Dodaj do ulubionych

kryzys moralny

11.08.01, 01:09
George W.Bush zezwolil na finansowanie z federalnego budzetu ograniczonych
badan z uzyciem komorek macierzystych z ludzkich embrionow. Zrobil to wbrew
swoim obietnicom przedwyborczch.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat: czy takie badania powinny byc dozwolone
czy nie? Jest to dosc kontrowersyjny temat - mam nadzieje, ze wywiaze sie
ciekawa dyskusja :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: beast Re: kryzys moralny IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 11.08.01, 01:16
      Ja też mam taka nadzieję,ale dziś nie bardzo pora sprzyja rozsądnemu wyrazaniu
      mysli.Ja w każdym razie mógłbym się zgodzić z decyzją GWB tzn.ograniczonymi
      doświadczeniami w tej dziedzinie.
      • cmd26 Re: kryzys moralny 11.08.01, 01:19
        Gość portalu: beast napisał(a):

> Ja też mam taka nadzieję,ale dziś nie bardzo pora sprzyja rozsądnemu wyrazaniu
        > mysli.Ja w każdym razie mógłbym się zgodzić z decyzją GWB tzn.ograniczonymi
        > doświadczeniami w tej dziedzinie.

a ja sie za bardzo nie moge zgodzic - GWB stracil u mnie bardzo duzo :))) Moze
        jestem z Ciemnogrudu, ale takie sa moje poglady i ich nie zmienie, chocby nie
        wiem co :))))
    • Gość: Tomek Re: kryzys moralny IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 12:21
      Jezeli tak powszechnie zgadzamy sie na swiecie na aborcje. Nawet w Polsce gdy
      kobieta ma urodzic chore dziecko lub jest ofiara gwaltu 9Jezeli to jest mord to
      powinien byc w kazdym wypadku kopnsekwetnie zakazany). To czemu zakazywac
      takich ograniczonych badan, one moga uratowac zycie albo je przedluzyc lub
      znacznie poprawic wielu cierpiacym ludzia. Nowe leki moga nawet pomuc Papiezowi.
    • mcroti Re: kryzys moralny 11.08.01, 13:24
      Jasne, że najlepiej było komórki macierzyste pobierane teraz z embrionów zastapić produktem
      syntetycznym. Ale skoro na obecnym poziomie technologicznym tego zrobić się nie da nie można
      powstrzymywac medycyny.
      Zrozumiano to nawet u schyłku średniowiecza znosząc zakazy dłubania w ludzkim ciele
      Trzeba przy tym pamiętać że nawet zakaz wydany przez GWB wpłynąłby na badania jedynie w kategorii
      czasu i kosztów. Byc może ta droga dojdziemy do nowych odkryc w medycynie dużo szybciej i szybciej
      zastaimy watpliwy moralnie materiał genetyczny materiałem syntetycznym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka