Dodaj do ulubionych

Adopcja- myślę...

31.05.07, 09:09
Wiecie co zastanawiam sie nad adopcja dziewczynki ma 1,5 roku. W sumie moj mały ma 15 m-cy. Tylko boje sie zaczynac bo wiem ze nie mam mozliwosci. Nie wiecie co potrzeba i jakie sa wymagania co do matki adopcyje. Oczywiscie warunki mieszkaniowe super a nawet bardziej. Pracuje.
Ta dziewczynka ma matke ale tygodniami nie wraca do domu a opiekuja sie nia jej dziadkowie co tez juz maja swoj wiek, babka ma stwardnienie rozsiane.
Mała bardzo sie przywiazuje do ludzi i bardzo cierpi z powodu braku matki. Gdzie to sie załatwia i gdzie mozna sie dowiedziec co z tym wszystkim zrobic.
Obserwuj wątek
    • superslaw Re: zeby adopcja 31.05.07, 09:11
      byłamożliwa matka musi być pozbawiona praw rodzicielskich, najpierw chyba
      ustanawia się rodzinę zastępczą dla takiego dziecka..skontaktuj się z
      prawnikiem specjalistą od prawa rodzinnego.
      • magda210682 Re: zeby adopcja 31.05.07, 09:16
        Z pozbawieniem praw to nie bedzie kłopotu bo matka nie chce tego dziecka. Jest alkoholiczka i oddałaby mała pewnie za pare groszy i flaszke. mUsze sie dowiedziec bo mi bardzo zalezy. Poswiecenie nawet chwili uwagi Julce konczy sie jej lamentem i płaczem. Serce az boli ze malenswo musi tak cierpiec.
        • joanna35 Re: zeby adopcja 31.05.07, 21:54
          Kiedyś się interesowałam sprawami związanym z adopcją i wtedy dowiedziałam się,
          że jeżeli mamy dzieci to adoptowane powinno(musi?) byc od nich młodsze. Nie
          wiem czy to dotyczy tak małych dzieci, bo ja mam starsze i chodziło o to ,
          żeby "hierarchia" nie została zaburzona.
    • zuzia412 wejdź na forum 'Adopcja' 31.05.07, 10:00
    • magda210682 Re: Adopcja- myślę... 31.05.07, 10:42
      Może link jakiś? Kurzce nie moge znaleść. chyba śpię jeszcze.
      • neerroo Re: Adopcja- myślę... 31.05.07, 10:47
        tutaj na pewno dziewczyny pomogą ....pozdrawiam i życzę powodzenia
        www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=31
    • mamaemmy link 31.05.07, 10:44
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=581
    • magda210682 Re: Adopcja- myślę... 31.05.07, 23:12
      Głownie mi chodzi o to czy mam możliwość, szanse na adoptowanie tej dziewczynki. Tak bardzo bym chciała. Jednak tyle słyszałam zesamotnej matce trudno uzyskac zgode na adopcje. Czy to dotyczy rowniez samotnych matek ktore maja doskonale warunki bytowe.
      • jamile Re: Adopcja- myślę... 01.06.07, 10:02
        jesli jesteś samotnym rodzicem, szanse na adopcję są minimalne
        • mamaemmy Re: Adopcja- myślę... 01.06.07, 10:06
          jamile napisała:

> jesli jesteś samotnym rodzicem, szanse na adopcję są minimalne

ale sa realne.
          Był taki artykuł w jednym TS.
    • magda210682 zapomniała... 31.05.07, 23:13
      Pisałam na forum ADOPCJA ale nikt nie odpowiada a sama nie wiem gdzie trzeba sie udac zeby sie dowiedziec tych wszystkich rzeczy. Czy to opieka spoleczna, sad czy inne ustonstwo.
      • joanna35 Re: zapomniała... 01.06.07, 00:38
        Zadzwoń do ośrodka adopcyjnego w swoim mieście, tam powinnaś dowiedzieć się
        wszystkiego w temacie adopcji. Wiem, że na pewno będziesz musiała skończyć
        szkolenie dla rodziców adopcyjnych .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka