Dodaj do ulubionych

Prawdziwe oblicze Pana Donia T.

24.10.07, 19:01
wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9328020&rfbawp=1193244535.192
No to macie pierwsze pomysły Waszego ewentualnego Pana Premiera. Ja wiedziałam
że tak będzie. Wiedziałam to od samego początku. Teraz zaczną się komisje i
niekończące sie posiedzenia... d/s PIS... d/s nagrań i dokumentów Ministra
Ziobry ...d/s Działań ABW i CBA przez ostatnie 2 lata....i d/s czegoś tam
jeszcze, co kto woli. Co sie zaczyna?!! Ano paranoja moje drogie, jak za
Kaczek, tyle że w wydaniu Waszej Platformy Wiertniczej. Oni nie mają pomysłu
na Polskę, ich pomysł to walka z konkurencją która stoi im na drodze do
koryta. Zaczyna sie tak jak zawsze, wszystko od d... strony, rozliczenia
przeszłości i publiczne pranie brudów poprzedników a przedwyborcze "obiecanki
cacanki" pójdą w odstawkę na bliżej nieokreśloną przyszłość. A Irlandia
pozostanie tam gdzie była. Bo na pewno nie tu i nie za rządów Pana Tuska. Jak
ktuś mądry podsumował - kpina z Polaków. I tyle w tym temacie.
Obserwuj wątek
    • e_r_i_n Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 19:09
      Zaraz, zaraz, jak PiS rozliczał, lustrował, podsłuchiwał, to było ok? Czy wtedy,
      skierowane przeciwko 'układowi' vel 'frontowi' było cacy, a teraz skierowane
      przeciwko Kaczorkom cacy nie jest?
      Uwazam, ze jak najbardziej należy sprawdzić działania CBA (Sawicka, Blida,
      Ministerstwo Rolnictwa) i przyjrzec sie działan pana Zigiego Ziobro.
      Smiem jednak twierdzic, ze bedzie to JEDNA Z WIELU aktywnosci przyszlego rzadu,
      nie JEDYNA, jak to było przez ostatnie dwa lata.
      • luxure Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 19:16
        > Smiem jednak twierdzic, ze bedzie to JEDNA Z WIELU aktywnosci przyszlego rzadu,
        > nie JEDYNA, jak to było przez ostatnie dwa lata.

A ja śmiem twierdzić, sądzę że wątpię. I na temat Kaczek się nie wypowiadam bo
        każdy wie jak było. I nie mnie ich oceniać, no ale widocznie Pan Tusk ma na to
        wystarczający zasób środków, czasu i sił skoro się tego podejmuje zamiast zacząć
        stawiać czoła przedwyborczym obietnicom. No ale teraz podobno "będzie zyło sie
        lepiej". No to pierwsze przymiarki do tego "lepiej" już mamy... aby czekać na
        następne. Jak to mówił Wojewódzki? Generalnie jestem na "nie"...
        • guderianka Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 19:24
          pani doktor wybiórcze informacje przyswaja widzę..

albo ma słabą pamięć i nie pamięta jak imć Kaczor II w czasie
          kampanii grzmiał, że po wyborach komisję będą. I jak imź Ziobro się
          odgrażał że po wyborach zobaczycie jakie komisje powstaną...albo jak
          wspomniany już pan Kaczyński ledwo przegrał wybory grzmiał o
          rozliczaniu z obietnic dotyczących komisji...

luxure-jesli ty tak leczysz jak wypowiedzi politycznych słuchasz to
          biedni twoi pacjenci..
          • luxure Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 19:50
            Moja Droga, albo jest się lekarzem, albo politologiem, ja na szczęście wybrałam
            opcję 1 i oceniam ich pierwsze poczynania jako sceptyczny obywatel i
            nie-elektorat. Nie twierdzę, że moja opinia nie jest nacechowana negatywnie
            chociażby z tego względu że po prostu im nie ufam. Nie mówię że moja opinia nie
            jest mylna. Zbyt dużo tu ludzi którzy dzielą poglądy na własne i mylne....
            A Tobie życzę, oby Ci polityczna fascynacja owym Panem nie przesłoniła realnego
            osądu. Bo widzę na tym forum pewną niezdrową tendencję. Mówię to już jako lekarz
            - nie wyborca.
            • guderianka Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 20:54
              Kochana! Cieszę się że masz świadomość swych słabości i zajęłaś się
              w tym czym lepsza jesteś. A wszelkie niezdrowe tendencje pojawiające
              sie i na forum i w życiu wynikają z niewiedzy właśnie i błędnych
              interpretacji opartych na cząstkowej znajomości danego tematu. Jako
              lekarz nie musisz sie martwic o moje politologiczne fascynacje,wszak
              bowiem mam świadomość czym jest polityka. Przychylam sie również do
              zdania bodajże J. Nowickiego :"polityka to największa dziwka".
              Zatem mogę ją poznawać, uczyć sie i obserwowac ale trzymam sie od
              niej na dystans.I mówię to jako politolog i historyk -nie pacjent
      • joanna.gr Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 21:08
        e_r_i_n napisała:
        Smiem jednak twierdzic, ze bedzie to JEDNA Z WIELU aktywnosci przyszlego rzadu,
        nie JEDYNA, jak to było przez ostatnie dwa lata.
        • syriana Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 21:14
          ja poproszę wszystkie panie, które nagle po wygranych przez PO wyborach, odkryły
          w sobie wielkie zainteresowanie polityką i już deklarują, że będą skrupulatnie
          "rozliczać z obietnic wyborczych", by wypunktowały mi, w czymże to Tusk gorszy
          jest od Kaczyńskich (pardon, premiera i prezydenta, bo za "braci Kaczyńskich" to
          niziołki będą do sądu skarżyć)

chce poznać racjonalne argumenty
          (znam już proniemieckość, uległość i wilcze oczy)

czekam na inne
          • joanna.gr Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 21:21
            Czyż to nie Tusk krytykował PIS za rozliczanie przeszłości?
            • syriana Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 21:27
              a czyż to nie o rozliczanie przeszłości dawno minionej i w mało cywilizowany
              sposób przeprowadzanie chodziło?

czyż PiS w osobie min. Ziobro, nie deklaruje teraz, że czeka na powołanie
              komisji śledczych by swój honor odzyskać?

czy nie widzisz (postaraj się zebrać całe zapasy obiektywizmu), że Kaczyńscy nie
              zawsze hmm.. elegancko się zachowywali?

czy nie widzisz tego, że wyborców w niedzielę średnio obchodził w większości
              program PO, chcieli po prostu pozbyć się tego krzykacza-agresora?

nie daje ci do myślenia to, że nie interesując się nawet specjalnie zawiłościami
              polityki, można czuć odrazę do takiego sposobu bycia i wykorzystywania władzy, z
              jakim mieliśmy do czynienia przez 2 ostatnie lata?
              • joanna.gr Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 21:42
                Tak, Kaczyńscy - bywało - zachowywali się beznadziejnie.Ale, czy hasłem
                przewodnim PO nie było przypadkiem,że chcą budować, zamiast rozliczać?I co robi
                Platforma zaraz po wygranych wyborach?
                Co do głosowania przeciw PIS...Zaczekaj te dwa lata, ba, myślę, że nawet
                mniej.Jestem w 100% pewna,że Tusk będzie marzył o choćby 32% poparciu.
                • denea Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 21:51
                  joanna.gr napisała:

> Tak, Kaczyńscy - bywało - zachowywali się beznadziejnie.Ale, czy
                  hasłem
                  > przewodnim PO nie było przypadkiem,że chcą budować, zamiast
                  rozliczać?

Eeeee... a było ??
                  Może mnie demencja zżera, ale nie widziałam/słyszałam ani jednej
                  ulotki/spotu pt. Chcemy budować ZAMIAST ROZLICZAĆ O_O
                • sir.vimes A ja obawiałam się 25.10.07, 08:15
                  że Tusk na rozliczanie PISu nie pozwoli, szybciutko zrobi POPiS i pozwoli
                  rządzić niemal tym samym ludziom (co i tak pewnie zrobi, ale może przynajmniej
                  kilku najgorszych - przede wszystkim Ziobro - pójdzie na "emeryturę polityczną"
                  lub po prostu do pierdla).
                  • e_r_i_n Re: A ja obawiałam się 25.10.07, 08:55
                    sir.vimes napisała:

> (co i tak pewnie zrobi, ale może przynajmniej kilku najgorszych -
                    > przede wszystkim Ziobro - pójdzie na "emeryturę polityczną"
                    > lub po prostu do pierdla).

Patrząc na spekulacje dotyczace rzadu raczej tego nie zrobi. No,
                    Kaminski pewnie zostanie, bo nietykalny jest bodajze do 2009 roku.
                    Co do Ziobry - tez mam nadzieje, ze zniknie ze sceny politycznej. Na
                    dlugo i skutecznie.
                • yenna_m Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 25.10.07, 21:14
                  a nie uwazasz, ze brak zainteresowania nastepcow politycznych tym,
                  co wyrabiali poprzednicy w temacie naruszania praw czlowieka,
                  naciskow na prokurature i tym podobnego skandalicznego zachowania
                  nie stworzy niebezpiecznego precedensu, po ktorym takie zachowania
                  stana sie powiedzmy normalne (albo stworzą niebezpieczny precedens
                  powaznie zagrazajacy idei panstwa prawa)?

mnie te komisje nie zachwycaja
                  zachwycilby mnie dopiero trybunal stanu dla kilku politykow wink
                  O!
          • denea Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 21:53
            syriana napisała:

> ja poproszę wszystkie panie, które nagle po wygranych przez PO
            wyborach, odkrył
            > y
            > w sobie wielkie zainteresowanie polityką i już deklarują, że będą
            skrupulatnie
            > "rozliczać z obietnic wyborczych", by wypunktowały mi, w czymże to
            Tusk gorszy
            > jest od Kaczyńskich (pardon, premiera i prezydenta, bo za "braci
            Kaczyńskich" t
            > o
            > niziołki będą do sądu skarżyć)
            >
            > chce poznać racjonalne argumenty
            > (znam już proniemieckość, uległość i wilcze oczy)
            >
            > czekam na inne

Aha ! Argumenty lecą aż furczy, i to same merytoryczne winkwink
            • joanna.gr Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 22:59
              Wyobraź sobie,że niektórzy mają małe dzieci,które się same nie uśpią.
              Co do rozliczania: czyż podczas debaty sam Tusk nie wytknął Kaczyńskiemu, że
              trzeba domy budować zamiast walczyć z układami?
              • denea Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 25.10.07, 06:42
                joanna.gr napisała:

czyż podczas debaty sam Tusk nie wytknął Kaczyńskiemu, że
                > trzeba domy budować zamiast walczyć z układami?

Nie smilesmile
                Tusk zapytał Kaczyńskiego gdzie są 3 milony mieszkań i autostrady.
                Na to Kaczyński odpowiedział, że najpierw musieli zacząć walkę z
                układem. Tusk wtedy stwierdził, że domy buduje się z cegieł i za
                pomocą narzędzi, a nie walką z układami.
                O ile wiem, a sądzę, że nie przegapiłabym takiej wypowidzi, Tusk
                nigdy nie stwierdził, że rządy PO będą oznaczały pozostawienie IV
                Rzeczypospolitej R.I.P. Bo nie mógł czegoś takiego powiedzieć. Gdyby
                powiedział oznaczałoby to przedwyborcze samobójstwo, bo było jasne,
                że jeśli Platforma ma szanse wygrać to nie dlatego, że Polacy masowo
                pożądają podatku liniowego tylko dlatego, że mają dość PiSu. Masa
                ludzi głosowała nie tyle NA Platformę co PRZECIW PiS - licząc, że
                ich rządy zostaną wyjaśnione.
                Publicyści, politolodzy, dziennikarze są zgodni, że gdyby premierem
                miał był Olejniczak, święty Piotr czy nawet Chuck Norris to też
                musiałby powołać komisje ds. rozmaitych a ciekawych, po prostu
                dlatego, że tego oczekują wyborcy.
                Można więc powiedzieć, że jedynym układem wydobytym na światło
                dzienne przez IV RP był straszliwy spisek Polaków uprawnionych do
                głosowania wink

Ale Joanno.gr chciałabym Cię zapytać o coś innego, już wcześniej
                padały takie pytania i nikt nigdy nie odpowiedział (nie piję do
                Ciebie osobiście, ale skoro już rozmawiamy...) - powiedz mi,
                dlaczego PiS ? Co Ty cenisz w Kaczyńskim ?
                Serio pytam i z ciekawości...
                • joanna.gr Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 25.10.07, 09:48
                  Denea,napisałam ci elaborat i...moja sesja na serwerze wygasła,więc w skrócie.
                  Względy prywatne:
                  1.Silne rodzinne tradycje prawicowe.Rodzice - represjonowana inteligencja za
                  czasów PRL.Chciałam rozliczeń!Takich na kształt Czech,gdzie działacze
                  komunistyczni zostali wysłani w polityczny niebyt.Dlaczego ludzie,którzy łamali
                  innym życie/kariery/rodziny mają teraz krociowe emerytury i czują sie jak pączki
                  w maśle?
                  2.Obyczajowo i poglądowo - bliżej mi do konserwatyzmu,niż do
                  liberalizmu.Kompletnie nie moją bajką są np. adopcje dzieci przez pary homo i
                  ich 'śluby' (jestem za uregulowaniami prawnymi na kształt francuskich
                  kontraktów); jestem katoliczką (tylko pls, bez uogólnień, nie każdy katolik to
                  prosty moher ze wsi); zgadzam się,że rodzina jest wartością nadrzędną itp.
                  3.Przekora.Im większa propaganda proPOwska w mediach,tym większy wnerw, bo: PO
                  zbudowało kampanię na sugestii,że inteligencja głosuje na nich, idioci i
                  prostacy na PIS.Czytaj: chcesz przynależeć do 'tej lepszej' grupy
                  społecznej,musisz głosować na PO.Wszelkie podziały ludzi na tych pierwszej i
                  drugiej kategorii, snobizm, wywyższanie się uważam za szujostwo pierwszej wody.
                  Względy programowe:
                  1.Reforma sądownictwa (przyspieszenie działania sądów, surowsze kary, konfiskata
                  mienia przestępców).
                  BTW-L.Kaczyński będąc min.sprawiedliwości w rządzie Buzka był świetny.Nie jest
                  to odosobniona opinia, bo miał poparcie społeczne rzędu 70-80%!Ziobro też ma na
                  koncie dobre posunięcia.Dlaczego nikt nie wspomina o ustawach dot.opłat w
                  przypadku darowizn, pozwoleniu na prowokację policyjną podczas ścigania
                  pedofilów (najbardziej niezawodny sposób),projekcie ustawy o konfiskacie mienia
                  przestępców?(teraz już pewnie nie przejdzie...)
                  2.Polityka prorodzinna (ale nie ta LPR-owska na litość).Byłam i jestem za
                  wydłużeniem urlopów macierzyńskich, ubezpieczeniach emerytalnych dla kobiet na
                  url.wychowawczych itp.
                  3.Postawa względem roszczeń wysiedleńców.Kategoryczne NIE, i dobrze.Teraz za to
                  się dopiero zacznie...
                  Aha, jeszcze coś na szybko o strajkach...PIS był krytykowany za nieumiejętne
                  załatwienie spraw służby zdrowia.Jak myślicie, kiedy pielęgniarki zaczną
                  strajkować pod kancelarią Tuska? Słyszałam też, że nauczyciele szykują się do
                  strajku...Stary chwyt opozycji.Dobrze znana mi pielęgniarka przyznała,że dawno
                  nie było takich podwyżek w SZ jak ostatnio.Strajkują osoby związane/podburzane
                  przez przeciwników rządu.Jestem na 100% przekonana,że wkrótce i Donald będzie
                  miał ten problem.
                  • denea Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 25.10.07, 19:31
                    Może nie powinnam polemizować, bo przecież to Twoje poglądy, do
                    których masz prawo, ale skomentować muszę, bo znowu mi powiesz, że
                    jestem przeciw, a sama nie wiem, dlaczego ;P

> 1.Silne rodzinne tradycje prawicowe.Rodzice - represjonowana
                    >inteligencja za czasów PRL.Chciałam rozliczeń!Takich na kształt
                    >Czech,gdzie działacze komunistyczni zostali wysłani w polityczny
                    >niebyt.Dlaczego ludzie,którzy łamali innym życie/kariery/rodziny
                    mają teraz krociowe emerytury i czują sie jak pączki w maśle?

U mnie było o tyle podobnie, że mój ojciec od początku był w
                    Solidarności i za stanu wojennego było nie za wesoło. Nie wiem
                    dokładnie, bo sama nie pamiętam, a on nie żyje, nie był internowany
                    w każdym razie, ale stan wojenny ciężko przeżyli z moją mamą.
                    A ja nie chcę przedkładać przeszłości nad przyszłość, zwłaszcza
                    odkąd mam dziecko. Mieliśmy już przecież rządy prawicowe, które
                    sobie z tym tematem nie poradziły, zresztą sam PiS miał dwa lata, to
                    nie jest mało na jakiekolwiek działania. Zresztą po tylu latach nie
                    wiem czy ktokolwiek byłby w stanie rozwiązać tę sprawę tak jak w
                    Czechach, choćby i 10 lat "siedział przy korycie" - że zacytuję.

> 2.Obyczajowo i poglądowo - bliżej mi do konserwatyzmu,niż do
                    > liberalizmu.Kompletnie nie moją bajką są np. adopcje dzieci przez
                    >pary homo i ich 'śluby' (jestem za uregulowaniami prawnymi na
                    >kształt francuskich kontraktów); jestem katoliczką (tylko pls, bez
                    >uogólnień, nie każdy katolik to prosty moher ze wsi); zgadzam
                    >się,że rodzina jest wartością nadrzędną itp.

Chyba mówimy o różnych Platformach wink Bo mnie się właśnie średnio
                    podoba to, że oni są, i owszem, liberalni, ale tylko w sprawach
                    gospodarczych, a nie społecznych i obyczajowych. Uważam, że pary
                    homo powinny mieć możliwość formalnej rejestracji związku (nie
                    upieram się, żeby nazywać je małżeństwem) po to, żeby móc wspólnie
                    nabywać własność, dziedziczyć po sobie itd.
                    Skąd pomysł, że PO w ogóle pomyślało, żeby to zmienić ? Nie mów mi
                    tylko że dałaś się nabrać na numer z Kartą Praw Podstawowych wink Poza
                    wszystkim żeby małżństwa osób tej samej płci mogły być zawierane
                    najpierw trzeba byłoby zmienić Konstytucję. Nie widzę w Polsce siły
                    politycznej, która by się na to porwała, nawet gdyby lewica miała
                    większość, to tez nie sądzę. PO tym bardziej nie.

> 3.Przekora.Im większa propaganda proPOwska w mediach,tym większy
                    >wnerw, bo: PO zbudowało kampanię na sugestii,że inteligencja
                    >głosuje na nich, idioci i prostacy na PIS.Czytaj: chcesz
                    >przynależeć do 'tej lepszej' grupy społecznej,musisz głosować na
                    >PO.Wszelkie podziały ludzi na tych pierwszej i drugiej kategorii,
                    >snobizm, wywyższanie się uważam za szujostwo pierwszej wody.

Też nie mogę się zgodzić. To był przepiękny samobój Kaczyńskiego -
                    wyzywanie ludzi od wykształciuchów. On sam podjął taki język w
                    kampanii, zresztą już poprzednia była nieczysta i brutalna,
                    stąd "obraza" narodu i niespotykane dotąd oddolne akcje społeczne
                    dotyczące głównie młodych mających dostęp do internetu czy choćby
                    komórek. Owszem, reszta partii podjęła taką formę kampanii, ale
                    sądzę, że nie mieli specjalnego wyboru. Za najbardziej agresywne
                    (prócz PiSu oczywiście) w kampanii oceniam LiD i LPR.

Względy programowe:
                    > 1.Reforma sądownictwa (przyspieszenie działania sądów, surowsze
                    >kary, konfiskata mienia przestępców).
                    >BTW-L.Kaczyński będąc min.sprawiedliwości w rządzie Buzka był
                    >świetny.Nie jest to odosobniona opinia, bo miał poparcie społeczne
                    >rzędu 70-80%!Ziobro też ma na koncie dobre posunięcia.Dlaczego nikt
                    >nie wspomina o ustawach dot.opłat w przypadku darowizn, pozwoleniu
                    >na prowokację policyjną podczas ścigania pedofilów (najbardziej
                    >niezawodny sposób),projekcie ustawy o konfiskacie mienia
                    >przestępców?(teraz już pewnie nie przejdzie...)

Mówisz o sądach 24-godzinnych ? A wiesz, że dzieje się to kosztem
                    naszego bezpieczeństwa ? Nie uproszczono procedur np. policyjnych i
                    jedna taka sprawa to spokojnie 4 godz. roboty papierkowej, czyli
                    połowa dniówki, którą policjant mógłby spędzić efektywniej.
                    Co do konfiskaty to gliny bardzo się cieszą z pijanych rowerzystów,
                    zwłaszcza na rupieciach, których wartość jest na tyle niska, że po
                    prostu nie da się zabezpieczyć na poczet kary. Bo pijany kierowca w
                    samochodzie to kolejna wielogodzinna kotłowanina w papierzyskach.
                    Lech Kaczyński, i owszem, był niesamowicie medialny, kreował się na
                    dzielnego szeryfa. Nie będę się za bardzo tamtego czasu czepiać, bo
                    po prostu nie pamiętam zbyt wielu faktów, więc OK, może był i
                    świetny wink

>2.Polityka prorodzinna (ale nie ta LPR-owska na litość).Byłam i
                    >jestem za wydłużeniem urlopów macierzyńskich, ubezpieczeniach
                    >emerytalnych dla kobiet na url.wychowawczych itp.

To też jest w programie PO. Jak również elastyczny czas pracy dla
                    matek, ekonomiczne zachęty dla pracodawców zatrudniających kobiety
                    po powrocie z macierzyńskiego i wychowawczego, zachęcanie do
                    budowania żłobków i przedszkoli, w tym również przyzakładowych. To
                    żadna Ameryka, rozwiązania powszechne w wielu krajach, sprawdzone i
                    na bank skuteczne. Zresztą PiS nawet już miał bardzo podobny program
                    stworzony przez Kluzik - Rostkowską, który rozmył się nie wiadomo
                    gdzie w tej politycznej zadymce sad

> 3.Postawa względem roszczeń wysiedleńców.Kategoryczne NIE, i
                    dobrze.Teraz za to się dopiero zacznie...

Co się zacznie ? Kto i dlaczego zacznie ? No proszę, naprawdę
                    myślisz, że Sariusz - Wolski czy kto tam będzie ministrem albo Tusk
                    pojedzie do Merkel i powie Bierz, co chcesz, kochana ?? Dlaczego
                    zakładasz, że doświadczeni dyplomaci będą gorzej dbać o nasze
                    interesy niż pani Fotyga ?
                    Hmmm... niech zgadnę - znowu Karta Praw Podstawowych ? Jest w necie,
                    poczytaj tak jak my. Mój mąż z oczami jak 5 zł zapytał "Czy oni
                    uważają nas za debili ?" Tam nie ma ani słowa, które uprawniałoby do
                    takiej interpretacji, o małżeństwach gejów zresztą też nie smile

>Aha, jeszcze coś na szybko o strajkach...PIS był krytykowany za
                    >nieumiejętne załatwienie spraw służby zdrowia.Jak myślicie, kiedy
                    >pielęgniarki zaczną strajkować pod kancelarią Tuska? Słyszałam też,
                    >że nauczyciele szykują się do strajku...Stary chwyt opozycji.Dobrze
                    >znana mi pielęgniarka przyznała,że dawno nie było takich podwyżek w
                    SZ jak ostatnio.Strajkują osoby związane/podburzane przez
                    przeciwników rządu.Jestem na 100% przekonana,że wkrótce i Donald
                    >będzie miał ten problem.

No pewnie że tak. I rzeczywiście za PISu ludzie dostali podwyżki.
                    Nie wiem jak pielągniarki, ale policjanci dostali najwyższą podwyżkę
                    od wielu, wielu lat - 700 zł ŚREDNIO BRUTTO rozłożone na trzy lata.
                    Robi wrażenie, nie ? winkwink No, jeszcze była chyba podwyżka wskaźnika
                    dla wybranych funkcji, np. dzielnicowych.
                    Ale nie czarujmy się, że to rząd pochylił się nad zwykłym
                    człowiekiem. Media trąbią o podwyżkach płac, bezrobocie dzięki
                    emogracji spadło, ceny żywności rosną - więc albo budżetówka zacznie
                    zarabiać więcej albo nie będzie komu pracować i tyle. I żadne
                    ogłoszenia w mediach, żadne reklamy ani najlepszy PR nie sprawi, że
                    młodzi ludzie te zawody wybiorą. Krótka piłka... I nie strajkują
                    osoby podburzane tylko na maksa wq.wione tym, że PH czy fizyczny
                    dostaje na dzień dobry 2,5 do ręki a oni po 1500 po latach pracy.
                    Zawód nie może być tylko powołaniem, z pracy człowiek musi też
                    wyżyć.

Ufff... mam nadzieję, że mi się teraz komp nie zawiesi nim to
                    wyślę smile Bardzo Ci dziękuję, Joanno, za Twój post i możliwość
                    ciekawej dyskusji smile
            • e_r_i_n Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 25.10.07, 08:51
              denea napisała:

> Aha ! Argumenty lecą aż furczy, i to same merytoryczne winkwink

Moja droga, nie doczekasz sie. Przed wyborami prosiłam o takież
              zwolenników PiSu, po wyborach prosiłam i guzik.
              Pewnie dlatego, ze wszystkim dzieci płacza, a argumentow tyle, ze
              trzeba ze 3 godziny przy komputerze posiedziec wink.
    • sir.vimes Jeżeli będzie komisja na Ziobrę to super nt 24.10.07, 19:28
      • sir.vimes Z tym, że powinna być PRZED wyborami... 24.10.07, 19:29
        • agao_72 Re: Z tym, że powinna być PRZED wyborami... 24.10.07, 20:10
          masz rację - tylko, jak to technicznie rozwiązać? ubezwłasnowolnić
          się nie dało, pomimo wyroźnych objawów choró psychicznych.
          • sir.vimes :) Zrobić to się dało 24.10.07, 20:28
            Ktoś tam wniosek składałsmile
    • dirgone Ziobro przed komisją 24.10.07, 20:16
      Mam nadzieję, ze pan Ziobro już nikogo swoimi działaniami życia nie pozbawi. I
      mam nadzieję, że PO wystrzeli go w polityczny niebyt, a najlepiej wsadzi do
      ciemnych kazamatów.
      • sir.vimes "Ten pan juz nigdy nikogo nie oskarży" 24.10.07, 20:30
        jak mówi puenta dowcipu.

a najlepiej wsadzi do
        > ciemnych kazamatów.
        Dokładnie na to zasłużył - a najlepiej wiedzą to ludzie czekający na przeszczep
        i ich bliscy.
        • dirgone Re: "Ten pan juz nigdy nikogo nie oskarży" 24.10.07, 20:35
          U mnei nie pozbawi...
          Ojciec koleżanki nie doczekał, niestety, i właśnie pierwszy 1 listopada bez niego...
          • sir.vimes To koszmar 24.10.07, 20:57
            i naprawdę Z. powinien za to siedzieć.
            Za ojca twojej przyjaciółki i wiele innych osób.
            • dirgone Re: To koszmar 24.10.07, 21:03
              Za wiele innych, czyli między innymi tego pana, który od sprawy doktora G. stał
              z transparentem przed pałacem prezydenckim. Ten pan czekał na przeszczep, był
              bardzo wychudzony i chyba u kresu sił. Nie pamiętam, co było napisane na
              transparencie, chyba to, że on tylko prosi o szansę na życie... I też nie wiem,
              czy się doczekał.
              • denea Re: To koszmar 25.10.07, 08:44
                dirgone napisała:

> Za wiele innych, czyli między innymi tego pana, który od sprawy
                doktora G. stał
                > z transparentem przed pałacem prezydenckim. Ten pan czekał na
                przeszczep, był
                > bardzo wychudzony i chyba u kresu sił. Nie pamiętam, co było
                napisane na
                > transparencie, chyba to, że on tylko prosi o szansę na życie... I
                też nie wiem,
                > czy się doczekał.

Jeśli to ten, którego później pokazywali to doczekał smile Miał fuksa
                się załapać.
                Ale nie wiem, o co Wam chodzi, dziewczyny, minister Ziobro jasno
                wytłumaczył wczoraj, że on tylko przekazał mediom, iż dr G. jest
                podejrzany o pozbawienie życia z winy umyślnej z zamiarem
                ewentualnym. A ciemny naród źle zrozumiał po prostu, tak jak w tym
                kawale o 3 milionach mieszkań wink
                Jasne, że mogł powiedzieć, że kardiochirurg jest podejrzewany m. in.
                rónież o popełnienie błędu w sztuce, ale to by nie było takie
                medialne, nie ?
    • ania.silenter świetnie n/t 24.10.07, 20:23

• ex.pertka Re: Super 24.10.07, 21:02
        Skad tyle w tobie jadu kobieto.Wez cos na uspokojenie.I bardzo
        dobrze,ze tak Tusk zrobi.Przynajmniej spokoj z tym chamidlem
        Kaczynskim bedzie.Cala Europa przeciez odetchnela po wynikach
        wyborczych.
    • gagunia Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 21:14
      a to zadna nowosc jest. przeciez w debacie z kwachem zapowiedzial, ze zacznie od
      rozliczenia przeszlosci. a kwach mowil, ze chca przeszlosc wrzucic do archiwum
      panstwowego i niech sobie zaglada kto ciekawy. nawet sie żarli o to.
      dlatego miedzy innymi nie podoba mi sie po- jesli ktos chce sie grzebac w
      przeszlosci tzn, ze nie ma nic wazniejszego do roboty (czyt. pomyslu na przyszlosc).
    • hossa76 Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 21:18
      Rozumiem, że wyżej wymienieni mają sie czego obawiać, że działali
      niezgodnie z prawem.... W innym wypadku nie wiem po co wszczynać
      panikę - przecież nie mają nic do ukrycia... A moze jednak
      nie????tongue_outPPPPPPPPPPPP
    • denea Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 21:23
      No a Ty co, wróciłaś z wycieczki w kosmos, żeś taka zdziwiona ?
      Nikt nie mówił, że będzie gruba kreska i bardzo dobrze. To, że IV RP
      szczęśliwie spoczęła na śmietniku nie znaczy, że ludzie, którzy
      wyprawiali te szokujące rzeczy powinni pozostać nieznani i bezkarni.
      OBWE już nam wytknęło upartyjnienie TVP - a to Ci się podoba ? Że o
      innych sprawach nie wspomnę. Uważasz, że tak powinno być ?
      Sama przyznajesz, że niespecjalnie się interesujesz polityką, więc
      może daruj sobie takie wątki.
    • madami Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 22:01
      Chwileczkę? To co PiS wyprawiał przez ostatnie dwa lata ma przejść bez echa???
      No ja przeprasza, ma domagam się powstania takich komisji!!
    • big__mama Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 24.10.07, 23:05
      Tak trochę zalatuje retoryką pisuarów. Ciężko się z kimś takim
      dyskutuje więc ja się chyba nie odważę smile
      • miruka Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 25.10.07, 08:04
        jasne że ciężko, przypominam że do 5 listopada i raczej później niż
        wcześniej mister Kaczyński podaje dopiero rząd do dymisji, więc nie
        każcie Donaldowi juz rządzić bo jeszcze tamten nazwie to zdradą
        stanu, wprowadzi stan wyjątkowy i powoła Radę Ocalenia IV RP,
        uważam że bardzo dobrze że nie tracą czasu i przegadują teraz co
        mogą, chłopaki pracowite, a rozliczeń jest sporo, mam nadzieję że
        dojdą i do mojego poziomu, pracuję od wielu lat w administracji
        rządowej i to jak mnie PiS potraktował to nikt
    • abosa ale ... 25.10.07, 09:07
      jestem bardzo zajętą kobietą i, przyznaję, nie śledziłam kazdego
      wystąpienia Tuska/PO w kampanii ale ... kilkakroś zdarzyło mi się
      usłyszeć/przeczytać, że po wyborach powstaną komisje w celu zbadania
      spraw Blidy, Sawickiej, afery w ministerstwie rolnictwa ...
      Nie wiem, skąd u Ciebie to zdziwienie?
    • agao_72 Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 25.10.07, 09:09
      Twoja pisanina zalatuje mi mentalnością Kalego tj. jeżeli My robimy
      tak to jest cacy, a jeżeli ktoś próbuje podobnie jak My i Nas to
      dotyka to fe (celowe wielkie litery).
      niestety trzeba przeanalizować wyczyny "tfu-rców" IV RP, bo
      postępowali nie całkiem etycznie i zachęcali do podobnych działań
      np. przedstawicieli resortu sprawiedliwości. oszałamiające dla mnie
      było stawianie wyroków bez procesów - działanie min. Ziobry, bo
      rzucenie niesprawdzonych do końca faktów na żer mediom to faktyczne
      ferowanie wyroków.

te dwa lata rządów PiS utrwaliły mnie w przekonaniu, ze ludzie
      kierujący się nienawiscią powinni być maksymalnie odsunięci od życia
      politycznego.
      • luxure Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 25.10.07, 17:38
        > Twoja pisanina zalatuje mi mentalnością Kalego

Proszę Cię.... Powtarzam po raz kolejny i mam nadzieję ostatni. Nie jestem
        elektoratem PiS - nigdy w życiu ...PO zresztą tym bardziej nie.
        Jeśli mówisz o ferowaniu wyroków przed jego faktycznym zapadnięciem...innymi
        słowy - sprawa Doktora Mirosława G. to dla mnie skandal!! Minister od siedmiu
        boleści Ziobro za to powinien dostać dożywocie. Pogrzebał żywcem świetnego
        specjalistę kardiochirurgii i NIEWINNEGO człowieka. Takie rzeczy nie powinny sie
        zdarzyć w cywilizowanym świecie... Co tylko potwierdza, że daleko nam do niego.

Mnie natomiast dwa lata rządów PiS utrwaliły w przekonaniu że rządy prawicy nie
        mają w Polsce racji bytu. Centroprawicy tudzież. I to właśnie ze względu na
        kierowanie się polityczną nienawiścią. PO nie potrafi się odciąć od
        poprzedników i zacząć od nowa i po swojemu. Nie. Oni teraz będą powoływać
        komisje, rozliczać, osądzać. Abarot, powtórka z Kaczej rozrywki.

Chociaż.... ciekawe czy za dwa lata Platforma Wiertnicza osiągnie przynajmniej
        połowę takiego wyniku jaki osiągnęło PiS w ostatnią niedzielę? Szczerze wątpię.
        • vharia Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 25.10.07, 18:15
          luxure napisała:

> sprawa Doktora Mirosława G. to dla mnie skandal!! Minister od
          siedmiu
          > boleści Ziobro za to powinien dostać dożywocie. Pogrzebał żywcem
          świetnego
          > specjalistę kardiochirurgii i NIEWINNEGO człowieka. Takie rzeczy
          nie powinny si
          > e
          > zdarzyć w cywilizowanym świecie... Co tylko potwierdza, że daleko
          nam do niego.

No to JAK zamierzasz to dożywocie dla niego uzyskać jeśli nie w
          komisji/sledztwie/łotewer???
          >
          > Mnie natomiast dwa lata rządów PiS utrwaliły w przekonaniu że
          rządy prawicy ni
          > e
          > mają w Polsce racji bytu. Centroprawicy tudzież. I to właśnie ze
          względu na
          > kierowanie się polityczną nienawiścią. PO nie potrafi się odciąć
          od
          > poprzedników i zacząć od nowa i po swojemu. Nie. Oni teraz będą
          powoływać
          > komisje, rozliczać, osądzać. Abarot, powtórka z Kaczej rozrywki.

Pożywiom- uwidim. Jeszcze nie ma rządu, premiara, ani pół ustawy a
          Ty już WIESZ jak będzie teraz i za dwa lata. Przypomnijmy sobie
          n.i.e.p.r.a.w.i.c.o.w.y rząd poprzedzający kaczyńskich- ten błysnął,
          jak rozumiem?
          LOL

>
          > Chociaż.... ciekawe czy za dwa lata Platforma Wiertnicza osiągnie
          przynajmniej
          > połowę takiego wyniku jaki osiągnęło PiS w ostatnią niedzielę?
          Szczerze wątpię.
    • melka_x Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 25.10.07, 09:21
      > Ja wiedziałam że tak będzie. Wiedziałam to od samego początku.

Wszyscy wiedzieli, że tak będzie. Wiedzieli to od samego początku.
      PO jasno i wielokrotnie zapowiadała, że zamierza powołać komisje w
      tych sprawach. A Ty co, byłaś na Bermudach, że dotarło to do Ciebie
      dopiero teraz?wink

Jeśli uważasz, że takie sprawy jak jednak co by nie gadać niejasne
      okoliczności śmierci Blidy czy metody pracy agentów CBA oraz sposoby
      prowokacji (co wyszło przy sprawie Sawickiej oraz Leppera) nie
      wymagają przyjrzenia się im to jestem zdziwiona.
    • vharia rotfl 25.10.07, 18:09
      Weź na uspokojenie, weź. Przyda się. Takie posty kaczuszek
      puszystych nie wrócą do, jak to uroczo zostało nazwane, koryta.
      A tu tak człowiekowi żal...!
    • siasiuszek Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 25.10.07, 19:07
      przecież wiadomo że PO i PIS, to praktycznie to samo, kiedyś
      podzielony AWS. Ten sam program, te same pomysły.
      • e_r_i_n Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 25.10.07, 22:10
        siasiuszek napisała:

> Ten sam program, te same pomysły.

Taa, faktycznie.
      • melka_x Re: Prawdziwe oblicze Pana Donia T. 26.10.07, 09:30
        > przecież wiadomo że PO i PIS, to praktycznie to samo, kiedyś
        > podzielony AWS. Ten sam program, te same pomysły.

big_grin
        Kłania się zasada; wiem, że Słowacki ma na imię Adam, ale na wszelki
        wypadek to sprawdzęwink.

Owszem zarówno w PO jak i w PiS-ie są ludzie z dawnego AWS-u
        niemniej ani PiS ani PO nie powstało z podziału tej partii. PO
        powstało po rozłamie w UW, kiedy to Tusk przegrał z Geremkiem w
        głosowaniu na przewodniczącego. Jeśli już koniecznie chcesz w
        zwulgaryzowany sposób (bo to jednak bardziej skomplikowane)
        porządkować sobie pochodzenie obecnych partii to raczej należy
        powiedzieć, że PO to efekt rozłamu w UW. A jeszcze wcześniej ta
        część z której wyszedł Tusk to KLD, który połączył się z UD. Co do
        programu to już kompletnie Ci się szystko pofilcowało. PiS ma typowo
        socjalistyczny program (dużo ingerencji państwa, dużo spółek z
        udziałem skarbu państwa i państwowych monopoli, scentralizowany
        system opieki zdrowotnej, niechęć do prywatnego kapitału itd itd),
        PO liberalny (choć fakt, że na potrzeby ostatniej kampanii
        złagodzono liberalną twarz).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka