Dodaj do ulubionych

Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi

IP: *.chello.pl 22.12.09, 21:18
Tym razem jako pierwszy pod felietonem Sterlingowa ja, a nie ten
ktos, kto mu zawsze wymyśla. I powiem, że jak zwykle felieton Stera
mnie się podobał. Bo chłopak jest dowcipny, a sztuka felietonu
trudna. To najlepszy felietonista gdanskiej lokalnej Wybiórczej.
Wesołych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marie Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi IP: *.chello.pl 22.12.09, 21:48
      Czysta poezja :) Brawo!
    • dudulaj Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi 22.12.09, 21:53
      Prze-py-szna historia
    • Gość: gościk Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi IP: *.chello.pl 22.12.09, 22:11
      a ja powiem tak..nie czytam artykułów tego pana, który dziennikarzem śmie się nazywać,a nazwisko Sterlingow raczy nosić..Gośc jest niekompetentny, bo jak nazwać osobę , która publikuje jako fakty własne przypuszczenia nawet ich nie sprawdzając?
      Ostatnio tym przykładem wołał o pomstę w artykuliku o inwestycjach na Starym Mieście..wygrażając włodarzom i stawiając zarzuty o niegospodarność wskazywał paluchem jako przykład lokal po Pizzy Hut na ul. Długiej przejety przez Urząd Skarbowy za długi, który od lat stoi niewykorzystany..a wystarczyłoby sprawdzić, ..i wyszłoby na jaw, że włascicielem tegoż lokalu jest Izba Skarbowa a nie US, a lokal wykorzystywany jest w 100% na potrzeby własne, tj.na biura pracowników. Niedawno odbył się tam również remont podziemi..a pracowników jest tyle, że mieszcza się w 2 budynkach(rowniez na ul. Tkackiej)...
      dziennikarstwo spada na psy..
      • dudulaj Re: Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi 22.12.09, 22:27
        No tu juz się szanowny pan goscik popisał. Biura dla pracowników przy
        Długiej. To jest zdaniem pana swietne gospodarowanie nieruchomościam? A
        może chodzi o to, że te setki urzędasów ożywią w końcu starówkę? Ręce
        opadają...
        • Gość: goscik Re: Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi IP: *.chello.pl 22.12.09, 23:07
          ..no cóż..szanowny dudulaj..rzecz dotyczyła nieposzanowania podstawowych zasad
          dziennikarskich i publikacji co ślina na język niektórym przyniesie..albo tez co
          się zasłyszało i podało do publicznej wiadomości bez badania u źródła..
          a nawiązując do Twojej wypowiedzi..skoro właścicielem nieruchomości jest Izba to
          ma prawo przeznaczyć ją na własne cele :))obrazać Pana inteligencji jednak nie
          będę..
          • dudulaj Re: Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi 23.12.09, 00:45
            Pomylenie Izby Skarbowej z Urzędem Skarbowym to raczej czeski błąd, a
            nie przejaw szczególnej niekompetencji. IS zajmuje się nadzorem US i
            także jest organem podatkowym i także podlega Ministerstwu Finansów.
            Różnica jest mniej więcej taka jak między GW i GW Trójmiasto.
            Od 15 lat parkuję samochód na tyłach tego budynku. Przez lata nic tam
            się nie działo, to ogromne pomieszczenie stało puste. Ale przecież
            jako pracownik IS doskonale pan o tym wie.
            Jeżeli ja miałbym mieć pretensje to co najwyżej o to, że dziennikarz
            nie przeprowadził śledztwa i nie wykazał, że wskutek złego
            zarządzania nieruchomościami w ciągu ostatnich 10 lat(bo tyle ten
            lokal był pusty) Izba straciła ileś tam milionów złotych. I nadal
            traci. Bo lokal można wynająć za kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie.
            Za drobną część tej kwoty można gdzie indziej wynająć wygodne biuro
            dla wszystkich Ważnych Urzędników IS. A po 10 latach, kupić czy
            zbudować mały biurowiec przy obwodnicy.
            Dziwię się, że drąży pan ten temat na forum gazety i opluwa p.
            Sterlingowa. Rzetelne zainteresowanie się dziennikarzy tym tematem
            może spowodować, że jakaś głowa w IS poleci. Chyba, że to nie pańska
            i o to panu chodzi, he, he...
            • Gość: goscik Re: Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi IP: *.chello.pl 24.12.09, 00:07
              ojoojjoj...czeski błąd dobre..przejawem niekompetencji jest twierdzenie,że
              budynek stoi pusty a tak nie jest i tyle na temat :D nie chodziło wyłącznie o
              pomylenie instytucji :))widzę, że parkowanie przez 15 lat robi z Pana eksperta z
              zakresu wiedzy na temat tej nieruchomości!:) (dziwne,ze nie widział Pan
              pracownikow izby, a moze mowi Pan o tarasie,ze niewykorzystany) może poparkuje
              Pan koło innych instytucji i wywęszy równiez kilka ciekAWYch historyjek
              ?:))będzie ciekawie..
              jesli ma Pan jakies informacje o nierzetelnym gospodarowaniu to chyba powinien
              je Pan ujawnić,nieprawdaz?dziwne są Pana insynuacje jakoby przyświecał mi jakiś
              konkretny cel :)
              "Opluwam p. Sterlinogwa"..no takie moje prawo aby wyrażac swoją opinię, tak jak
              Pańskie do jego obrony- a nieprawdy się dopuścił i tego Pan juz nie zmieni
              chocby bardzo sie Pan starał :)
              Jezeli ja jestem pracownikiem IS to Pan Panem Sterlingowem :)i tyle na temat.

• Gość: zyta Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi IP: *.limes.com.pl 22.12.09, 22:30
      :) Prawie jestem gotowa przebaczyć mu feliton o biednych facetach i
      złych feministkach.
    • Gość: ssa beznadziejny dziennikarz IP: *.limes.com.pl 22.12.09, 23:01
      szkoda gadać
    • Gość: zatroskany Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 23:17
      No tak, rzeczywiście władze miasta maja fatalną passę. Od jakiś dziesięciu
      lat, a ostatnie tygodnie to jakiś koszmar. Co w Wyborczej nie przeczytam, to
      wtopa. No, ale ciężko te władze na opinie pracują, bo jak się przeczytało
      ostatni tekst o obradach Rady, to nie wiadomo było gdzie podziać oczy z
      zażenowania. Ale towarzystwo! Skąd oni się wzięli? Hi, hi.
      • Gość: gosc Re: Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi IP: *.centertel.pl 22.12.09, 23:59
        no wlasnie - skad? pan pawlak kolega brata pana prezydenta bez doswiadczenia w
        rzecznikowaniu, pani salach szczerze znienawidzona przez pol urzedu jeszcze
        niedawno pracowala na rzecz PiS... dobry felieton i tyle. wiele tlumaczy...
    • Gość: Nick A ja jestem ciekaw, jak to rzecznikowanie IP: *.vide-sat.pl 23.12.09, 04:27
      odbije się na twórczości Antka. Bo że się odbije, to nie ma wątpliwości.
      Niegdyś opozycjonista, dziś człowiek władzy... To musi zaowocować czymś
      ważnym, ale dopiero gdy to się skończy, gdy poeta znów dojdzie do głosu...
    • Gość: polonistka Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi IP: *.chello.pl 23.12.09, 09:43
      nie macie TAM żadnej korekty? ZAREMBA

ps. no... nie jest to wyzwanie dla przyzwoitego człowieka. Chciał -
      ma. Nie ma się co wzruszac
    • Gość: polonistka jak w zezowatym szczęściu IP: *.chello.pl 23.12.09, 09:46
      to takie ps
    • grzegorz.kosiorowski do gość Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi 23.12.09, 10:02
      do gość

Antoni Pawlak to stary gryzipórek :) -"A tak nielubiana przez pół urzędu" (coś
      w tym jest i ona o tym wie, wie również co)Emilia Salach Pezowicz ex-PiS teraz
      u panów z PO. Wcześniej razem z Maja Fenrych teraz dziennikarka FAKTu Gdańsk
      no razem w Gazecie Wyborczej Trójmiasto grzały stołki a Fakt ostatnio coś za
      bardzo podlizuje się Urzędowi :)

Czyżby migracja dziennikarzy z Faktu do Biura prasowego się szykowała ??

To dopiero będą jaja na całego.

Ciekawe kiedy usuną ten wpis - zadziała CENZOR z Urzędu Miejskiego
      • Gość: Umberto.D Re: do gość Sterlingow: Panie Antku, pan się nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 14:35
        i co zadziałał czy nie, tropicielu spisków ze źdźbłem słomy w
        gumiakach?
      • Gość: wuj Re: do gość Sterlingow: Panie Antku, pan się nie IP: 94.78.131.* 23.12.09, 22:55
        oj grzesiu grzesiu, biedaku, wciąż masz żal, że w FAKCIE odrzucili twoje CV i
        zgłoszenie na szefa oddziału gazety w trójmieście? :) :) :)
        • grzegorz.kosiorowski @ wuj 26.12.09, 10:45
          Ech ...
          Najwazniejsza sztuka Informacji jest Dezinformacja Informowanego:)
          Wuj rozbawiasz mnie do lez i o dziwo lepiej niz Luis de Funes :D Szukasz mojej
          strony www, ktora tak "ciezko" znalesc a znaja ja wszyscy...

Brakuje Tobie odwagi piszac "anonimowo" a IP nalezacego do Gdansk Stream
          Communications Sp. Z O.o
    • Gość: baca Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 17:19
      Nic tylko współczuć Pawlakowi, Zawistowskiemu i innym, którzy idą na
      służbę do pana. Chce się rzec, jaki pan, taki kram. Ja wiem, że to są
      takie czasy, kiedy poeta jest biedny jak przysłowiowa mysz kościelna i
      musi iść na służbę. Ale jest demokracja i pana można sobie wybrać.
      Widać wybór był nietrafny albo pech trwa od tamtej, pamiętnej nocy
      grudniowej 1981 r.
    • Gość: Juhas Sterlingow: Panie Antku, pan się nie boi IP: *.chello.pl 24.12.09, 00:51
      I tak gamoń został kombatantem. Mógłby grać w Zezowatym szczęściu
      zamiast Kobieli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka