mikolla 29.06.07, 17:27 dostalismy rachunek za pol roku i szok zuzyte 40m3, maz mowi ze to wina kuchenki.Teraz przez 4 dni zuzyte 2 m3 i b. malo gotowalismy, czy mozliwe ze jak mamy kuchenke kl.b z 2003 to tak zre? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shady27 a ile macie do zaplacenia??? 29.06.07, 17:32 bo nie umiem ci powiedziec czy to duzo czy malo. Po kwocie rachunku bym mogla sie zorioentowac Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 za pol roku???? to bardzo duzo 29.06.07, 17:36 a sprawdzaliscie szczelnosc kuchenki??? moze ona poprostu "przecieka" i trzeba by wymienic. Ja co prawda wiekszosc rzeczy mam na prad ale gazu tez uzywam i na pol roku wychodzi okolo 60 zl max 70 zl Odpowiedz Link Zgłoś
mikolla Re: za pol roku???? to bardzo duzo 29.06.07, 17:38 No wlasnie, my tez mielismy zawsze mniejszy rach. a czesciej korzystamy z elektrycznego grilla. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: "prosie" bardzo :):):) 29.06.07, 17:45 teraz weszly rachunki "prognozujace" cos takiego.... moze dlatego wyszlo tyle za gaz Odpowiedz Link Zgłoś
mikolla Re: "prosie" bardzo :):):) 29.06.07, 17:47 wydaje mi sie ze nie bo 25 czerwca spisywali liczniki.Prognozujace to bardziej w energii. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Re: "prosie" bardzo :):):) 29.06.07, 17:54 Przy gazie też są rachunki prognozujące> My przynajmniej ostatnim razem takie dostaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
zgloska Re: "prosie" bardzo :):):) 29.06.07, 19:44 Za pól roku płacisz 111 zł, a ja za dwa miesiące 30 przy średnim gotowaniu (tylko kuchenkę mam na gaz), sprawdź na fakturze ile faktycznie za gaz a ile za abonament, opłatę dystrybucyjną itp. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: do mam używających kuchenek gazowych 29.06.07, 22:18 To może być rachunek prognozowany, mieli Wasz poprzedni stan licznika, teraz spisali i tak im wyszło. Oni ten pierwszy w ogóle jakoś dziwnie liczą, my na początku roku też dostaliśmy na ok. 100 zł. Albo przegapiliście wizytę inkasenta i teraz macie kumulację Zadzwoń do gazowni to Ci powiedzą co i jak. Jeżeli macie jednak nieszczelną kuchenkę to też chyba oni powinni kogoś przysłać do sprawdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś