Gość: Alicja Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy IP: *.toya.net.pl 30.07.10, 10:43 Pewnie, po co maja sie szlajac, do 19 jak matka-swietojebliwa w polu, to z parobkami zawsze mozna w stodole w sloneczko pograc, po co po nocy sie meczyc i atrakcji szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann te głupie posty to obrona IP: *.i24.pl 30.07.10, 10:44 Myślę że te Wasze żenujące posty w stylu - wypiła wódkę, balowała, wracała w nocy... to taki mechanizm obronny, często się to zauważa. Chcecie jak by przez to powiedzieć: sama jest sobie winna. Co z tego wynika? To że myślicie sobie że Wy macie jakiś wpływ na to czy padniecie ofiarą napadu, bo Wy nie będziecie pić wódki, nie będziecie późno wracać itd. Takie przedstawiania sprawy zwiększa Wasze poczucie bezpieczeństwa. Ale przykro mi, też bym chciała żeby to takie proste było. Dziewczyna wraca o 4 RANO, ruch już jest, nie chwieje się jakby była pijana, a wypicie takiej ilości alkoholu w ciągu kilku godzin to naprawdę niewiele. Choćbyście nie wiem jak starali się przedstawić ją w złym świetle to nic nie zmieni faktu że miała prawo wracać o tej porze, że mogła wcześniej napić się wódki i niczemu nie jest winna. To ktoś nie miał prawa jej skrzywdzić a ona nie miała zapewne na to wpływu - jak większość ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielka gruba Buka Re: te głupie posty to obrona IP: 60.217.232.* 30.07.10, 10:58 Nie próbuj jej usprawiedliwiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: te głupie posty to obrona IP: *.i24.pl 30.07.10, 11:06 nie muszę jej usprawiedliwiać człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielka gruba Buka Re: te głupie posty to obrona IP: 200.7.210.* 30.07.10, 11:29 A co w swoim poście robiłaś?Pamiętaj że medal ma zawsze dwie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: te głupie posty to obrona IP: *.chello.pl 30.07.10, 11:34 przestań bredzic i usprawiedliwiać mordercę chyba że sam też taki jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielka gruba Buka Re: te głupie posty to obrona IP: *.rjzcyrela.com.br 30.07.10, 11:42 Ty tak naturalnie głupia jesteś,czy może wóda ci mózg wyżarła? Usprawiedliwiać to próbujesz ją sama,gdyby była normalna toby sama nie wracała. Przykro mi że już ją uśmierciłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: te głupie posty to obrona IP: *.i24.pl 30.07.10, 12:39 właśnie takie wszystko wiedzące osoby jak ty mnie wnerwiają. Dziewczyna była pełna emocji, zdenerwowana. Nawet na tych nagraniach widać że ruch tam jest dość duży. Stąd decyzja że wróci sama, może nawet po drodze tego żałowała. Nie rozumiem tylko tego że ludzie bardziej się bulwersuje jej postawą a nie osoby która ją (może?) skrzwydziła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: te głupie posty to obrona IP: *.bluel.net 30.07.10, 11:47 Zauważ Aniu, że gdy Iwona rozpoczęła samotną, ponad godzinną wycieczkę, była jeszcze głęboka noc (ok. godz. 3). Oczywiście seksowny strój nie usprawiedliwia sprawcy, nikt nie ma prawa napadać, kraść, zabijać etc., ale takie przypadki mają miejsce, gdyż nie wszyscy przestrzegają porządku prawnego. Rozsądny człowiek o tym wie, i nie wystawia się na niepotrzebne niebezpieczeństwo idąc samotnie nocą, wchodząc do parku, niezależnie od płci i stroju, a tym bardziej będąc kobietą i to w takim stroju. I tyle. Nie ma to nic wspólnego z mechanizmami obronnymi w znaczeniu psychologicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: te głupie posty to obrona IP: *.i24.pl 30.07.10, 12:47 Aniu, tu się z Tobą w pełni zgadzam, z takim właśnie wyrażeniem myśli. Ale nie mogę czytać o "pijaczce, lumpiarze, ćpunce" Jest ogromna różnica między podjęciem decyzji w nerwach i emocjach że wróci do domu sama a dziewczyną która się upija, łazi po krzakach i nie wie co się z nią dzieje. Tylko o to mi chodzi, żeby nie robić z niej kogoś takiego, bo to bardzo nie fair. Sama kiedyś wnerwiona na znajomych postanowiłam wracać sama, bo 2 minutach byłam wystraszona i żałowałam ale duma nie pozwoliła mi wrócić do nich. Nic się nie wydarzyło, bezpiecznie wróciłam do domu. Czy to było mądre? NIE. Ale dążę do tego że czasem człowiek podejmie głupią decyzję, co nie czyni z niego jakiegoś marginesu społecznego. Żeby było to do końca jasne, nie uważam że słusznie że sama wracała. Ale nie zgodzę się z opinią upraszczającą całą sprawę w stylu: sama sobie jest winna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renbol Re: te głupie posty to obrona IP: *.microsoft.com 30.07.10, 12:55 Ja kilka razy wracałem sam będąc studentem (mieszkam w Olsztynie), ale gdybym nie był pod wpływem alkoholu to raczej nie zrobiłbym takiej głupoty. Chociaż znam to miasto dobrze, wiem że pełno mentów się czai w różnych uliczkach (szczególnie blisko blokowisk). Bardzo mi szkoda tej dziewczyny, aż się płakać chce... kiedyś jako student odprowadzałem nawet taką 19-nasto latkę. Co prawda po doprowadzeniu dała mi kosza, ale co tam! Przynajmniej mogłem ją przez chwilę chronić, a było przed czym! Jak się później okazało. Powiem tylko, że na mojej drodze wtedy stanęło dwóch dresiarzy i mnie lekko pobili - kazałem jej uciekać, na szczęście ten drugi się w porę opamiętał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: te głupie posty to obrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 12:09 miała prawo ubrać sie jak chciała, miała prawo wypić alkohol, miała prawo wyjść z imprezy kiedy chciała, ale przede wszystkim MIAŁA OBOWIĄZEK MYŚLEĆ, a jej ,pożal sie Boże przyjaciele, MIELI OBOWIĄZEK ODPROWADZIĆ JĄ DO DOMU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzumMedialny To jak z ubezpieczeniem samochodu IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 12:18 > miała prawo ubrać sie jak chciała, miała prawo wypić alkohol, miała > prawo wyjść z imprezy kiedy chciała, ale przede wszystkim MIAŁA > OBOWIĄZEK MYŚLEĆ, a jej ,pożal sie Boże przyjaciele, MIELI > OBOWIĄZEK ODPROWADZIĆ JĄ DO DOMU !!! Możesz zostawić otwarty samochód z kluczykami w stacyjce. Możesz, masz prawo. Teoretycznie nikt nie ma prawa go ruszyć. Ale kiedy go ukradną, a nie oddasz kompletu kluczyków, żaden ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
unmonitoredalias Re: To jak z ubezpieczeniem samochodu 30.07.10, 14:15 > Możesz zostawić otwarty samochód z kluczykami w stacyjce. > Możesz, masz prawo. Teoretycznie nikt nie ma prawa go ruszyć. Sorry za OT, ale chcę Cię wyprowadzić z błędu - nie masz prawa. Art. 46.5. Kierujący pojazdem jest obowiązany w czasie postoju zabezpieczyć pojazd przed możliwością jego uruchomienia przez osobę niepowołaną oraz zachować inne środki ostrożności niezbędne do uniknięcia wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy śl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 10:50 A może jeśli weszła ona na plaże to zarejestrowała to kamera, która pokazuje pogodę np jak w tvn czy tvp przecież to trójmiasto i zawsze rano w tv pokazują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy śl... IP: *.chello.pl 30.07.10, 10:50 Możesz pomóc na co dzień Drukuj › Każdego roku ginie bez wieści ponad piętnaście tysięcy polskich obywateli. Piętnaście tysięcy rodzin przeżywa dramat trudny do wyobrażenia. Giną dzieci, młodzież, ludzie starsi i chorzy. Ale także zdrowi, w pełni sił. Kobiety i mężczyźni. Giną ludzie w miastach i na wsiach, biedni i zamożni, z wyższym wykształceniem, a także z podstawowym. Giną z rozmaitych przyczyn: są chorzy, ulegają wypadkom, przerastają ich codzienne problemy, konflikty i napięcia. Bywa i tak, że ktoś zrobił im krzywdę, padli ofiarą przestępstwa. Ludzie giną w kraju i – coraz częściej – za granicą. Wszyscy zaginieni wymagają naszej pomocy. Bądź wrażliwy, reaguj Na ulicy nie przechodź obojętnie obok kogoś, kto dziwnie się zachowuje. Może to być osoba chora, potrzebująca natychmiastowej pomocy. Zawał bardzo łatwo pomylić z upojeniem alkoholowym. To, że ktoś się chwieje, nie znaczy, że jest pijany. Widząc taką osobę zapytaj, czy dobrze się czuje, czy możesz jej w jakiś sposób pomóc. Jeśli coś budzi Twój niepokój, wezwij pogotowie, straż miejską lub policję. Poczekaj z tą osobą na odpowiednie służby. Zapytaj, czy możesz kogoś powiadomić o tej sytuacji – rodzinę, sąsiadów. Zwróć również uwagę na osoby, które wyglądają na zagubione, błąkają się po ulicy, sprawiają wrażenie jakby nie miały kontaktu z rzeczywistością. Mogą być ubrane niestosownie do pory roku lub panującej pogody. Mogą mówić do siebie lub komunikować, że nie wiedzą gdzie są lub jak się nazywają. To może być osoba cierpiąca na zaniki pamięci lub chorobę Alzheimera. W przypadku spotkania takiej osoby spróbuj dowiedzieć się, jak się nazywa, sprawdź, czy jest w stanie podać dane osób bliskich lub adres zamieszkania. Wezwij straż miejską. Osoby cierpiące na zaniki pamięci często mają wszyte w ubrania naszywki z danymi osobowymi oraz numerem telefonu do rodziny. W przypadku znalezienia tych danych powiadom rodzinę spotkanej osoby o wydarzeniu i jej aktualnym miejscu pobytu. Jeśli widzisz na ulicy bawiące się lub błąkające dziecko – zareaguj, nie bądź obojętny. Porozmawiaj z dzieckiem, zapytaj, dlaczego jest samo, czy wie, gdzie są rodzice lub osoba, z którą było. Jeśli okaże się, że dziecko jest pozostawione bez opieki dorosłych – zawiadom o tym osoby odpowiedzialne za dane miejsce (np. personel sklepu), straż miejską lub policję. Poczekaj z dzieckiem do chwili, gdy pojawią się wezwane służby. Pociesz je. W przypadku pojawienia się opiekuna dziecka upewnij się, że dziecko zna tę osobę i czuje się przy niej bezpiecznie. Często na ulicy można zauważyć plakaty informujące o poszukiwaniach zaginionych osób. Nie przechodź obok nich obojętnie. Przyjrzyj się zdjęciu i opisowi osoby zaginionej. Może się zdarzyć, że za jakiś czas ją spotkasz. Jeżeli spotykasz kogoś, kto przypomina Ci osobę zaginioną, przyjrzyj się tej osobie, zwróć uwagę, jak jest ubrana, czy jest zadbana czy nie, jakie sprawia wrażenie. Zapamiętaj czas i miejsce spotkania. Możliwie szybko powiadom o tym fakcie ludzi czy instytucje, których dane kontaktowe widniały na plakacie (rodzinę, policję, ITAKĘ). Możesz w ten sposób pomóc w wyjaśnieniu sprawy i zakończeniu poszukiwań. Pamiętaj – to, jak się zachowasz, może uratować komuś życie, pomóc odzyskać tożsamość,. Możesz zapobiec tragedii. Zobacz także: Wiesz coś o osobie zaginionej? www.zaginieni.pl/pomoz-w- poszukiwaniach/chcesz-pomoc/mozesz-pomoc-na-co-dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy IP: *.limes.com.pl 30.07.10, 11:05 Ludzie, czemu uwazacie ze ona szla szybko przed tym facetem ?? pisza chyba ci co nigdy nei szli od sopotu do brzezna pieszo :) W godzine drogi przeszla ta trase to musiala isc caly czasz szybkim tempem i nie powiem miec dobra kondycje :) Wydaje mi sie ze zgubilo ja wejscie do lasu (w strone domu) poniewaz dalej na Molo Brzezno tez jest kjanpa i jak widac caly czas po deptaku ida ludzie a w lasku juz jest mniej bezpiecznie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel moja analiza, wazne - dziwie sie, ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 10:57 nie ogladam TV, nie wiem czy jego zdjecie, filmik byly w Faktach i w Wiadomosciach ale generalnie masa ludzi musi znac tego mezczyzne z filmiku co szedl za Iwona, znajomi, dalsi znajomi, ekspedientki w sklepie itp spodziewalbym sie, ze dawno zostal by juz namierzony, przesluchany i jesli jest niewinny, to byloby to nawet lepsze dla niego, bo teraz kazdy pseudo-detektyw w internecie analizuje jego krok, ubior i spojrzenie... inna sprawa, no coz, zakladam, ze ktos to zrobil (ale mam watliwosci) - trzeba przejrzec filmy z wczesniejszych nagran oraz z pozniejszych, mowie tu o kilku dniach , a takze z innych kamer w najblizszej okolicy pozwlibyloby to okreslic czy mezczyzna tamtedy znowu przechodzil, kiedy, w jakim kierunku, a moze chodzi tam codziennie, bo tam mieszka, ale byl na wczasach? oczywiscie mam nadzieje, ze policja to robi, ale po prostu nie widzi potrzeby przekazywania wszystkiego mediom.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonomik Re: moja analiza, wazne - dziwie sie, ze... IP: 81.219.231.* 30.07.10, 11:27 do tych co wiedza..czy ona skreca na plaze????????? jest tam tabliczka "wyjscie 63" tak???? wyjscie na plaze tak?? po co tam skreca? jesli czulaby zagrozenie ze strony tego goscia to powinna sie kierowac raczej w strone ludzi, taksowkarzy itp..a ona skreca na plaze...nic nie rozumiem juz z tego:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzumMedialny Wcześnij byli poszukiwani inni podejrzani IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 11:36 > ale generalnie masa ludzi musi znac tego mezczyzne z filmiku co > szedl za Iwona, znajomi, dalsi znajomi, ekspedientki w sklepie itp > > spodziewalbym sie, ze dawno zostal by juz namierzony, przesluchany i > jesli jest niewinny, to byloby to nawet lepsze dla niego, bo teraz > kazdy pseudo-detektyw w internecie analizuje jego krok, ubior i > spojrzenie... Wcześniej Rutkowski z Wyborczą upowszechniali już inne filmy z podejrzanymi. Wyborcza przy wcześniejszym filmie pisała: - Dla mnie to potencjalni sprawcy - komentuje Rutkowski. - Trzeba koniecznie ustalić kim są. Kolejny odnaleziony film, kolejny podejrzany z medialną nagonką. Wczoraj trójmiejska policja wypowiedziała się jasno, że ten człowiek z filmu nie jet podejrzanym. I co? W dzisiejszej Wyborczej znów na pierwszej stronie zaginięcie Iwony. OK, dobrze, ale dlaczego znów sensacja z filmu i ani słowa o tym, że policja wykluczyła go już z grona podejrzanych. Po takich oskarżeniach kolejnych osób, które miały pecha znaleźć się na kolejno odnajdywanych filmach z monitoringu nie dziwię się, że jest dziwnie mało świadków. Rutkowski z Wyborczą zachowują się jak słoń w składzie porcelany. Zamiast zachęcić ludzi do pomocy, rzucają kolejne oskarżenia. Sądzę, że nawet 20 tys. nagrody po tej nagonce mediów nie jest nikogo w stanie skusić do pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yommix tak wygląda teren IP: *.gemini.net.pl 30.07.10, 10:58 Już ktoś wcześnie wkleił linka z mapą img64.imageshack.us/img64/5724/z34568.jpg A- Punkt gdzie ją widziano B- Tam już jej nie było. Także mężczyzna, który szedł za nią miał dużo miejsca by ją zaciągnąć w jakieś zalesione miejsce. Potrzeba była chwila sposobności, a facet wyglądał na pewnego siebie. Na chwilę wyrwało z tego sta tanu złomiarz. Dziewczyna dobrze wiedziała, że ten facet za nią idzie. Świadczy o tym choćby jej chód. Nie wygląda ona na poranny chód po imprezie i przejściu już pewnej odległości. Był to dziarski chód, niosący w każdym kroku niepokój tego co rodziło się w środku. Dziewczyna wyraźnie czuła ogarniający ją strach. Jej kroki szybkie i zdecydowane o tym świadczyły. Mam wrażenie, że lada moment przerodzi się to wszystko w bieg. Najsmutniejsze jest jednak to, że mam wrażenie że patrzymy na ostatnie chwile życia tej dziewczyny, życia które było pełne marzeń do zrealizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dtektyw info o bunkrach IP: *.limes.com.pl 30.07.10, 11:21 link www.fortyfikacje.eksploracja.pl/fr_brzezno.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ward Rany boskie IP: *.nplay.net.pl 30.07.10, 13:22 To TAK wygląda ten lasek? Będąc zdrowym, młodym, wysportowanym facetem nie kusiłbym niepotrzebnie losu włażąc tam w nocy czy nad ranem, tylko szedł cały czas prosto wzdłuż morza. Myślę, że jeśli ona miała trochę rozsądku w głowie to szła dalej prosto tylko ją niestety tam "skręcono" a nie skręciła sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alabaster Zmień leki ! IP: *.chello.pl 30.07.10, 11:31 A może za dużo się kryminałów naczytałeś(aś)? Wiesz, co się robi, jak ci się wydaje, że ktoś za tobą idzie? Bierze się nogi za pas i nasłuchuje, czy ów delikwent też przyspieszył, wtedy sytuacja staje się jasna. Człowiek to nie baran idący na rzeź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzumMedialny Alkohol wzmacnia odwagę IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 12:04 > A może za dużo się kryminałów naczytałeś(aś)? Wiesz, co się robi, > jak ci się wydaje, że ktoś za tobą idzie? Bierze się nogi za pas i > nasłuchuje, czy ów delikwent też przyspieszył, wtedy sytuacja staje > się jasna. Człowiek to nie baran idący na rzeź! Chyba, że jest wciąż pijany, choć nie na tyle, by się zataczać albo na haju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczaego :( Re: tak wygląda teren IP: *.microsoft.com 30.07.10, 12:36 Tylko jak to możliwe, przecież tam było pełno ludzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nierozumiem Re: tak wygląda teren IP: *.microsoft.com 30.07.10, 12:37 no dobra, to mogła się zatrzymać obok tego kolesia z wózkiem i powiedzieć, że ten facet z tyłu (z ręcznikiem) ją śledzi i prosi o pomoc. Zawsze można sobie jakoś poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anastazja W życiu trzeba myśleć praktycznie IP: *.chello.pl 30.07.10, 11:13 Przestańcie już pieprzyć o tym, że ofiara nie jest winna, choćby szła ulicą naga. Co to da? To samo daje stwierdzenie, że koleś przejechany przez samochód na pasach miał pierwszeństwo, bo było zielone światło dla pieszych, nie zmienia to przecież faktu, że został przejechany. W życiu powinna obowiązywać zasada ograniczonego zaufania, w każdej jego dziedzinie. Panna szła ulicą prawie z majtkami na wierzchu, zapewne podpita jeśli nie pijana, zgrabna, atrakcyjna blondyna bez obstawy. "Okazja czyni złodzieja" i, jak widać, nie tylko. Co z tego, że panna nie zasłużyła na zły los, skoro wkrótce być może odnajdą jej obnażone i zbeszczeszczone ciało? Miejscowości turystyczne są co roku pełne głupiutkich, obnoszących się ze swoją atrakcyjnością lasek i napalonych sku...synów, którzy tylko szukają okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka nagroda IP: *.limes.com.pl 30.07.10, 11:24 Mi sie tam wydaje ze nagrody nie przekazuje rudkowski tylko rodzina, mieszkaja na osiedlu bardzo drogim 65m2 kosztuje 800.000 uzywane oczywiscie. A gdzie tatus tej dziewczyny, watpie aby na tak drogim osiedlu mieszkala samotnie wychowujaca dziecko matka, a moze on jest kims "waznym" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: W życiu trzeba myśleć praktycznie IP: *.chello.pl 30.07.10, 11:28 a ty przestań pieprzyć że jest winna i nigdy nie wychodz z domu bez pozwolenia ojca a potem meża a najlepiej przenies sie do emiratów arabskich i owiń sie cała w przescieradło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zula Re: W życiu trzeba myśleć praktycznie IP: *.chello.pl 30.07.10, 11:39 A ty chodź z cycami na wierzchu i gołym tyłkiem, ale tak nie do końca, żeby było trochę tajemnicy i potencjalnej podniety, wtedy na pewno grupka opalonych dresów bez szyi uzna cię za niewidzialną. Prawda jest taka, że niektóre panny same się pchają w łapy zwyrodnialców zamiast minimalizować ryzyko czyli nie chlać, nie ćpać i nie odsłaniać 3/4 ciała w miejscach publicznych. Jakoś mi tej cizi nie żal, do tego dobrała sobie ch...owe towarzystwo, w którym nie znalazł się żaden facet z jajami, którego mamusia na tyle wychowała, żeby wiedział, że nie puszcza się samotnie koleżanki w środku nocy na ulicę. Koleżanki też dobre, może nawet "przyjaciółki". Wiele razy eskortowałam pijane kumpele albo kumpli do domu, bo by mi sumienie nie pozwalało na pozostawienie bezbronnej osoby bez opieki. Tak mnie wychowano i tak wychowuję swoje dzieci. Mamy niestety takie społeczeństwo, jakie sobie wychowaliśmy. Fałszywe przyjaźnie i znieczulica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: W życiu trzeba myśleć praktycznie IP: *.nplay.net.pl 30.07.10, 13:13 Idiotka. Jest różnica pomiędzy "winą" a głupotą, którą TRZEBA piętnować bo się wtedy może choć kilkanaście innych potencjalnych ofiar-idiotek zastanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: W życiu trzeba myśleć praktycznie IP: *.chello.pl 30.07.10, 11:30 Anastazja zadrosna nie ma takich zgrabnych nóg wiec sie nie obnosi z atrakcyjnością pokraczna zazdrosna biedula.Uważasz że każdy facet tomorderca i gwałciciel, no to wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zula Re: W życiu trzeba myśleć praktycznie IP: *.chello.pl 30.07.10, 11:43 Lepsza pokraczna, ale żywa i nie zgwałcona Anastazja niż rozkładające się gdzieś po krzakach ciało zgrabnej laski z długimi nogami. Dodam jeszcze, że znam wiele ładnych, zgrabnych dziewcząt, które nie potrzebują odsłaniać dupy, żeby manifestować swojej atrakcyjności, dzięki czemu mają święty spokój i nikt ich nie zaczepia na ulicy niewybrednymi tekstami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: W życiu trzeba myśleć praktycznie IP: *.4web.pl 30.07.10, 12:13 >atrakcyjności, dzięki czemu mają święty spokój i nikt ich nie >zaczepia na ulicy niewybrednymi tekstami. Odpowiem ci w twoim stylu - gó... prawda. Praktycznie cała młodosc licealna i kawął studenckiej przechodziłam w dzinsach i bluzach - była tak moda spod znaku Nirvany. Miałam na czym siedziec i długie włosy. Setki razy ktoś załapał mnie za tylek w autobusie, jakiś oblech ocierał sie o mnie, albo słysząłm na ulicy komentarze o sobie w roznym stylu. Niestety, ale zadne ciuchy nie obronia dziewczyny od chamstwa i napastliwosci - gdyby tak było, to nie gwałciliby zakonnic w Kenii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat_oczir Re: W życiu trzeba myśleć praktycznie IP: 213.172.178.* 31.07.10, 21:47 > w roznym stylu. Niestety, ale zadne ciuchy nie obronia dziewczyny od > chamstwa i napastliwosci Nie dyskutujemy o tym co obroni, tylko o tym, co bardziej narazi. I choćbyś zdechła, to nie chce być inaczej - obnażanie się prowokuje bardziej niż owijanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: W życiu trzeba myśleć praktycznie IP: *.i24.pl 30.07.10, 11:32 zgodzę się z Tobą, ale co da pisanie że sama była sobie winna??? Prawda jest taka że tysiące osób wraca do domu w dużo gorszym stanie i nic się im nie dzieje, wtedy nie ma takiego linczu jak tu. Stało się coś złego dziewczynie i nagle jest atakowana jak by to ona była przestępcą. Trochę równowagi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: W życiu trzeba myśleć praktycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 11:40 Żal mi dziewczyny, ale niestety zawiniła brakiem rozsądku /to tak delikatnie mówiąc/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zula Re: W życiu trzeba myśleć praktycznie IP: *.chello.pl 30.07.10, 11:50 Tysiące ludzi ma też szczęście, że akurat nikt w danym momencie nie korzysta z okazji i ich nie napada, nie okrada, nie gwałci itp. Ta panna mogła mieć akurat mniej szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytania Czy Iwona była na haju? IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 11:16 Na pewno piła wódkę. Tak pisze prasa. Ale czy nie była pod wpływem czegoś? Jeżeli tak, to mogła nie zdawać sobie sprawy z ewentualnego niebezpieczeństwa, nie widzieć zagrożenia. Pytanie o narkotyki na imprezie jak najbardziej zasadne. W klubach akurat o nie nie trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy śl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 11:34 kolejna ofiara własnej głupoty, braku rozsądku i nieodpowiedzialności "przyjaciół", którzy pozwolili jej samej wracać do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caro :( IP: *.zax.pl 30.07.10, 11:38 Mnie zastanawia, dlaczego kolo z tym ręcznikiem się nie zgłosił na policję? przecież bardzo prawdopodobne jest, że pamięta Iwonę, a jeśli jej nic nie zrobił, a jest tylko świadkiem, to chyba nie ma się czego bać? W ogóle dziwne to wszystko, jakby rozpłynęła się w powietrzu, a rodzina będzie musiała żyć w takim zawieszeniu do końca... Mam nadzieję, że się znajdzie żywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zula Re: :( IP: *.chello.pl 30.07.10, 11:47 Myślisz, że każdy "kolo" ma w domu internet i śledzi serwisy informacyjne w radio i TV? A może nawet tej laski nie kojarzy, a jej zniknięcie ma głęboko w dupie? Można się przejąć zaginięciem dziecka, ale zdrowej młodej dupy? Trudno też każdego z góry do dołu i analizować, żeby potem pamiętać, kto zacz. Nie przyszło ci do głowy, że może facet po prostu widział tylko plecy tej panny, a do tego był podpity albo zmęczony i nie kojarzy ciągu wydarzeń? Po cholerę wszyscy czepiają się gościa, który pewnie jest Bogu ducha winny i nieświadomy, że ktoś go o coś podejrzewa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caro Re: :( IP: *.zax.pl 30.07.10, 12:05 ja się nie czepiam w sensie pejoratywnym. właśnie o to chodzi, że powienien pamiętać taką du.pę. nie musi mieć neta i oglądać tv. niech się rozejrzy na plakaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzumMedialny Pamięta jej tyłek i nogi, twarzy nie widział IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 12:19 > ja się nie czepiam w sensie pejoratywnym. > właśnie o to chodzi, że powienien pamiętać taką du.pę. On szedł za nią. Pamięta jej tyłek i nogi. W prasie i telewizji pokazują twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: :( IP: *.4web.pl 30.07.10, 12:17 >Można się przejąć zaginięciem >dziecka, ale zdrowej młodej dupy? Zula i ty jesteś kobietą ? Myslisz o sobie dup..a, albo ci..pa? A o swoej corce jak mówisz/mówiłabyś - mała pi..., zdrowa , mała dupa? co z achamstwo, nei dziwię sie, ze komantarze w stronę tej dziewczyny są tak obrzydliwe, jesli dorosłe kobiety tak podchodza do siebie samych i swopjej seksualnosci - nie są osobami, sa dupami, towarem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: :( IP: *.chello.pl 30.07.10, 12:25 no name, jestem kobietą i z przykrością przyznaję Ci rację... dużo kobiet nie szanuje samych siebie, a najlepsze to, że oczekuje szacunku od innych, zwłaszcza od mężczyzn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzumMedialny Głupi nie jest, nie chce nagonki Rutkowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 12:15 > Mnie zastanawia, dlaczego kolo z tym ręcznikiem się nie zgłosił na > policję? przecież bardzo prawdopodobne jest, że pamięta Iwonę, a > jeśli jej nic nie zrobił, a jest tylko świadkiem, to chyba nie ma > się czego bać? Rutkowski z Wyborczą już zrobili z niego mordercę. Podobnie, jak wcześniej z innymi mężczyznami, którzy mieli pecha znaleźć się na wcześniejszych nagraniach obok przechodzącej Iwony. Słowo wyjaśnienia na łamach Wyborczej nie padło. Przypomina to polowanie z nagonką. Wyborcza cytowała Rutkowskiego przy wcześniejszych nagraniach: - Dla mnie to potencjalni sprawcy - komentuje Rutkowski. - Trzeba koniecznie ustalić kim są. A facet na ostatnim nagraniu co ma powiedzieć? Po pierwsze, co skojarzyć? Szedł podpity. Owszem, widział Iwonę, ale tylko jej tyłek w obcisłej mini. Twarzy nie widział. I ma skojarzyć oglądany tyłek z twarzą pokazywaną w mediach? A po drugie, mógł mieć pecha i iść dalej drogą, bez monitoringu. Nie byłoby ani nagrania Iwony, ani jego. A już zrobiono w prasie z niego mordercę. Kiedy szuka się świadków sposobem Rutkowskiego - Dla mnie to potencjalni sprawcy - komentuje Rutkowski. - Trzeba koniecznie ustalić kim są (to o mężczyznach wcześniejszym nagraniu z nocy) to nie dziwne, że nikt się nie chce zgłaszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawda Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy śl... IP: *.85-237-176.tkchopin.pl 30.07.10, 12:14 taki gosciu z recznikiem moze chociaz dac informacje cz skrecila piersza w parwa czy poszla dalej, i juz krag poszukiwan mozna zawezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 12:19 ta, zawężyli by do tego biednego faceta z ręcznikiem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzumMedialny Nie prosi się o pomoc najpierw sugerując najgorsze IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 12:24 > taki gosciu z recznikiem moze chociaz dac informacje cz skrecila piersza w > parwa czy poszla dalej, i juz krag poszukiwan mozna zawezyc. Gościu z ręcznikiem jest według Rutkowskiego i Wyborczej potencjalnym mordercą. Ci faceci na wcześniejszych nagraniach w nocy też byli potencjalnymi mordercami. Naprawdę, jeżeli codziennie Wyborcza serwowała kolejne artykuły sensacyjne z cyklu: Na kolejnym odnalezionym zapisie monitoringu mamy potencjalnego mordercę, to nikt nie chce się udzielać i pakować się w kłopoty. Nie prosi się o pomoc, najpierw sugerując w mediach najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buli A może było tak? Taka wersja w głowie mi powstała IP: *.microsoft.com 30.07.10, 12:30 Była nieco wstawiona więc zamiast iść prosto do domu postanowiła się nieco odświeżyć i pójść popływać. Zdjęła więc ubrania bo myślała, że nikogo nie ma na plaży. Niestety zboczeniec (ten koleś z ręcznikiem, albo ktoś inny) przyszedł na brzeg. Zabrał jej ubrania i kazał wyjść z wody. Gdy wyszła owinął ją ręcznikiem i zagroził, że jak nie będzie go słuchać i nie będzie cicho to ją zabije albo coś innego zrobi... Kazał iść za sobą - poszli na jakieś wydmy albo do lasku. Tam ją zgwałcił (również zaszantażował) albo nawet zankneblował wcześniej. Zaraz po gwałcie zabił i zakopał zwłoki gdzieś na wydmach albo w lasku. Ubrania spalił. Jeszcze inna wersja - gdy pływała on się przyłączył i zgwałcił (albo chciał) ją w wodzie. Utopił ją i dlatego nie ma ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzumMedialny Było widno i sporo ludzi IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 12:38 > Była nieco wstawiona więc zamiast iść prosto do domu postanowiła się nieco > odświeżyć i pójść popływać. Zdjęła więc ubrania bo myślała, że nikogo nie > ma na plaży. Niestety zboczeniec (ten koleś z ręcznikiem, albo ktoś inny) > przyszedł na brzeg. Zabrał jej ubrania i kazał wyjść z wody. Było już widno i sporo osób kręcących się po i przy plaży w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frghtfrs Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy śl... IP: *.chelmnet.pl 30.07.10, 12:32 trzeba nadal rozglądać się na ulicy, musimy oamiętać aby nie szukać dziewczyny z pięknym makijażem i ułożoną fryzurą, ale zmęczoną, bez makijażu.. być może udało się jej uciec z jakiegoś miejsca gdyby była przetrzymywana. a przeszukali plaże? trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy 30.07.10, 12:42 Policja ma dwie główne hipotezy śledcze, a dziewczyny jak nie ma, tak nie ma ... Tyle to już czasu i nie oszukujmy się liczyć się trzeba z najgorszym, a pomoc skuteczna tylko wtedy gdy udzielana od razu - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy99 Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy 30.07.10, 12:54 Mniemam, że stało się najgorsze... ona szła kawał drogi boso, nogi miała więc obolałe, pociachane... W sytuacji ucieczki nie miała z takimi stopami szans. Ot, pobiegła kawałek i tyle. Ten facet szedł tym samym szybkim dosyć tempem, jakby się doń uczepił (albo wzrok prowadził go jak muchę do lepu), miał ze sobą ręcznik, który mógł mu posłużyć do zbrodni. I rzeczywiście nie miał butów - jakby nagle, na widok idącej Iwony, zdecydował się podążyć za nią. Niestety to smutne ale prawdopodobne. Jestem matką i do znudzenia trułabym (i będę, jak będzie trzeba) córce o niebezpieczeństwie takiego noszenia się. Jej skąpe ubranie pozwala na naukę anatomii jej ciała, w dodatku te gołe, ładne, smukłe stopy - takie stopy kręcą każdego zdrowego, trzeźwego mężczyznę. Ludzie są wkurzeni na takie głupie "dorosłe już" dzieciaki. I tu rodzice, pomimo jej pełnoletniego wieku, powinni zabronić jej łazić po nocach tak roznegliżowanej. Albo jeśli się upierała, powinni wypracować kompromis np. powrotu taksówką (przecież można zapłacić z dołu, pod domem, jeśli się nawet głupio wydało pieniądze przeznaczone na taxi). Nikt nie dokucza jej rodzicom, tylko przeżywamy z nimi tę tragedię niemal jak własną. Czy nikt z rodziców nie ostrzega dzieciaki przed chodzeniem po nocach? I jeszcze jedno: niech sprawdzą czy ten facet pojawia się na następnej kamerze czyli tam, gdzie Iwony już nie było... Może też ktoś kąpał się nad ranem koło niego, bo on wygląda jakby wyszedł chwilę temu z wody: koszula rozpięta, z kieszeni wychynęła smycz od kluczy (może przy rozbieraniu spodni na plazy), ręczniczek, stopy jeszcze nie wyschły, bo bez butów... Ogólnie nie zapowiada się dobrze... Aż mnie głowa rozbolała, smutno. Najgorsze, że boso skuteczna ucieczka jest w zasadzie przekreślona...:( Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy 30.07.10, 13:28 Jesli kogos kreca stopy, to beda go krecic i wowczas, gdy boso isc bedzie zakonnica z welonem na glowie. Bzdety piszesz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saj Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy IP: *.ip.jarsat.pl 30.07.10, 21:52 boso skuteczna ucieczka jest niemożliwa ale pogoń już tak??? trochę logiki kobieto. Pozatym proponuję się uważnie przyjżeć - facet jest w butach, wcale nie boso! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr LUDZIE! Ruszmy tyłki i pomóżmy szukać Policji! IP: *.microsoft.com 30.07.10, 12:45 Wszyscy, którzy są z Trójmiasta - pokażmy NIE dla przestępczości. W ten weekend pod wejściem 36 o 9:00 rano zbiórka! Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: LUDZIE! Ruszmy tyłki i pomóżmy szukać Policji 30.07.10, 12:50 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Wszyscy, którzy są z Trójmiasta - pokażmy NIE dla przestępczości. W ten > weekend pod wejściem 36 o 9:00 rano zbiórka! A tu nie ma żadnej pewności czy policja z takiego pomysłu była by zadowolona bardzo, nadmiar ludzi może przeszkadzać ale nie zaszkodzi mieć oczy szeroko otwarte ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga Re: LUDZIE! Ruszmy tyłki i pomóżmy szukać Policji IP: *.limes.com.pl 30.07.10, 13:00 Dobra dziewczyny na nast monitoringu nie bylo a gosciu z recznikiem byl ?? nic o tymnie mowia - zreszta i tak duzo pisac/mowic nei moga na dobro sledztwa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salatka Re: LUDZIE! Ruszmy tyłki i pomóżmy szukać Policji IP: 80.2.100.* 30.07.10, 13:45 dokladnie, wiedza o wiele wiecej niz my wiemy z gazet, tego kola i innych swiadkow tez juz pewnie namierzyli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielka gruba Buka Re: LUDZIE! Ruszmy tyłki i pomóżmy szukać Policji IP: 202.108.50.* 30.07.10, 13:02 Czy przewidujesz postawienie krzyża,czy różaniec wystarczy? Nocne czuwania przy wejściu na plażę też? Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiary77 Re: LUDZIE! Ruszmy tyłki i pomóżmy szukać Policji 30.07.10, 13:23 Gość portalu: wielka gruba Buka napisał(a): > Czy przewidujesz postawienie krzyża,czy różaniec wystarczy? > Nocne czuwania przy wejściu na plażę też? Dziwna natura i mentalność społeczeństwa w tym położeniu geograficznym, jak zwykle wszystko owijane w bawełnę. Doskonale wiemy jak codzienne życie wygląda i jak potrafią natarczywie, agresywnie i brutalnie zachowywać się ludzie, czy w przypadku ewentualnego ataku, taka dziewczyna miała jakiekolwiek szanse i jak nawet była atakowana, to mogłaby by liczyć na pomoc przechodniów, nie bądżmy naiwni!!! W tych założeniach wiele prawdopodobieństwa, być może komuś ufała, albo została siłą zabrana i rzeczywiście może by gdzieś daleko, a czy żyje jeszcze nie wiemy, choć odnaleźć człowieka wydawało by się trudną sprawą, ale też jak mawiają fachowcy, czasem wystarczy chcieć tylko, szkoda, że i w tym przypadku tak późno ruszono do boju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMERA Operatora kamery powinni zwolnic IP: 202.108.140.* 30.07.10, 13:21 Chcialem sie zapytac czy pan Czesio od kamery mial jakies szkolenie dotyczace prowadzenia monitoringu (procz wlacz/wylacz, lewo-prawo-gora-dol zoom in-out). Jak dla mnie to on chyba szukal monet na chodniku. Jakby wszystkie kamery w ten sposob rejstrowaly to rownie dobrze mogloby ich nie byc. 1) Koles idzie za laska o 4.00am, a operatora to rybka. 2) Lata ta kamera na zoomie nie wiadomo po co. Traci tylko cala perspektywe, obraz sytuacji. W ten sposob nie jest w stanie nigdy zlapac faktycznie jakiegos zagrozenia. Ktos powinien TYM sie zajac. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Operatora kamery powinni zwolnic 30.07.10, 13:30 *facepalm* Jaki znowu Czesio? Przeciez to automat reagujacy na ruch, serio myslisz, ze jakis facet siedzi i kreci? Pewnie ten sam, ktory siedzi w slupie i swiatla zmienia na skrzyzowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMERA Re: Operatora kamery powinni zwolnic IP: 202.108.140.* 30.07.10, 13:52 no ta chyba faktycznie tak dziala. bez ladu i skladu. ale nie zaprzeczysz ze niektore kamery w miastach maja swoich operatorow? widzialem pewnien program w TV o tym (londyn). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharon Re: Operatora kamery powinni zwolnic IP: 80.2.100.* 30.07.10, 14:00 haha Czesio, albo ten co w bankomacie siedzi, banknoty wydaje...! Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiary77 Re: Operatora kamery powinni zwolnic 30.07.10, 13:39 Gość portalu: KAMERA napisał(a): > Chcialem sie zapytac czy pan Czesio od kamery mial jakies szkolenie dotyczace > prowadzenia monitoringu (procz wlacz/wylacz, lewo-prawo-gora-dol zoom in-out). > > Jak dla mnie to on chyba szukal monet na chodniku. Jakby wszystkie kamery w > ten sposob rejstrowaly to rownie dobrze mogloby ich nie byc. > > 1) Koles idzie za laska o 4.00am, a operatora to rybka. > 2) Lata ta kamera na zoomie nie wiadomo po co. Traci tylko cala perspektywe, > obraz sytuacji. W ten sposob nie jest w stanie nigdy zlapac faktycznie > jakiegos zagrozenia. > > Ktos powinien TYM sie zajac. kiedy idzie człowiek jeden za drugim to dla absztyfikanta za sterami kamery (o ile to nie automat)informacja, ze jest ich trzech, a co operator duchem świętym, skąd miał wiedzieć że akurat ta dziewczyna zaginie ? I nie jest niczemu winien, operator, zwykły przechodzień, rodzina , tylko i wyłącznie ta osoba która ewentualnie dopuściła się tego wybryku, tudzież zbrodni na innym człowieku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMERA Re: Operatora kamery powinni zwolnic IP: 202.108.140.* 30.07.10, 14:00 w takim razie takie automatyczne kamery nie maja sensu. jedynie co z tych 2 sek. wiemy to tylko to, ze ktos za nia szedl. wiadomo ze skoro ja ktos zabil (mam nadzieje ze jednak nie) to wczesniej musial za nia isc. oczywiscie mozna dodac ze mial koszule w paski/kratke, ale przeciez kto jej nie ma? rozdzielczosc za niska, aby zrobic powiekszenie twarzy. sprawny operator duzo lepiej by sie sprawdzil. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Operatora kamery powinni zwolnic 30.07.10, 15:27 Jak to, nie maja sensu? Akurat w tym przypadku ich zapis bardzo sie przydal i zawezil czas, w ktorym Iwona zaginela. IMHO rownie istotne od tego, co dzialo sie po 4.12 jest to, co dzialo sie wczesniej: moze ktos zaczal ja sledzic o, dajmy na to, 3.48, i wczesniejsze kamery zarejestrowaly cos niepokojacego, co akurat nie znalazlo sie na na ostatnim nagraniu? Moze Iwona z kims rozmawiala, moze z kims szla, moze rozmawiala przez telefon? Zalozenie, ze ktos, kto ja - odpukac - zabil, musial za nia isc, tez nie jest do konca logiczne. Mogla dojsc spokojnie do domu, a tam zabic/porwac ja sasiad z mieszkania obok. Nie wiemy tez, o co poszlo w Krzywym Domku - moze doszlo do powazniejszej sprzeczki, niz sugeruja to znajomi, moze Iwona czula sie bezpieczniej bez nich i np., dzwoniac do kolezanki, podala jej bledna lokalizacje, by przyjaciele nie mogli jej znalezc? Moze jednak ja znalezli, wyszli jej naprzeciw, wiedzac, gdzie mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiary77 Re: Operatora kamery powinni zwolnic 30.07.10, 20:29 croyance napisała: >Nie wiemy tez, o co poszlo > w Krzywym Domku - moze doszlo do powazniejszej sprzeczki, niz > sugeruja to znajomi, moze Iwona czula sie bezpieczniej bez nich i > np., dzwoniac do kolezanki, podala jej bledna lokalizacje, by > przyjaciele nie mogli jej znalezc? Moze jednak ja znalezli, wyszli > jej naprzeciw, wiedzac, gdzie mieszka? Dobrze "Jasiu" kombinujesz i też tam mogło dojść do kolejnej sprzeczki, a być nawet może do jakiej szarpaniny, a o wypadek wtedy nietrudno, ale to tylko hipoteza i nie ma co się tym sugerować (...) Mimo wszystko może ona jednak bardzo potrzebuje pomocy i wszędzie trzeba szukać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wietke na 110% to ten kolo tylko psa tropiącego już za pó 30.07.10, 13:23 póżno bo zbyt wiele zapachów się zmieszało no chyba żeby jej majteczki z domu wywąchał o-ona sama wygląda jakby przed nim spiepszała bo przy skrzyżowaniu lekko go z byka próbuje namierzać bo się w lewo odwraca i idzie szybciej niż naturalnie a kolo naprawdę się przyczaja -JEDNYM SŁOWEM SZYKAĆ KOLESIA I ZAMKÓW Z PIASKU NA PLAŻY-PIES MOŻE POT Z NÓG WYCZUJE NA ASWALCIE JESZCZE-PRZYNIEŚCIE sZARIKOWI JEJ MAJTOSZKI I SKARPETKI PRZECIEŻ TE SWERY RAZEM Z PACHANMI NAJŁATWIEJ WYTROPIĆ I JESZCZE JEJ KOSMETYKI -CAŁA AKCJA NAPRAWDĘ WYGLĄDA NA PROSTĄ DO ZWERYFIKOWANIA- I BADAĆ WSZYSTKIE KAMERY GDZIE KOLEGA BYŁ WCZEŚNIEJ I PÓŻNIEJ TO NAJWAŻNIEJSZE I CZY NADAL MIAŁ RĘCZNIK Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: na 110% to ten kolo tylko psa tropiącego już 30.07.10, 13:32 Zapach, ktory pies tropi, to wcale nie zapach z nog, ale kawalki skory opadajace z czlowieka podczas spaceru. Nawet, jesli ktos czlowieka (czy jego cialo) niesie, to i tak slad dla psa bedzie na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiary77 Re: na 110% to ten kolo tylko psa tropiącego już 30.07.10, 13:48 croyance napisała: > Zapach, ktory pies tropi, to wcale nie zapach z nog, ale kawalki skory > opadajace z czlowieka podczas spaceru. Nawet, jesli ktos czlowieka (czy > jego cialo) niesie, to i tak slad dla psa bedzie na ziemi. Tak i owszem, ale tu czas decydujący, jedne ślady zapachowe zasypywane kolejnymi tą drogą idących. Zobaczymy co za rok media w tej sprawie donosić będą, bo naiwnością wierzyć, że jak w siedmiu dniach niczego nie ustalono, to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3mia100 Biały ręcznik IP: *.171.184.190.static.crowley.pl 30.07.10, 13:45 Mężczyzna idący za Iwoną ma biały ręcznik. To może sugerować, że jest Klientem hotelu lub apartamentu np. na osiedlu Neptun Park. Jeśli on jest sprawcą, to mógł zaatakować w chwili, gdy Iwona mijała jego samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarozek Re: Biały ręcznik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 14:05 Ustalmy i podsumujmy: padła ofiarą kreatury, prawdopodobnie zwierzaka-gwałciciela, nie miało się to prawo stać, miała prawo wrócić spokojnie do domu i dalej żyć. ALE: - nie pomogła sobie a wręcz popełniła głupotę wracając sama tym szlakiem (gdzie znajomi ?) - przede wszystkim dlaczego nie zawołała taksówki ? kogoś mieszkającego na Jelitkowskim Dworze i mającego zakład fryzjerski w Sopocie stać spokojnie nawet na taksówkę z Obłuża na Stogi - ubiór, buty w rękach... Wina sprawcy nie podlega wątpliwości ale niedopilnowanie powyższych punktów, prawdopodobnie z głupoty albo procentów spowodowało, że się wystawiła na tą tragedię. Wzięłaby taksówkę, ubrałaby się normalnie - na pewno by się to nie zdarzyło. Oczywiście nie miało prawa zdarzyć, i wina w 100% sprawcy, ale głupota i niedopilnowanie też się przyczyniły do tego. Co do wykształcenia, to nie wypada tego teraz pisać, ale Collegium Gedanense to raczej siedlisko rozpieszczonych bachorów, których stać na prywatne "liceum" (bo poziom tam zastraszający), studia więc zapewne prywatne (czyt. poziom dawnej 8 klasy podstawówki). Matka jednak też trochę nawaliła chyba, że Iwona zapowiedziała, że wróci taksówką albo ktoś ją odwiezie, no to rzeczywiście miała prawo spać spokojnie. Zarabiam prawdopodobnie mniej niż jej rodzice, ale nie żałuję swojej córce 3-4 x 25 zł na taksówkę - co jak co opcja bezpieczniejsza niż autobus czy odwożenie przez znajomych (tutaj niestety mamy przykład jaka degrengolada panuje obecnie w relacjach koleżeńskich/przyjacielskich ""). Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Biały ręcznik 30.07.10, 14:10 Po pierwsze, sama chodzilam do prywatnego lo gdanskiego i jakos zyje. Po drugie, byla informacja, na jakie studia dostala sie Iwona, i nie byly to studia prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arslonga Re: Biały ręcznik IP: 77.236.0.* 30.07.10, 18:40 a jaki to dziś problem dostać się na studia, prywatne czy publiczne? Wystarczy wysłac papiery - koszt znaczka pocztowego. Przecież nie ma żadnych egzaminów wsztępnych, jak za dawnych czasów, gdy studia o czymś świadczyły. A świadectwa w prywatnych szkołach średnich się po prostu kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiary77 Re: Biały ręcznik 30.07.10, 14:16 Gość portalu: 3mia100 napisał(a): > Mężczyzna idący za Iwoną ma biały ręcznik. To może sugerować, że jest Klientem > hotelu lub apartamentu np. na osiedlu Neptun Park. Jeśli on jest sprawcą, to > mógł zaatakować w chwili, gdy Iwona mijała jego samochód. Ale czy mamy 100 % pewności, że to był ręcznik, i czy coś później nie wydarzyło się innego, niż tylko ten za nią podejrzanie idący koleś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania z Przymorza Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy śl... IP: *.chello.pl 30.07.10, 13:55 Po obejrzeniu tego filmu wydaje mi sie,ze dziewczyna poszła prosto w strone Zaspy.Jest to dla mnie trochę dziwne bo o ile droga z Sopot do wejscia 63 w Jelitkowie wydaje mi sie dosc bezpieczna /jest tam mase barkow,kawiarenek i innych lokali/ w zwiazku z tym kreci sie tam mase ludzi nawet o tej porze, to przy drodze od wejscia 63 do mola w Brzeznie nie ma juz nic poza namiotami ustawionymi na plazy,niewidocznymi z drogi,ktora szla Iwona.Byc moze skrecila w polaczenie z ul.Jagiellonska.Policja powinna sprawdzc monitoring przy stacji benzynowej i salonach samochodowych.Jezeli skrecila w nastepna alejke do Oboroncow Wybrzeza tam tez przy wyjsciu powinny byc kamery na parkingu samochodowym.Jezeli wyszla nastepnym wyjsciem to juz prawie zaczyna sie osiedle na ktorym mieszka ,osiedle jest monitorowane a takze są tam liczne hurtownie tez pewnie z monitoringiem.Moze policja juz to sprawdziła ale jeżeli nie to warto. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy 30.07.10, 13:59 Jesli tak, tam gdzies po drodze jest budowane osiedle Trzy Zagle, teren budowy, dziura w ziemi etc. (nie pamietam dokladnie, bo chociaz mieszkalam 19 lat na Zaspie, troche teraz stracilam orientacje - duzo sie zmienilo, np. nowa promenada z Brzezna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy śl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 13:57 Wydaje mi sie ze ten facet ma na 100 % cos z tym wspolnego. Iwona szla dosc szybko, wiedziala ze on za nia idzie. Widac ze byla zdenerwowana. Policja dopiero po tylu dniach zaczela poszukiwania z psami?! Szok! Nie mieszkam w tych okolicach ale pomoglabym w poszukiwaniach nie wierze ze zapadla sie pod ziemie to nie mozliwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Nie rozumiem jednego IP: *.nplay.net.pl 30.07.10, 14:01 Nie znam tego terenu, ale na nagraniu wygląda dość "cywilizowanie". Kręcą się ludzie z jakiejś knajpy wychodzą imprezowicze, ktoś spaceruje... Gdyby już w tym momencie Iwona obawiała się, że ktoś za nią idzie, albo czuła się realnie zagrożona to najsensowniejsze co mogłaby zrobić to pójść do tej knajpy, zamówić piwo i posiedzieć przy barze, poprosić barmana, żeby zadzwonił po policję... itp. Myślę, że przyszłoby to jej do głowy, bo nie była tak pijana, zresztą nawet względnie pijana osoba ma jakiś instynkt samozachowawczy. Nie zrobiła tego więc tylko trzy możliwości: 1- albo z niewiadomych przyczyn podjęła idiotyczną decyzję żeby iść dalej w nieznane zamiast poszukać schronienia miedzy ludźmi mimo świadomości zagrożenia (tą odrzucam) 2 - albo w ogóle nic się jeszcze nie wydarzyło co by sprawiło, żeby czuła się zagrożona (dlaczego wobec tego taki szybki krok?) 3- albo poczucie zagrożenia już miała, ale źle oszacowała jego skalę. Może np. pomyślała, że da sobie radę za jakimś tam pijaczkiem, który ją zaczepił albo, że to tylko takie zaczepki. A później okazało się, że jednak było groźniej niż myślała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natall78 Re: Nie rozumiem jednego IP: *.centertel.pl 30.07.10, 14:25 hmmm, skoro piszecie, że tam dalej nie ma dostępu do drogi, to raczej to zaproszenie do samochodu jest słabą wersją ale przyszło mi do głowy że może faktycznie gdzieś skracała sobie drogę idąc zwykłą ulicą i np nadepnęła na szkło czy cokolwiek innego co spowodowało że ciężko jej było iść. Czy w tym przypadku odmówiłaby komuś pomocy nawet kilkaset metrów przed domem? A może w okolicznych domach ktoś zaproponował jej "pomoc"? No i jeszcze co do poszukiwań - jeśli faktycznie jest gdzieś w pobliżu przetrzymywana to może warto z psami poszukać na śmietnikach? Może przestępca wyrzuca rzeczy których dziewczyna chociaż dotknęła i psy znajdą trop? Jakoś napad, szczególnie jak tam nie ma drogi gdzie mógł podstawić samochód, ciężko mi sobie wyobrazić. To co, przestępca niósł ciało na plecach? Nikt go nie widział? Przecież jakby ją niósł do kryjówki to chociaż te buty by zgubiła... Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Nie rozumiem jednego 30.07.10, 14:33 Gość portalu: Harry napisał(a): > Nie znam tego terenu, ale na nagraniu wygląda dość "cywilizowanie". Kręcą się > ludzie z jakiejś knajpy wychodzą imprezowicze, ktoś spaceruje... > > Gdyby już w tym momencie Iwona obawiała się, że ktoś za nią idzie, albo czuła > się realnie zagrożona to najsensowniejsze co mogłaby zrobić to pójść do tej > knajpy, zamówić piwo i posiedzieć przy barze, poprosić barmana, żeby zadzwonił > po policję... itp. Myślę, że przyszłoby to jej do głowy, bo nie była tak > pijana, zresztą nawet względnie pijana osoba ma jakiś instynkt > samozachowawczy. Nie zrobiła tego więc tylko trzy możliwości: > > 1- albo z niewiadomych przyczyn podjęła idiotyczną decyzję żeby iść dalej w > nieznane zamiast poszukać schronienia miedzy ludźmi mimo świadomości > zagrożenia (tą odrzucam) > 2 - albo w ogóle nic się jeszcze nie wydarzyło co by sprawiło, żeby czuła się > zagrożona (dlaczego wobec tego taki szybki krok?) > 3- albo poczucie zagrożenia już miała, ale źle oszacowała jego skalę. Może np. > pomyślała, że da sobie radę za jakimś tam pijaczkiem, który ją zaczepił albo, > że to tylko takie zaczepki. A później okazało się, że jednak było groźniej niż > myślała. No tak, ale z powodu że ktoś za tobą idzie dzwonić na policję ? ;) Wszyscy zasugerowani motywami widzianymi z monitoringu upieramy się przy jednym, a miała do domu jeszcze ponad 2000 metrów, praktycznie co metr czyhało niebezpieczeństwo na młoda ładną idąca o świcie dziewczynę, zastanawiam się czy skąpo ubrana, boso idąca kobieta pobudza seksualnie zboczonych tudzież zwykłych napaleńców mających trudności w nawiązaniu zdrowych kontaktów z kobietą, a myślę też że o tej porze i w tym miejscu nie brak takich? Pytanie, czy nic nie wzbudzało wcześniej podejrzeń w tej okolicy , nie było żadnych sygnałów niepoprawnych zachowań podejrzanych osobników ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Kurcze mimo dosc wczesniej pory krecilo sie tam.. IP: 188.33.39.* 30.07.10, 14:49 dosc sporo ludzi jak na ta godzine oczywiscie,nie znam tych terenow poniewaz nigdy w sopocie nie bylam ale wydaje mnie sie , ze ciezko kogos zaatakowac gdzie w poblizu juz troche ludzi sie przewija,o tak wczesnej porze jest przewaznie jeszcze cicho.. Gdyby Iwona wydala z siebie jakis krzyk, ktos powinien zwrocic na to uwage..ehh obawiam sie najgorszego, zal mi dziewczyny, paimetam jak sama kilka lat temu wracalam z imprezy sama , zupeline trzezwa ale z dusza na ramieniu i powiedzialam sobie nigdy wiecej.. a ten mezczyzna an filmie to dziwna sprawa..ciezko cokolwiek stwierdzic.. moze sie doszukujemy czegos w jego zachowaniu a morze rzeczywiscie ma z tym cos wspolnego..chociaz brak butow w jego przypadku to rzeczywiscie dziwna sprawa mimo ze bose osoby nad morzem sa spotykane dosc czesto, obuwie jak Iwona zazwyczaj maja w dloni. Mam andzieje ze sprawa sie wyjasni ,zeby inni turysci i rodzice dziewczyny mogli spac spokojnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: Kurcze mimo dosc wczesniej pory krecilo sie t IP: 188.33.39.* 30.07.10, 14:52 moze oczywiscie a nie morze, przepraszam za literowke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Nie rozumiem jednego IP: *.nplay.net.pl 30.07.10, 15:44 > No tak, ale z powodu że ktoś za tobą idzie dzwonić na policję ? ;) I dlatego mówię o "realnym" zagrożeniu. Samo to, że ktoś za tobą idzie takiego poczucia jeszcze nie wywoła, ale gdyby już wcześniej ktoś ją nachalnie zaczepiał na tyle, żeby się przestraszyła to myślę, że takie poczucie by już miała i została w pierwszej okolicy, w której są ludzie. Z knajpy można wezwać taksówkę, zadzwonić do mamy itp. Można powiedzieć, że paradoksalnie szkoda, że nikt jej wcześniej porządnie nie przestraszył, bo wtedy pewnie zostałaby tutaj i nic by się nie stało. A tak czuła się fałszywie bezpiecznie pewnie myśląc "dam sobie radę" i źle obliczyła siły. Albo tak jak mówię, nie spodziewała się jeszcze niczego złego. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Nie rozumiem jednego 30.07.10, 15:48 Dlatego pisalam juz, ze wazne jest to, co dzialo sie wczesniej. Moze ten facet szedl za nia juz pol godziny? Moze ja wczesniej zaczepial? A moze wytoczyl sie skads minute przed nagraniem? Odpowiedz Link Zgłoś
mirek_z_krakowa Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy śl... 30.07.10, 14:58 mam takie pytanie: gdzie w okolicy zaginięcia ta dziewczyna mogła być zabrana autem, bo wszędzie na mapie widzę park, a policja bierze na poważnie hipotezę z autem? i jeszcze jedno pytanie: jaki charakter ma szkoła, do której chodziła ta dziewczyna, tzn. Collegium Gedanense? to jest jakaś elitarna szkoła dla dzieci z zamożnych rodzin? jeżeli tak, no to motyw z okupem jest jeszcze możliwy i porywacze mogą czekać aż sprawa się uspokoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarozek Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 15:02 Prywatne liceum ogólnokształcące, z elitarną i piękną nazwą, ale z odwrotnie proporcjonalnym poziomem nauki i uczniów. Jeżeli wiesz co się dzieje w katolickich liceach to masz podobny obraz. Słowem - bogate, rozpieszczone dzieci z miernym poziomem - taka przypadłość dzisiejszych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy 30.07.10, 15:15 Po pierwsze, C.G. dziala od prawie 15 lat, i nie jest wcale instytucja elitarna. Sama chodzilam w Gdansku do prywatnego liceum, i zyje, a nawet jestem pracownikiem naukowym na zagranicznej uczelni. Takze nie generalizowalabym. Po drugie, Iwona dostala sie na studia panstwowe (dokladna informacja na jakie podawana byla w ktoryms z wywiadow przez jej matke). Po trzecie, mama Iwony jest fryzjerka, a nie poslanka czy prawniczka, wiec nie mamy do czynienia z jakas, jak piszesz 'elita' czy wyzsza klasa srednia. I po czwarte, akurat ta informacja nie wydaje sie miec zadnego zwiazku ze sledztwem, chyba ze masz mentalnosc 'nie mozna zgwalcic prostytutki' i standardowo doszukujesz sie przyczyn zbrodni/przestepstwa w ofierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arbiter Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy IP: 77.236.0.* 30.07.10, 18:47 może przestaniesz już trollować z tą irytującą poprawnością polityczną, ideologicznym bełkotem i brakiem oznak zdolności samodzielnego myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat_oczir Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy IP: 213.172.178.* 31.07.10, 22:05 > standardowo doszukujesz sie przyczyn > zbrodni/przestepstwa w ofierze. aha. Czyli wg Ciebie dokładnie takiego samego pecha ma ktoś, kto łapie wirusa HIV od przetoczenia zakażonej krwi i ten, kto go łapie, 100 razy uprawiając przypadkowy sex bez prezerwatywy??? Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy 30.07.10, 15:10 mirek_z_krakowa napisała: > mam takie pytanie: gdzie w okolicy zaginięcia ta dziewczyna mogła być zabrana > autem, bo wszędzie na mapie widzę park, a policja bierze na poważnie hipotezę > z autem? Po parku autem nie wszystkim jest wolno się poruszać, nie zapominajmy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina blala Re: Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy IP: *.chello.pl 30.07.10, 15:22 Sopot jest specyficzny, tu każdego lata (i poza nim) każdy z Trójmiasta się bawi w klubach, na plaży itp i ktoś kto idzie w miniówie z butami w ręku nie wzbudzałby sensacji, teren nie jest za ciekawy dla samotnej kobiety ale ktoś kto mieszka tu i bawił się tak do tej pory i wracał na pewno nie jednokrotnie, nie dopuszcza do siebie myśli, że coś takiego może się zdarzyć. Była 4 rano i dużo ludzi, spieszyła się do domu i wg mnie to po prostu był przypadek, nieodpowiednie miejsce i czas, jakiś świr ją zobaczył i skorzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa mam trzecia hipoteze IP: *.toya.net.pl 30.07.10, 15:54 mam trzecia hipoteze: dziewczyna skrecila w strone plazy, poszla sie kapac i sie utopila, ten facet, ktory za nia idzie jest pijany, potyka sie, spojrzal w bok, bo z prawej strony szedl od strony baru mezczyzna z wozkiem i pewnie przyciagnal na chwile jego uwage, skoro z miejsca jest podejrzewany o gwalt i morderstwo to nic dziwnego, ze nie chce zeznawac nawet jako swiadek, a moze był zbyt wstawiony, zeby pamietac, ze w ogole szedł tamtedy, na moj gust to wyglada tak, ze on idzie za ta dziewczyna, bo dzieki temu, ze widzi jasny pionowy punkt przed soba, facet w ogole trzyma sie na nogach, czy nigdy nie byliscie wstawieni?? wcale nie wiadomo czy poszedł za nia dalej, moze poszedł prosto, bo moim zdaniem dziewczyna skreciła w lewo, wcale nie musiala zdawac sobie sprawy, ze ktos idzie za nia, bylo tam sporo ludzi, nawet sie nie obejrzala za siebie moim zdaniem nie widac, zeby byla przestraszona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy śl... IP: 200.7.210.* 30.07.10, 16:04 A może ktoś z jej znajomych miał jakieś pretensje do zaginionej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy śl... IP: 89.191.147.* 30.07.10, 16:10 Dobra ludzie,to nie ma teraz zadnego znaczenia do jakiego liceum chodzila dziewczyna.Wydaje mi sie ze za bardzo skupiamy sie na gosciu z recznikiem i niepotrzebnie go oczerniamy.Gosciu moze byc turysta z pizdziejewa dolnego albo nawet z zagranicy i nie ma zielonego pojecia ze 2 tyg.wczesniej szedł za blondynka ktora zaginela podczas jego wakacji..Wczesniej oskrazano 2 gosci sprzed lokalu ktorzy szarpali dziewczyne.Gwałt nie wydaje mi sie prawdopodbny,tam o tej porze jest juz jasno sporo imprezowiczow i swiadkow.Zawsze ktos by zareagował.Mnie sie zdaje ze albo postanowiła sie wykapac i utonela,albo tak byla wzburzona ta klotnia z chlopakiem ktorego kochala ze postanowila popelnic samobojstwo.Tylko pytanie gdzie ciało.Moze byla tez pod wplywem jakichs srodkow odurzajacych ale to musieliby zagrac z policja w otwarte karty uczestnicy imprezy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena ale gdyby utonela to prawdopodobnie IP: 188.33.39.* 30.07.10, 16:17 znalezli by jej ubranie i rzeczy gdzies na plazy..raczej nie plywala w spodniczce.. smutna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sopot2005 Re: ale gdyby utonela to prawdopodobnie 30.07.10, 17:38 policja nie podaje 2 ważnych informacji: - czy później kamera zarejestrowała tego gościa z ręcznikiem, np. przy molo - i jeszcze ważniejsza, od którego momentu ten gość zaczął iść za dziewczyną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: ale gdyby utonela to prawdopodobnie IP: *.toya.net.pl 30.07.10, 21:03 to prawda, chyba, ze wskoczyla do morza, bo uciekala przed kims, albo chciala popelnic samobojstwo, albo ktos pomogl jej utonac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: ale gdyby utonela to prawdopodobnie IP: *.toya.net.pl 30.07.10, 21:07 rzeczy mogl ktos ukrasc, albo wyrzucic, poszukiwania zaczeto dosc pozno, jest lato, na plazy sa turysci, wczasowicze, a jesli je polozyla blisko brzegu to tez woda mogla je zabrac, zalezy jakie fale byly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Poszukiwania 19-letniej Iwony. Dwie hipotezy śl... IP: *.chello.pl 30.07.10, 16:40 " Są dwie możliwości: sprawca użył paralizatora lub był bardzo sprawny i silny fizycznie - zatkał dziewczynie usta i błyskawicznie wciągnął w krzaki." LOL, nie trzeba być bardzo sprawnym fizycznie, aby dokonać czegos takiego. Np. wystarczyłby ten ręcznik, aby skrępować czy zdusic osobę bez większego wysiłku. Wystarczyło pewnie dpowiedni zarzucić, tak aby osoba się nie zorientowała. Paradowanie z ręcznikiem przy plazy dodatkowo nie budzi żadnych podejrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś