wike1 26.05.03, 23:50 Pomórzcie,odkryłam dziś wędrówkę mrówek od balkonu gdzieś tam. Co zrobić żeby pozbyć nieproszonych gośći? Może macie jakiś domowy sposób. Będę dzwonić do firmy "od robactwa", ale może spróbóję waszych metod. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mast1 Re: Ratunku co na mrówki!!!!! 27.05.03, 10:00 Kup w aptece kwas borowy w proszku i wymieszaj z ugotowanym na twardo żółtkiem (1:1). Rozłóż w miejscach chodzenia mrówek, a one pozanoszą to do gniazda, zjedzą i.....po mrówkach ). U nas to działało, kiedy mieszkałam w bloku "z wielkiej płyty" i mrówki były plagą. Z tym, że to były faraonki, a czarne mrówy mogą mieć inne zwyczaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
wike1 Re: Ratunku co na mrówki!!!!! 27.05.03, 13:26 Dzięki za pomoc,to są czarne mrówki,malutkie.Mieszankę napewno sporządzę,mam nadzieję że zadziała.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: Ratunku co na mrówki!!!!! 27.05.03, 13:42 spryskaj też balkon "mrówkozolem", albo umyj domestosem. W domu nie radzę, bo śmierdzi, ale na balkonie powinno zadziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
fringilla Re: Ratunku co na mrówki!!!!! 27.05.03, 21:23 O rany ja mam ten sam problem, włażą mi po dzikim winie do kuchni! Ocet i cytryna nie działają Agata Odpowiedz Link Zgłoś
granna Re: Ratunku co na mrówki!!!!! 28.05.03, 08:31 Hej Ja stosuję podobną "mieszankę" tylko dodaję jeszcze ziemniaka ugotowanego i zamiast żółtka całe jajko i rozkładam to w miejscach gdzie nie tylko mrówki bywają Wygląda na to, ze skutkuje! Zmieniam to co jakies 3, 4 miesiące a jeśli zapomnę to "one" mi o tym przypomną Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ochotka69 Re: Ratunku co na mrówki!!!!! A rybiki? 03.06.03, 13:22 Z tymi mrowkami tez mam walke wedrują przez balkon ale sa to zwykle czarne, wypsikalam chemią Raid i narazie spokoj Niestety nie moge sobie poradzic z rybikami w lazience nic nie pomaga, znikają na chwile. Moze macie jakies pomysly Odpowiedz Link Zgłoś
epjasa Re: Ratunku co na mrówki!!!!! A rybiki? 03.06.03, 15:40 JA też mam kłopot z rybikami. Nigdzie nie znalazłam żadnej rady. Tłuczemy je na wyścigi, po dłuższej niebytności w mieszkaniu biega ich w łazience kilka sztuk. Może któraś z emam ma wiedzę na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_a Re: Ratunku co na mrówki!!!!! 03.06.03, 15:36 U nas było podobnie, o dziwo - na drugim piętrze (?). Kupilismy taki proszek ,który działa jak koń trojański - mrówki zbierają go i zanoszą do gniazda. I mrówek nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarusia Re: Ratunku co na mrówki!!!!! 07.06.03, 19:08 adzia_a napisała: > U nas było podobnie, o dziwo - na drugim piętrze (?). Kupilismy taki > proszek ,który działa jak koń trojański - mrówki zbierają go i zanoszą do > gniazda. > I mrówek nie ma. > Ja chyba mialam to samo,ten sam proszek!Kupilam to od faceta,ktory robi dezynsekcje i deratyzacje.Sa to takie rozowe,malenkie kuleczki w przezroczystym pudeleczku,mniejszym od pudelka od zapalek.Przykleja sie toto w miejscu gdzie mrowki laza,a jak one to zwachaja to zanosza do gniazda i po nich.Cudo!! Nie mam juz mrowek od pol roku.Preparat kosztowal 5zl-taniocha ! Ten facet byl z Zielonej Gory.Jak kto chce to mam nr.tel do niego. Odpowiedz Link Zgłoś