morgen_stern 21.12.08, 12:46 Czasem to wynika z wypowiedzi w wątkach, ale jestem ciekawa, jak to się procentowo przedstawia na wyznanie. Dawajcie, byle krótko i na temat Ateistka. Oczywiście po-katoliczka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 12:46 "..przedstawia na emamie" miało być, chyba jeszcze śpię. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 12:48 jestem pastafarianką Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 12:51 A tak poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 13:00 bardzo poważnie mogę być ewentualnie teistką Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 13:06 wierze w Boga,i wyznaje go na swój sposób-modle sie w duchu-jestem wielka przeciwniczką instytucji KK.Czasem jednak poddaje w watpliwośc istnienie Boga -nie wierze w cuda boskie,-nie wiem od jakie wyznanie to podczepic. Ja i dzieci jestesmy po sakramntach. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 18:42 > jestem pastafarianką hihi ja tez czasami nalezy suzyc jego makaronowatosci Odpowiedz Link Zgłoś
edunia73 Re: ateistka po sakramentach ;-) 22.12.08, 09:05 Ateistka choc mam chrzest i inne pierdoły.Jedynym swiętem jakie obchodze konkretnie jest "Boze"(jakie boze??) narodzenie,ale tylko dlatego ze jest fajna atmosfera ,choinka i prezenty Nie modle sie ,nie chodze do koscioła,ale dzieciom nic nie narzucam,bedą miały to co ja by im nie utrudniac przyszłości(nie wiem jaką droge wybiorą kiedyś . Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 12:55 A ja jestem wierząca, zazwyczaj praktykująca w kościele rzymskokatolickim, ale nie mogłabym określić się z pełnym przekonaniem jako katoliczka. Mogę też być praktykującą agnostyczką (nie ateistką), albo wierzącą na swój własny sposób Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 13:07 Ateistka? Aczkolwiek wierze że było coś nadludzkiego może właśnie boskiego w Wielkim Wybuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella niewierząca 21.12.08, 13:20 chociaż mam ciągoty do pogańskiego kultu natury. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 13:20 Ateistka z zacnej, katolickiej familii Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless jestem katolką:) 21.12.08, 13:23 ale beteru moherowego nie mam- sa coraz modniejsze wiec zastanawiam sie nad kupnem takowego. myslicie, ze zmieni sie wtegy moj tok rozumowania??? Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 13:26 Jestem prawosławna. Ale od jakiegos czasu tylko sporadycznie praktykująca. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 14:37 Wyznanie rzymsko-katolickie. Odpowiedz Link Zgłoś
narsen Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 14:38 Agnostyczka bez bierzmowania. Dzieci nieochrzczone. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 14:45 sporadycznie praktykujący rzymo-katolik, po sakramentach. Na marginesie, zawsze zastanawiam się, czy moznma nazywać siebie: wierzącym, a nie praktykującym. Wielka miłośniczka rutheników, w związku z czym skontaktuje się z kolezankami wyznania prawosławnego, może wskażą obiekty lub publikacje godne obejrzenia Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 14:46 agnostyk z zabarwieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
pysiul Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 14:50 protestantka, z wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
cathy1976 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 14:51 jestem ochrzczoną ateistką. od jakiś 17 lat, bo wcześniej należałam nawet do chóru kościelnego dzieci nieochrzczone. jestem zafascynowana judaizmem, ale nie jako religią, w którą chce wierzyć, a raczej kulturą, rytuałami, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: katoliczka 21.12.08, 15:02 wierząca, chodząca do kościoła, myśląca... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: katoliczka 21.12.08, 15:07 Dobrze, że dodałaś to "myśląca", bo nikt by na to nie wpadł po twoich wypowiedziach Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 15:31 Nie wiem. Autentycznie nie wiem, kim jestemp Ochrzczono mnie, udzielono komunii, wybierzmowano, niejako z marszu, nie pytając mnie o zdanie. Mam ślub kościelny, bo jakoś nikt, w tym ja, nie brał innej opcji pod uwagę. Do kościoła chodzę w święta, na chrzest, msze pogrzebową, ślub.... Ochrzciłam swoje dziecko, bo nikt, w tym ja, nie brał innej opcji pod uwagę. Teraz syn idzie do komunii, bo nikt, nie bierze innej opcji pod uwagę. Jestem beznadziejną konformistką, wiem..i niech nikt nie bierze innej opcji pod uwagęP Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 16:42 Powiem Ci - urocze wyznanie Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 21:17 Podobnie jak Kali_pso. Część sakramentów z biegu , część - przyznaję - z konformizmu i braku potrzeby zagłębiania się w poszukiwania. Na pewno czuję się chrześcijanką, ale co do niektórych dogmatów KK mam tyle wątpliwości i tak mało zrozumienia, z innymi tak bardzo się nie zgadzam, że nie wiem, czy mogę o sobie powiedzieć, że jestem katoliczką. Poniekąd ;P Natomiast bardzo lubię i cenię niektóre elementy, bo ja wiem ?, polskiej tradycji związanej z religią. Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 15:32 agnostyczka. dziecię nieochrzczone, brak ślubu kościelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 16:35 Wierząca, niezdeklarowana, była katolka, dzieci ochrzczone pokątnie Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 16:43 Wierząca na swój własny sposób, a wyrosła w katolicyzmie (aczkolwiek dość płytkim). Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 16:52 Zauważam z przykrościa ze przyznawanie się do katolicyzmu jest bardzo nie trendy na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 21.12.08, 20:46 serio? a tyle osób się przyznało... Odpowiedz Link Zgłoś
flavilla Re: Jakiego jesteście wyznania? Ankieta 22.12.08, 15:30 Nie trendy? A to trendy ma być? Dziewczyny piszą szczerze, otwarcie i jasno. Nie ma to nic wspólnego z trendami, jedna pisze, że jest katoliczką, druga, że jej nie po drodze. Jeśli uważasz, że wyznanie to kwestia mody, napisz sama tak, żeby najlepiej brzmiało. A ja jestem poganką. Odpowiedz Link Zgłoś