Gość: Rav IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 17:44 Zlicytuj majątek to cię będzie stać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ar.co Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeproszę ... 16.05.11, 17:58 Jak sam nie przeprosi, to zrobi to sąd na jego koszt. I słusznie. Nic tak nie boli jak uderzenie po kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Mc Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: *.182.29.171.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.11, 01:02 KLasyk: "Sąd sądem, spradliwość musi być po mojej stronie!" i szczęść Bozna autorodeo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeproszę ... IP: 212.87.240.* 16.05.11, 18:12 Cały Kargul. Sąd sądem, a "sprawiedliwość" musi być po mojej stronie. Niech sprawą zajmie się komornik. Niech ściągnie co może, a reszta do odsiadki. A nawiasem mówiąc trzeba być debilem żeby twierdzić że człowiek który poprowadził ludzi do obalenia komuny jest agentem SB. A gdyby nawet był, to jest jego Mickiewiczowski protoplasta - Konrad Walenrod. Wyszkowski z pewnością stwierdził by, że to 100% Krzyżak. Odpowiedz Link Zgłoś
tampa Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz 17.05.11, 00:05 Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sig Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeproszę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 18:38 Jakiś dziwoląg, ten Wyszkowski: permanentny brak wiedzy prawniczej, bo zaczyna się bronić po uprawomocnieniu się wyroku; powinien zacząć myśleć wcześniej, a nie teraz..... Przede wszystkim powinien zacząć się zastanawiać, co się stanie jeśli nie wykona prawomocnego wyroku sądowego...... Pozwolicie, że się zaśmieję: he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt40 Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 20:16 Taki to PISowski patriota, nie uznaje ani polskiego sądu ani polskiego Prezydenta, ani Polski rządzonej nie przez Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: *.globalconnect.pl 16.05.11, 22:16 Obawiam się, że nie tylko on i że ci ludzie mają rację. Dlaczego? Polecam lekturę Pascala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.11, 12:28 Byłem pracownikiem Stoczni Gdańskiej im Lenina wydz. MY. W latach 80-tych już nie pamiętam dokładnie ale to było przed 1984r. poszli złożyć wieniec pod płot przed drugą bramą Lech Wałęsa, Marian Żółciak i też Marian ale nazwiska już nie pamiętam, wszyscy z wydz. MY. Następnego dnia w pracy był tylko Lech Wałęsa jak się okazało tamtych dwóch zostali aresztowani na trzy miesiące. Po powrocie do pracy ich pytałem co się stała że was zatrzymali, odpowiedzieli że szli w spokoju i nie zakłócali porządku pubicznego. Nic więcej nie chcieli lub nie mogli mówić, do tej pory nie wiem czy Pan Lech Wałęsa był tylko przynętom czy czymś więcej. Zposzanowaniem Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazikomunista Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: 156.48.57.* 17.05.11, 13:46 Byłem pracownikiem szaletu miejskiego na Żoliborzu, pamiętam, że był tam raz pan Jarosław Kaczyński z dwoma innymi panami, którzy dość ewidentnie zapięli go z dwóch stron. Nie wiem, czy był tylko pedziem, czy czymś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
stankra Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeproszę ... 16.05.11, 18:42 Ot całe pisowskie prawo i sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix-er Re: Wyszkowski: sąd (mam gdzies) IP: 173.233.202.* 16.05.11, 22:17 To jest "prawo" i "sprawiedliwosc" (PiS) ale... tylko dla niektorych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ndersa Re: Wyszkowski: sąd (mam gdzies) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 13:12 Gdyby spoleczenstwo ślepo podporzadkowywalo się rozstrzygnieciom instytucji typu sad w Gdanksu to Afro-Amerykanie do tej pory nie jeździliby w autobusach razem z białymi na południu USA. Czego Wy się ludzie boicie - wolności słowa i prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
rstokczap76 Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeproszę ... 16.05.11, 18:56 A co tam...To jest Polska właśnie ! Wzorce ma znane :np.Rydzyk. A obraz państwa coraz bardziej śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 21:18 WYSZKOWSKI TO TAKA SAMA GNIDA JAK TAKI BRUDZINSKI, KTORY GNIEZDZI SIE W PISIE. NIECH PLACI I PRZEPRASZA. KONIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata a ja myslę że wyszkowski ma jednak rację IP: *.xdsl.centertel.pl 16.05.11, 22:43 to jest przecież stary działacz związkowy i zdradziecką gnidę wyczuł od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazikomunista Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeproszę ... IP: 156.48.57.* 16.05.11, 18:56 Proste. Dla PiSdogłowych główny teraz kierunek to kontestować porządek prawny, nie tylko poprzez bełkot na temat władzy politycznej, ale i przez próby negowania władzy sądowej. Mam nadzieję, że ta menda (Wyszkowski) ostatecznie znajdzie się tam, gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz 16.05.11, 19:00 Wyszkowski to ten rodzaj który nie myśli - on wie czyli typowe pismózgowie głowa niby jest ale pusta Odpowiedz Link Zgłoś
sigm_0 Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeproszę ... 16.05.11, 19:02 "Sądzę, że postanowienie sądowe co do przeprosin w tej postaci jest niczym więcej jak przekroczeniem (obrazą) czy kreowaniem prawa, które urąga wszystkiemu naraz: prawdzie, zdrowemu rozsądkowi, świadectwu źródeł i faktów, wolności słowa i przekonań, podmiotowości skazanego, który miałby głosić zdania o których najlepiej wie, że urągają prawdzie. Jeśli sąd drwi z prawa nie pozostaje nic innego jak obywatelski sprzeciw w formie obrony prawa przed sądami i prawnikami. Można rzec - elementarne i niezbywalne nieposłuszeństwo" Widzę tutaj przede wszystkim obrazę Sądu, nie chcę prorokować, ale cała ta sprawa może się naprawdę bardzo źle skończyć dla p. Wyszkowskiego - nie udowodnił przed sądem, że TW Bolek to Lech wałęsa, i nie rozumie tego, że nie udowodnił..... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosenka-19 Jak byl Bolek to musial byc i Lolek... 16.05.11, 19:04 Od dawna mnie zastanawia fakt ze Jak wiemy SB nadawalo pseudonimy operacyjne wg pewnego klucza np pisarz mial pseudonim Literat.Idac tym sladem...jak byl Bolek to musial byc tez Lolek...Z czym wam sie kojarza Bolek i Lolek???? Niby dlaczego Walesa mialby miec taki pseudonim???? wiemy ze byla to osoba z Solidarnosci...im dluzej powtarzam Bolek i Lolek,Bolek i Lolek tym bardziej sie utwierdzam w przekonaniu ze nie o Walese chodzilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Jak byl Bolek to musial byc i Lolek... IP: 212.87.240.* 16.05.11, 19:10 Wiosenka! Jesteś genialna!!! Sam bym na to nie wpadł. Przecież mamy (mieliśmy) dwóch bliźniaków. Mógłby to ktoś sprawdzić? Może nowy szef IPN by się tym zajął? Odpowiedz Link Zgłoś
demetria11 Re: Jak byl Bolek to musial byc i Lolek... 16.05.11, 19:30 I to by się zgadzało - wszak to oni samowtór obalili komunę! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Jak byl Bolek to musial byc i Lolek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 01:35 "Wiosenka 19" - jasny gwint, to może być klucz. Genialne w swojej prostocie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Jak byl Bolek to musial byc i Lolek... IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 19:21 Hahahaha... szacunek! :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Jak byl Bolek to musial byc i Lolek... IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 12:03 A ja mam jeszcze jedno pytanie... ale kto to jest Tosia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Do czego doszło, że człowieka sądzą za... IP: 89.174.214.* 16.05.11, 19:22 ... stwierdzenie faktu. Tragedia, ale trzymam kciuki za pana Wyszkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Do czego doszło, że człowieka sądzą za... IP: 212.87.240.* 16.05.11, 19:38 O jakim fakcie mówisz? O Bolku i Lolku? (Jarku i Lechu)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Do czego doszło, że człowieka sądzą za... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.11, 20:44 Mowi o fakcie wspolpracy Lecha Walesy z SB na poczatku lata 70 tych gdy donosił na swoich kolegów z pracy. A gdy zostal prezydentem "wypozyczył" cała dokumentacje na swoj temat z UOP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Do czego doszło, że człowieka sądzą za... IP: 212.87.240.* 17.05.11, 07:37 Jeżeli mówimy o FAKCIE, to znaczy jest coś sprawdzone i dowiedzione. Jeżeli Wyszkowski przed sądem nie umiał dowieść swojej racji, bo nie przedstawił żadnych udokumentowanych faktów to znaczy, że takie fakty istnieją tylko w głowie Wyszkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiuz Re: Do czego doszło, że człowieka sądzą za... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.11, 16:30 To nie jest tak. Poczytaj sobie na wikipedii i wyrob własne zdanie. pl.wikipedia.org/wiki/Lech_Wa%C5%82%C4%99sa#cite_note-32 Ja je mam. I uwazam za oczywiste ze LW był wspolpracownikiem SB w latach 70. Ale nie to jest dla mnie straszne. Straszne jest to że będąc prezydentem robił okrpne rzeczy zeby to ukryc i to tez mozesz przczytac na wiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiuz Re: Do czego doszło, że człowieka sądzą za... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.11, 20:40 No to jest niewzobrazalne. Jeden z tworcow WZZ musi przepraszać za powiedzenie prawdy o LW na poczatku lat 70 tych. Poprawność polityczna zaczyna przekraczac granice zdrowego rozsadku. Zaczymamy zyc w jakies neokracji Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Do czego doszło, że człowieka sądzą za... 17.05.11, 07:29 Gość portalu: rysiuz napisał(a): > No to jest niewzobrazalne. Jeden z tworcow WZZ musi przepraszać za powiedzenie > prawdy o LW na poczatku lat 70 tych. Poprawność polityczna zaczyna przekraczac > granice zdrowego rozsadku. Zaczymamy zyc w jakies neokracji A może z tą prawdą o LW na początku lat 70 ten, akurat, twórca WZZ - jest, jakoś tak, więcej na bakier? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiuz Re: Do czego doszło, że człowieka sądzą za... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.11, 16:57 www.facebook.com/note.php?note_id=180061522039566 fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/swiadek-w-sadzie-walesa-byl-agentem-bolkiem,1465213 Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Do czego doszło, że człowieka sądzą za... 18.05.11, 07:36 Gość portalu: Rysiuz napisał(a): > www.facebook.com/note.php?note_id=180061522039566 > fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/swiadek-w-sadzie-walesa-byl-agentem-bolkiem,1465213 I Ty im wierzysz, biedny chłopczyno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeproszę ... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 16.05.11, 19:35 www.youtube.com/watch?v=gmOaSuLegVA Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar twój link-Wyszkowski w Trwam.. haha.. zatkało go.. 16.05.11, 20:18 przy Frasyniuku, Wałęsie.. itd.. Brawo - wiosenka 19... z wnioskowania 5-tka !! Przesiąknięta nienawiścią totalitarna religia, w swojej presiąkniętej nienawiścią stacji radiowej i TV, zaprasza przesiąkniętego nienawiścią i żądnego krwi fanatyka który, gdyby miał władzę z rzeczywistym Bolkiem i jego bratem bliźniakiem Lolkiem, skąpaliby naród i Ojczyznę we krwi, tylko dlatego że sami nie dorośli do demokracji i parlamentaryzmu i potrafią tylko powielać to co zdołali zrozumieć i potrafili się nauczyć od swoich mistrzów - Gomułki i Moczara.. Frasyniuk be.. Macierewicz cacy.. Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Warchoł !!! 16.05.11, 20:00 Typowy polski warchoł ,ktoremu do życia nie jest potrzebne Prawo [ on je sam stanowi] Opinia innych [ po co jak i tak tylko on ma rację ] , Sąd [ po co ? on sam umie ukarać ] !!!! Polskie warcholstwo jest widoczne w wielu polskich sprawach - Krakowskie Przedmieście , Smoleńsk , Strzałkowo , Jedwabne , Kielce , burdy kibolskie , Poczobut ,Angelika Borys i wiele ,wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
contessa_martusia Kurdupel tez nie chciał przeprosić i teraz 16.05.11, 20:16 smaży się w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiuz Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeproszę ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.11, 20:36 Dochodzimy do jakiegoś kompletnego absurdu. LW był na poczatku lat 70 TW pracujac dla SB. Krzywdził swoimi donosami ludzi. Dziś jeden z załozycielai WZZ od ktorych zaczela sie Solidarność decyzja sadu ma powiedziec nieprawdę. To jakie elemnetarne poplatanie racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: 212.87.240.* 16.05.11, 20:56 Rysiu. A skąd o tym wiesz? Podziel się wiadomością gdzie jest napisane, że Bolek to LW, a nie LK ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiuz Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.11, 00:12 1.Dowody które przetrwały w archwiwach publikowane w pracach historyków 2.Zachowanie LW gdy byl prezydentem. Czyli "wypozyczenie" dokumentów przez LW i nie zwrocenie ich. 3. Zwolenie przez LW Adama Hodysza ktory był w tym czasie szefem UOP w Gdańsku, i zastapienie go posłysznym funkcjonariuszem SB Dla mnie starczy. A twoj argument wplatajacy inne nazwisko do tej rozmowy ma wartość przedrzezniaia sie przedszkolaka wiec go pomijam Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Babcia Pawlakowa...? 17.05.11, 07:38 Gość portalu: Rysiuz napisał(a): > 1.Dowody (...) > Dla mnie starczy. Ale dla sądu - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiuz Re: Babcia Pawlakowa...? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.11, 16:58 www.facebook.com/note.php?note_id=180061522039566 fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/swiadek-w-sadzie-walesa-byl-agentem-bolkiem,1465213 Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 O to Ci chodzi? 18.05.11, 07:50 Gość portalu: Rysiuz napisał(a): > www.facebook.com/note.php?note_id=180061522039566 > fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/swiadek-w-sadzie-walesa-byl-agentem-bolkiem,1465213 Wiesz co? Ja zaraz napiszę na Forum (i to niejednym!), że niejaki Rysiuz gwałci niemowlęta, Ty mi wytoczysz proces z zakończeniem podobnym do zakończenia sprawy Wyszkowskiego, ja się uprę, że Cię nie przeproszę. Ten i ów na Forum przyzna mi rację i dla wielu już do śmierci - niezależnie od wyroku sądowego: - ja będę robić za skrzywdzoną niewinność, - Ty - za pedofila... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiuz Re: O to Ci chodzi? 20.05.11, 23:43 Zdajesz sie nie dostrzegać dodatkowych poszlak. 1.Info w książce Droga Nadziei w ktorej Walesa wspomina że podpisał cos tam ale minimalizuje tego skutki 2. Sposób w jaki sie zachowywał prezydent RP. Wtedy nie był przestraszonym młodym stoczniowcem ktorego zastraszyli ubecy tylko Prezydentem Polski. Zmusił UOP do "wypozyczenia" wszystkich papierow na swoj temat po czym ich nie zwrocił. 3. Doprowadził do odwołania Adama Hodysza ze stanoiwska szefa delegatury UOP w Gdańsk wyypowiadajac haniebne słowa na temat ze cytuje "skoro raz zdradzil to może znowu zdradzic" (kim był Adam Hołysz mam nadziej ze wiesz chlopczyno) 4 Doprowadził do awansu na to sttanowsko starego oracownika SB niejakiego Zabvickiego. To sa dla mnie fakty które 1. Uprawdopadabniaja fakt iz Walesa był TW SB 2. Stanowia dowod kompletnej degrengolady ideowej LW w latach 90 tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: 212.87.240.* 17.05.11, 07:42 Rysiu. Przedstaw te dowody o których piszesz, a najlepiej daj linka do materiałów źródłowych. I powiedz mi jeszcze dlaczego Wyszkowski w sądzie nie skorzystał z tych materiałów? Może po prostu nie istnieją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiuz Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.11, 16:22 Wiesz co polecam Ci przejrzenie gazet z lat 90 tych ktore pisały o tym co prezydent LW zrobil w zwiazku ze znalezieniem na niego dokumentoów. Dla mnie to bardzo ważna poszlaka. www.wprost.pl/ar/201151/Cenckiewicz-Walesa-to-TW-Bolek/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sig Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 21:18 Bardzo przepraszam, ale Wyszkowski nie dowiódł przed Sądem Rzeczpospolitej Polskiej, że LW jest TW, czy rozumiesz to ?????? Sadzę, że również może być stosowne cywilne powództwo przeciwko Tobie, więc zastanów się nad treścią tego, co piszesz...... Skąd wiesz, że LW pracował dla SB i skrzywdził swoimi donosami ludzi ? wytłumacz się z tego !!!!! Tutaj nie ma elementarnego poplątania racji: dzisiaj jeden z założycieli WZZ od których zaczęła się Solidarność ma powiedzieć prawdę, którą ustalił publicznie przed sądem i ma przeprosić LW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiuz Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.11, 00:21 Rozumiem że w neokracji elementarne fakty ida na bok w imie politycznej poprawności 1. W archiwach SB na poczatku lat 90 zanleziono dokumenty świadczace o wspołpracy LW z SB na poczatku lat siedemdziesiatych. 2. LW poprzez swoich owczesnych ministrow doporwadził do "wypozyczenia" tych dokuemntów z UOP. Nigdy tam nie wrociły 3. LW doprowdził do zwolenienie szefa UOP w Gdansku Adama Hodysza gdyż ten nie wykazywał sie serwilizmem oczekiwanym przez LW w zakrsei "wypozyczania" tych dokumentów 4 Prace historykow IPN wskazały na istnienie dokumentów które przetrwały "wypozyczenie" z poczatku lat 90 tych. Dla mnie wszystkie te poszlaki razem wziete jednoznacznie wskazuja jaka jest prawda. I uwazam za haniebne ze sad wolnej RP wydaje taki wyrok. To jest kneblowanie ust prawdzie. I wiesz kiedys to moze dotknać także ciebie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sig Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 04:38 pl.wikipedia.org/wiki/Lech_Wa%C5%82%C4%99sa#cite_note-32 Tutaj są podstawowe informacje na temat tych procesów i całej sprawy; sądzę, że dobrze zreferowane.... Uważam, że pojawiły się nowe wątki, ale oparte na tych samych dowodach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sig Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 04:43 Ten niezawisły sąd uznał, że Wyszkowski nie naruszył dóbr osobistych Walesy www.rp.pl/artykul/2,529479-Wyszkowski-nie-naruszyl-dobr-osobistych-Walesy.html Natomiast wczorajsze orzeczenie także niezawisłego Sądu jest inne i prawomocne, Wyszkowski mógł wystąpić z kasacją. Przecież to się ciągnie od 2005 r., co znaczy, że on należy do ludzi, którzy mają największą wiedzę w tej materii, i tak nagle pozwala na taki wyrok ? Może Sąd się pomylił ? Przecież ten wyrok się uprawomocnił, co znaczy wprost, że strony biorące udział w procesie nie wnosiły kasacji..... Specyfika procesu przed sądem apelacyjnym jest taka, że biorą tam udział też profesjonalni pełnomocnicy prawni po obu stronach, więc strony są poinformowane o ich prawach i sposobach przedstawiania kasacji, jeśli się nie zgadzają z wyrokiem. Mógł złożyć kasację, a nie złożył, terminy uciekły, więc co się stało, że takie po nie w czasie rozżalenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sig Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 04:51 Taki jest dosłownie Sąd, kładziesz na tej wadze swoje życie i nie ma tutaj żartów http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://artdecor.eu/images/p/temida_wu017_1_49.jpg&imgrefurl=http://artdecor.eu/pl/temida/veronese_klasyczne/49/27.html&h=600&w=400&sz=24&tbnid=XrO6lpOUEClmmM:&tbnh=135&tbnw=90&prev=/search%3Fq%3Dtemida%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=temida&hl=pl&usg=__9OXb_1kdmiN97FZOi_KDKuSYhlw=&sa=X&ei=oeHRTdGpO8qQswb79MSZCQ&ved=0CDIQ9QEwAg Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Opinię, jak d..., każdy ma własną... 17.05.11, 07:46 Gość portalu: Rysiuz napisał(a): > Dla mnie wszystkie te poszlaki razem wziete jednoznacznie wskazuja jaka jest prawda. > I uwazam za haniebne ze sad wolnej RP wydaje taki wyrok. Niestety, haniebne - to jest podważanie prawomocnych wyroków sądu wolnej RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysizu Re: Opinię, jak d..., każdy ma własną... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.11, 16:37 a dlaczego pogląd ze sad wydał jaskrawie niespraiedliwy i haniebny przez to wyrok miałoby byc akurat haniebne? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Opinię, jak d..., każdy ma własną... 18.05.11, 07:55 Gość portalu: rysizu napisał(a): > a dlaczego pogląd ze sad wydał jaskrawie niespraiedliwy i haniebny przez to >wyrok miałoby byc akurat haniebne? Wyrok można zaskarżyć we właściwym czasie, a gdy już się uprawomocni - obowiązuje. Może tego nie wiesz, ale sądy w demokracji stanowią podstawę wolnego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiuz Re: Opinię, jak d..., każdy ma własną... 20.05.11, 23:46 Ale czy to oznacza ze nie sa w stanie wydawac wyroków hanbiacych to Państwo? Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_na_dopalaczach Wyszkowski, typowa zwiazkowa swieta krowa. 16.05.11, 20:36 Na co sad czeka. Nie chce wykonac prawomocnego wyroku, to do paki i do przymusowych robot, zeby zaplacil za wiezienny wikt i opierunek. Zrobic z nim porzadek i jednoczesnie dac przyklad dla innej koltunerii, co znaczy prawdziwe prawo i prawdziwa sprawiedliwosc. Zwiazkowa "swieta krowa", spoleczny pasozyt. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 nie - po prostu korzysta z prawa do obywatelskiego 16.05.11, 20:43 ...sprzeciwu tak jak to zrobilły autorytety moralne III RP odmawiając się poddania w 2007 r. "upokarzającej" procedurze lustracyjnej. To akurat GW powinna zrozumieć. Moim zdaniem powinien raczej wziąć przykład z wzorca dziennikarskiego p. Miecugowa to znaczy przeczytać przeprosiny, ale w taki sposób by każdy widział, że mówi to wbrew sobie. Wilk byłby syty i owca cała. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: po prostu korzysta z prawa do obywatelskiego 17.05.11, 08:01 piotr7777 napisał: > ...sprzeciwu tak jak to zrobilły autorytety moralne III RP odmawiając się podda > nia w 2007 r. "upokarzającej" procedurze lustracyjnej. Szkoda, że nie rozumiesz różnicy między obywatelskim sprzeciwem (wobec niesłusznej ustawy, która ostatecznie demokratycznie została zmieniona), a warcholstwem, którym jest nieprzyjmowanie do wiadomości prawomocnego wyroku sądu, wszystkich możliwych instancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzecznie pytam! Re: nie - po prostu korzysta z prawa do obywatels IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 11:30 piotr7777 napisał: > ...sprzeciwu tak jak to zrobilły autorytety moralne III RP odmawiając się podda > nia w 2007 r. "upokarzającej" procedurze lustracyjnej. a może byś przypomniał sobie, o co wówczas dokładnie chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sig Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 04:26 Ten sąd uznał, że Wyszkowski nie naruszył dóbr osobistych Walesy www.rp.pl/artykul/2,529479-Wyszkowski-nie-naruszyl-dobr-osobistych-Walesy.html Natomiast wczorajsze orzeczenie Sądu jest inne i prawomocne, Wyszkowski mógł wystąpić z kasacją. Przecież to się ciągnie od 2005 r., co znaczy, że on należy do ludzi, którzy mają największą wiedzę w tej materii, i tak nagle pozwala na taki wyrok ? Może Sąd się pomylił ? Przecież ten wyrok się uprawomocnił, co znaczy wprost, że strony biorące udział w procesie nie wnosiły kasacji..... Specyfika procesu przed sądem apelacyjnym jest taka, że biorą tam udział też profesjonalni pełnomocnicy prawni po obu stronach, więc strony są poinformowani o ich prawach i sposobach przedstawiania kasacji, jeśli się nie zgadzają z wyrokiem. Mógł złożyć kasację, a nie złożył, terminy uciekły, więc co się stało, że takie po nie w czasie rozżalenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: Wyszkowski, typowa zwiazkowa swieta krowa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 13:09 Wyszkowski ma rację, że odmawia wykonania absurdalnego wyroku. Po pierwsze zeznania świadków i dowody swiadczą, że Wałęsa to Bolek a po drugie chyba w Polsce istnieje już wolność słowa - w końcu ratyfikowaliśmy Powszechną Deklarację Praw Człowieka. Jednak mentalność służalcza się nie zmienia jak widać po wielu komentarzach. Lepiej kłamać i krytykować tych, którzy mają odwage powiedzieć prawdę bo wyłamują się z kręgu nieudacznych niewolników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sig Re: Wyszkowski, typowa zwiazkowa swieta krowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 14:27 Nie znamy uzasadnienia wyroku, znamy tylko treść, która w sposób kategoryczny stwierdza i nakazuje. Taki wyrok ma znaczenie uniwersalne, bo może być stosowany do innych podobnych spraw.... Szkoda, że nie mamy sprawozdania z tego procesu, bo nie wiemy dlaczego się tak stało..... Z treści wyroku i z wiedzy jak przebiega taki proces wnioskuję, że dowody przedstawione zostały zakwestionowane w następnych kasacjach, np. świadek został złapany na kłamstwie, bo zeznania sprzeczne z faktami, a dowody z dokumentów nie wskazywały na konkretną osobę, takie poszlaki to za mało. Jeśli twierdzisz, że jest tak, jak jest, musisz poprzeć to dowodami, na tym polega wolność słowa...... Miałem taką sprawę, dziewczyna powiedziała o kimś, że wariat, a ten użył gazu paraliżującego, okazało się że mógł, bo zniewaga i obrona konieczna, mógł się tak bronić; ukarany został tylko dlatego, że posiadał pojemnik gazu tego rodzaju, co jest zakazane. Na tym polega wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.live Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeproszę ... 16.05.11, 20:42 Spoko. Komornik skutecznie ściągnie i swoje jeszcze zarobi.Jak ma za dużo kasy niech czeka na komornika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guzikiewicz Kciuk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.11, 20:59 Cytując pewnego taliba: takiego ZAPRZAŃSTWA nie było jeszcze ,jak Polska długa i szeroka.Panie Wyszkowski ,trzymam za Pana kciuk w pewnym ciemnym miejscu,o którym wstydzę się pisać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz26b141954 Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeproszę ... 16.05.11, 21:14 Tak zapiekłych ludzi jak Wyszkowski rozumu można tylko nauczyć przez kieszeń.Niech prawnicy Wałęsy opracują tekst zgodnie z wyrokiem sądowym opublikują w mediach i rachunek prześlą do komornika.Rozum i szacunek do prawa powróci.Przecież Wyszkowski ma wielu przyjaciół to się złożą na na niego.Człowiek który ma honor wyroki sądowne respektuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bosonoga.contessa Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz 16.05.11, 21:33 janusz26b141954 napisał: > Tak zapiekłych ludzi jak Wyszkowski rozumu można tylko nauczyć przez kieszeń.Ni > ech prawnicy Wałęsy opracują tekst zgodnie z wyrokiem sądowym opublikują w med > iach i rachunek prześlą do komornika.Rozum i szacunek do prawa powróci.Przecież > Wyszkowski ma wielu przyjaciół to się złożą na na niego.Człowiek który ma hon > or wyroki sądowne respektuje. Janusz, w całosci popieram Twoja wypowiedź!! Co do honoru....myślę, ze tego typu ludzie maja "swoje" pojecie pewnych uniwersalnych dla cywilizowanego swiata wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeproszę ... 16.05.11, 21:44 ..pan Wyszkowski kpi sobie z prawa i wyrokow sadu.Moze to on wlasnie byl szpiclem SB i ma za zadanie znisczyc dobre imie L.Walesy...Wyszkowski kapus .. Odpowiedz Link Zgłoś
lzeelitytozwyklebydlonieelity Wyszkowski ma rację: Bolek to eSBecki śmieć 16.05.11, 22:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Wyszkowski ma rację: Bolek to eSBecki śmieć IP: 212.87.240.* 16.05.11, 22:20 Masz rację. Bolek (JK) i Lolek (LK) to śmiecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asdyx Re: Wyszkowski 16.05.11, 22:27 trzebabylo nie oskarzac bezpodstawnie. Ateraz zaplacic lub do pierdla.taki final dla wszystkich oszczercow. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wyszkowski ma rację: Bolek to eSBecki śmieć 17.05.11, 08:11 Gość portalu: AK napisał(a): > Masz rację. Bolek (JK) i Lolek (LK) to śmiecie ;) Ogarnia mnie - już nie - strach, ale wręcz - zgroza - gdy przypominam sobie, kogo to jeszcze (a może - przede wszystkim) nazywano Lolkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix-er Re: Wyszkowski ma rację: Bolek to eSBecki śmieć IP: 173.233.202.* 16.05.11, 22:22 Czy to jakis byly SB-k produkuje sie na forum (pod dlugim i wyjatkowo glupim pseudonimem)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smark Panu Wyszkowskiemu pod rozwagę. IP: *.globalconnect.pl 16.05.11, 22:27 Perfumowanie szamba trwa od ponad 20 lat i jak śmierdziało, tak śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Panu Wyszkowskiemu pod rozwagę. IP: 212.87.240.* 17.05.11, 07:47 Smarku! :) Za to za komuny pachniało konwaliami :) Widać "smarku" nie pamiętasz tamtych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.n19 Panie Wyszkowski, Pan nie musi przepraszać! 16.05.11, 22:48 Ja Pana dobrze pamiętam z 1985 roku. Pan nawet nie powinien przepraszać Wałęsy. Mogłoby mu to uwłaczać. Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz 16.05.11, 23:35 Przecież to chory debil z brzytwą, dlaczego jeszcze nie wylądował na oddziale zamkniętym? Taka sama kukła najpierw SB, a potem Kaczorów, jak Gwiazda i suwnicowa... Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Wyszkowski: sąd mnie nie zmusi, nie przeprosz 17.05.11, 08:21 Typowe warcholstwo Wyszkowskiego , podobnie jak w szacheckiej Polsce, w której niejaki Łaszcz kazał sobie delię płaszcza wyrokami sądowymi podbić... To czy zostaie wykonany wyrok i oszczerca zostanie zmuszony do przeprosin i odwołania kłamstwa i potwarzy - będzie dla mnie dowodem czy Polska staje się państwem praworządnym. Że w Polsce kończy się warcholstwo i bezkarmość Odpowiedz Link Zgłoś