Dodaj do ulubionych

codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo,

24.01.08, 19:03
lub drinka - czasem pije, czasem sie opanowuje... czy to jakis wstep do
alkoholizmu? sad
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:06
      Myślę, że tak.
      Tym bardziej, że zaczynasz zauważać, że ochota jest stała.
      • sarna.sa Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:08
        nie zartuj...
        • mamajestem Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:10
          Już teraz zapisz się do AA
          • sarna.sa Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:13
            kurde no - ja na serio zastanawiam sie nad tym. kiedys nie mialam takiej ochoty.
            czy ta codzienna ochota juz cos znaczy?
        • mika_p Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:16
          Nie żartuję.
          Jeżeli regularnie rozważasz alkohol jako środek na odpręzenie po pracy, to jest
          to pierwszy krok. Nawet jeśli czasami sobie odmawiasz.
          Alkoholik to nie jest tylko utytłany w błocie pijak, ale też kulturalny człowiek
          regularnie rozładowujący napięcie kulturalnym drinkiem. Pamiętasz taki serial "W
          labiryncie"? Alkoholiczką była redaktor z telwizji, popijająca wieczorem 2
          lampki koniaku.
          • gryzelda71 Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:19
            Cyba niedokładnie oglądałaś ten serial.Panie redaktor nie ograniczała się do 2 koniaczków wieczorem i niejedną sprawę zawaliła.
    • zapracowana6 Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:14
      >Czy to jakiś wstęp do alkoholizmu?<
      Być może.
      Ja też codziennie mam ochotę na piwo, ale ciąża uchroni mnie(mam
      nadzieję) przed nałogiem ).
      • gryzelda71 Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:22
        zapracowana6 napisała:

> Ja też codziennie mam ochotę na piwo, ale ciąża uchroni mnie(mam
        > nadzieję) przed nałogiem ).

Wiesz alkoholizm to nie tylko ilośc ml spozywanego alkoholu,ale sama systematyczna chęć jego spożywania.Tak twiedzi bardzo duzo forumek.
        • drinkit Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 21:04
          gryzelda71 napisała:

> Wiesz alkoholizm to nie tylko ilośc ml spozywanego alkoholu,ale sama systematyc
          > zna chęć jego spożywania.Tak twiedzi bardzo duzo forumek.

Które są ekspertkami od spraw alkoholowych, zapomniałaś dodać.
          • mika_p Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 23:19
            Może są. Moze są alkoholiczkami, może są DDA.
            Ale możemy rzucić cytatami:
            " "Choroba alkoholowa", "Uzależnienie od alkoholu", "Alkoholizm" - jest to
            okresowe picie alkoholu w celu doznawania jego działania psychicznego, a czasem
            także dla uniknięcia złego samopoczucia, wynikające z jego odstawienia."
            www.morawica.com.pl/fakty/alkoholizm.htm
            Pierwsza część zdania opisuje problem dokładnie tak, jak opisała autorka wątku.
    • deela Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:21
      ja tez
      i je pije smile
      tylko martwie sie okropnie ze ostatnio mnie ciagnie do redsa japkowego.....
      a ja zazwyczaj nie pijam "babskich piw" indifferent
      • sarna.sa ale wiecie 24.01.08, 19:25
        ja bardzo szybko sie uzalezniam - wiem, jestem do d..., ale to prawda - juz
        palilam nalogowo, pilam kawe (po 6 dziennie), troche sie kaleczylam, od netu
        jestme uzalezniona.

moze ten alkohol to tez zly sygnal? sad
        • gryzelda71 Re: ale wiecie 24.01.08, 19:27
          Jeżeli chcesz potwierdzenia,ze jesteś na dobrej drodze do alkoholizmu to dobre miejsce wybrałaś.
        • zapracowana6 Re: ale wiecie 24.01.08, 19:27
          Jak się kaleczyłaś ? Tak z ciekawości...
          • sarna.sa Re: ale wiecie 24.01.08, 19:31
            bo nie ma nic ciekawszego niz czytanie jakie schizy ma obca kobieta z forum?

roznie to robilam - wbijalam sobie igły, bawiłam się nożykiem - nie będę
            szczegółów opisywała - już tak nie robie
            • zapracowana6 Re: ale wiecie 24.01.08, 19:35
              Czym oryginalniejsze schizy, tym ciekawsze.
              Faktycznie, masz osobowość podatną na nałogi.
      • demonii Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:44
        Ten reds to pewnie dlatego, że jesteś ciężarną alkoholiczką tylko jeszcze o tym
        nie wiesz big_grin
        • deela Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 23:11
          a kysz!
          predzej bym na okres zwalila tongue_out
    • mama_zulika Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 22:54
      Podatnosc na nalogi ( nie same nalogi) jest dziedziczna, jak to jest w Twojej
      rodzinie? Sygnaly sa niepokojace. Dlaczego szukasz "utulenia" w alkoholu? Bo
      praca nie ta? Czy cos innego, zlego dzieje sie w Twoim zyciu? Problemy, brak
      spelnienia, satysfakcji? Odpowiedz sobie na te pytania. I jezeli sama nie
      dojdziesz do konkretnych wnioskow, to odwiedz psychologa. Alkoholizm to straszna
      choroba. Nie daj sie sobie ani nikomu w to wciagnac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka