Gość: duck IP: 94.78.189.* 30.04.10, 10:05 Nie ma Ziobry, PiSu i mafia bryluje hehe. Mafia rządzi. A policja? POlicja? ...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ronald mc ronald te kamizelki ... IP: *.chello.pl 30.04.10, 10:09 te kamizelki to masakra. kolega z berlina przyleciał i myślał ze to policja bomby szuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: te kamizelki ... IP: 91.123.169.* 30.04.10, 13:41 Akurat Niemców bomby nie powinny być w Polsce dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adlaczego Taxi wojna na lotnisku. Podpalili auto z zemsty? IP: *.chello.pl 30.04.10, 10:17 A dlaczego muszą być przetargi? To rodzi niezdrowe podejrzenia. Powinni pozwolic każdej - kto chce- taksówce podjechać i samo się ureguluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus_gromowladny Re: Taxi wojna na lotnisku. Podpalili auto z zems IP: *.bb.sky.com 30.04.10, 10:24 Ale co mi po takiej regulacji, jak wtedy będą tam stali naciągacze, którzy nieświadomych obcokrajowców będą do centrum wozić za 200 PLN? Na cywilizowanych lotniskach właśnie tak jest - jedna 'oficjalna' korporacja i ostrzeżenia 'nie wsiadajcie do cichociemnych taksówek'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komu te bajki Re: Taxi wojna na lotnisku. Podpalili auto z zems IP: 91.211.84.* 30.04.10, 10:53 samemu to se mozesz wode w kranie regulowac poto własnie sa przetargi by niebyło problemów z chołotą i cwaniakami by niebyło bitwy miedzy taksiarzami !i cwaniaków oszukujacych klientów tak jest na załym zachodzie sparwdzone i przetestowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarantino Re: Taxi wojna na lotnisku. Podpalili auto z zems IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.10, 11:38 O jakim "zachodzie" mowisz. Co rozumiesz przez to slowo ?? Nie znam zadenego cywilizowanego kraju zachodu - A TUTAJ MIESZKAM NA ZACHODZIE od 30 lat i stale podrozuje - gdzie jest taki chamski monopol ? Byles bracie w Hiszpanii, w Niemczech, w Beneluksie etc ??? widziales kiedykolwiek TAM te chamskie -najgorsze problemy ??? Rozwiazaniem na naciagaczy nie jest monopol jednej firmy tylko POLICJA i ORGANY Porzadku Panstwa - nieporzekupne i scigajace nie naciagaczy - tylko bandytow - ktorzy wioza pasazerow 3 kilometry za 200 zlotych. Podejrzewam, ze takie scierwa nawet sa scigane w Rumunii i Bulgarii - a o "zachodzie" nie wspominaj nawet, bo to jest CYWILIZACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polska chołota Taxi wojna na lotnisku. Podpalili auto z zemsty? IP: 91.211.84.* 30.04.10, 10:51 Niestety ale to unas norma i pewnie i tak nikogo nie złapia chyba ze zna osobe ktora mu groziła!! Ale co tam Polska to dziki kraj gdy normalnbie pracujesz to ci podpala auto gdy cos kupisz to nieuczciwy sprzedawca tez cie wyroluje!! Odpowiedz Link Zgłoś
8pasazer Re: Taxi wojna na lotnisku. Podpalili auto z zems 30.04.10, 11:20 Jak dla mnie moga sie popodpalac wszyscy. W calym zyciu przedstawiciele zadnej grupy zawodowej nie probowali mnie okrasc tyle razy co taksowkarze. Nie mam dla nich szacunku ani sympatii, korzystam kiedy musze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Naciągacze IP: *.elmont.com.pl 30.04.10, 11:24 Naciągacze i tyle. Bo jadąc z domu na lotnisko płacę 40 zł, ale już z lotniska do domu kosztuje 60 zł. Oczywiście jest to jedna korporacja - i co tu dużo pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarantino Socjalizm na lotnisku z takim patronem, fe.. IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.10, 11:31 Super !!! Jedna firma podpisuje umowe o obsludze lotniska, to za pseudosocjalizmu bylo wiecej wolnej konkurencji w tym miejscu. Tez bym tak chcial - byc monopolista w kapitalizmie, a konkurencja ma prawny zakaz egzystencji i prawo do zarabiania na zycie out !! Czy ci ponoc tacy swiatli i otwarci na swiat obywatele Gdanska naprawde tego chcieli obalajac pseudosocjalizm ?? Tak !! teraz maja prawdziwy socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik Taxi wojna na lotnisku. Podpalili auto z zemsty? IP: 94.78.148.* 30.04.10, 11:56 Zawsze jeżdżę taksówkami z "korporacji". Również z lotniska. Nikt mnie nie namówi żebym wsiadł do taksówki nie zrzeszonej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub102 w Budapeszcie wzorcowe rozwiazanie 30.04.10, 12:07 glowne lotnisko miedzynarodowe obsluguje jedna firma ktora wygrala przetarg: ceny sa z gory ustalone (i nie za wysokie: zaplacilem za 45min podroz ok 20 euro) mozna je wyczytac z mapy przy postoju (zaznaczone 3 strefy strefy Budapesztu/okolic w zaleznosci od odleglosci od lotniska ktore znajduje sie ok 2okm od centrum), przejazd wykupuje sie w budce przy elegancko zorganizowanym postoju: dostaje sie kwit z zaznaczona z gory cena i zadanym adresem, mowiacy po angielsku pracownik kasy tlumaczy taksowkarzowi zyczenia klienta, wszystkie auta tej samej wysokiej klasy, podobnie "niezlumpiali" kierowcy, nic tylko nasladowac sytem! Odpowiedz Link Zgłoś
danpolbroker Fakt, że to co widać na Rębiechowie to 01.05.10, 11:28 po prostu wiocha i to najbardziej zapadła. W tych kamizelkach to powinni robic za bagażowych co najwyżej. Wygląd też nie szczególny, niektórzy wyglądaja gorzej niz lumpy spod kiosku z piwem w niedawnej PRL. Grubi (łatwiej przeskoczyc niz obejść). Ubrani jak warcholstwo - os sasa do lasa. Ciekawe że korporacja kasiore kocha, ale nie wymaga , żeby lumpy kierowcy przyzwoicie byli ubrani. GHorzej niż w komunistycznej Rumunii, brakuje tylko walonek - butow i czapki z nausznikami. Wstyd, jeden wielki wstyd. Dużo jeżdżę i widze co jast na normalnych cywilizowanych lotniskach, juz nawet w Warsiawce, ale to to co jest na Rębiechowie to gorzej niz porażka. Wstyd mi przed goścmi zagranicznymi. Na Rebiechowie samochody taksi - zachód, ale kierowcy - ubranie i zachowanie - Polska epoki Bieruta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob POOOlicja kaczuszko? IP: *.ghnet.pl 30.04.10, 12:10 POOOlicja jest. Zwłaszcza u ciebie w krakówku. pilnuje zioberka i krypty wassserrrrmaneczka i innego lamera z żoną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beno to nie mozna rodziny czy kumpli z lotniska odebrac IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.10, 12:23 jeatem taksiarzem i nie odbiore kumpla z lotniska ...bo komus to sie moze nie podobac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sam Re: to nie mozna rodziny czy kumpli z lotniska od IP: 109.243.88.* 03.05.10, 18:18 tez mialem taki problem, stalem z kartka a oni jak szarancza mnie otoczyli w kamizelkach i najprawdopodobniej klient gdzies niezauwazyl mnie z kartka i pojechal czyms innym (inna taxi) i zostalem na lotnisku aby na pusto nie wracac, zaczekalem na kolejny samolot 30 min i chcialem wziasc jakiegos klienta aby chcociaz zwroci koszt przyjazdu za 40 zl zjechac do gdanska glownego na postoj a oni jak mnie zobaczyli to prawie mnie pobili wszyscy, a wygladali jak jacys zwyrodnialcy a nie taksowrze ( to jacys komandosi czy co ) odjechalem pusto bo az strach tam stac, nie dziwie sie tym kientom ze ze starchu korzystaja z tych taksowek, a tylko niektorzy to starsi panowie po 60-tce ale tez maja tzw. niewyparzone mordki i takie slowa jak h... k. i t.d. sa na porzadku dziennym. Pieknie panowie. Ile wy placicie ze Adamowicz i wladze lotniska sa z was zadowoleni ? Odpowiedz Link Zgłoś
kruczygcw wg mnie ktoś, kto ma auto warte wiecej niz 15 tys 30.04.10, 12:23 i nie wykupuje polisy AC jest megakretynem i sam jest sobie winny, no chyba ze zarabia 20tys miesiecznie, ale to wątpliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topgun77 Re: wg mnie ktoś, kto ma auto warte wiecej niz 15 IP: *.lutn.cable.ntl.com 30.04.10, 12:51 tego typu monopol to kradzież w biały dzień w białych rękawiczkach. podróż z lotniska na dworzec główny 70 zł, gdy ta sama odległość w poznaniu kosztuje 30zł. i tyle w temacie. niech tylko któryś zlodziej zaproponuje mi kurs spod lotniska to nie ręczę za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3M Re: wg mnie ktoś, kto ma auto warte wiecej niz 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 13:05 W Poznaniu od lotniska do dworca kolejowego jest 5 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: wg mnie ktoś, kto ma auto warte wiecej niz 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 16:09 Jeśli zawiózł Cię na dworzec główny za 70 zł to z miejsca już Cię naciągnął. Znacznie bliżej jest do Wrzeszcza gdzie te skur... bardzo niechętnie jeżdżą , nie mówiąc już o nie włączaniu taksometru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubez Re: wg mnie ktoś, kto ma auto warte wiecej niz 15 IP: *.toya.net.pl 30.04.10, 13:00 > i nie wykupuje polisy AC > jest megakretynem A ile aut Ci spłonęło? Jest wolność gospodarcza. Jak chcesz to wykupujesz ubezpieczenie, jak nie to nie. Ja osobiście nie mam ubezpieczonego mieszkania, auta (nieobowiązkowe). I wiem, ile nie płacę. Wiem także, ile w razie czego mam zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
kruczygcw Re: wg mnie ktoś, kto ma auto warte wiecej niz 15 02.05.10, 15:33 Gość portalu: ubez napisał(a): > > i nie wykupuje polisy AC > > jest megakretynem > A ile aut Ci spłonęło? Jest wolność gospodarcza. Jak chcesz to wykupujesz ubezp > ieczenie, jak nie to nie. Ja osobiście nie mam ubezpieczonego mieszkania, auta > (nieobowiązkowe). I wiem, ile nie płacę. Wiem także, ile w razie czego mam zapł > acić. nie mówię tylko o spłonięciu, ale rozbiłem 3 auta w swoim życiu i zawsze wychodziłem na duży plus finansowy w starciu z ubezpieczycielem, oczywiście ktoś może napisać że jeździ powoli i ostrożnie, ale w wypadku kradzieży ostrożna jazda nie pomaga. pozatym nie martwię się czy rozwalę samochód czy mi go sprzątną bo wiem że tak czy inaczej na tym mogę tylko zarobić, a mam psychiczny spokój, i wiem że nie stracę w chwilę czegoś na co ciężko pracowałem 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat_bzg Lotnisko w Gdańsku to taksówkowy koszmar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 14:01 Kiedy wreszcie zarząd lotniska weźmie się za pilnowanie porządku bo jak na razie pierwszym wrażeniem z Gdańska tuż po odbiorze bagażu nieśmiertelnie pozostaje ciągnięcie za rękaw przez chmarę kolesi o niechlujnym wyglądzie szepczących "taxi? taxi?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Taxi wojna na lotnisku. Podpalili auto z zems IP: *.adsl.highway.telekom.at 30.04.10, 14:55 Gość portalu: duck napisał(a): > Nie ma Ziobry, PiSu i mafia bryluje hehe. Mafia rządzi. A policja? > POlicja? ..... żałosne! jakby pis zrobił swoją iv rp miałbyś państwo policyjne... nazi też zaczynali wybierania od takich porabancow jak kaczynscy i ziobro a skonczyli na adolfie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiem Taksiarze to frajerzy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 30.04.10, 15:30 Znam kilku z lotniska Balon, Wisnia, Kaluzni, co chcecie kazdy z nich to przy okazji diler,takze dziwicie sie ze zastraszaja ludzi,za tych gnoji powinna sie wziasc policja ale oni wola zlapac kogos kto ukradnie cos z sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PASAŻERKA Re: Taksiarze to frajerzy IP: *.146.167.227.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.05.10, 12:10 Znam ich.To porządni ludzie.Stanowią dużą konkurencję dla najdroższej korporacji TAXI PLUS w Gdansku.Ich serwis i ceny są bardziej przestępne dla pasażera.Zdecydowanie POLECAM KORZYSTANIE Z ICH USŁUG!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redan A ja i tak zamawiam DAJAN TAXI IP: *.saunalahti.fi 30.04.10, 16:05 A ja po opuszczeniu samolotu i tak zamawiam DAJAN TAXI. Koszt przejazdu jest o wiele nizszy niz w Neptunie, który ma najwyższe stawki korporacyjne w Gdańsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oservatore. Taxi wojna na lotnisku. Podpalili auto z zemsty? IP: *.msc.es 30.04.10, 17:01 A ja wam opwiem niezwykla i na dodatek prawdziwa historie na poparcie tez ze sa uczciwi i dobrzy taksowkarze no ten pan byl starszej daty ale byl taksowkarzem ktory nie wzial ode mnie za kurs bo nie mial mi jak wydac , bylem zmieszany zdziwiony on wyjasnil ze sie nie juz m ilionerem nie bedzie co obaj potwierdzilismy byl z zoliborza ten pan,tylko tyle na dowod ze zawsze jest jaksa nadzieja,pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Metropolia buraczana zabita dechami IP: *.lublin.mm.pl 30.04.10, 20:51 Po północy pasażerowie przylatujący są skazani na takie złotówy - droższe często od biletu lotniczego. Komunikacja miejska nocna - symboliczna. Lotnisko regionalne a autobusy... PKSy do/z Kaszub, innych miast... nawet nie jeżdżą via lotnisko... bo po co i po czym??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyaj Taxi wojna na lotnisku. Podpalili auto z zemsty? IP: *.chello.pl 30.04.10, 21:30 Ciekaw jestem, czy i tym razem policja jak zwykle nie znajdzie sprawcy. No chyba, że chodzi o któregoś z dawnych kolegów ;-) A tak z innej beczki - wojny taksówkowe to nie tylko domena Polaków, czy dawnej Europy Wsch.. We Francji także podobne numery się zdarzają, oszukiwanie klienta jednak szybko kończy się demokratycznie. Zgodnie z zasadą "i Herkules dupa, gdy narodu kupa", żabojad z przekrzywionym kogutem dostaje w łeb i musi działać. Bo większość np. paryskich taryfiarzy jeździ grzecznie i uczciwie. U nas, niestety, te proporcje są nieco zachwiane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin TAXI Taxi wojna na lotnisku. Podpalili auto z zemsty? IP: 109.243.88.* 03.05.10, 17:41 Dyrekcja godzi sie na monopol w publicznym miejscu jak by to bylo prywatne lotnisko-to nie dopuszczlne, na miescie bardzo trudno zarobic na taksowce pare zlotych a tam na lotnisku okradaja obcokrajowcow taksowkarze z Neptuna ale im nikt nie zrobi bo placa za miejsce i za milczenie dyrekcji lotniska i w glownej mierze Policjanci Ubecy, byli wojskowi i gangsterzy ktorzy pracuja w firmie neptun celowo dopuszczaja sie publicznej propagandy aby wykonczyc kierowcow ktorzy chca dorobic na lotnisku a takze kierowcow nizrzeszonych pracujacych na kiescie bo tam rowniez firma neptun prowadzi nieuczciwa gre (postoj przy dworcu PKS czy Galerii Baltyckiej) Ujawniam iz Neptun ma 2.70 za km a wiele niezrzeszonych taksowek jezdzi za 2.50 za km i to jest zapewne taniej, pozatym jesli kierowca oferuje ze zawiezie kogos za mniej niz neptun, napewno nabije tzw. rabat na kasie fiskalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepszeTAXInizTAKI uwolniono limit cen za taxi w Trojmiescie IP: 109.243.88.* 03.05.10, 17:53 Jest to biznes jak kazdy inny. Neptun ma swoje miejsce to niech je pilnuje a nie podbiera klientow niezrzeszonym taksowkarzom, kazdy walczy o klienta jak moze ale zaden z niezrzeszonych nie robi ani sobie ani nikomu krzywdy a ceny sa przystepne dla wszystkich. Postoj przy lotnisku powinien byc postojem ogolnym i zawsze byly by tam taksowki, to nie jest linia autobusowa wiec jakiekolwiek umowy z lotniskiem nie powinny miec miejsca. klient chce jechac taksowka to jedzie a jak nie chce to szuka innego transportu. Wszyscy byli by wowczas grzeczni, nie bylo by wyzwisk bo kazdy pilnowal by swojej roboty i siedzial w aucie a nie pajacowal w kamizelkach jak bezdomy proponujac taxi zanim skorzysta z innego srodka komunikacji. Wszyscu co to czytaja sami dobrze wiedza o co chodzi, a dyrekcja powinna zaprzestac pobierania jakichkolwiek oplat od taksowkarzy i jako publiczny port lotniczy powinna stworzyc duzy postoj dla zapewnienia odpowiedniej ilosci taksowek dla swoich klientow a takze dla zapewnienia dostatecznego miejsca pracy dla wszystkich taksowek. Jezeli na lotnisku na PKS na dworcu pod galeria baltycka i wielu podobnych miejscach nie dojdzie do ugody to takie sytuacje jak powyzsza ze spoalonym samochodem czy tez wyzwiskami pobiciami i .t.d. bveda sie zapewne powtarzac bo jak juz wspomnialem to jest biznes i kazdy chce (musi) z tego sie utrzymac a nikt nie lubi monopolu, chyba ze sam w nim tkwi tak jak Neptun Taxi i skorumpowana dyrekcja lotniska w Rebiechowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim teraz wszytskich podejrzewa IP: 109.243.88.* 03.05.10, 18:11 a moze oszukal jakiegos klienta na wieksza kase albo okradl i mu sie odwdzieczyl albo mial auto z importu z USA po kasacji i mu wybuchlo a AC nikt mu niechcial zrobic bo w USA bylo juz skasowane bo wypadku i zadna firma nie chciala robic AC na odnowiony wrak, ale polak potrafi kupil za grosze, naprawil i jezdzi na taxi jak biznesmen pseudo luksusowa ruiną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bensy Taxi wojna na lotnisku. Podpalili auto z zemsty? IP: *.plock.mm.pl 08.05.10, 23:08 Balon jest najlepszym czytaj;najtańszym taksiarzem na całym na całym Pomorzu i wara od niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Nie dajcie zarabiać mafii taksówkarskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.10, 14:42 wybierajcie tylko sprawdzone i rzetelne firmy ze strony tanietaxi.pl. Dzięki temu unikniecie niemiłych niespodzianek, a cenę kursu taxi poznacie jeszcze przed zamówieniem usługi. Sprawdźcie cenę taxi w Gdańsku Odpowiedz Link Zgłoś