Dodaj do ulubionych

czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan?

22.07.09, 15:59
jak w temacie...
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 22.07.09, 16:12
      Serio czytasz tę najgłupszą z wszystkich tzw. babskich gazet?
      • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 22.07.09, 16:42
        no wlasnie nieuncertain ale ostatnio jak czekałam u fryzjera na męża, to miałam je w
        ręce i myslalam ze zapamietam adresy sklepow netowych podane w tym numerze.
        teraz juz sie zadna nie przyznauncertain
        • ola_motocyklistka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 22.07.09, 16:43
          Nie czytam. A nie ma wydania internetowego?
          • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 22.07.09, 16:49
            sprawdzilam, ale jest tylko tak ogolnie co jest w numerzesad
    • 18_lipcowa1 o ile jest tu jakas 18tka, to pewnie ma 22.07.09, 16:57
      heh
      • shellerka Re: o ile jest tu jakas 18tka, to pewnie ma 22.07.09, 17:33
        lipcowa - no nie wiem - jak cosmo wydalo pierwszy numer miałam dokładnie 18 lat
        i zdawałam maturę. Cosmo było ze mną przez całe studenckie życie i właściwie
        jeszcze jakieś dwa lata temu sporadycznie kupowałamsmile
        Przestałam na dobre, kiedy zrozumiałam, ze moja wiedza i doswiadczenie w
        dziedzinie seksu przerastają poziom wiedzy szanownej redakcjismile
        • 18_lipcowa1 Re: o ile jest tu jakas 18tka, to pewnie ma 22.07.09, 17:37
          shellerka napisała:

> lipcowa - no nie wiem - jak cosmo wydalo pierwszy numer miałam
          dokładnie 18 la
          > t
          > i zdawałam maturę. Cosmo było ze mną przez całe studenckie życie i
          właściwie
          > jeszcze jakieś dwa lata temu sporadycznie kupowałamsmile
          > Przestałam na dobre, kiedy zrozumiałam, ze moja wiedza i
          doswiadczenie w
          > dziedzinie seksu przerastają poziom wiedzy szanownej redakcjismile

No to pozno zajarzylas.
          Ja czytalam namietnie cosmo w wieku mniej wiecej 17-19.
    • super-mikunia Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 22.07.09, 17:03
      skoro to ostatnie wydanie to zajrzyj do kiosku wink
    • cynamonowa.panna Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 22.07.09, 22:10
      no dobra, poszłam do pokoju córki i mam lipcowy nr smile pasuje?
      • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 22.07.09, 22:22
        tak!smile blagam Cie, moglabys tu, albo na priva wyslac mi adresy ze strony
        cosmoadresy?
        chodzi o adresy sklepow netowych - miedzy innymi z torebkami.
        Bede Ci dozgonnie wdzięczna.

• cynamonowa.panna Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 22.07.09, 22:32
          mhm jest taka strona ale torebki nie są wyróżnione a adresów
          kilkaset, podaj pliz firmy, które cię interesują
          inaczej nie dam rady
          • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 22.07.09, 22:35
            nie nie niesmile
            sprawdz prosze na stronie 121 - tam jest chyba tylko z piec tych adresow.
            • cynamonowa.panna Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 22.07.09, 22:56
              na 121 nie ma
              przekartkowałam i znalazłam "hity z sieci" - tam są adresy:
              www.mypurseworld.com
              www.theoutnet.com
              www.otticanet.com
              www.blueheavenboutique.com
              ?
              • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 22.07.09, 23:18
                o to mi wlasnie chodziło! dzięki ogromne!!
                • cynamonowa.panna Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 22.07.09, 23:26
                  a proszę bardzo smile
              • aniorek Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 02:05
                > www.mypurseworld.com

Haha, ten to juz zamkniety sklep z replikami torebek. No ladnie.
                • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 08:00
                  szok przeżyłam, ale chyba dobrze że zamkniętysmile ciekawe czy na stronie też było
                  napisane że repliki sprzedają...?smile
                  swoją drogą kiedyś przeżylam szok. na forum ślub i wesele była bardzo popularna
                  stronka - kanacca. dziewczyny kupowały tam suknie - "repliki" znanych modeli za
                  grosze dosłownie. Jak tak przejrzałam cały portal to się okazało, że można tam
                  znaleźć podróbki dosłownie wszystkiego. I to tak na pełnym legalu!
                  Ale przynajmniej przestałam mieć wątpliwości skąd się bierze tyle LV i Chanel za
                  500 zł na allegrowink
              • crises Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 10:56
                Adresów sklepów z podróbkami szukasz, żeby do podróby Vuittona
                dokupić podróbę Chanela?

> www.mypurseworld.com
                "Pursuant to a Judgment and Order of the U.S. District Court of the
                Southern District of Florida, the owners of the website previously
                appearing at this web address were held to have been selling
                counterfeit merchandise through the site, including counterfeit
                Chanel and Louis Vuitton handbags."
                • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 10:58
                  no coś ty, chanela już mam, teraz poluje na taniego gucciegowink

swoją drogą - trochę to dziwne, że w cosmpolitan reklamowano stronkę z podróbami....
                  • latoya25 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 14:49
                    Mnie nic nie zdziwi, kiedyś w sklepie internetowym, reklamowanym w
                    gazecie Pani bodajże, zamówiłam perfum, zapłaciłam, nie dostałam do
                    dziś. Potem okazało się, że ten sklep oszukał wiele wiele osób. Mój
                    błąd, że nie sprawdziłam opinii o sklepie. Ale kto by się
                    spodziewał... Nie wiem, czy oni w ogóle sprawdzają te adresy, czy
                    dają wszystko jak leci, byleby tylko pieniądze za reklamę zarobić.
    • drinkit Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 23.07.09, 10:56
      myslałam, ze era Cosmo skonczyla sie wraz z liceum
      • avvg Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 23.07.09, 13:38
        No bo się skończyła, chyba że ktoś zostaje emocjonalnie i
        intelektualnie na poziomie liceum.
    • suazi1 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 23.07.09, 15:22
      Szkoda mi czasu na takie pierdy. Zresztą jak miałam okazję to
      badziewie przejrzeć, nigdy nie przeczytałam o czymś, o czym już
      prędzej nie wiedziałam/słyszałam/umiałam/spróbowałam.
      • cynamonowa.panna Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 23.07.09, 17:02
        taaa dla mnie to też paskudztwo
    • suazi1 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 23.07.09, 23:07
      Nawet w piecu kiepsko się tym pali. O czymś to świadczy...
      • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 23.07.09, 23:29
        nie wiem, bo nie jestem zmuszona palić gazetami, ale skoro tak mówisz to napewno
        tak jest.
        piec mam elektryczny, dwufunkcyjny, a w kominku palę drewnem.

cosmopolitan nie kupuję - co dla rozgarniętej osoby powinno być oczywiste, bo
        gdybym kupowała, nie pytałabym o magazyn na forum.

natomiast nie potępiam czy nie wyśmiewam osób które takie gazety czytają, tak
        samo jak przyznaję się do przglądania pudelka i magazynów plotkarskich, a u
        mojej babci o zgrozo lubię przejrzeć fakt.

etap snobowania się na bycie ponad kulturę niskich lotów miałam właśnie gdzieś w
        momencie czytywania cosmo właśnie. I wtedy kupując gazety, na wierzchu kładłam
        zawsze politykę, albo jakiegoś forbesa, a pod spodem chowałam glamour czy inne
        vivysmile

teraz nie czuję się glupio, kładąc przy kasie detektywa np.smile
        a cosmopolitan "czytałam" u fryzjera czekając na małza, bo poprzednim razem
        małżowi trochę głupio było, że przeglądałam w tym samym salonie CKM.

• suazi1 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 23.07.09, 23:43
          "Tłumaczą sie tylko winni."
          • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 23.07.09, 23:46
            tak, ja ujęłabym to raczej - "tłumaczyć trzeba tylko idiotom"
            • suazi1 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 23.07.09, 23:49
              rozumiemże myślisz o sobie?
              • shellerka KUPUJĘ cosmopolitan!!! 24.07.09, 00:00
                Uprzejmie informuję, że tak tylko sciemniłam że niby że u fryzjera.
                Namięnie kupuję cosmopolitan, jest to w zasadzie jedyny magazyn który zaspokaja
                mnie intelektualnie - inne nie do przebrnięcia - tylko w lipcu ciężko z kasą -
                wiadomo - kredyt na wakacje w Egipcie - i założyłam wątek w nadziei że jakaś
                uprzejma forumowiczka z poznania posiada i mi pożyczy.
                NIe wiem jak teraz to przeżyje crying Taka strata!

• suazi1 Re: KUPUJĘ cosmopolitan!!! 24.07.09, 00:01
                  Nie można było tak od razu???
                • cynamonowa.panna Re: KUPUJĘ cosmopolitan!!! 24.07.09, 11:35
                  smile))) shellerka jestem z tobą! ja też tylko tak ściemniłam, że to z
                  pokoju córki wzięte
                  tak naprawdę pasjami czytam "jak go zagadnąć, kiedy nie jest sam"
                  albo "4 znaki, że mu się podobasz" - najpierw uważnie czytam i robię
                  notatki w specjalnym zeszyciku zamykanym na maleńki kluczyk (noszę
                  go na łańczuszku, między piersiami), potem przenoszę wybrane złote
                  myśli na karton, przyozdabiam barwnymi ornamentami i wieszam na
                  ścianie w centralnym miejscu swojego apartamentu, następnie uczę się
                  na pamięć i powtarzam przed każdym wyjściem
                  • shellerka Re: KUPUJĘ cosmopolitan!!! 24.07.09, 11:40
                    cynamonowa - ja rozwiodłam się z poprzednim mężem, bo nic mi nie mówiąc próbował
                    spalić w piecu zgromadzone w jednym z pokoi wszystkie archiwalne numery! w
                    trzech językach! na szczęście się palić nie chciałysmile
                    • cynamonowa.panna Re: KUPUJĘ cosmopolitan!!! 24.07.09, 11:56
                      mój był gorszy... wyrwał raz kartkę z "cosmotestem dla dwojga" i
                      wyszedł z domu unosząc ten skarb w swojej męskiej szowinistycznej
                      kieszeni
                      wprawdzie tłumaczył potem (w sądzie), że chciał tylko pokazać
                      kolegom...
                      ale takich rzeczy się nie wybacza
        • aniani7 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 23.07.09, 23:47
          U tej babci czytałaś, o której pisałaś, że jest "dnem"?
          • mandziola Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 23.07.09, 23:54
            5 razy napisała, że u fryzjera - dla Ciebie za mało?wink
          • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 23.07.09, 23:56
            niestety tamta, którą masz na myśli nie czyta nicsad u tej drugiej.
            na allegro już byłaś?smile
            • mandziola Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 00:13
              Hismile))Nie prowokuj bo jeszcze tam zajrzysmile))
    • mdro Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 11:58
      Naprawdę "Cosmo" jest dla nastolatek? Ja co prawda w życiu w ręku
      nie miałam (w ogóle praktycznie żadnych czasopism nie czytuję), ale
      jak wchodzili, to target mieli "miastowe" wink 20-30 lat. No i,
      sądząc z literatury big_grin, to np. w UK tak jest. A może polska edycja
      się aż tak znacząco różni?
      • karro80 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 12:33
        Ja też czytałam "w młodości licealnejwink" i to wyłacznie w wakacje -
        do tej pory wszelkie glamury, joye, cosmopolitany kojarzą mi się z
        czasem laby.
        O cosmo zapomniałam zupełnie, że jest takie pismo, ale jakiego
        glamura to i owszem poczytam - od razu tak wakacyjnie się robi...
        • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 12:44
          karro - wez nie sciemniajwink to byla mlodosc studencka sadzac po twoim nickusmile
          pierwszy nr cosmo wyszedl jak zdawalam mature, bo pamietam ze szlam wtedy z
          korków z angielskiegosmile (a moze to bylo rok wczesniej?) w kazdym razie cosmo
          wspomoglo bardzo moj rozwoj hehe zdecydowanie nie intelektualny.
          zreszta, dlugo kiedy bylam z jakims facetem i on sie pytal skad to albo tamto
          znamwink odpowiadałam że poprostu czytam cosmowink

teraz tam nic nie ma i faktycznie pismo przestalo juz dosc dawno byc magazynem
          dla 20-30 latek. teraz bardziej przypomina niegdysiejszą Dziewczynę.
          Nawet w tym ostatnim numerze rzuciło mi się w oczy, ze było napisane coś w stylu
          dwa miesiące wakacji przed tobą, więc to utwierdziło mnie tym bardziej, że
          targetem są już raczej panny w wieku licealnym.

no i jeszcze z cosmo kojarze jedno doswiadczenie, mianowicie jak przez jakis
          czas mieszkalam w tokio, kupowalam wersje brytyjska i amerykanska cosmo i
          odkrylam, ze wszystkie redakcje chyba korzystaja z gotowcow i tak naprawde
          praktycznie nie roznia sie stylem i tematyka. poprostu przedruki.
          • karro80 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 12:49
            No bez jaj - ja rzeczywiście rocznik 80 - ale pamiętam wakacyjny
            klimat u kumpeli na działce - kilka(!!!) nr cosmo, a jeździłyśmy
            rowerami - to musiało być LO - bo ja studenckie i pomaturalne
            wakacje spędzałam inaczej...cholera, czyżby skleroza???
            • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 12:52
              kurde moze ja na angielski juz wczesniej chodzilam? ale moment kupna peirwszego
              numeru pamietam jak dzis wink tyle ze ja rok starsza do ciebie jestem
              • karro80 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 12:54
                Czekaj szukam w neciebig_grin, bo nie zasnę dziśwink
                A póki co masełko trza odstawić...
              • karro80 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 12:56
                Piszą, że 1997, tylko miesiąca nie podali - to by i się zgadzało...
                • mdro Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 13:17
                  1997, kwiecień. Zgadza się, mój syn ok. 2 lat miał, gdy na widok
                  telewizyjnej reklamy Cosmo wykrzykiwał: "o, panie z susiakami" big_grin.
                  Do tej pory nie wiem, co mu się kojarzyło - może tam jakiś przekaz
                  podprogowy był?
                  • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 13:24
                    big_grin no tak - ja mature w 98' zdawałamsmile czyli znaczy się że już w liceum
                    rozwijałam swoje umiejętności cosmopolitanicznewink
                    ja najbardziej zapamietałam lekcje seksu oralnego na marchewce i bananiesmile
                    reklamy nie kojarzęsmile
                    • karro80 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 13:29
                      Oj, Shellerka - to jednak Tobie na masełko szlabanbig_grin
                      • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 13:31
                        hehe a ostatnio mi tak zaczelo smakowac:big_grin
                        zwłaszcza osełkowebig_grin
                        • karro80 Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 13:44
                          Widzisz ja siebie posądzałam, bo zażeram się często domową
                          carbonarąbig_grin, a i masełka nie oszczędzam...

A czy Ty czasem nie ciężarna - bo jak tak to raz, że masełko nie
                          szkodzi, a dwa to ja w ciąży miałam takie zaniki i kojarzenie że mąż
                          mnie za każdym razem(!!!)w scrable ogrywałsad
                          A graliśmy, żeby mi mózg do działania pobudzić, bo było
                          koszmarnie...wszystko zapisywałam na karteczkach...w ogóle porażka...
                          • shellerka Re: czy ktoras ma pod reka ostatnie cosmopolitan? 24.07.09, 13:48
                            karro! no właśniesmile ja za masłem nie przepadam, ale moja mama mnie zmuszała do
                            jedzenia teraz w ciąży i kurcze coś mi za bardzo zaczęło smakowaćwink

a spadek intelektu też odczułam - mam takie.. zawieszkismile, zapominam co miałam
                            zrobić i ogólnie jestem taka niepozbierana do kupy - rozlazła i anemicznasmile
                            ja prowadze notatki w kalendarzu windowsasmile, bo inaczej bym tylko siedziala i
                            myslala - co to ja chciałam...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka