Dodaj do ulubionych

jaka płeć?

09.11.07, 18:41
pytanie kieruję do raczej do mam ale nie tylkowinkjak zareagowałaś kiedy się
okazało że urodziłaś syna a jak córkę(jeśli wcześniej nie znałaś płci
dziecka)i czy jesteś zadowolona że akurat taką płeć, pomijając fakt że
najbardziej zależało Ci na tym by maluch był zdrowy. i jeśli masz w domu
samych facetów to chciałabyś też panienki?smile i odwrotnie...

ja jeszcze nie jestem mamą ale się staram z mężem o to by byćsmilei powiem
szczerze że marzę o samych panach w domu, chcialabym mieć dwóch synów, mąż też
ale oprócz nich on chce przynajmniej jedną córkęsmile

a jak jest z wami??
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: jaka płeć? 09.11.07, 18:45
      Skomplikowane pytanie, ale przebrnelam- ja sie bardzo ucieszylam,bo
      chcialam córke i wiedzialam, ze bedzie córka.
    • gryzelda71 Re: jaka płeć? 09.11.07, 18:48
      Dlaczego marzysz o chłopakach?Myślisz,że są lepsi jak płeć,mają lepiej,łatwiej w zyciu?
      Jakos byłam ponad to.Mam dziewczynę i chłopaka.
      • bombastycznie Re: jaka płeć? 09.11.07, 18:55
        po prostu chciałabym mieć samych chłopców, nie mam jakiegoś konkretnego powodu,
        tak od zawsze marzyłam, ale jeśli los sprawi że bedą same panny to przecież też
        będzie super.każda z nas przecież marzy o tym by mieć albo dziewczynkę albo
        chłopca lub obie płcie.to nie jest kwestia tego ze jakaś płeć ma łatwiej czy
        trudniej, po prostu tak bym chciała, taką chciałabym mieć rodzinę
        • gryzelda71 Re: jaka płeć? 09.11.07, 18:57
          Piszesz,że będzie super jak beda same panny.No ale to będzie jak niespełnione marzenie nie sądzisz?
          • bombastycznie Re: jaka płeć? 09.11.07, 19:00
            owszem można to tak potraktować ale przecież nie będę rozpaczać z tego powodu,
            skoro będzie mi dane urodzić dziewczynkę to ją urodzę i wychowam.
            • gryzelda71 Re: jaka płeć? 09.11.07, 19:06
              Niekoniecznie.Znam wiele kobiet bardzo rozczarownych płcią dzieci.
              Pytam,bo ja nie miała preferencji odnośnie płci,ale tak jak napisała Lola "wiedziałam",że urodzę córkę,a potem syna.
            • fala01 Re: jaka płeć? 09.11.07, 19:07
              Mam 2 chłopaków i 2 dziewczyny i uwierz będziesz zadowolona z tego
              co urodzisz cokolwiek by to niebyło i dla ciebie będzie
              najcudowniejszym stworzeniem na świecie choćby nie wiem jak było
              paskudne he he he.
    • przeciwcialo Re: jaka płeć? 09.11.07, 20:14
      Przy pierwszym i drugim nie znałam płci. Ta nutka niepewności
      dodawał smaczku całemu oczekiwaniu.
      Przy trzecim wiedziałam i cieszyłam się że już jest.
    • kontaminacja Re: jaka płeć? 09.11.07, 21:00
      Ja baaaaaaaardzo chcialam syna i jakiez ogromne bylo moje rozczarowanie, ze urodzila sie corka. Wiem, ze to nienormalne uczucie z mojej strony, ale ciezko mi to bylo zwalczyc. Przy planowaniu drugiego dziecka robilam wszystko, zeby zwiekszyc szanse na chlopca (specjalna dieta, mineralki, owulacja, itd.) i udalo sie!!! Nie umiem sobie wyobrazic, co by dzialo sie w mojej glowie, gdyby urodzila sie druga corka. Mysle nawet, ze jesli chlopak pojawilby sie pierwszy, nie chcialabym juz kolejnego dziecka. Wiem, glupia jestem smile. Moje potwory sa najcudowniejsze na swiecie!
    • e_r_i_n Re: jaka płeć? 09.11.07, 21:04
      Kompletnie nie mialam preferencji co do płci. Wiktor urodził sie w
      pazdzierniku, a do wrzesnia 'mialam' corke smile.
      Jesli bede miala kiedys drugie dziecko, to fajnie by było, gdyby
      była to cora - dla rownowagi. Jesli bedzie drugi syn tez nie bedzie
      to mialo znaczenia.
    • abi3 Re: jaka płeć? 09.11.07, 21:25
      Kiedy zaszlam w ciażę, marzyłam by mieć córeczkę. Nie wiem dlaczego, ale gdzieś
      podświadomie widziałam dziwuszkę ze spineczkami we włosach. Dlatego jakież było
      moje zdziwienie gdy w 5 miesiącu ciąży, lekarz obwieścił mi, cytuję " widzę
      małego cielaczka" ;DDD.
      Ponieważ moja ciąża należała do grupy wysokiego ryzyka, zaczełam się cieszyć i z
      tego maleńkiego chlopczyka. Dziś mój facecik ma prawie 3,5 roczku i jest kimś
      najwspanialszym, kimś najukochańszym. Oczywiście zawsze po cichu marzymy o płci,
      ale w sumie wygrywa myśl; nie ważne czy chlopak, czy dziewczyna, byle by było
      zdrowe. I to jest najważniejsze. Oczywiście marzy mi się dalej i wciaż
      słodziutka dziewczynka, ale..... No właśnie....geny mojego m są tak silne,że
      spłodzenie dziewczynki graniczyło by z cudem wygranej w totolotka. Od dziadka,
      pradziadka - sami faceci smile
    • loola_kr Re: jaka płeć? 09.11.07, 22:25
      Ja jak większość mam chciałam tylko zdrowe ale w duszy pragnęłam córeczki. Nie
      robiłam badań na USG, czułam, że to dziewczynka no i urodziła się Martusia! Za
      drugim razem było mi zupełnie wszystko jedno i urodził się chłopiec. Jestem
      szczęśliwa!
      Ale mam koleżanki, które marzyły o córeczce i mają dwóch chłopców...
      Większość moich koleżanek chciało mieć dziewczynki, nie zawsze się udało, jednak
      wszystkie są szczęśliwe!
      • marzeka1 Re: jaka płeć? 10.11.07, 20:23
        Chciała, żeby przede wszystkim było zdrowe, mam 2 synów, żałuję, że nie mam córki, ale nie chcę ryzykować, bo 3 chłopców to byłoby zdecydowanie za dużo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka