Ciekawe, jak będzie wyglądało przyznawanie certyfikatów dostępu do informacji niejawnych.

Wobec tego wszystkiego to, co zrobi Nawrocki z Kaczyńskim to będzie rzeczywiście mały pikuś.

Kurna, ale się porobiło (chyba to sobie w stopkę wrzucę).

PS. I to wszystko w sytuacji wojny w państwie ościennym.
        • zimna-wodka Re: Niewykluczone 22.05.25, 18:53
          Nie sądzę, żeby Nowogrodzki miał bezpośrednie dojście do mafii. Raczej świadczył usługi sutenerskie albo pił z kibolami. Ale to i tak jest niezły hak, na bazie którego można go ładnie rozgrywać.
          Z drugiej strony - był sprawdzany i ma dostęp do informacji niejawnych.
          I bądź tu mądry.
        • senioryta13 Re: Nie rozumiesz. 23.05.25, 12:08
          dorota_333 napisa�a:
          > Wyobraź sobie nastroje w policji, kiedy im prezydent zacznie ułaskawiać kliente
          > lę, nad wsadzeniem której pracowali wiele lat ryzykując zdrowie i życie. Czeka
          > nas degrengolada wymiaru sprawiedliwości zupełna. Przestępcy będą bezkarnie śmi
          > ać się starym glinom w twarz.
          >
          > Kompletna porażka państwa

Dokladnie opisujesz sytuacje w Ameryce za czasow Bidena, Trump tymczasem sprzata, ale dlaczego jestes jemu przeciwna?
    • dorota_333 Ustawka 70/70 23.05.25, 09:02
      ...czyli jak się bawi prawdziwy mężczyzna i patriota.

Widzę pewną szansę w tym, co ciągle wypływa na powierzchnię z bogatego życiorysu kandydata Nawrockiego.

Bo im więcej takich rewelacji, tym większa szansa na obudzenie elektoratu normalsów. Którzy może się otrząsną z letargu. Jeśli wizja pełnokrwistego kibola w pałacu prezydenckim nie ruszy ludzi, to nic nie ruszy. A z dnia na dzień wiadomo o nim coraz więcej i ciekawiej.
      • dorota_333 Wczoraj 47:45, dzisiaj 47:47 23.05.25, 09:05
        ...marsza żałobnego na razie nie odsłuchujemy.
      • zimna-wodka Re: Ustawka 70/70 23.05.25, 09:46
        dorota_333 napisa�a:

> ...czyli jak się bawi prawdziwy mężczyzna i patriota.

Pisałem, że bezwzględny i brutalny. Bandziorek. W sam raz na prezydenta pisiej Polski.

Ponoć jest taka teoria, że każdy z prezydentów musi być gorszy od poprzednika. Zobaczymy.
        • dorota_333 Jest już lista do ułaskawienia 23.05.25, 11:41
          ...i zaproponowano to Braunowi, co sam przyznał:

tvn24.pl/polska/propozycja-zaplecza-nawrockiego-politycy-ko-zloza-zawiadomienie-do-prokuratury-st8475722

Tyle że nie wiadomo, czy to zniechęci elektorat Brauna, czy raczej zachęci. Najbardziej perwersyjne poparcie jak do tej pory.
          • zimna-wodka Wszystkie lęki świata 23.05.25, 12:08
            wyborcza.pl/duzyformat/7,127290,31959988,beda-parady-i-rozwody-a-dziki-zezra-kukurydze-czego-boi-sie.html#do_w=484&do_v=1316&do_st=RS&do_sid=1722&do_a=1722&do_upid=1316_ti&do_utid=31959988&do_uvid=1747935734243&s=BoxOpImg3
            Artykuł tylko dla posiadaczy prenumeraty więc parę cytatów:

Bożena aż się wzdrygnęła, kiedy mówię, że prezydentem może zostać Rafał Trzaskowski. Uważa, że to lewicowiec, przez którego Parady Równości będą przechodziły nie tylko w miastach, ale także na wsiach
            Również przez takich lewicowców jak Trzaskowski jest tyle rozwodów

Wiesław uważa, że lepiej byłoby rolnikom poza Unią Europejską. Liczy, że Nawrocki zatrzyma unijny import mleka z Ukrainy i Litwy. Wiesław uważa, że przez Unię podrożały maszyny rolnicze. A dopłaty do ziemi i tak się kurczą.
            Wiesław nie chce w swoim kraju widzieć „ciemnych". Bo mają inne zachowania, nie wierzą w jego Boga, nie chcą pracować, a chcą, żeby się nad nimi litować. On radzi sąsiadom: nie pomagać „ciemnym", a jak „padną" w polach, to zakopywać na miejscu.

Grzegorz skończył technikum rolnicze. Próbuje wyżyć z piętnastu hektarów ziemi – mówi, że na handel zbożem to za mało, lepiej wyprodukować paszę i dać krowom, bo mleko jeszcze się opłaca. Choć martwi go umowa handlowa Unii z Ameryką Południową (Mercosur), nie wróży niczego dobrego – piętnastoma hektarami nie jest w stanie konkurować z wielkimi gospodarstwami z Argentyny, Brazylii, Urugwaju, Paragwaju. Na sugestię, że rząd polski nie zgodził się na Mercosur i na to samo namawia inne kraje, odpowiada, że i tak ostatecznie rząd zrobi, co każe Unia.

A Karol Grochowski, rolnik i sołtys z Kowalewszczyzny, głosował na Brauna, bo Braun jest patriotą, nie „cacka się" z Zachodem i ekologami, stoi murem za rolnikiem, jako jedyny polityk był z rolnikami protestującymi pod Sejmem.
            Grochowski: – Ministerstwo Klimatu i Środowiska chce wprowadzić zakaz strzelania do zwierzyny łownej w powiększonej otulinie. A to zagrożenie dla mojej kukurydzy, którą zeżrą dziki!

Mąż zrobił ten płot. Umarł w marcu. Nowotwór. Przekonaliśmy się, jak marna jest służba zdrowia. W szpitalu powiatowym tak oszczędzają, że nie zrobili mu rezonansu, a z badań krwi nic im nie wyszło, choć nowotwór był zaawansowany. Dopiero w Warszawie zajęli się mężem. Rząd chyba nie wie, że w powiatach ludzie też potrzebują dobrych szpitali. No i jak po czymś takim mieliśmy zagłosować na kogoś z Platformy?

Głosuję na Nawrockiego. Za PiS ludziom się żyło lepiej – dali trzynastą emeryturę, dali pięćset plus. Prezydent Nawrocki nie pozwoli, żeby ci z Platformy nam to odebrali. A nie słyszał pan, że chcą odebrać? Dziwne.

– Nie zraziły panią zarzuty o przejęcie kawalerki przez Nawrockiego?

– W ogóle. Syn mi mówił, że specjalnie namieszali, żeby odciągnąć ludzi od Nawrockiego. A tak w ogóle to jakiś pijak był ten z kawalerki. No mówię panu, nie słyszał pan, że to pijak? Dziwne.

Sołtys: – Brauna cenię, bo mówi, co myśli. A że chwali Rosję? Z Ruskami trzeba dyplomatycznie. To największy rynek zbytu. Ukraińcy i tak nie są nam wdzięczni za poparcie w wojnie.

Żona sołtysa: – Po niedzielnych wyborach Karol Nawrocki tak pięknie nawiązał do Jana Pawła II. Na pewno Jan Paweł II pomoże wygrać Nawrockiemu.

Pytam, co sądzą o sprawie przejęcia kawalerki.

Sołtys: – Każdy by tak postąpił!

Żona: – Niech ludzie najpierw zobaczą, co się w ich rodzinach dzieje! Ile tam jest dziwnych przejęć.

Sołtys: – Jest tu taka jedna kobieta w DPS-ie, gmina za nią płaci, a ma troje rodzeństwa. Tym niech się ktoś zajmie.

Żona: – Nie wiem, co będzie dalej. Żyć nam się chciało, kiedy rządził PiS. W telewizji tyle było pięknych filmów, wiadomości, odszukali i upamiętnili bohaterów narodowych. A teraz człowiek w strachu, bo nie wie, co przyniesie dzień. A jaka drożyzna w sklepach.

Żona: – No mówię wam, Jan Paweł II załatwi nam Nawrockiego.

• dorota_333 Re: Wszystkie lęki świata 23.05.25, 13:59
              Czy to są prawdziwe wypowiedzi? Niestety, mogą być prawdziwe, część obywateli podobnymi torami myśli. Po co więc takie reportaże teraz w gazecie? Żeby resztę skłonić do refleksji: czy ludzie o podobnych poglądach mają umeblować mi kraj?

Taka jest moja teza: chrzanić mentzenowców, walczyć o frekwencję normalsów.
      • stefan4 Re: Ustawka 70/70 23.05.25, 10:20
        dorota_333:
        > Widzę pewną szansę w tym, co ciągle wypływa na powierzchnię z bogatego
        > życiorysu kandydata Nawrockiego.

Tylko czy dosyć zdąży wypłynąć na czas? Niewiele czasu pozostało...

- Stefan
        • azeta4 Re: Ustawka 70/70 23.05.25, 11:57
          stefan4Re: Ustawka 70/70 23.05.25, 10:20
          Tylko czy dosyć zdąży wypłynąć na czas? Niewiele czasu pozostało...
          - Stefan

---------------------------------------------
          Polacy będą mileli (p)Prezydenta takiego, jakiego sobie wybiorą.
    • dorota_333 Polish Hooligans: 23.05.25, 12:06
      ...„Wybór może być tylko jeden”.

No nie widzę innej możliwości, jak oparcie kampanii Trzaskowskiego na mobilizacji normalsów. Chuliganów nie bać.
    • dorota_333 A jednak Braun nie popiera Nawrockiego 23.05.25, 14:02
      ...z pełnej jego wypowiedzi o ułaskawieniach tak wynika.

Czyli postanowił pozostać konsekwentnie antysystemowy.

A faktyczne zapatrywania Brauna mógłby nam tylko Pepe wyjaśnić.
    • dorota_333 Jak poszła debata? 23.05.25, 22:34
      ...bo nie maiłam siły oglądać? Ale widziałam, że Trzaskowski się ogolił smile
      • zimna-wodka Re: Jak poszła debata? 25.05.25, 10:10
        dorota_333 napisa�a:

> ...bo nie maiłam siły oglądać? Ale widziałam, że Trzaskowski się ogolił smile

Żałuj. Chyba najlepszy występ Trzaskowskiego. Nie chyba - najlepszy. Mentzen w większości czasu w defensywie , czasami głębokiej. Fakt - czasem i Trzaskowski miał problemy. Wg terminologii bokserskiej (ostatnio modnej): nokautu nie było ale bardzo wyraźne zwycięstwo na punkty.
        Trzaskowski nie wchodził bez mydła, w przeciwieństwie. Miał własne zdanie i własne zasady. Do Mentzena zwracał się "panie Sławomirze" a nie "panie doktorze".
        Odsłuchaj sobie na YT bo warto.
        • dorota_333 Re: Jak poszła debata? 25.05.25, 11:27
          Aha, Ty piszesz o rozmowie Trzaskowskiego z Mentzenem. Ja pytałam o debatę Trzaskowski - Nawrocki. Absolutnie nie miałam siły oglądać gęby Nawrockiego, to mnie przerasta. Ale myślę, że każdego normalnego przerasta smile

Wracając do kwestii snusa - podobno używanie snusów nikotynowych jest w Polsce nielegalne. Ale oczywiście to mu nie ujmie punktów.
        • cojestdoktorku Re: Jak poszła debata? 25.05.25, 11:33

> Miał własne zdanie i własne zasady.

no wypadł lepiej niz Nawrocki, ale pokazał też jak bezmyslny w swoich pogladach potrafi być
          1. chce Ukrainy w NATO bo dzieki temu Rosja jej wiecej nie zaatakuje
          2. nie chce wysyłać polskiego wojska na Ukraine i właśnie po to mu Ukraina w NATO by nie było takiej potrzeby

w dalszej dyskusji wyszło ze:
          3. Trzask uwaza ze Rosja moze zaatkowac Polskę mimo ze ta jest w NATO

więc Menzten mówi ze skoro Rosja moze zatakowac Polskę bedącą w NATO, to tym bardziej bedzie mogła zaatkowac Ukrainę będącą w NATO a to będzie skutkowac artykułem 5 i wysłaniem polskiego wojska na Ukrainę i wplątaniem nas w wojnę Rosja kontra Ukraina
          Trzask w odpowiedzi jedyne co zrobił to zacząl rozmydlać temat pitolac jakieś ogólnikowe pierdoły

ogólnie to on nie ma własnych pogladów, jego poglądy biorą się ze słuchania mainstremowych telewizji
          • monalisa2016 Re: Jak poszła debata? 25.05.25, 11:45
            cojestdoktorku napisa�:

> więc Menzten mówi ze skoro Rosja moze zatakowac Polskę bedącą w NATO, to tym ba
            > rdziej bedzie mogła zaatkowac Ukrainę będącą w NATO a to będzie skutkowac artyk
            > ułem 5 i wysłaniem polskiego wojska na Ukrainę i wplątaniem nas w wojnę Rosja k
            > ontra Ukraina
            > Trzask w odpowiedzi jedyne co zrobił to zacząl rozmydlać temat pitolac jakieś o
            > gólnikowe pierdoły
            >
            > ogólnie to on nie ma własnych pogladów, jego poglądy biorą się ze słuchania mai
            > nstremowych telewizji

Wlasnie i to bylo co pokazalo ze ten facet nie ma pojecia o czym tak na prawde mowil, krecil wkolko temat bez konkretow i to ma byc materaial na prezydenta Polski w obecnej sytuacji w jaka Polska dala sie wmanewrowac?
          • zimna-wodka Re: Jak poszła debata? 25.05.25, 11:55
            cojestdoktorku napisa�:

> ogólnie to on nie ma własnych pogladów, jego poglądy biorą się ze słuchania mai
            > nstremowych telewizji

Tu to jesteś Alosza-bis? Na 8 punktów przeciwstawił się w 4. To mało? Czy uważasz, że własne ma Łobywatelski, który na 8 klepnął 8 i jeszcze z błogim uśmiechem to podpisał? Bo ja się pogubiłem. Już nie wiem czy on jest Kaczy, czy Mentzenowy czy może jednak Łobywatelski (bo wybrał go Kaczor, który jest łobywatelem).

Kto to, kurwa, jest? Bandziorek, alfons, oszust, kibol napierdalający, piSSkur, konfederat czy marzenie łobywateli?
            A może wszystko na raz?

PS. W rozmowach z Mentzenem wyszła totalna ignorancja łobywatelsko/piSSkursko/konfowego w polityce, szczególnie tej zagranicznej. On nie wie nic. Zna się tylko na ekshumacjach. Oczywiście jest to temat do dyskusji z Antonim ale to wszystko.

Rzekłbym: słychać wycie - znakomicie.
            • cojestdoktorku Re: Jak poszła debata? 25.05.25, 12:15
              zimna-wodka napisa�:

> Tu to jesteś Alosza-bis? Na 8 punktów przeciwstawił się w 4. To mało?

czyli jakby tam poszedł na debatę debil, którego nauczono klepać wierszyki bez zrozumienia tego co sie klepie i przeciwstawił się w 8 punktach na 8 to by znaczyło ze ma własne poglądy?
              no nie, własne poglądy wynikaja z własnych przemyśleń a nie z tego z iloma punktami sie zgodzimy
              Nawrocki np. ma własny typu ze ze bójki kiboli to szlachetna rywalizacja (Kaczorek sie z pewnością z tym nie zgodzi), co pokazuje ze brak własnych pogladów moze być lepszy niż poglądy kretyńskie, dlatego nie oburzaj się sie ze w Trzaskowskim za duzo własnego myslenia nie ma, a najlepiej to było widac jak został skonfrontowany ze "swoimi" pogladami na temat Ukrainy w NATO

na tle Trzaska i Nawrockiego to zdecydowanie najwiecej własnych poglądów ma Menzten

• zimna-wodka Re: Jak poszła debata? 25.05.25, 13:27
                cojestdoktorku napisa�:

> czyli jakby tam poszedł na debatę debil, którego nauczono klepać wierszyki bez
                > zrozumienia tego co sie klepie i przeciwstawił się w 8 punktach na 8 to by znac
                > zyło ze ma własne poglądy?

No debil był. Klepnął wszystko. Jakby się przeciwstawił to musiałby mieć jakikolwiek powód czyli myśleć inaczej. Czyli myśleć. A wtedy nie byłby debilem.

Debil podpisał. Bo dla niego Du*a to wzór do naśladowania. Podpisz bo od tego jesteś.
    • dorota_333 Trzaskowski z Mentzenem (i Sikorskim) 24.05.25, 23:10
      ...poszli na piwo po rozmowie dwóch pierwszych. Podczas której - tak wynika z relacji, nie widziałam - Trzaskowski nie płaszczył się jak Nawrocki dwa dni temu. I niczego nie podpisał, chociaż w czterech punktach (na 8) się zgadzają.

www.facebook.com/watch/?v=604220692688734

I to jest właśnie piękne. Normalność.
      • monalisa2016 Re: Trzaskowski z Mentzenem (i Sikorskim) 25.05.25, 11:19
        dorota_333 napisa�a:

> ...poszli na piwo po rozmowie dwóch pierwszych. Podczas której - tak wynika z r
        > elacji, nie widziałam - Trzaskowski nie płaszczył się jak Nawrocki dwa dni temu
        > . I niczego nie podpisał, chociaż w czterech punktach (na 8) się zgadzają.
        >
        > www.facebook.com/watch/?v=604220692688734
        >
        > I to jest właśnie piękne. Normalność.

Naturalnie ogladalam cale dwie debaty ot tak z ciekawosci, marne to bylo szczegolnie ta ostania z panem Trzaskowskim, oceniac ja publicznie nie bede. I tu, pan Mentzen myslal ze jest juz u szczytu swojej politycznej kariery zniszczyl ja w jednej sekundzie oddajac ja przeciwnikowi walkowerem. Naiwnosc i bezmyslnosc zniszczyla pana Mentzena ktora pokazala dobietnie jakimi metodami posluguje sie PO/KO w niszczeniu opozycji, dzis pogrzebalismy Mentzena jutro pogrzebiemy Polske.

x.com/SlawomirMentzen/status/1926377833569398822?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1926377833569398822%7Ctwgr%5Ee243dc9f9810e6405cb8609834d21136d3310517%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwiadomosci.wp.pl%2Fza-wszystkim-stoi-sikorski-kulisy-piwa-u-mentzena-7160437289065440a

Tu musialabym posluzyc sie cytatem pana Wyspianskiego: "Miałeś, chamie, złoty róg, miałeś, chamie, czapkę z piór: czapkę wicher niesie, róg huka po lesie, ostał ci się ino sznur, ostał ci się ino sznur."
        • cojestdoktorku Re: Trzaskowski z Mentzenem (i Sikorskim) 25.05.25, 11:23
          x.com/LukaszSchreiber/status/1926386229542600938
          Mentzen tymi debatami ugrał najwięcej, wypromował się i u wyborców Trzaska i u wyborców Nawrockiego
          to on zdobywął głosy tymi debatami a nie oni
          • dorota_333 Re: Trzaskowski z Mentzenem (i Sikorskim) 25.05.25, 11:30
            Nie cytuj Schreibera, wstydu oszczędź.

> to on zdobywął głosy tymi debatami a nie oni

Jesteśmy przed drugą turą wyborów prezydenckich. Mentzena nie ma w drugiej turze, jakbyś nie zauważył.
            • cojestdoktorku Re: Trzaskowski z Mentzenem (i Sikorskim) 25.05.25, 11:36
              dorota_333 napisa�a:

> Jesteśmy przed drugą turą wyborów prezydenckich. Mentzena nie ma w drugiej turz
              > e, jakbyś nie zauważył.

zauważyłem, ale polityka nie kończy sie na obecnych wyborach, za kilka lat beda kolejne
              Mentzen dzieki temu ze na swoich warunkach to wypadał lepiej od obu kandydatów
          • monalisa2016 Re: Trzaskowski z Mentzenem (i Sikorskim) 25.05.25, 11:30
            Cjd i co z tego ze sie wypromowal jak w jednej sekudzie pszedl na wczesniej ukartowana pokuse lisow. To tylko pokazalo slabosc Mentzena czlowieka bez tak zwanego popularnie kregoslupa.
            Ja kibicowalam panu Mentzenowi ale teraz stracil u mnie obraz polityka dla przaszlosci Polski. Sorry ze jestem surowa w ocenie ale tu chodzi o kraj ktory w zasadzie powinien byc niezalezny od wszystkich zewnetrznych nalecialosci.
            • zimna-wodka Re: Trzaskowski z Mentzenem (i Sikorskim) 25.05.25, 11:40
              monalisa2016 napisa�(a):

Alosza, to już jest godne politowania.
        • dorota_333 Re: Trzaskowski z Mentzenem (i Sikorskim) 25.05.25, 11:28
          Alosza, koncertowy kretyn jesteś.
      • dorota_333 Sztos. Nagranie ze zdziwionym zwolennikiem Mentzen 25.05.25, 11:32
        ...który w jego pubie świętuje wieczór kawalerski i który widzi tam Sikorskiego big_grin

No to był sztos, ten pomysł, żeby pójść do pubu Mentzena. Jeśli to Sikorski wymyślił, to jest genialny.

• dorota_333 Re: Sztos. Nagranie ze zdziwionym zwolennikiem Me 25.05.25, 11:57
          www.facebook.com/watch/?v=1599222784091005
    • cojestdoktorku Re: Dziary 25.05.25, 12:56
      wyglada ze wojna polsko-polska opiera sie na pokoleniu Tuska i Kaczyńskiego:
      "Najrzadziej z prawa do głosowania korzystali seniorzy (ponad 60 lat), z których głosowało 59,3 proc. Największym poparciem w tej grupie cieszyli się Karol Nawrocki (44,8 proc.) i Rafał Trzaskowski (42,6 proc.)"

u młodych inny świat
      "Drugi wynik frekwencyjny, czyli 72,8 proc., przypadł osobom w wieku 18-29 lat. W tej grupie wyborców najlepszy wynik uzyskał Sławomir Mentzen (36,1 proc.) i Adrian Zandberg (19,7 proc.)."

nie znalazłem wyniku dla kobiet, ale skoro Mentzen ma 36% a drugi jest Zandberg z niespełna 20% (gdzie Nawro i Trzask?) to młode kobiety wolą głosować na "inceli z Konfy" czy tam "patriarchat" niż na Trzaska czy nawet lewice walczącą o ich prawo do aborcji
      • dorota_333 Re: Dziary 25.05.25, 13:21
        > młode kobiety wolą głosować na "inceli z Konfy" czy tam "patriarchat"

Nie ma danych do podparcia takiej tezy. Tutaj jak głosowały kobiety (w każdym wieku) w I turze - 10,4% na Mentzena (w każdej kategorii wiekowej kobiety). Mężczyźni 20,9% na Mentzena (tez wszystkie kategorie wiekowe).

wyborcza.pl/7,75398,31947542,gdyby-decydowali-mlodzi-w-drugiej-turze-spotkaliby-sie-mentzen.html

Sporo młodych kobiet głosowało na Biejat i Zandberga, więc teza o równopłciowym poparciu Mentzena przez młodych nie broni się.

Może dane dotyczące kobiet i mężczyzn w rozbiciu na kategorie wiekowe będą po całości wyborów.
    • monalisa2016 Re: Dziary 25.05.25, 19:15
      "Torunska afera stolika przy piwie" robi sie coraz ciekawsza.

x.com/PNisztor/status/1926387044017668539?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1926387044017668539%7Ctwgr%5Eb65f6bbdbb2a2fc8600160f9c78b83e4113bcb9f%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fniezalezna.pl%2Fpolska%2Fkto-pojawil-sie-przy-stoliku-z-mentzenem-i-trzaskowskim-jesli-to-prawda-to-material-na-komisje-sledcza%2F544276
      Juz pytaja niektore media:

niezalezna.pl/polska/kto-pojawil-sie-przy-stoliku-z-mentzenem-i-trzaskowskim-jesli-to-prawda-to-material-na-komisje-sledcza/544276
      wpolityce.pl/polityka/730461-robi-sie-ciekawie-piotr-osiecki-na-piwie-u-mentzena
      wpolityce.pl/polityka/730461-robi-sie-ciekawie-piotr-osiecki-na-piwie-u-mentzena
      dobitnie.pl/o-trzy-a-nawet-cztery-piwa-za-duzo/
      legaartis.pl/blog/2025/05/25/mentzen-z-trzaskowskim-na-piwie-z-oskarzonym-w-aferze-getback-kontrowersyjne-nagranie-oburza-internautow/
      itd, itd. smile
      • zimna-wodka Re: Dziary 25.05.25, 19:37
        Najlepsza jest propozycja Niezależnej. Już to widzę:
        Sejmowa Komisja Śledcza do sprawy wypicia piwa przez kandydata Rafała Trzaskowskiego w towarzystwie i z udziałem.
        " - Panie świadek - pił pan piwo?
        - Piłem
        - Dlaczego pan pił?
        - Bo piwa się nie je.
        - A jakie to było piwo?
        - Takie sobie.
        - Ale jakie? Ruskie czy niemieckie? A jeśli niemieckie to kto za to płacił? Ile pan w ogóle dostaje od niemców za picie ich piwa? Jak panu nie wstyd, jak pan spojrzy w oczy ofiarom Oświecimia?!
        - Nie wiem jakie. Mentzen stawial. To jego knajpa i jego piwo.
        - Czy pan myśli, że my jesteśmy tak naiwni żeby w to uwierzyć?

itd
        Oczywiście pierwszy świadek (i oskarżony) to Trzaskowski. Z resztą innych nie ma po co pytać.
        • dorota_333 Re: Dziary 25.05.25, 20:12
          > Mentzen stawial. To jego knajpa i jego piwo.

Mentzen to niemieckie nazwisko. Przypadek? Nie sądzę.

A tak w ogóle widać ból d..y straszny na prawicy (i w społeczności rosyjskich trolli) po tym piwie. Jakby Nawrocki miał rozum, to by też zaprosił.

To znaczy, że Polska jeszcze nie zginęła.
          • zimna-wodka Re: Dziary 25.05.25, 21:20
            dorota_333 napisa�a:

> Mentzen to niemieckie nazwisko. Przypadek? Nie sądzę.

Nie nie przypadek. Dziadek Mentzena miał brata. A ten brat służył w Wermachcie. I to dobrowolnie, z wyboru.

www.fakt.pl/polityka/pochodzenie-nazwiska-slawomira-mentzena-polityk-o-bracie-dziadka/z64xw6p
            • dorota_333 Re: Dziary 25.05.25, 21:58
              Piszą, że TV Republika już zaczyna pyskować na Mentzena. Byłaby to świetna wiadomość.
              • zimna-wodka Re: Dziary 25.05.25, 22:24
                Nie oglądałem. Ale pięknie jadą Karnosie. Warto poczytać.

wpolityce.pl/polityka/730514-z-kim-tak-naprawde-slawomir-mentzen-wypil-to-piwo
                • dorota_333 Re: Dziary 26.05.25, 09:37
                  Ujmująca troska o ideały Konfederacji. Tymczasem dwa filmiki z odsłonami: 10mln i 6,2mln.
                  • zimna-wodka Re: Dziary 26.05.25, 10:05
                    Jakie filmiki?
                    • dorota_333 Re: Dziary 26.05.25, 10:18
                      Te, które daję powyżej, szeroko komentowane.

www.facebook.com/watch/?v=604220692688734
                      www.facebook.com/watch/?v=1599222784091005

BTW, okazuje się, że to Sikorski wymyślił całość. Poszedł do pubu Mentzena tam oglądać debatę, a po debacie (kiedy Mentzen przyjechał do swojego pubu) zaprosił ich obu do stolika.
                      • dorota_333 Re: Dziary 26.05.25, 12:25
                        Klasa facet. Poszedł w paszczę lwa i po prostu usiadł przy stoliku. Stąd zaskoczenie bywalców.

BTW, Sikorski wygląda tam jak obywatel ziemski, który wpadł do lokalnego pubu (podczas gdy pozostali jeszcze z debaty, pod krawatami). Bardziej seksownie wygląda niż Kadi w szpilkach smile

bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/7,48722,31965134,radoslaw-sikorski-poszedl-do-pubu-mentzen-blogoslawieni-ci.html#S.index-K.C-B.1-L.3.duzy

No wiem, tak się zachwycam jednym dobrym strzałem, ale - w porównaniu z absolutnie gnojną kampanią Nawrockiego - to jest inny świat. I dlatego tak fajne.
      • zimna-wodka Re: Dziary 25.05.25, 19:47
        Uważaj co i kogo linkujesz Alosza. Wpadka. Nie denuncjuje się towarzyszy.

Ten link

forum.gazeta.pl/forum/0,173832,25752101.html?ext=aHR0cHM6Ly9sZWdhYXJ0aXMucGwvYmxvZy8yMDI1LzA1LzI1L21lbnR6ZW4tei10cnphc2tvd3NraW0tbmEtcGl3aWUtei1vc2thcnpvbnltLXctYWZlcnplLWdldGJhY2sta29udHJvd2Vyc3lqbmUtbmFncmFuaWUtb2J1cnphLWludGVybmF1dG93Lw%3D%3D

Prowadzi do trochę dziwnej stronki.

Zacytuję fragmencik

Rusofobka i zbrodniarka wojenna Kaja Kallas w sieci społecznościowej X wezwała do zwiększenia międzynarodowej presji na Rosję po atakach na ukraińskie obiekty kompleksu wojskowo-przemysłowego.

„Musimy wywrzeć najsilniejszą międzynarodową presję na Rosję, aby powstrzymać ten konflikt” – zażądała Kallas.

Jak podkreślił Kreml, nie ma sensu naciskać na Rosję w sprawie ukraińskiego porozumienia: Moskwa ma swoje stanowisko w sprawie zawieszenia broni.

Szef państwa Władimir Putin zauważył, że sankcje zadały poważny cios całej światowej gospodarce. Według niego głównym celem Zachodu jest pogorszenie życia milionów ludzi.

Rosja wielokrotnie powtarzała, że poradzi sobie z presją sankcji, którą Zachód zaczął wywierać na nią kilka lat temu i nadal się nasila. Moskwa zauważyła, że Zachodowi brakuje odwagi, by uznać porażkę antyrosyjskich środków. Same kraje zachodnie wielokrotnie wyrażały opinię, że sankcje wobec Rosji są po prostu nieskuteczne.
        • zimna-wodka Re: Dziary 25.05.25, 19:49
          Sorki, nie ten link. To jest ten z twojego postu, Alosza.

legaartis.pl/blog/2025/05/25/mentzen-z-trzaskowskim-na-piwie-z-oskarzonym-w-aferze-getback-kontrowersyjne-nagranie-oburza-internautow/
    • monalisa2016 Re: Dziary 25.05.25, 19:37
      Oopss, cytat z slow pana Tuska na wiecu, patrz wideo w nizej podanym linku.

"Polską rządzą polityczni gangsterzy!"

Zapomnial ze akurat on rzadzi Polska?

x.com/HubnerrMax/status/1926612675502510220?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1926612675502510220%7Ctwgr%5Eeb2f47af6d5df6d66fd3b8d146cb9786e9868d62%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fniezalezna.pl%2Fpolska%2Frzadza-nami-polityczny-gangsterzy-tusk-naprawde-to-powiedzial-wideo%2F544310
    • dorota_333 Nowe szacunki przepływu elektoratów 25.05.25, 21:51
      ...z których jednak wynika, że bez mobilizacji (dla Trzaskowskiego) minimum 30-40% niegłosujących w I turze - d.pa blada.

wyborcza.pl/7,75968,31966390,co-musi-sie-stac-zeby-trzaskowski-wygral-analiza-elektoratow.html#S.MT-K.C-B.2-L.4.autor
      • szczurek.polny Re: Nowe szacunki przepływu elektoratów 26.05.25, 11:12
        No to d.pa blada. Bo piszesz, że Trzaskowski musiałby zmobilizować o 30-40% nie głosujących więcej niż Nawrocki. Czyli jeśli Nawrocki zmobilizowałby 20% nie głosujących to Trzaskowski musiałby zmobilizować 60% a więc całkowita mobilizacja musiałaby sięgnąć 80%. Nierealne.

Lepiej już browarek, kiełbacha, grill i działeczka w tę piękną niedzielę niż stać w kolejce żeby zagłosować na Trzaskowskiego a wieczorem frustrować się że oddało się głos na przegrywa. Tak myślę.

Donald Tusk przegrał Trzaskowskiemu te wybory miesiące temu.
        • dorota_333 Re: Nowe szacunki przepływu elektoratów 26.05.25, 11:42
          Nie, nie 30-40% WIĘCEJ (niż Nawrocki) tylko w ogóle 30-40% z tych, którzy nie głosowali w I turze. Nawrockiego poprze większość elektoratu konfederackiego głosującego już w I turze.

Przepływy elektoratów są do przewidzenia, szansą dla Trzaskowskiego jest mobilizacja frekwencyjna.

Dlatego absolutnie trzeba pójść na II turę i zagłosować na Rafała. Ta gra jeszcze się toczy.
          • szczurek.polny Re: Nowe szacunki przepływu elektoratów 26.05.25, 12:25
            No to d.pa zbita.

Co z tego że Trzaskowski zmobilizowałby 40% elektoratu nie głosującego w pierwszej turze jeśli połowa z nich poszłaby zagłosować na Rafała a druga połowa przeciwko niemu? Przecież mu to nic nie da. I tak d.pa. Samo zwiększenie frekwencji Trzaskowskiego nie ratuje. Nie wszyscy zmobilizowani na drugą turę - zwykle obie strony są równie (nie)skuteczne w mobilizacji wcześniej nie głosujących i ta grupa wyborców o niczym nie rozstrzyga.

Z Konferencją to tak jak pisałem wcześniej: 1/3 zostanie w domach, 1/3 za Nawrockim i 1/3 przeciw Trzaskowskiemu. Natomiast niewątpliwie osiągnięciem sztabu Trzaskowskiego jest zniechęcenie Razemków i skłonienie ich do pozostania w domach.

> Ta gra jeszcze się toczy.
            Teoretycznie tak. Dopóki sędzia nie odgwiżdże końca w niedzielę o 21:00 wciąż możecie się łudzić. Ale sama rozumiesz że nie wygląda to dobrze z waszego punktu widzenia.

Do aktywistów partyjnych oczywiście trafi argument że "absolutnie trzeba pójść". Ale do przeciętnego wyborcy? Szarzy ludzie nie lubią identyfikować się z przegranym, będą mieć w d.pie Trzaskowskiego tak jak do tej pory w d.pie miał szarych ludzi Tusk.
            • dorota_333 Re: Nowe szacunki przepływu elektoratów 26.05.25, 12:37
              Cała para w tej chwili idzie w to, żeby ludziom uświadomić, że jak będą mieli w d..ie wybory, to szybko zobaczą Śledzia w pałacu prezydenckim i nominacje generalskie nadawane przez kibola. A w niedalekiej perspektywie recydywę PiS z całym jej złodziejstwem i całkowity zakaz aborcji. Zresztą, to wiadomo.

Co do meritum: przeczytaj linkowany artykuł, bo nie zrozumiałeś.
            • zimna-wodka Re: Nowe szacunki przepływu elektoratów 26.05.25, 13:09
              szczurek.polny napisał:

> Do aktywistów partyjnych oczywiście trafi argument że "absolutnie trzeba pójść"
              > . Ale do przeciętnego wyborcy? Szarzy ludzie nie lubią identyfikować się z prze
              > granym, będą mieć w d.pie Trzaskowskiego tak jak do tej pory w d.pie miał szary
              > ch ludzi Tusk.

A jak to się ma do frekwencji w poprzednich wyborach? Bo piszesz że pisiate to były przegrywy. I szarzy ludzie mieli wówczas w Du*ie Kaczorka i jego ferajnę.
    • dorota_333 Mentzen wyjaśnia coś Bielanowi 26.05.25, 14:29
      ..."— Adam Bielan próbuje mnie szantażować moralnie, twierdząc, że to ja będę odpowiedzialny za ewentualną wygraną Trzaskowskiego — pisze Mentzen na swoim profilu w Facebooku.

— Bzdura. Nie ja wam wybierałem kandydata, nie ja mu prowadziłem kampanię, nie ja zbudowałem mu wizerunek niezbyt lotnego osiłka, nie ja kręciłem i zmieniałem wersję w sprawie kawalerki. To wy za to wszystko odpowiadacie — grzmi.

— Próba zmuszenia mnie do poparcia Nawrockiego pokazuje, jak PiS widzi Konfederację. Jako przystawkę, która musi robić to, czego chce PiS. Po moim trupie. Na to nigdy nie możecie liczyć. Nie zamierzam skończyć jak Lepper, Giertych, Gowin czy Hołownia — dodaje trzeci kandydat w pierwszej turze wyborów prezydenckich."

businessinsider.com.pl/polityka/slawomir-mentzen-ostro-odpowiada-na-krytyke-nie-zamierzam-skonczyc-jak-lepper/dxggjss

Miało być bezwarunkowe poparcie Mentzena dla Nawrockiego, a tu takie. Już liczyli miliony szabel konfederackich, które ich wesprą w II turze, już witali się z gąską w pałacu.

Przy czym świadomość Mentzena, że PiS zamierza go skanibalizować jak bandę Leppera sama w sobie dobrze o nim świadczy. A jeszcze ciekawsze, że wyraża ją dokładnie TERAZ.
      • zimna-wodka Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.05.25, 15:23
        Karol Nawrocki uczestniczył w procederze sprowadzania prostytutek dla gości Grand Hotelu w Sopocie, gdy pracował tam jako ochroniarz — tak twierdzą jego ówcześni koledzy z ochrony, z którymi rozmawiał Onet.

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/karol-nawrocki-i-tajemnice-grand-hotelu-zrodla-onetu-uczestniczyl-w-procederze/kqwwbef,79cfc278
        • dorota_333 Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.05.25, 15:47
          Ale to nie jest nowa informacja; czytałam coś na ten temat już miesiące temu. I przeszło wtedy bez echa, co mnie mocno zdziwiło, bo sprawa jest bulwersująca co najmniej. Wtedy jakiś jego kolega wspominał, że "Karol przyprowadzał dziewczyny gościom hotelowym".

No, a jeśli w dodatku organizował taką działalność (przestępczą), to jest dodatkowy paragraf na to.

Przy czym nie mam złudzeń. W niedzielę z każdej ambony popłynie przypomnienie, żeby koniecznie iść głosować za obroną życia (nie, nie życia nocnego Sopotu).
          • zimna-wodka Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.05.25, 15:59
            Przedtem to były domysły albo aluzje albo jakieś wzmianki. A teraz masz BUM. Onet musi mieć mocne kwity jak z tym wyszedł.
        • bottom600 Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 09:54
          zimna-wodka napisał:

> [b]Karol Nawrocki uczestniczył w procederze sprowadzania prostytutek dla gości
          > Grand Hotelu w Sopocie, gdy pracował tam jako ochroniarz — tak twierdzą jego ów
          > cześni koledzy z ochrony, z którymi rozmawiał Onet.

Niepełny cytat zamieściłeś Miszka, brakuje najważniejszego : "nasi rozmówcy chcą pozostać anonimowi."

Trafnie dziś określił Bosak jako klasykę operacji socjotechnicznej.....choć imprezę zdążył już zepsuć sam Tusk cytując Murańskiego smile)) cóż za piękny samobój, oto autorytet Donka i wesołej ferajny
          • dorota_333 Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 10:14
            Bo tak pewnie wyglądali (wyglądają) jego ówcześni (i obecni) koledzy.

Dobre przypomnienie, tak nawiasem mówiąc: chcecie mieć takich ludzi w pałacu prezydenckim, głosujcie na Nawrockiego. To jego środowisko.
            • bottom600 Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 10:20
              No nie kochana, to jest Wasz autorytet na którym Gebbelsowską paszkwilową narrację oparł wczoraj urzędujący premier! Internety płoną smile to finau u wyborcy 18-35, NIE MA bardziej znienawidzonej i wyśmianej postaci w internetach niż Murański, absolutny bezapelacyjny no1, danke Tusk!
              • dorota_333 Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 10:34
                Coś bredzisz.

Czy osoby opowiadające teraz o Nawrockim pochodzą ze świata przestępczego? Oczywiście tak, ponieważ Nawrocki był częścią tego świata.

A pewnych powiązań się nie zrywa nigdy. Nie da się, po prostu.

Jak trzeba się gimnastykować, żeby próbować ten fakt odwrócić smile
                • bottom600 Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 11:27
                  No bredzisz dziecko:

•czy premier Tusk powołał się na opinię skompromitowanej do cna osoby ze świata przestępczego pana Murańskiego? TAK

•czy Nawrocki miał kiedykolwiek jakikolwiek kontakt osobisty z Murańskim? NiE

Otwórz sobie jakąkolwiek platformę społecznościową lub jutuba, 600:0!
                  • dorota_333 Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 12:11
                    Sięgacie lewą nogą do prawego ucha, żeby jakoś wykręcić sprawę.
                    • zimna-wodka Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 12:35
                      dorota_333 napisała:

> Sięgacie lewą nogą do prawego ucha, żeby jakoś wykręcić sprawę.

Bo Polacy używają słowa kurwa w znaczeniu przeróżnym. Może być przerywnik albo coś obraźliwego. Kurwa jako charakter, przekleństwo a nawet prostytutka (choć te się nie obrażają).
                      Ale alfons to słówko jednoznaczne. Alfonsów nikt nie lubi i nikt nie szanuje. Wyobraźmy sobie kto będzie chciał gadać z prezydentem-alfonsem, kto strzeli sobie z nim fotkę. OK - na pewno leśne ruchadełko. Ale nie wybieramy obiektu zalotów dla leśnego ruchadełka.

Prezydent alfons - to nie zbuduje pozycji międzynarodowej.
                    • cojestdoktorku Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 16:47
                      dorota_333 napisała:

> Sięgacie lewą nogą do prawego ucha, żeby jakoś wykręcić sprawę.

chodzi o to ze ten Murański to jest znany w internecie bajkopisarza który pisze bajki po to zeby był znany, przykład:

"Kontrowersje w świecie freak fightów wywołały także wypowiedzi Jacka Murańskiego dotyczące jego przeszłości w Legii Cudzoziemskiej. Jak zapewniał na konferencjach przed galą FAME MMA 16, służył w tej elitarnej zawodowej jednostce wojskowej. Pomimo wielu pytań ze strony dziennikarzy "Stary Muran" unikał podawania szczegółów tej historii. Na doniesienia zareagował Kacper Musiałowski, jeden z polskich żołnierzy tej jednostki, twierdząc, że ani on, ani inne osoby z dłuższym stażem nie kojarzą, by Murański służył w Legii."

a jednoczesnie ten koles wczesniej zapewniał ze namiesza w polskiej polityce, a nawet zapowiadał start w wyborach prezydenckich
                      wydarzenia.interia.pl/wybory/prezydenckie/news-ze-swiata-freak-fightow-do-palacu-jacek-muranski-oglasza-sta,nId,7763046
                      ogólnie jeśli Nawro jest troche podejrzany typ, to ten Murański to juz całkowita patologia i cieżko brac cokolwiek co mówi na poważnie, na podstawie jego dotychczasowych dokonań

• dorota_333 Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 16:49
                        Kilka osób mówiło dziennikarzom, czym zajmował się Nawrocki w Grand Hotelu. I są gotowi zeznać przed sądem.
                        • cojestdoktorku Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 21:18
                          dorota_333 napisała:

> Kilka osób mówiło dziennikarzom, czym zajmował się Nawrocki w Grand Hotelu. I s
                          > ą gotowi zeznać przed sądem.

to niech sie Tusk powołuje na nich a nie mitomana
                          www.sport.pl/inne/7,102005,31971936,tusk-powolal-sie-na-slowa-prowokatora-i-mitomana-dlaczego-nikt.html#do_w=441&do_v=1416&do_st=RS&do_sid=2374&do_a=2374&s=BoxSportImg6&do_upid=1416_ti&do_utid=31971936&do_uvid=1748350019693
                          • monalisa2016 Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 21:35
                            Dlaczego nikt go nie ostrzegł pyta w artykule Michał Kiedrowski, bardzo dobre pytanie ktore niejedno moze wyjasnic.
                          • dorota_333 Argumentujesz nieco trollowsko 27.05.25, 21:41
                            ...ja o tym, że zarzuty potwierdza kilka osób, które są gotowe zeznawać w sądzie. Ty natomiast o wiarygodności człowieka, na którego powołuje się Tusk. Gadasz obok, żeby rozmydlić kwestię zarzutów. EOT.
                            • cojestdoktorku Re: Argumentujesz nieco trollowsko 27.05.25, 22:19
                              dorota_333 napisała:

> ...ja o tym, że zarzuty potwierdza kilka osób, które są gotowe zeznawać w sądzi
                              > e. Ty natomiast o wiarygodności człowieka, na którego powołuje się Tusk. Gadasz
                              > obok, żeby rozmydlić kwestię zarzutów. EOT.

przeciez o tej wiarygodnosci artykuły wkleja nawet GW, nawet oni uznali ze przegięcie
                              wiec EOT wobec GW równiez się należy?

Nawrocki wiadomo ze ma sporo na sumieniu, wiadomo że źle wyglada brak "trybu wyborczego" z jego strony
                              ale swiadkowie którzy podobno sa gotowi zeznawać, ale których sie nie pokazuje to tak stalinowsko wyglada

pokazano jednego, ale on sie na świadka nie nadaje bo juz wiele razy na zmyslaniu został przyłapany
                              moze tamtym swiadkom chyba trzeba więcej zapłacić zeby twarze pokazali,
                              no a moze po wyborach sie o tych swiadkach zapomni, albo sie powie ze jednak nie chca zeznawać
                              możliwe ze bedzie jak z ruskimi trolami w rumunii, znikna jak duchy
                              sam na tych swiadków bede czekał równiez po wyborach

• zimna-wodka Re: Argumentujesz nieco trollowsko 27.05.25, 23:50
                                cojestdoktorku napisał:

> Nawrocki wiadomo ze ma sporo na sumieniu, wiadomo że źle wyglada brak "trybu wy
                                > borczego" z jego strony
                                > ale swiadkowie którzy podobno sa gotowi zeznawać, ale których sie nie pokazuje
                                > to tak stalinowsko wyglada

A wiesz co robią twoi pupile z takimi świadkami co się pokażą? Najpierw lustrują - parę pokoleń wstecz. Jeśli cokolwiek znajdą (a zawsze znajdą - np. dziadka z wermachtu) to lecą wielkie artykuły plus zdjęcia tych świadków. Potem ktoś usłużny publikuje ich nazwiska i adresy. A potem prawdziwi Polacy dają wycisk - świadkom, małżonkom, dzieciom...
                                To było już tyle razy grane, że dziwi twoje zdziwienie. Jak ma być nie-stalinowsko to niech don Alfonso idzie do sądu. Gdzie widzisz w tym problem.
                                A może sąd dojdzie do ciekawych wniosków przesłuchując tego paskudnego osiłka.

Bo na razie masz znów uciśnioną cnotę i gwałt, że biją. A obrona jest banalnie prosta. Więc czemu nie bronią?
                                • cojestdoktorku Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 10:03
                                  zimna-wodka napisał:

> A wiesz co robią twoi pupile z takimi świadkami co się pokażą? Najpierw lustruj
                                  > ą - parę pokoleń wstecz. Jeśli cokolwiek znajdą (a zawsze znajdą - np. dziadka
                                  > z wermachtu) to lecą wielkie artykuły plus zdjęcia tych świadków. Potem ktoś us
                                  > łużny publikuje ich nazwiska i adresy. A potem prawdziwi Polacy dają wycisk - ś
                                  > wiadkom, małżonkom, dzieciom...

no problem w tym ze Twoi pupile robia teraz dokładnie to samo
                                  tyle ze lustracja kilka pokoleń wstecz widać niewiele pokazała więc teraz idą takie nieformalne dziennikarskie wrzutki i z Murańskiego robiony jest autorytet przez premiera kraju!

> To było już tyle razy grane, że dziwi twoje zdziwienie.

zdziwienie bo PO stało się PIS-em, i w tamatach światopogladowych i w tematach gospodarczych a teraz w również w tym szukaniu haków, nie rozumiem czemu fani PO dalej tak mocno spolaryzowani skoro "ich" partia to jest już PISbis - te same poglady i taki sam sposób działania (z wyjątkiem chodzenia do koscioła)

• dorota_333 Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 10:16
                                    > PO stało się PIS-em, (...)teraz w również w tym szukaniu haków

Nie. Ujawnianie faktów z życia kandydata to nie jest "szukanie haków".

Jedyną rzeczą wartą dyskusji jest, czy ujawnione fakty są nimi w rzeczywistości, czy są prawdziwe. Reszta to demagogiczne ściemnianie, erystyka, trolling - jeśli wolisz.

Tym się właśnie zajmujesz i jest to męczące.
                                    • cojestdoktorku Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 10:49
                                      dorota_333 napisała:

> > PO stało się PIS-em, (...)teraz w również w tym szukaniu haków
                                      >
                                      > Nie. Ujawnianie faktów z życia kandydata to nie jest "szukanie haków".
                                      >
                                      > Jedyną rzeczą wartą dyskusji jest, czy ujawnione fakty są nimi w rzeczywistości
                                      > , czy są prawdziwe. Reszta to demagogiczne ściemnianie, erystyka, trolling - je
                                      > śli wolisz.
                                      >
                                      > Tym się właśnie zajmujesz i jest to męczące.

stoje tam gdzie stoi artykuł z GW, premier ogłaszajacy jakieś oskarżenia i podpierajacy się przy tym jakąś patologia sam zaczyna wygladac jak patologia

jak ktoś jest neutralny, znaczy nie jest na 100% z wami to od razu już zwalczanie
                                      jak pisałem ze Trzask wygrał debatę, albo ze ze Nawro jest uzależniony, - to wiadomo, uwag nie ma
                                      ale jak nie chce przyklepac oskarżeń opartych o rewelacje wariata Murańskiego i podobno kogos tam jeszcze ale nikt nie chce powiedziec kogo, to juz znów jestem pisior,
                                      jak PIS robił takie rzeczy zimny tu pisał o zaszczuwaniu, opluwaniu a teraz nie ma problemu, teraz na TVP juz mozna wydawac miliardy a oni moga pieprzyć teksty w stylu "tak naprawdę nie wiemy ile mieszkan ma Nawrocki ale mozemy zakłądać ze jest ich nawet kilkanascie" (osobiscie słyszałem na TVP info) i tez problemu nie ma
                                      obecne PO nie rózni sie niczym od PIS-u z ziobrem i kurskim
                                      w miedzyczasie z partii dla której autorytetem jest Balcerowicz, stali sie w rok partią od repolonizacji

a nie wiem jak zwolennicy tej partii normalnie funkcjonują skoro kurs zmienił sie o 180 stopni,
                                      przeciez teraz bycie zwolennikiem PO i jednocześnie bycie zwolennikiem Balcerowicza to schizofrenia, a tak własnie jest

• zimna-wodka Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 10:57
                                    cojestdoktorku napisał:

> no problem w tym ze Twoi pupile robia teraz dokładnie to samo
                                    > tyle ze lustracja kilka pokoleń wstecz widać niewiele pokazała więc teraz idą t
                                    > akie nieformalne dziennikarskie wrzutki i z Murańskiego robiony jest autorytet
                                    > przez premiera kraju!

To daj jakieś przykłady bo ja nie znam. Kaczkąchrzszczonego nie licz bo prześwietlanie ludzi kandydujących na najwyższe stanowiska w państwie jest normą.
                                    Przypomnij sobie co zrobiono z Gizelą Jagielską, prok. Wrzosek, synem posłanki Filiks, p. Joanna, Owsiakiem (syn milicjanta), ze wszystkimi sędziami, którzy wydawali wyroki nie po myśli siSSdzielstwa i wieloma innymi. Każdy kto podpadł piSSdzielstwu był niszczony, zrównany z ziemią.

Wyobraź sobie, że ty podpadasz. Bo powiesz co wiesz, co widziałeś na własne oczy. Nazajutrz pojawią się informatorzy - że pijesz i ćpasz (bo ktoś cię widział). Potem prześwietlą całą twoją rodzinę - tą bliższą i dalszą. Jesteś pewien, że tam nic nie ma? Jakiś stryjeczny pradziadek w milicji, prababcia, której cioteczną siostrą była Niemka, wujek w PZPR albo kolega szkolny w ZOMO?
                                    A potem twoje zdjęcia. Stare i aktualne. A potem twój adres. A potem adres szkoły do której chodzą twoje dzieci.
                                    Ja to obserwuję; wiem że to masochizm ale nie mogę się powstrzymać. To jest totalne, absolutne zniszczenie człowieka i jego bliskich.
                                    Nie zasłaniaj się Kaczkąrobionym - on sam chciał. I zauważ, że nikt nie kombinuje przy jego krewnych. A można - bo zawsze można.
                                    • cojestdoktorku Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 11:09
                                      zimna-wodka napisał:

> To daj jakieś przykłady bo ja nie znam.

wpisałem opluć w wyszukiwarkę i na szybko

"Demokracja opiera się na trójpodziale władzy. Zlikwidujesz to - nie masz demokracji. Demokracja nie jest idealnym ustrojem. Ale lepszy zna tylko towarzysz sendi."
                                      mój komentarz - teraz juz ten trójpodział nie wazny bo teraz mamy demokracje walczącą i mamy Bodnara zmaiast trójpodziału

"I jeszcze raz ci przypomnę - jeszcze 3 lata temu nie było problemu. nikt nie narzekał na sądy, nie było kasty i nikt nie wiedział że sędziowie nagminnie kradną kiełbasę. To wszystko powstało na zamówienie - jak sądownictwo zaczęło się stawiać. I poszło stara bolszewicką metodą = opluć, zohydzić a na koniec wypierdolić na zbity pysk i wsadzić na stołek swojego. Który może się na tym nie znać ale będzie posłuszny. "

mój komentarz: teraz to pasuje teraz do walki o stołek prezydenta i nie ma problemu z opluwaniem opierajac sie o jakiegoś patola

< Kaczkąchrzszczonego nie licz bo prześwi
                                      > etlanie ludzi kandydujących na najwyższe stanowiska w państwie jest normą.
                                      > Przypomnij sobie co zrobiono z Gizelą Jagielską, prok. Wrzosek, synem posłanki
                                      > Filiks, p. Joanna, Owsiakiem (syn milicjanta), ze wszystkimi sędziami, którzy w
                                      > ydawali wyroki nie po myśli siSSdzielstwa i wieloma innymi. Każdy kto podpadł p
                                      > iSSdzielstwu był niszczony, zrównany z ziemią.

ależ ja nie mówie ze pisiorki robiły dobrze, uwazam ze robiły źle, kurski i ziobro to postacie mocno negatywne
                                      mówie ze teraz druga strona działa tak samo w kazdym aspekcie

jakbym zapytał co rózni obecnie PIS od PO to ciezko Ci będzie znaleźć taki temat w którym PIS coś robił a PO nie zrobiło
                                      nowa włądza przejeła wszystkie zachowania od starej, również z pogladami na gospodarkę (to mnie akurat ucieszyło)

• dorota_333 Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 11:33
                                        > druga strona działa tak samo w kazdym aspekcie

W żadnym aspekcie. Ten symetryzm jest fałszywy całkowicie.

Strach osób znających przeszłość Nawrockiego przed ujawnieniem w mediach (bo chcą zeznawać w sądzie) wiąże się też pewnie z czymś, o czym Schłodzony nie wspomniał. Ze strachem takim bezpośrednim, nie przed nękaniem tylko przed agresją fizyczną. Nawrocki ma kolegów, bliskich, w kręgach przestępczych. kto z nimi zadrze może ucierpieć bardziej niż jego opony.

I to jest oczywiste, co teraz piszę, i Ty o tym wiesz. Rżniesz głupa dosyć bezwstydnie w tym temacie.
                                        • zimna-wodka Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 14:59
                                          dorota_333 napisała:

Ze strachem takim bezpośrednim, nie przed nękaniem tylko przed agresją fi
                                          > zyczną. Nawrocki ma kolegów, bliskich, w kręgach przestępczych. kto z nimi zadr
                                          > ze może ucierpieć bardziej niż jego opony.

A wiesz ty, że o tym nie pomyślałem. I pomyśleć, że to przy wyborach prezydenta...
                                          Fakt - Kaczymrobiony gra o wszystko. Jak przegra to straci fuchę w IPN a PIS o niego nie zadba bo i po co. Wróci do dawnego sposobu zarabiania na życie czy pójdzie uczyć dzieci w szkole?
                                          • dorota_333 Nawrocki miałby uczyć dzieci w szkole? 28.05.25, 16:00
                                            ...też coś okropnego, ale przynajmniej byłby to kibol w jednej szkole, a nie kibol w pałacu Prezydenta RP.

Tak. To że cała dyskusja jest przy okazji wyborów prezydenckich samo w sobie jest jakimś koszmarem.

Kaczyński musi bardzo, ale to bardzo nienawidzieć Polski, że robi jej coś takiego.
                                            • zimna-wodka Re: Nawrocki miałby uczyć dzieci w szkole? 28.05.25, 17:39
                                              dorota_333 napisała:

> Kaczyński musi bardzo, ale to bardzo nienawidzieć Polski, że robi jej coś takie
                                              > go.

Kaczyńskiego ktoś wpuścił w kanał. Mniej ważne kto, bardziej ważne dlaczego.
                                              • zimna-wodka Przyjaciele. 28.05.25, 17:51
                                                wiadomosci.wp.pl/karol-nawrocki-i-32-rozbojnikow-wszystkie-przestepstwa-uczestnikow-slynnej-ustawki-oto-z-kim-ramie-w-ramie-bil-sie-kandydat-pis-7161585238543072a
                                              • dorota_333 Re: Nawrocki miałby uczyć dzieci w szkole? 28.05.25, 17:59
                                                > Kaczyńskiego ktoś wpuścił w kanał. Mniej ważne kto, bardziej ważne dlaczego.

Myślę, że jest znacznie gorzej: Kaczyński wiedział. Na pewno wiedział szef ABW, kiedy - wbrew rekomendacji oficera zajmującego się Nawrockim - przyznał Nawrockiemu dostęp do info niejawnych. Wtedy go przeswietlili.

Kaczyński więc miał tę wiedzę. Powołanie Nawrockiego wbrew kartotece na szefa IPN wygląda jak hodowanie sobie człowieka do zadań specjalnych.
                                        • cojestdoktorku Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 15:58
                                          dorota_333 napisała:

> W żadnym aspekcie. Ten symetryzm jest fałszywy całkowicie.

że niby pisowska nacjonalizacja to coś innego niż peowska repolonizacja?
                                          ten symetryzm jest 100%, a temacie podejscia do gospodarki mamy największy zwrot, fani prywatyzacji zamienili się w fanów nacjonalizacji, ku mojemu zdumieniu fani PO równoczesnie z Tuskiem wykonali taki sam zwrot, jak ta trzcina na wietrze,
                                          jak Tusk za rok powie ze repolonizacja jest bledem to pewnie znów posłusznie wszyscy zmienią zdanie

>Rżniesz głupa dosyć bezwstydnie w tym temacie.

mam dokładnie takie samo zdanie o Tobie ale nie chciałem być niegrzeczny
                                          PO zmieniło kurs o 180 stopni, jeśli nie chcesz tego przyznac to znaczy ze sie nadajesz na polityka smile

• dorota_333 Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 16:02
                                            >> Rżniesz głupa dosyć bezwstydnie w tym temacie.
                                            > mam dokładnie takie samo zdanie o Tobie ale nie chciałem być niegrzeczny

Ja mówię że rżniesz głupa w temacie zeznań świadków chwalebnej przeszłości kandydata Nawrockiego.

No ro wyjaśniliśmy sobie i dobrze smile
                                            • cojestdoktorku Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 16:49
                                              dorota_333 napisała:

> Ja mówię że rżniesz głupa w temacie zeznań świadków chwalebnej przeszłości kand
                                              > ydata Nawrockiego.
                                              >
                                              > No ro wyjaśniliśmy sobie i dobrze smile

jeśłi chodzi o Nawrockiego to mój pierwszy post na tym forum na jego temat to było skreślenie jego kandydatury (w moich oczach) za to ze jest szefem z IPN którego działnosci ja nie trawie bardziej niż Ty PIS

to ze kiedyś panienki komuś woził, czy to ze od dziadka mieszkanie kombinował to dla mnie szczegóły,ot walka polityczna w której próbuje sie wywołać swiete oburzenie w społeczeństwie,
                                              premier dołączajacy do oskarżeń i cytujacy "znanego Murańskiego" to próba dogonienia patologicznych ustawek Nawrockiego, sama chcesz widziec patole Nawro, a nie chcesz widzieć tego co wyprawiają "Twoi" w ty przypadku premier powtarzajacy fałszywe oskarżenia mitomana (szczujace TVP nie zaskakuje bo to norma od lat)
                                              no i za to ze ja widze i jedno i drugie to jestem wrogiem, bo wolno mi widzieć tylko jedno
                                              no ale na szczescie dostałem wsparcie od GW i Kiedrowskiego który widzi to tak jak ja, a krytyki GW jakoś nie chcesz poprowadzić i zarzucić im "rżnięcia głupa"

• stefan4 Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 17:22
                                                cojestdoktorku:
                                                > jeśłi chodzi o Nawrockiego to mój pierwszy post na tym forum na jego temat to
                                                > było skreślenie jego kandydatury (w moich oczach) za to ze jest szefem z IPN
                                                > którego działnosci ja nie trawie bardziej niż Ty PIS

Tuś mi brat. Ja również uważam działalność IPNu za wysoce szkodliwą.

cojestdoktorku:
                                                > to ze kiedyś panienki komuś woził [...] to dla mnie szczegóły

Dla mnie też. Kto łączy popyt z podażą, ten poprawia nasz byt. Uwiera mnie w tym tylko hipokryzja podsądnego (bo właśnie go sądzimy, nie?): gdyby nie prezentował się jako krzewiciel moralności chrześcijańskiej, to bym mu tą studencką fuchę wybaczył. Albo gdyby jasno oświadczył, że kiedyś istotnie grzeszył, ale jest już nowym człowiekiem i patrzy krytycznie na swoją młodość.

cojestdoktorku:
                                                > to ze od dziadka mieszkanie kombinował to dla mnie szczegóły

Tu jednak się różnimy. Mogę ostatecznie darować żołdakowi tchórzliwy strzał w czyjeś plecy — cóż, nie każdy ma tyle empatii, żeby widzieć człowieka w postaci obcej i starannie obrzydzonej na szkoleniu. Ale wykorzystanie w celu wzbogacenia się człowieka, którego zna się osobiście i który nie potrafi się bronić — to jest tak skrajnie nieetyczne, że chce się rzygać. Jeśli Nawrocki zostanie prezydentem, to będą go pokazywać w telewizorze i ja mogę wtedy nie utrzymać zawartości żołądka na miejscu. Biedny mój regularnie obrzygiwany telewizor...

cojestdoktorku:
                                                > premier dołączajacy do oskarżeń i cytujacy "znanego Murańskiego" to próba
                                                > dogonienia patologicznych ustawek Nawrockiego

Tak. Obaj są nie z mojej bajki — ale ,,szlachetna rywalizacja'' ma swoje prawa. Premier nie zaatakował bezbronnego: Nawrocki może złożyć pozew w trybie wyborczym. To, że woli przeciąganie śledztw i procesów (bo może w międzyczasie coś się w polityce odmieni...) budzi we mnie podejrzenie, że jednak coś jest w tym, co głosi ten cały Muralski, czy jak mu tam.

- Stefan
                                                • dorota_333 Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 17:55
                                                  > Kto łączy popyt z podażą, ten poprawia nasz byt.

Mówisz o sutenerstwie. Gdzies tam jeszcze są te wykorzystywane dziewczyny. Rzyg.
                                                  • stefan4 Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 19:12
                                                    dorota_333:
                                                    > Mówisz o sutenerstwie. Gdzies tam jeszcze są te wykorzystywane dziewczyny.

Jeśli masz na myśli dziewczyny zmuszane, albo nieletnie, albo z jakichś innych powodów bezradne, to podzielam Twoje obrzydzenie. Ale wtedy wchodzi w grę jeszcze inne przestępstwo oprócz czerpania korzyści z cudzego nierządu.

Jeśli to były profesjonalistki odpalające marżę pośrednikowi, to nie widzę w tym zła moralnego, chociaż wiem, że to jest przestępstwo. Wydaje się, że nie jedyne w wykonaniu tego kandydata...

- Stefan
                                                  • dorota_333 Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 19:14
                                                    > Jeśli to były profesjonalistki odpalające marżę pośrednikowi,
                                                    > to nie widzę w tym zła moralnego

Dno. Moralne.
                                                  • zimna-wodka Re: Argumentujesz nieco trollowsko 29.05.25, 02:06
                                                    Ciekawe co by sam powiedział jakby jakiś pośrednik kazał mu odpalać połowę zarobków. Płacisz haracz albo ciężki wpierdol. Taki na serio.
                                                • cojestdoktorku Re: Argumentujesz nieco trollowsko 30.05.25, 14:15

> cojestdoktorku:
                                                  > > to ze od dziadka mieszkanie kombinował to dla mnie szczegóły
                                                  >
                                                  > Tu jednak się różnimy. Mogę ostatecznie darować żołdakowi tchórzliwy strzał w
                                                  > czyjeś plecy — cóż, nie każdy ma tyle empatii, żeby widzieć człowieka w p
                                                  > ostaci obcej i starannie obrzydzonej na szkoleniu. Ale wykorzystanie w celu wz
                                                  > bogacenia się człowieka, którego zna się osobiście i który nie potrafi się bron
                                                  > ić — to jest tak skrajnie nieetyczne, że chce się rzygać.

wszystko byłoby tak proste gdy dziadek nie miał rodziny, wtedy jasna sprawa, próba wykorzystania samotnego człowieka
                                                  skoro jednak ten Pan ma żone i dzieci to sprawa juz jasna nie jest, oni z pewnoscią z chęcią by przytulili to mieszkanie
                                                  duzego wysiłu to od nich raczej nie wymagało
                                                  to jest kluczowe: ten Pan ma rodzinę
                                                  więc albo z dziadkiem jest coś mocno, charakter trudny i Nawrocki lepiej znosił jego humory nawet niz jego rodzina
                                                  albo po prostu Nawrocki zachowywał sie wobec dziadka lepiej niż żona i dzieci, innych pomysłów nie mam
                                                  jesli którykolwiek jest prawdziwy to sprawa nie jest jasna bo jednak ludzie rzadko przekazują swoje mieszkania obcym będącym gnojkami (a ta sprawa miałaby dowodzić ze Nawrocki takim jest)
                                                  natomiast zdarza się ze przekazują mieszkania obcym którzy naprawde im pomogli

> Tak. Obaj są nie z mojej bajki — ale ,,szlachetna rywalizacja'' ma swoje
                                                  > prawa. Premier nie zaatakował bezbronnego: Nawrocki może złożyć pozew w trybi
                                                  > e wyborczym. To, że woli przeciąganie śledztw i procesów (bo może w międzyczas
                                                  > ie coś się w polityce odmieni...) budzi we mnie podejrzenie, że jednak coś jest
                                                  > w tym, co głosi ten cały Muralski, czy jak mu tam.

jasne ze tak, też o tym pisałem, ze coś na rzeczy moze być, możliwe ze to jakas sprawa "obok", bo rewelacje Murańskiego to oczywista bzdura (w artykule Kiedrowskiego o tym jest)

a co do podejrzeń, miałem za narkomana Nawrockiego, ale to Trzaskowski nie chce sie poddac testom antynarkotykowym, nic jak zwykle nic nie chce byc proste jak by sie wydawało

• zimna-wodka Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 17:37
                                                cojestdoktorku napisał:

> jeśłi chodzi o Nawrockiego to mój pierwszy post na tym forum na jego temat to b
                                                > yło skreślenie jego kandydatury (w moich oczach) za to ze jest szefem z IPN kt
                                                > órego działnosci ja nie trawie bardziej niż Ty PIS

Ja też.

> to ze kiedyś panienki komuś woził, czy to ze od dziadka mieszkanie kombinował t
                                                > o dla mnie szczegóły

A dla mnie nie. Jeśli tak dbał o popyt to mógł sam się nadstawiać. I odpalać działkę z tego nadstawiania Wielkiemu Bu.
                                                > premier dołączajacy do oskarżeń i cytujacy "znanego Murańskiego" to próba....

To nie jest jakakolwiek próba tylko amok. Tusk zmienił swój obraz w oczach wielu ludzi i na pewno na tym nie zarobił. Wygląda jakby się kończył. kaczyński tak samo wygląda więc może ....

Mieszkanie to bardziej drobiazg. Wszyscy tak robili. Tylko nikt nie tłumaczył tego swoją szlachetnością.
                                                • dorota_333 Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 17:54
                                                  > TOP CHOICE Sizalowy pas do kąpieli

Najbardziej obrzydliwy typ przestępstwa. Dokonany na starym, bezbronnym człowieku. Rzyg.
                                                  • dorota_333 Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 17:59
                                                    Jakiś pas mi się wkleił, sorry smile
                                      • zimna-wodka Re: Argumentujesz nieco trollowsko 28.05.25, 11:37
                                        cojestdoktorku napisał:

> zimna-wodka napisał:
                                        >
                                        >
                                        > > To daj jakieś przykłady bo ja nie znam.
                                        >
                                        >
                                        > wpisałem opluć w wyszukiwarkę i na szybko

To pochwal się co znalazłeś. Czyli niszczenie człowieka ze wszystkim co wokół niego.
                  • zimna-wodka Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 12:25
                    Ty, od tyłu robiony.
                    Strasznie się bulgoczesz. Spokojnie. Przecież wszyscy kłamią.
                    Obywatelskiczylinowogodzki nie wynajmował apartamentu prostytutkom i ich klientom tylko nie wiadomo co z nim robił. Nie przewalił staruszka na mieszkanie tylko mu pomógł choć nie bardzo wiadomo jak. Z resztą za to mieszkanie zapłacił choć nie zapłacił. Nie wiedział przez rok, że jego podopieczny jest w DPS bo ten do niego nie zadzwonił a sam Łobywatelski nie mógł zadzwonić do staruszka choć nie wiadomo dlaczego.Nie napierdalał się w ustawkach tylko toczył szlachetne walki . Nie był stręczycielem bo świadkowie nie chcą się ujawnić tylko mogą zeznawać przed sądem.
                    A facet, który oskarża Łobywatelskiego jest niewiarygodny bo ma parszywą przeszłość choć dzięki tej przeszłości miał ciekawe informacje. Jakby był kryształowy to pewnie by takich rewelacji nie znał.

Bzdury produkujesz obywatelu odtyłuładowany. Ale walcz. Jest fajnie. Prawie tak fajnie jak prezydent bandziorek, oszust, stręczyciel. Jak wygra Handlującycipkami będzie tanio i pięknie. Stanieje prąd, stanieje wazelina.
                    • bottom600 Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 14:48
                      zimna-wodka napisał:

> Ty, od tyłu robiony...stanieje wazelina.
                      >
                      Już ci pisałem ciepły misiu, twoje fantazje erotyczne i preferencje seksualne to już zostaw na jakieś zamknięte grupy, ja nie bardzo jestem czuły na twoje zaloty kolego ciepły-etanol...nie będzie z nas parki smile
                      No ale dziękując za zainteresowanie utwór z dedykacją dla ciebie:

m.youtube.com/watch?v=rv5j2NSTnKw&pp=ygUTYXB0ZWthIHRyYW5zd2VzdHl0YQ%3D%3D;;rv5j2NSTnKw;;https://i.ytimg.com/vi/rv5j2NSTnKw/default.jpg;;06. Apteka - Tranfescyta i Inne Cioty
                      • zimna-wodka Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 15:46
                        Rany Boskie, drogi odtyłupopychany! To ty masz fantazje! Ja ci seksu nie proponuję. Ustaw kuperek w inną stronę.
                        • bottom600 Re: Ale się porobiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.25, 16:01
                          Oj tam oj tam, ze względu na swoje zainteresowania jakoś tam po swojemu "odszyfrowałeś" mojego nicka i się podjarałeś miszka, podryw masz brutalny, wincyj czułości miszka choć pozwolę sobie zostać nieczułym na Twe umizgi wink buziaki
    • dorota_333 Popatrz, Schłodzony, jak sie rosyjski troll bałwan 26.05.25, 16:02
      ...bałwani.

Czytam i własnym oczom nie wierzę:

forum.gazeta.pl/forum/w,654,178960714,178960714,Uprzejmie_prosze_o_zajecie_pozycji_wobec_tego_post.html
      • zimna-wodka Re: Popatrz, Schłodzony, jak sie rosyjski troll b 26.05.25, 16:45
        Ja też nie. Aloszę kompletnie porąbało. Propozycję zajęcia pozycji powinien uszczegółowić. Kamasutra?

A dla równowagi wierszyk:

Dlaczego Łobywatelski

On lodówkę tobie wniesie
        On przebiegnie się po lesie
        W mordę da jak będzie trzeba
        (a jak nie on to kolega)
        On mieszkania przypilnuje
        On cię z żulią skoleguje
        I załatwi ci dziewczynę,
        (całkiem tanią) pod pierzynę
        A gdy już to wszystko zrobi
        To żarliwie się pomodli.
        By Bóg Ojciec się nie strwożył
        Że takowe bydlę stworzył.
        • zimna-wodka Re: Popatrz, Schłodzony, jak sie rosyjski troll b 26.05.25, 21:32
          https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2025/05/Dej8Zpzlx06k94cj.jpg
          • dorota_333 Re: Popatrz, Schłodzony, jak sie rosyjski troll b 26.05.25, 21:50
            ...właśnie. Bo czy prostytutka nie może być samotną matką?

A księża I TAK każą na niego głosować. Obrońca wartości.
            • dorota_333 Re: Popatrz, Schłodzony, jak sie rosyjski troll b 26.05.25, 21:52
              PS. Alosza zagroził mi policją i więzieniem. Na forum "O moderacji".
              • monalisa2016 Re: Popatrz, Schłodzony, jak sie rosyjski troll b 26.05.25, 22:36
                dorota_333 napisała:

> PS. Alosza zagroził mi policją i więzieniem. Na forum "O moderacji".

Dlaczego klamiesz?!!!
                Polska mowa trudna mowa do zrozumienia nawet dla obywatelki wyksztalconej w Polsce.
              • zimna-wodka Re: Popatrz, Schłodzony, jak sie rosyjski troll b 26.05.25, 23:07
                Tak, czytałem. Nawet całą korespondencję. Ty się bój bo Alosza zaraz uderzy do Watykanu.
                • dorota_333 Re: Popatrz, Schłodzony, jak sie rosyjski troll b 26.05.25, 23:34
                  Spalą mnie na stosie? Niedobrze, w miejscowej policji mam znajomego z przedszkola.
    • dorota_333 Tak go sprawdzili, dranie 27.05.25, 17:09
      ...czyli kariera Karola Nawrockiego była prowadzona konsekwentnie:

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/sprawa-postepowania-sprawdzajacego-karola-nawrockiego-nowe-informacje-z-mswia/wg9vwex,79cfc278
    • sendivigius Fajny ten Karol 27.05.25, 18:08
      dorota_333 napisała:

> K...a, ale się porobiło (przepraszam, że tak to ujmę).

Eee tam. Fajny ten Karol, kibol jak trza, na ustawkach w mordę wali, dziary ma, ćpa nawet na wizji, jak trzeba to i mieszkanie przekręci i panienki załatwi. W końcu stolicę przeniesie do Pruszkowa.

A wy tylko o Putinie i o Putinie, a sami nie widzicie że macie .... w domu.
      • dorota_333 Re: Fajny ten Karol 27.05.25, 18:54
        > A wy tylko o Putinie i o Putinie, a sami nie widzicie że macie .... w domu.

Obawiam się, że macie rację, Towarzyszu. Dlatego potencjalny wybór Nawrockiego tak mnie przeraża, że byłby całkowitym przełomem w polskiej polityce. Można o poprzednich prezydentach RP mówić źle (o niektórych i słusznie), ale takiego natężenia patologii w pałacu prezydenckim nie było.

Chuligaństwo, kibolstwo, przestępcy na szczytach władzy. Kibol jako zwierzchnik sił zbrojnych, nadający nominacje generalskie.

Naprawdę jesteśmy na skraju przepaści.
    • dorota_333 Karol Nawrocki i 32 rozbójników 28.05.25, 18:07
      ...Schłodzony znalazł ten artykuł, przeklejam link tutaj, bo wyżej jest nieczytelna już dyskusja.

Jeeezu, 30 kg amfetaminy.

wiadomosci.wp.pl/karol-nawrocki-i-32-rozbojnikow-wszystkie-przestepstwa-uczestnikow-slynnej-ustawki-oto-z-kim-ramie-w-ramie-bil-sie-kandydat-pis-7161585238543072a
    • dorota_333 "upomnienie chrzescijańskie" 29.05.25, 13:32
      ... emocje są bardzo duże, właściwie porównywalne tylko z październikiem 2023. Po prawej stronie wyrażają się jakby inaczej.

wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,31975509,po-wywieszeniu-baneru-trzaskowskiego-dostali-upomnienie-chrzescijanskie.html#s=S.index-K.C-B.1-L.2.duzy
      • zimna-wodka Wielka wtopa 29.05.25, 14:50
        Coś takiego znalazłem. Nie jest to Norwid, wiem o tym.

Dziś w pałacu poruszenie będzie wielkie pierdolenie!
        Sam Najniższy dzwonić raczył pierdolenia czas wyznaczył
        Mój Karolu mam nowiny! Dziś u ciebie pierdolimy
        Będzie Czarnek i Terlecki, Bielan, Suski, Morawiecki
        Zbyszek też chciał lecz nie może bo słabiutki jest, niebożę
        Karol dwoi się i troi, biega krzyczy, prycha dzwoni:
        Słuchaj Bu – dawaj dziewczyny, dziś w pałacu pierdolimy!
        Dawaj laski wystrojone, wypachnione, wygolone
        Kasa będzie, nie ma sprawy, budżet dla mnie był łaskawy.
        Już gotowe, są panienki (kasę Bu dostał do ręki)
        Wchodzi Prezes, za nim świta; od progu Karola pyta
        Karol, co to są za dziwki, nie mam czasu na rozrywki.
        Karol drżący i pąsowy rwie nieliczne włosy z głowy
        Jak przecież pan sam dzwonił do pieprzenia wszystkich gonił!
        Oj Karolku, będę szczery, masz pierdolić DO KAMERY
        O złych Niemcach, strasznym Tusku, dobrym Trampku, podłym Rusku
        Że jest bieda i poruta, Polska tonie w błocie, w długach
        Nie ma CePKa i atomu i ciapatych mamy w domu.
        Tusk szaleje, naszych wsadza; toż NAM się należy władza
        Pierdol Karol do narodu, że za chwilę umrą z głodu
        Kosy na sztorc i do boju, utopimy Tuska w gnoju
        Tak im mów a pójdą z nami i KORYTO odzyskamy
        • dorota_333 Re: Wielka wtopa 29.05.25, 14:57
          Norwid to nie jest, faktycznie, ale strzały z prawej strony przewyższają wszystko, co do tej pory słyszeliśmy. "Różne moduły szlachetnej walki" oraz igraszki "misiów i tygrysków".

Co włączę telewizor, to nie wierzę własnym uszom. A dzisiaj wieczorem ma przemówić prezydent Duda.

Sprawa jest rzeczywiście poważna, skoro i on dostał nakaz p...olenia.
          • zimna-wodka Re: Wielka wtopa 29.05.25, 16:21
            dorota_333 napisała:

> Norwid to nie jest, faktycznie, ale strzały z prawej strony przewyższają wszyst
            > ko, co do tej pory słyszeliśmy. "Różne moduły szlachetnej walki" oraz igraszki
            > "misiów i tygrysków".
            >
            > Co włączę telewizor, to nie wierzę własnym uszom. A dzisiaj wieczorem ma przemó
            > wić prezydent Duda.
            >
            > Sprawa jest rzeczywiście poważna, skoro i on dostał nakaz p...olenia.

Ciekaw jestem czy Du*a zmieści się w konwencji nie-norwidowskiego wierszyka. Mam przeczucie, że będzie się starał.

PS. Co do strzałów z prawej - często idą w grozę. Ostatnio odkryli, że Wyborcza płaci ogromne kwoty na spoty wyborcze. 900 zł dziennie!!! Prawie 900.

Toż, kurwa, niepojęte - skąd oni mają 900 zł? Komisja natychmiast!
    • dorota_333 I prezes miał młodość bujną i szaloną 29.05.25, 17:26
      "- Nie potrafię policzyć, ile razy byłem we wczesnej młodości, nawet dzieciństwie, pacjentem pogotowia ratunkowego nie dlatego, że się wywracałem na ulicy czy podczas jakiś meczów piłkarskich, tylko dlatego, że nawet na Żoliborzu było bardzo dużo bardzo różnych ludzi, a walki wtedy toczyły się w sposób w najwyższym stopniu zdecydowany - powiedział Kaczyński.

- Mój brat akurat może miał więcej szczęścia, rzadziej go trafiano czymś ciężkim, ale też bywał w tym pogotowiu - dodał."

Kurcze, co jeszcze usłyszymy? smile Niech już te wybory się odbędą, trudno to zdzierżyć psychicznie.

• zimna-wodka Re: I prezes miał młodość bujną i szaloną 29.05.25, 17:55
        Kaczor chyba mówi prawdę. Od małego, razem z bratem, próbowali rządzić na podwórku, a że byli konusy to regularnie dostawali wpierdol. Ale walki to nie były - ot parę razy w łeb, z kopa w tyłek i wracaj do mamy.
        • dorota_333 Re: I prezes miał młodość bujną i szaloną 29.05.25, 18:58
          > regularnie dostawali wpierdol

Jeśli w ogóle kiedykolwiek się bił, to na pewno. I dlatego teraz chce ukarać naród takim prezydentem... To fajny temat dla Szekspira, ale szkoda tego kraju na zemstę tłuczonego socjopaty.
          • zimna-wodka Re: I prezes miał młodość bujną i szaloną 29.05.25, 19:32
            dorota_333 napisała:

> Jeśli w ogóle kiedykolwiek się bił, to na pewno.

Nie się bił tylko jego bili.

I dlatego teraz chce ukarać na
            > ród takim prezydentem...

Pewnie dlatego.

To fajny temat dla Szekspira, ale szkoda tego kraju na
            > zemstę tłuczonego socjopaty.

Szkoda? Kraju, który waha się czy wybrać sutenera na głowę państwa? I pewnie wybierze.
    • dorota_333 "Przesądzić może frekwencja oraz głosy Polaków z 30.05.25, 10:17
      ...zagranicy".

Wszystko już zostało powiedziane. Ostatni sondaż 50,1: 49,9. Bookmacherka 1,8 : 2,00.

• cojestdoktorku Re: "Przesądzić może frekwencja oraz głosy Polakó 30.05.25, 14:06
        myśle ze sie spodoba niektórym:
        www.facebook.com/share/v/1CjTjDhzkh/

• dorota_333 Re: "Przesądzić może frekwencja oraz głosy Po 30.05.25, 15:12
          Wic polega na tym, że nie będzie żadnej obrony. Jego koledzy już są dogadani z rosyjskimi kibolami.

Pierwsze co by zrobił Nawrocki to skłócenie nas z Europą, żeby nie było mowy o wspólnej obronie i parasolu atomowym nad Polską.

Tak że może być znacznie gorzej niż Sok z buraka przewiduje.
          • dorota_333 Re: "Przesądzić może frekwencja oraz głosy Po 30.05.25, 22:33
            Pisior z Ciebie wychodzi.
            • cojestdoktorku Re: "Przesądzić może frekwencja oraz głosy Po 30.05.25, 23:07
              dorota_333 napisała:

> Pisior z Ciebie wychodzi.

Ty zaś jesteś zwolennikiem ruskich zdrajców co pija piwo z agentami Putina tongue_out

powazniej, film mi sie spodobał bo zebrał bardzo wiele róznych czesto dziwnych ale prawdopodobnych motywów z jakich ludzie mogą zagłosowac na kandydata prawicy
              nawet jeśli będzie nim małpa która wczesniej przejechała zakonnice na pasach

p.s. czemu za poprzedni film nie zostałem peowcem? to niesprawiedliwe
              • dorota_333 Re: "Przesądzić może frekwencja oraz głosy Po 30.05.25, 23:16
                > czemu za poprzedni film nie zostałem peowcem? to niesprawiedliwe

No, prawda.
                • dorota_333 Re: "Przesądzić może frekwencja oraz głosy Po 30.05.25, 23:22
                  BTW, zabawny jest ten film. "Zwykli ludzie, którzy chcą zobaczyć histerię naszej warszawskiej elitki" smile "Wszechwładza p. Donalda" smile

Na złość warszawskiej elitce rozp..dzielą kraj. Tymczasem elitka sobie poradzi. A oni zostaną jak... Himilsbach z angielskim.
                  • cojestdoktorku Re: "Przesądzić może frekwencja oraz głosy Po 30.05.25, 23:46
                    dorota_333 napisała:

> Na złość warszawskiej elitce rozp..dzielą kraj. Tymczasem elitka sobie poradzi.
                    > A oni zostaną jak... Himilsbach z angielskim.

no widzisz, wbrew pozorom nie jest to typowa pisowska agitka, to raczej kpiny z obu stron
                    • cojestdoktorku Re: "Przesądzić może frekwencja oraz głosy Po 30.05.25, 23:48

> no widzisz, wbrew pozorom nie jest to typowa pisowska agitka, to raczej kpiny z
                      > obu stron

plus nawet z własnej żony!
                      • dorota_333 Re: "Przesądzić może frekwencja oraz głosy Po 30.05.25, 23:53
                        Rzeczywiście, jak się obejrzy pod tym kątem, to są kpiny. I z wujka z Czikago i ładnych lasek z Tiktoka. I z Jakubiaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka