dora2905 25.03.09, 21:01 Czy dajecie już swoim dzieciaczkom czekoladę? Jeśli tak to jak zaczęłyście dawać to ile miały? Mój ma 13,5 miesiąca, ale lekarka powiedziała, żeby wstrzymać się do 2 lat bo czekolada może wywoływać alergię (a On ma problemy ze skórką ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_belle Re: Czekolada 25.03.09, 21:34 no to moja ma problemy ze skórą i to są jakieś uczuleniowe sprawy. ale już zluzowałam z szukaniem "winnego". I podałam czekoladę. TZN dałam do zabawy raz i nawet nie zauważyłam kiedy nastąpiła konsumpcja kawałka. ale tak specjalnie to nie daję. i to nie przez uczulenie ale przez to że nie chcę żeby mała jadła słodycze. ja nie lubie słodkości więc ona też nie musi. ale jak się wdała w męża to będzie czekolada we wszystkich sklepach naokoło wykupiona jak tylko dostanie kieszonkowe W każdym razie daję jej czasem wypić trochę mojej czekolady na gorąco, albo zje ciastko z czekoladą. albo kakao wypije a to też czekolada. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: Czekolada 25.03.09, 22:01 nie daję, wg mnie jest zbyt wczesnie na takie używki tzn dopóki sam się nie będzie upominał, to nie zamierzam dawać czekolady, lizaków itp owszem czasem zje przy okazji - gdzieś w gościnie ktoś mu poda ciasteczko oblane czekoladą, trochę budyniu czekoladowego Odpowiedz Link Zgłoś
elohokla Re: Czekolada 26.03.09, 09:49 Moja ma 11 miesięcy i zamierzam jak najdłuzej jej nie dawać Oczywiscie polegnę niebawem, bo babcie zwyciężą Ale generalnie wychodzę z założenia, że dopóki nie pozna jej smaku nie bedzie jej smutno Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Czekolada 26.03.09, 16:04 Echhh, Hubert za czekolade to sie pokroić dal...Jak tylko zobaczy cokolwiek czekoladowego to zamęczyć potrafi czlowieka. Nie pamiętam kiedy dostal pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś