maniolka05 28.01.09, 12:39 czy są to tylko szkoły dzienne??? czy sa może też szkoły wieczorowe,zaoczne??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniolka05 Re: do maim po technikum radiologi 28.01.09, 12:39 miało byc oczywiście do mam... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: do maim po technikum radiologi 28.01.09, 15:57 chodzi ci o technika rtg?Jeśli tak to sa dzienne dwuletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tamara30 Re: do maim po technikum radiologi 28.01.09, 17:53 to ja się podepnę z pytaniem czy jest możliwość podniesienia kwalifikacji mając już technika rtg ?? studia zaoczne np.? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: do maim po technikum radiologi 28.01.09, 18:12 Fizyka medyczna np. moja znajoma zrobiła studia i awansowała. Odpowiedz Link Zgłoś
tamara30 Re: do maim po technikum radiologi 28.01.09, 18:29 Przeciwcialo czy możesz rozwinąć temat . Gdzie, na jakiej uczelni takie studia i czy można zaocznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: do maim po technikum radiologi 28.01.09, 18:34 Zabij mnie, nie wiem w jakim mieście ale zstdiowała zaocznie fizyke a jako specjalność wzieła fizyke medyczna i teraz jest fizykiem medycznym przy radioterapii. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Przeciwcialo.. 28.01.09, 18:44 Nie ma za co. Mam nadzieje że poddałam Ci fajny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: do maim po technikum radiologi 28.01.09, 19:16 technik radiologii to tytul przyslugujacy po ukonczeniu studium medycznego o tym profilu. z tego co wiem to sa 2 lata. jesli chodzi o uczelnie wyzsze to jest to kierunek elektroradiologia lub zdrowie publiczne specjalnosc elektroradiologia. sa to bardziej unikatowe kierunki. system studiow zazwyczaj dzienny, bywaja zaoczne. ale zaoczne moga byc jedynie np. tym, ktorzy wczesniej ukonczyli szkole pomaturalna o tym profilu (na zasadzie uzupelnienia wyksztalcenia). pracowac w zawodzie mozna juz po ukonczeniu studium, nie musza byc studia wyzsze, Odpowiedz Link Zgłoś
lary-sa37 Re: do maim po technikum radiologi 28.01.09, 21:46 Ukonczyam te szkole w Zabrzu i pracuje w Radiologii.Teraz zaluje bardzo,bo pieniadze zadne,nie ma szkodliwego ani dluzszych urlopw z racji pracy w szkodliwych warunkach.A na zdrowie tez juz zaczynam narzekac,w koncu to promieniowanie, nie daje gwarancji ze nie zachorujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
twix52 Re: do maim po technikum radiologi 28.01.09, 22:04 Pomaturalne 2 letnie dzienne(o zaocznym ani wieczorowym nie słyszałam). Zgadzam się z tym co napisała lary-sa37. Ja kończyłam w Bytomiu. Odpowiedz Link Zgłoś