Dodaj do ulubionych

English is wciąż najpopularniejszy

IP: *.play-internet.pl 21.01.11, 16:56
Nic dziwnego, że szkoly oferuja nowe jezyki. Teraz sam angielski nie wystarczy. Trzeba znac chociaz podstawy innego jezyka. Chyba lepiej jakiegos rzadkiego ktory zna niewiele osob. Mozna sie nawet uczyc indywidualnie albo na korepetycjach we wlasnym tempie
Obserwuj wątek
    • Gość: brenda Re: English is wciąż najpopularniejszy IP: *.play-internet.pl 21.01.11, 17:02
      Mi się wydaje, że lepiej poznać najpierw dobrze angielski. Uczyłam się angielskiego i francuskiego i po miesiącu była tragedia. Wszystko mi się mieszało. Dużo też zależy od osoby i metod nauki. Najlepsze moim zdaniem są kursy w szkołach językowych. Sama chodzę do speak up i musze przyznać że ich program jest naprawdę skuteczny
      • Gość: RychuZbychu Re: English is wciąż najpopularniejszy IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 13:06
        Teraz angielski trzeba znać na bardzo dobrym poziomie. Wszyscy sobie wpisują biegłą znajomośc do cv, a później różnie to bywa. Najlepiej jest zrobić sobie jakiś certyfikat albo coś takiego. Samo dogadanie się z kimś przestaje się liczyć. Sam nigdy nie miałem z tym problemu, ale mimo to poszedłem na kurs. Też wybrałem speak up i mam nadzieję że niedługo zaatakują CAE ;)
        • samson-najt Re: English is wciąż najpopularniejszy 10.02.11, 13:26
          Racja, teraz każdy jest ekspertem, specjalistą, menadżerem i płynnie mówi po angielsku. Ile w tym prawdy wiadomo dopiero później. Kurs i certyfikat to dobry pomysł. Zwłaszcza jeśli wybierzesz właśnie taką szkołę z dość dużą renomą jak speak up. Jak chce się do czegoś dojść to trzeba znać angielski naprawdę dobrze.
          • Gość: Robi Re: English is wciąż najpopularniejszy IP: *.icpnet.pl 11.02.11, 08:11
            Święta racja. Czasem okazuje się, że edukacja wyniesiona ze szkoły średniej nie wystarcza. I dokształcać się należy. Przecież dotyczy to nie tylko języka. Pamiętam jak zaczynałem pracę. I tak musiałem wiele rzeczy nauczyć się od nowa. Bo "teoria" zdobyta w szkole nie wystarczała. Z językiem angielskim podobnie. Gramatyka - świetnie, umiejętność konwersacji już niestety nie. Dlatego warto wydać jednak te parę groszy i uczyć się języka w dobrej szkolej, jak Speak up. Tym bardziej że przydaje się on nie tylko zawodowo, ale choćby na zagranicznych forach, na wakacjach, etc.
            • Gość: Kacha88 Re: English is wciąż najpopularniejszy IP: *.play-internet.pl 15.02.11, 11:07
              No angielski przydaje się zawsze i wszędzie. W dzisiejszych czasach to podstawowa umiejętność. Chociaż teraz trzeba znać go na bardzo wysokim poziomie żeby się wyróżnić i zgadzam się że praktyczna zdolność jest najważniejsza. Co z tego, że się rozumie jak nie można wydukać ani słowa. Kursy w takich szkołach jak speak up są coraz bardziej popularne i bardzo dobrze.
              • Gość: Robi Re: English is wciąż najpopularniejszy IP: *.icpnet.pl 15.02.11, 12:35
                @Kacha88 Bo ja wiem czy trzeba znać język na wysokim poziomie, na wyróżniającym poziomie. Należy po prostu sprawnie się nim posługiwać. To wystarczy, posiadać odpowiedni zasób słownictwa, znajomość gramatyki, nie koniecznie perfekcyjną. I tyle. Takiego sprawnego posługiwania należy oczekiwać od szkoły językowej do której się człowiek zapisuje, tak jak np. speak up. Nic więcej do szczęścia nie potrzeba niż to, że ludzie z innego kraju nie mają problemów ze zrozumieniem co do nich się mówi.
                • Gość: Kacha88 Re: English is wciąż najpopularniejszy IP: *.play-internet.pl 18.02.11, 10:59
                  Po prostu posługiwać tak, ale jak ktoś chce znaleźć dobrą pracę to nawet po studiach bez angielskiego jest ciężko. Chociaż dobrze, że teraz dużo się o tym mówi to ludzie chcą się rozwijać. Dodatkowa umiejętność nigdy nie zaszkodzi i w wypadku pierwszego kontaktu z językiem speak up jest naprawdę dobrym wyjściem, bo samemu ciężko o motywację i samodzielne sprawdzanie swojej pracy.
                  • Gość: Robi Re: English is wciąż najpopularniejszy IP: *.icpnet.pl 21.02.11, 08:51
                    W przypadku młodszy roczników, do których się już niestety nie zaliczam, znajomość angielskiego jest faktycznie podstawą. W innym przypadku bywa różnie. Czasem nawet firmy organizują swoim pracownikom kursy językowe. Z tego co słyszałem to np. speak up to prowadzi. Przypuszczam, że jak każda większa renomowana szkoła językowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka