aga988 24.10.03, 17:48 nie mam pojecia jak sie ustala wlasciwa date imienin dzieciaczka gdy w kalendarzu jest kilka dat z takim imieniem jka np Karolina ,czy bierze sie pierwsza w kalendarzu po dacie urodzin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dollores1 Re: jak ustala sie date imienin? 24.10.03, 17:53 Tradycyjnie datę imienin ustala się biorąc pierwszą datę następującą po dacie urodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: jak ustala sie date imienin? 24.10.03, 19:06 ...albo wybiera patrona.Kazdej dacie podporzadkowany jest swiety. Mozna wybrac tego, ktory chcemy , zeby sie dziecina opiekowal. Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: jak ustala sie date imienin? 24.10.03, 19:22 A nie możesz po prostu wybrać tej, która Ci najbardziej pasuje? Pierwsze słyszę, żeby wybierać imieniny zaraz po urodzinach, ja właśnie starałam się wybierać jak najdalej, żeby przyjemności rozłożyć równo na cały rok Pozdrawiam Donata Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: jak ustala sie date imienin? 24.10.03, 19:48 Rzeczywiście tradycja jest taka, ze obchodzi się imieniny najbliższe po urodzinach. Podobno to pozostałość po innej tradycji, kótra nakazywała dać dziecku imię jakie sobie przyniosło, czyli takie jakie było w kalendarzu w dniu urodzenia. No ale tradycja to nie obowiązek, nie?) Mój synek urodził się 17 lipca i najbliższe jego imieniny wypadają...18 lipca.. No więc po pierwsze za blisko siebie, po drugie obie uroczystości w wakacje. Teraz to jeszcze nie tak istotne ale jak pójdzie do szkoły? Większosći dzieci nie będzie i ani urodzin ani imienin nie będzie mógł wyprawiać. I daltego odnaleźliśmy inne imieniny, kóre wypadają 25 września i te świętujemy!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaluna Re: jak ustala sie date imienin? 26.10.03, 14:31 z tego co wiem, to najpopularniejsza Karolina jest 5 sierpnia i tego dnia wszystkie znajome mi Karoliny obchodza imieniny. Wybierz te imieniny, ktore Tobie najbrdziej odpowiadaja. Sama mam najpierw imieniny, a po kilku miesiacach urodziny i jest w porzadku, przynajmniej mam uroczystosc co kilka miesiecy, a nie raz za razem. Obie moje corki maja wybrane dni imienin te najbardziej popularne, a nie te najblizsze urodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaluna Re: jak ustala sie date imienin? 26.10.03, 14:35 LIPCA nie sierpnia!!!!!! sorry, 5 LIPCA Odpowiedz Link Zgłoś