edycia274 21.08.07, 23:13 wyczesałam mojego psa, i nie wiem czy gdzieś przyjmą cały wór sierści? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozenka12 Re: czy gdzies skupują psia sierść ? ;D 22.08.07, 02:40 skupuja? Edyta, ja siersc swoich psow to nawet za darmo oddam. Zeby tlko ktos przyszed i ja pozmiatal z podlog Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: czy gdzies skupują psia sierść ? ;D 22.08.07, 09:47 Poszukaj w swojej okolicy zakładu usługowego, zajmującego się gremplowaniem i przędzeniem wełny (o ile takowe jeszcze istnieją , zrobią Ci z tego fajną włóczkę, wychodzą z niej super ciepłe np. rękawiczki czy skarpety. Moja znajmowa (fakt - lata temu) robiła tak z tonami sierści wyczesanej ze swojego pudla Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia06_73 Re: czy gdzies skupują psia sierść ? ;D 22.08.07, 09:50 Ja tez mam psia siersc na zbyciu.Jasna kremowa Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: czy gdzies skupują psia sierść ? ;D 22.08.07, 09:59 sylwia06_73 napisała: > Ja tez mam psia siersc na zbyciu.Jasna kremowa Ja mam długą, czarną Oddam za darmo ! Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czy gdzies skupują psia sierść ? ;D 22.08.07, 09:57 o fu o fu ale to z psa ... sweter... ugh Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: czy gdzies skupują psia sierść ? ;D 22.08.07, 14:07 moofka napisała: > o fu o fu > ale to z psa ... sweter... ugh Czemu "fu" ? A jaka to różnica - z psa, czy z owcy, czy z wielbłąda, czy z angorskiego królika? No chyba , że Ty ogólnie masz podejście "wege" i nie używasz żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. To sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czy gdzies skupują psia sierść ? ;D 22.08.07, 15:22 default napisała: > > Czemu "fu" ? A jaka to różnica - z psa, czy z owcy, czy z wielbłąda, > czy z angorskiego królika? No chyba , że Ty ogólnie masz > podejście "wege" i nie używasz żadnych produktów pochodzenia > zwierzęcego. To sorry. nie a nawet jakby wege to przeciez sie zwierzakom krzywda przy strzyzeniu nie dzieje co innego futro co innego welna nie trzeba zabijac zwierzaka, zeby go ogolic brzydze sie odzwierzecosci raczej nie moge sobie wyobrazic miec na grzbiecie cos co nosil zapchlony pies, owca tez zreszta ta zwykla goralska smierdzi i drapie Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: czy gdzies skupują psia sierść ? ;D 22.08.07, 10:20 default słyszałam kiedyś anegdotkę o tym, jak to jedna pani oddała do zgręplowania włos swojej suki i wydziergała z tego sweterek... po czym nie mogła opędzić się od biegających za nią psich kawalerów z tego faktu płynie nauczka: sweterki tak, ale z postrzyżynami warto poczekać, aż suce skończy się cieczka ))) wielokrotne pranie i płukanie nic nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: czy gdzies skupują psia sierść ? ;D 22.08.07, 14:10 kosheen4 napisała: >> słyszałam kiedyś anegdotkę o tym, jak to jedna pani oddała do zgręplowania włos swojej suki i wydziergała z tego sweterek... po czym nie mogła opędzić się od biegających za nią psich kawalerów Anegdotka fajna, ale to chyba jednak coś w rodzaju "urban legend" ) Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: czy gdzies skupują psia sierść ? ;D 22.08.07, 15:11 default napisała: > Anegdotka fajna, ale to chyba jednak coś w rodzaju "urban legend" ) nie jestem specjalistą od psich zalotów i ciężko mi stwierdzić czy to może być prawda - trzeba by się zapytać weta, czy futro suki w cieczce nasiąka jakimiś feromonami czy coś a wełna z psiej sierści po tym, jak napatrzyłam się na olbrzymie, sfilcowane, wytarzane w trawie owce z brudnymi tyłkami - img513.imageshack.us/my.php?image=holkn7.jpg wydaje mi się o niebo czystsza i mniej obrzydliwa z whippeta by się nie dało ))))) ale z węgierskiego puli albo komondora? Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: czy gdzies skupują psia sierść ? ;D 22.08.07, 11:17 Jakaś chińska czy koreańska restauracja serwująca dania z psów z pewnością kupi. Można dodawać do zupy jako makaron lub wykorzystac i romantycznie rozrzucić po podłodze w myśl hasła "U nas nie tylko smacznie ale i miękko". Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: justi54 22.08.07, 12:34 nie wiem jak bardzo wysililas sie by wyszlo zabawnie, ale powiem Ci jedno-POLEGLAS na calej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: wiem, wiem 22.08.07, 12:38 zresztą ja tu na tym forum wystepuję jako zagorzała przeciwniczka psów. A tych postów o psach to jest więcej niż o dzieciach i to mnie najbardziej dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: wiem, wiem 22.08.07, 12:41 taaaa, nie dość, że poczucie humoru szwankuje, to i z liczeniem masz problemy > Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: no to nabijaj statystykę 22.08.07, 13:15 może coś o specjalnych dietach dla psów, restauracjach (o przepraszam tym razem nie mam na myśli konsumpcji czworonogów - tu wystepują jako goście), "ranking" najlepszych zakładów fryziersko- kosmetycznych, sklepów z modną odzieżą no i najważniejsze adresy biur matrymonialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 z kimś mnie mylisz :P 22.08.07, 13:29 iii tam, ja nie mam zapędów, żeby robić z psa swoją małą córeczkę i włóczyć jej po kosmetyczkach, fryzjerach i biurach matrymonialnych a z tego co wymieniłaś - może się zdziwisz, bo zapewne chciałaś zaszydzić, ale niektóre sprawy są naprawdę dochodowe - vide psi fryzjer, u którego szefowa mojej przyjaciółki zostawia miesięcznie cirka stówkę za obsmyczenie zgodne z wymogami rasy swojego westa. ja bym chciała tyle zostawiać miesięcznie u fryzjera "biuro matrymonialne" to też niezły interes - właściciel rasowego psa otrzymuje równowartość szczeniaka za udane krycie, czyli parę tysięcy ekstra miesięcznie wpada za to, że piesek sobie pochędoży, słabo? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
falka79 Re: czy gdzies skupują psia sierść ? ;D 22.08.07, 14:15 boszzz, nie dosc że znęcacie się nad kotem to i psa macie ? biedne zwierzęta Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 falka 22.08.07, 21:55 i nawet ślimaka miałam. coś jeszcze chcesz dodac? Odpowiedz Link Zgłoś