ewma 14.08.09, 13:31 Czy u was też taki szał w sklepach. Byłam na zakupach i wszędzie ogrooomne kolejki,czy to w mięsnych ,czy za chlebem wszędzie kupa ludzi. Skąd to szaleństwo ,przecież w niedziele już sklepy czynne. Czy ludzie kupują na zapas?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellious Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 13:32 Zawsze tak jest Ludzie zapasy robia jak na zime stulecia Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 13:36 pewnie ta sobota bedzie trwała dłużej niż inne dni tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 13:36 Jakos mnie to nie dziwi... Pamiętam, jak na pogrzeb Jana Pawła II sklepy miał być zamknięte raptem parę godzin (od rana do 13 czy 14), a ludzie i tak dzien wcześniej kupowali zapasy, jakby wojna miała być. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 13:37 A co w tym dziwnego? Dziś też pójdę wydłużyć kolejkę Co z tego, że niedzielę sklepy już będa czynne, skoro ja potrzebuje jakieś jedzenie na jutro - sobota idzie, kiełbasa na ognisko, pieczywo jakieś, ser, wędlina, mleko... Odpowiedz Link Zgłoś
elan-o100 Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 13:39 to Ty nie wiesz, że wojna będzie???? spodziewając się tego wysłałam męża z samego ranaka po kuraka na rosół bo emeryci wykupią wszystko do południa...o chlebie nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 13:40 o godzinie 12 dostać chleb to cud jakiś.... Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 13:59 To kupię tostowy Swoją drogą w miasteczku, gdzie jedziemy na weekend, jest taka ekstra piekarnia, gdzie sprzedają takie zaje... bułki, takie prawdziwe, wiecie, nie białe kajzerki, no i załamana jestem, bo ich nie kupię Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 13:39 Zapewne będą się montowac na działeczkach czy innych daczach, więc robią zapasy, by nie musieć ruszac tyłka w weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 13:57 lila1974 napisała: > Zapewne będą się montowac na działeczkach czy innych daczach, więc > robią zapasy, by nie musieć ruszac tyłka w weekend. Bingo! Robię zapasy, żeby jutro nie latać jak wariatka po stacjach benzynowych w poszukiwaniu pieczywa czy kiełbasy na ognisko. Coś w tym dziwnego? Tyłek wolę ruszać w innym celu, wyobraź sobie Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 mniemanologia 14.08.09, 18:17 a ten jęzor to za co? Ja wszek niewinna ... ja świetnie rozumiem i w obronie staję Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 13:40 > Skąd to szaleństwo ,przecież w niedziele już sklepy czynne. > Czy ludzie kupują na zapas?? hehehe a Ty po co tam byłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 15:15 Pewnie wiesz dlaczego skoro sama stałaś w tej kolejce. Tak na marginesie w sklepach zawsze kolejki są w piątek po południu, każdy robi większe zakupy na weekend. Nie sądzę zeby to byly większe kolejki niż w każdy piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
panipanda Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 16:26 hehe pracuje tak, że przed sobą mam hale supermaketu. Piątki popołudniu? Żebyście widziały co się dzeje w soboty (gorzej niż w piątek), alboi w niedziele, kiedy nie ma ładnej pogody i zaraz po kościółku, rodzinne zakupy. Ale i tak zawsze biją na głowę te zapasy na miesiąc, przed jednym dniem wolnym, a połowa z tych osób w niedziele robi podobne zakupy po raz drugi. Już niech sobie robią, ich prawo, tylko nie rozumiem nigdy tej irytacji i afer przy kasach (które są największe właśnie w takie dni), w ogóle wtedy najlepiej widać jakie to kulturalne, wyrozumiałe i empatyczne społeczeństwo mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
mala-winka Re: Szał w sklepach !!! 14.08.09, 18:15 ludzie są w sklepie tak jak i ty i robią to samo. nie jesteś przecież jedyną osobą, która robi zakupy do domu. Odpowiedz Link Zgłoś