Dodaj do ulubionych

Ostra grypa PO

14.10.09, 18:42
Sam jakoś podzielam frustrację Piotra - chodzi o to, że premier sięgnął po retorykę, jaką dotąd stosowali radykałowie

Otóż Naród spodziewa się po nas nie słów, ale czynów

To niech pan Daszczyński i jego kolega Piotr oceniają i komentują czyny, nie słowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: obywatel09 mam wybór - nie wybieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 18:58
      dość marnowania głosów, dość głośnego gardłowania o demokracji!
      civicspace.wordpress.com/2009/10/05/obywatele-dla-bojkotu/
      • dan3iger Re: mam wybór - nie wybieram 14.10.09, 20:12
        Gość portalu: obywatel09 napisał(a):

> dość marnowania głosów, dość głośnego gardłowania o demokracji!
        > civicspace.wordpress.com/2009/10/05/obywatele-dla-bojkotu/

Takich bzdur nie czytałem dawno:

Dlatego jestem przekonany, że tylko bojkot jest w stanie wstrząsnąć polskimi
        elitami i jest jedyną efektywną demokratyczną formą wyrażenia opinii publicznej.

Bojkot jedyne co daje to to, że władzę oddajemy w ręce fundamentalistów - bo ci
        do wyborów pójdą zawsze.
        Bojkot wyborów jedyne co daje to to, że pozbywamy się wpływu na scenę
        polityczną. Albo idiota to pisał albo miłośnik fundamentalistycznego PiS.
      • michal_3miasto1 To głupie i naiwne pitolenie. 14.10.09, 20:50
        Niestety klasa polityczna nam spsiała (przepraszam psy) ale zmuszeni jesteśmy wybierać mniejsze zło.Wszystko co złe w rządzeniu trzeba piętnować ale nie wolno nam dopuścić do władzy ludzi o mentalności faszystów.
        • Gość: obywatel09 Re: To głupie i naiwne pitolenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 21:16
          danziger - nie jestem idiotą, zatem daruj sobie ten obraźliwy ton. nie jestem
          też fundamentalistycznym wielbicielem PiS-u (skąd ten pomysł?)
          i co zrobisz z tym fantem? jak mnie zaszufladkujesz?

mam propozycję - przeczytaj ten tekst jeszcze raz (bo chyba czytać ze
          zrozumieniem umiesz, wszak nie jesteś idiotą).
          • dan3iger Re: To głupie i naiwne pitolenie. 14.10.09, 21:29
            > danziger - nie jestem idiotą, zatem daruj sobie ten obraźliwy ton. nie jestem
            > też fundamentalistycznym wielbicielem PiS-u (skąd ten pomysł?)
            > i co zrobisz z tym fantem? jak mnie zaszufladkujesz?

Jeśli nie jesteś wielbicielem PiS i nawołujesz do bojkotu wyborów by "pogrozić
            palcem klasie politycznej" to jesteś idiotą, sorry.
            Czemu ? - jedyne co osiągniesz - to oddasz głos innnym i inni zdecydują za
            Ciebie. I do władzy wróci Samoobrona albo Polska Partia Przyjaciół Piwa.
            Chiałoby się napisać "nie bierz tego do siebie" by jakoś stonować wypowiedź, ale
            - sorry - nie potrafię.
            • Gość: obywatel09 Re: To głupie i naiwne pitolenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 21:34
              no skoro nie potrafisz...
            • Gość: tralalala politycy do wi dze nia IP: *.chello.pl 14.10.09, 23:20
              chlopak dobrze pisze. zadne naiwne pitolenie -nalezy olac politykow - ich
              spektakl i nie podpisywac sie pod ich rozgrywkami - nie legitymizowacich wladzy.
              rzadzic samemu - samorzadzic! To trzeba zaczac od pierwszego kroku - tak jak
              zycie na wlasny koszt po maturze. Tu nie chodzi o jakis anarchistyczny zryw,
              tylko o stopniowe coraz wieksze decydowanie przez spoleczenstwo o samym sobie.
              Obecne samorzady to kpina a wladza wykonawcza co widac chocby po wydawaloby sie
              slodziutkim budyniu gdy chodzi o cos powaznego ma w nosie radnych.
              Wbrew pozorom w Polsce nie ma spoleczenstwa obywatelskiego ani nawet prawdziwej
              opinii publicznej. Wszystko ksztaltuja tvny gazety wyborcze rzeczpospolitei
              radia maryja.
              na szczescie to sie zmieni.
    • Gość: sed Ostra grypa PO IP: *.centertel.pl 15.10.09, 01:36
      panie redachtorze, a oco chodzi ja sie przepraszam, mowiac slowami Szymona
      Majewskiego. Ja Panu powiem bo Pan nie wie piszac lub Pan udaje. Ja nie chce
      Zbynia, ja nie chce Jara, ja nie chce Nelly i calego towarzystwa. Ze Donek
      wpadl w nerwy, a co Pan Go nie znasz.
      I slusznie, ze wpadl, bo po nijakim chlebowskim to sam bym sie pokrajal. A wy
      co z okretu s... . Oddajcie POLSKE Cimoszkowi i splce, bedzie zajefajnie,
      wladymir zadowolniony i rechocze popijajac szampitra zrac kawior
    • jagrudz Ostra grypa PO 15.10.09, 10:12
      Ja tam nie wierzę w polskie wybory ,wszędzie przekręty i tam też ,ta
      ordynacja ,to jak wszędzie bandytyzm ,nawet w komunie tak mnie nie okradano
      jak w niby wolnej Polsce.Pokażcie co zrobiono uczciwie w Polsce w ostatnim
      20-leciu ,a ja wam udowodnię że przewaga to kumplostwo ,a coś pozytywnego to
      raczej działanie społeczne nie rządu.Mam pytanie ,czy będąc w unii mamy prawo
      żądać, aby coś robili z polskim bezprawiem?Czy mamy czekać do następnego
      przewrotu który może nastąpić prędzej niż tego spodziewają się naszy politycy.
      • Gość: Agata Re: Ostra grypa PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 16:01
        ale o co chodzi w tym felietonie? właściwie niewiadomo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka