jolkab0 11.09.07, 17:16 ja przekułam uszy mojej córeczce kiedy miała 5,5 miesiąca .i wcale nie uważam się za gorszą mamę .mimo tego co przeczytałam na forum nie żałuje wygląda ślicznie i w niczym nam to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotbehemot6 Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 17:17 no i fajno..ale co z tym mamy zrobić????? Pytanie tylko po co to zrobiłaś bo jak mi się wydaje 5,5 miesięcznej dziewczynce to raczej wisi i powiewa czy ma kolczyki czy nie. A cudów nie ma, potem boli. Zrobiłas i juz,. I w sumie co z tego????? Odpowiedz Link Zgłoś
semida Jesteś z tego dumna? 11.09.07, 17:20 Jesteś?Bo mi szkoda Twojej córki:/Naraziłaś ją świadomie na ból,tylko i wyłącznie dlatego,że TOBIE się podobały kolczyki u małych dziewczynek.Ja uważam że dobra matka nie byłaby taką egoistką.Koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 17:30 No stoi napisane- dla wygladu zrobila, slicznego wygladu. I ten powod zdaje sie przyswieca wiekszosci matek decydujacych sie na przeklucie dzieciom uszu czy czego tam jeszcze. Nawet jesli u innych budzi to sprzeciw, to trudno, trzeba sie pogodzic, no bo co? Jak jednej z druga tak zalezy na jej zdaniem slicznym wygladzie corek, to chwila bolu u dziecka nie przekona, prawda? A czy ten wyglad naprawde jest sliczny, to kwestia gustu. Do tego wchodzi tu kwestia przedmiotowego traktowania dziecka, ale zeby to skumac, odrobine trzeba wiecej widziec niz wyglad, tak? Ale dlaczego, skoro o wyglad chodzi nie przypna im po prostu klipsow, korali nie powiesza i oka nie zrobia, nie dojde. Byloby prosciej, bez placzu, odkazania itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 17:38 Moja też nosi kolczyki, zrobiłyśmy gdy miała 16 miesięcy, tez jej nie przeszkadza ani nie szarpie za nie Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 17:25 niczym nam to nie przeszkadza hihi..mówiła Ci?????? .i wcale nie uważam > się za gorszą mamę .mimo tego co przeczytałam gratuluję dobrego samopoczucia, co nie zmieniafaktu ,ze świadome robienie dziur w uchu niemowlakowi w celu zaspokojenia poczucia estetyki raczej dobrze nie świadczy. al mimo wszystko gratuluję. Z nowości- doklej jeszcze tipsy-ładne są. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 18:13 jezu nooooo nooo kurde...czemu? why? perche? warum? czy mozemy na wizytowce forum napisac, ze ten watek juz byl tysiac razy????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 18:18 czepiasz się Mijaczek niech se dziewczyna zamanifestuje, demokrację mamy przecież, każdemu wolno i wszyscy równi wobec prawa mimo ubytków wszelkiej maści Odpowiedz Link Zgłoś
mamooschka Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 18:16 Boshe, już dość! Ile można o tym samym!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 18:21 Nazywam siebie osobą tolerancyjną.Jednak gdy kolejny raz słyszę jak jakaś matka dziurawi i naraża na ból swoje własne dziecko,to moja tolerancja ma swoje granice.I niech ten wątek będzie powtarzany i milion razy...ku przestrodze...i informacji że mimo rozwoju cywilizacji są jeszcze na tym świecie baaaaardzo głupie matki. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 18:31 świecie baaaaardzo głupie matki. ale za to z poczuciem estetyki ( nic to ,ze mocno watpliwym) i dobrym samopoczuciem( Odpowiedz Link Zgłoś
aluc nieeeee proszęęęęęę 11.09.07, 18:33 bo zaraz zabiorę moich do jakiegoś piercera i każę im przekłuć moszny i po sutku, ale tylko prawym, żeby w razie czego ekg nie zakłócało Odpowiedz Link Zgłoś
adi1311 Re: byłam swiadkiem takiego dramatu dziecka 11.09.07, 18:54 moja znajoma poprosiła mnie o pomocy w takim zabiegu , malutka miała rok , wtedy jeszcze zdania na ten temat nie miałam ,poprosiła no to pojechałam ,do gabinetu kosmetycznego , niby jakiś pistolecik pyk i po sprawie , o rany mała tak płakała , bała sie , jak można robić na swoją prośbe dziecku ból , w imie czego dziecko ma cierpieć , a uszy z tydzień ją bolały . Odpowiedz Link Zgłoś
agata7712 Re: nieeeee proszęęęęęę 11.09.07, 22:10 hheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, poplułam monitor CUdnie to napisałaś Ja synowi każę przekłuć sutka i brew na razie, no i 1 ucho ) Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 20:19 jolkab0 napisała: > i w niczym nam to nie przeszkadza Wam? tzn. że 5,5 m-czne dziecko wyraziło swoją opinię? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamalgosi Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 21:08 też mi się marzy, żeby moja mała miała kolczyki, ma 2 i pół roku, i czekam aż sama powie, że chce. Ja miałam 3 i pół roku jak mi babcia igłą przebijała, bo CHCIAŁAM chociaż bolało jak cholera. Nie było jeszcze takich automatów do przebijania. Ale to była MOJA decyzja. Nie zamierzam robić dziecku dziurek w uszach bez jej woli. Nie pochwalam i nie rozumiem matek, które robią to dzieciom tak małym. A może pójść dalej i jakiś mały słodki tatuaż... ???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama.macieja no i dobrze ze przekłuła! 11.09.07, 21:15 pewnie malutka nie ma włosków i przypomina nieco chłopczyka, to trzeba było jakoś kobiecość zaakcentowac! ciekawe co ja bym miala zrobic, bo mi synka z dziewczynka mylą niekiedy... p>S. jestem przeciwna przekłuwaniu uszu.... po co po co po co!?!?!??! Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: no i dobrze ze przekłuła! 11.09.07, 22:02 niech chadza bez majtek albo przynajmniej z rozpiętym rozporkiem Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: no i dobrze ze przekłuła! 11.09.07, 22:07 mama.macieja napisała: > > ciekawe co ja bym miala zrobic, bo mi synka z dziewczynka mylą niekiedy... > może by mu brew zakolczykować??? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 22:04 jolkab0 napisała: > ja przekułam uszy mojej córeczce kiedy miała 5,5 miesiąca .i wcale nie uważam > się za gorszą mamę .mimo tego co przeczytałam na forum nie żałuje wygląda > ślicznie i w niczym nam to nie przeszkadza i piszesz to , żeby .....? Bo nie bardzo wiem o co Ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
agata7712 Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 22:11 o kolejną kłótnię na forumie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 22:12 agata7712 napisała: > o kolejną kłótnię na forumie ;] aaa, no chyba ,że tak Odpowiedz Link Zgłoś
agata7712 Re: kolczyki u maluszka 11.09.07, 22:17 Efekt trochę jest, kilka forumek się troszke zbulwersowało Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: kolczyki u maluszka 12.09.07, 09:54 Życzę zeby tego kolczyka nie wyszarpała z ucha i nie zakrztusiła się. Dla mnie to nieodpowiedzialne. Robic tak małemu dziecku dziury w uszkach zeby rzekomo slicznie wyglądało. A moze córka nigdy nie poprosiłaby o kolczyki? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.kul Re: kolczyki u maluszka 12.09.07, 11:00 Moja 3,5 letnia córka też ma przekłute uszy, bałam się bo chodzi do przedszkola, ale 3 miesiace temu sama zaczęła prosić mnie o kolczyki, prosiła chyba ze 2 tygodne w końcu uległam, poszłyśmy do kosmetyczki, ale mała stwierdziła, że jednak przyjdzie jak będzie odważniejsza, ok. Wyszłyśmy, ale po następnych dwóch tygodniach mała stwierdziła, że jednak chce mieć przekłute uszy, poszłyśmy kolejny raz no i ma. Sama wybrała sobie kolczyki, teraz kupiliśmy jej maleńkie złote, jest bardzo ostrożna, nawet przy zdejmowaniu bluzki.No i mam nadzieję, że będzie dalej tak ostrożna. Chiała bo koleżanki z jej grupy też mają kolczyki. Odpowiedz Link Zgłoś