sarna.sa 24.01.08, 19:03 lub drinka - czasem pije, czasem sie opanowuje... czy to jakis wstep do alkoholizmu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:06 Myślę, że tak. Tym bardziej, że zaczynasz zauważać, że ochota jest stała. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna.sa Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:08 nie zartuj... Odpowiedz Link Zgłoś
mamajestem Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:10 Już teraz zapisz się do AA Odpowiedz Link Zgłoś
sarna.sa Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:13 kurde no - ja na serio zastanawiam sie nad tym. kiedys nie mialam takiej ochoty. czy ta codzienna ochota juz cos znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:16 Nie żartuję. Jeżeli regularnie rozważasz alkohol jako środek na odpręzenie po pracy, to jest to pierwszy krok. Nawet jeśli czasami sobie odmawiasz. Alkoholik to nie jest tylko utytłany w błocie pijak, ale też kulturalny człowiek regularnie rozładowujący napięcie kulturalnym drinkiem. Pamiętasz taki serial "W labiryncie"? Alkoholiczką była redaktor z telwizji, popijająca wieczorem 2 lampki koniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:19 Cyba niedokładnie oglądałaś ten serial.Panie redaktor nie ograniczała się do 2 koniaczków wieczorem i niejedną sprawę zawaliła. Odpowiedz Link Zgłoś
zapracowana6 Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:14 >Czy to jakiś wstęp do alkoholizmu?< Być może. Ja też codziennie mam ochotę na piwo, ale ciąża uchroni mnie(mam nadzieję) przed nałogiem ). Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:22 zapracowana6 napisała: > Ja też codziennie mam ochotę na piwo, ale ciąża uchroni mnie(mam > nadzieję) przed nałogiem ). Wiesz alkoholizm to nie tylko ilośc ml spozywanego alkoholu,ale sama systematyczna chęć jego spożywania.Tak twiedzi bardzo duzo forumek. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 21:04 gryzelda71 napisała: > Wiesz alkoholizm to nie tylko ilośc ml spozywanego alkoholu,ale sama systematyc > zna chęć jego spożywania.Tak twiedzi bardzo duzo forumek. Które są ekspertkami od spraw alkoholowych, zapomniałaś dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 23:19 Może są. Moze są alkoholiczkami, może są DDA. Ale możemy rzucić cytatami: " "Choroba alkoholowa", "Uzależnienie od alkoholu", "Alkoholizm" - jest to okresowe picie alkoholu w celu doznawania jego działania psychicznego, a czasem także dla uniknięcia złego samopoczucia, wynikające z jego odstawienia." www.morawica.com.pl/fakty/alkoholizm.htm Pierwsza część zdania opisuje problem dokładnie tak, jak opisała autorka wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:21 ja tez i je pije tylko martwie sie okropnie ze ostatnio mnie ciagnie do redsa japkowego..... a ja zazwyczaj nie pijam "babskich piw" Odpowiedz Link Zgłoś
sarna.sa ale wiecie 24.01.08, 19:25 ja bardzo szybko sie uzalezniam - wiem, jestem do d..., ale to prawda - juz palilam nalogowo, pilam kawe (po 6 dziennie), troche sie kaleczylam, od netu jestme uzalezniona. moze ten alkohol to tez zly sygnal? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: ale wiecie 24.01.08, 19:27 Jeżeli chcesz potwierdzenia,ze jesteś na dobrej drodze do alkoholizmu to dobre miejsce wybrałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
zapracowana6 Re: ale wiecie 24.01.08, 19:27 Jak się kaleczyłaś ? Tak z ciekawości... Odpowiedz Link Zgłoś
sarna.sa Re: ale wiecie 24.01.08, 19:31 bo nie ma nic ciekawszego niz czytanie jakie schizy ma obca kobieta z forum? roznie to robilam - wbijalam sobie igły, bawiłam się nożykiem - nie będę szczegółów opisywała - już tak nie robie Odpowiedz Link Zgłoś
zapracowana6 Re: ale wiecie 24.01.08, 19:35 Czym oryginalniejsze schizy, tym ciekawsze. Faktycznie, masz osobowość podatną na nałogi. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 19:44 Ten reds to pewnie dlatego, że jesteś ciężarną alkoholiczką tylko jeszcze o tym nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 23:11 a kysz! predzej bym na okres zwalila Odpowiedz Link Zgłoś
mama_zulika Re: codziennie po pracy mam mega ochotę na piwo, 24.01.08, 22:54 Podatnosc na nalogi ( nie same nalogi) jest dziedziczna, jak to jest w Twojej rodzinie? Sygnaly sa niepokojace. Dlaczego szukasz "utulenia" w alkoholu? Bo praca nie ta? Czy cos innego, zlego dzieje sie w Twoim zyciu? Problemy, brak spelnienia, satysfakcji? Odpowiedz sobie na te pytania. I jezeli sama nie dojdziesz do konkretnych wnioskow, to odwiedz psychologa. Alkoholizm to straszna choroba. Nie daj sie sobie ani nikomu w to wciagnac. Odpowiedz Link Zgłoś