Dodaj do ulubionych

PYTANIE o WARTOSCI

IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.02, 01:56
tak to ja ach, zadaje wam drodzy forumowicze to pytanie. dla mnie bardzo wazne.
jakie to wartosci nadaja sens waszemu zyciu? co sprawia ze i tak warto zyc?jak
radzicie sobie z poczuciem bezsensu wszystkich dzialan i staran? bede niezwykle
zobowiazana gdyz stanelam na rozdrozu i nie wiem gdzie sie kierowac.
Obserwuj wątek
    • Gość: koprofag Re: PYTANIE o WARTOSCI IP: 213.17.197.* 09.03.02, 09:47
      sens zycia?
      masz depresje i samobojcze mysli?
      wyjdz z przyjaciolmi na dobra impreze i przestan sie zamartwiac
      ja nie uznaje zadnych wartosci a mimo to ciesze sie zyciem i to bardzo
    • Gość: lucy_z Re: PYTANIE o WARTOSCI IP: 192.168.0.* 09.03.02, 10:41
      Gość portalu: acH napisał(a):

> tak to ja ach, zadaje wam drodzy forumowicze to pytanie. dla mnie bardzo wazne.
      >
      > jakie to wartosci nadaja sens waszemu zyciu? co sprawia ze i tak warto zyc?jak
      > radzicie sobie z poczuciem bezsensu wszystkich dzialan i staran? bede niezwykle
      >
      > zobowiazana gdyz stanelam na rozdrozu i nie wiem gdzie sie kierowac.

Widzę ACH, że Cię dopadła depresja wiosenna????? Nie poddawaj się:)))))
      Przecież sama wiesz jakie to wartości najważniejsze;))) Nie ma tylko samych
      wspaniałych rzeczy w życiu. Są i kłopoty, zmartwienia, tragedie...... Ale to
      wszystko tylko umacnia psychikę człowieka... Za jakiś czas powiesz sobie i po co
      ja się martwiłam.... Życie jest wspaniałe:)))))
      • Gość: aCH Re: PYTANIE o WARTOSCI IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 09.03.02, 22:27
        owszem, wiem ze i tak warto zyc, i ze tradycyjnie spanikowalam. coz, wyszlam ze
        znajomym na koncert, czyli uzylam zywota, i niestety wcale a wcale nie zaznalam
        znosnej lekkosci bytu. tylko nie wiem czemu sluzyc miala ta manifestacja na
        forum.
        o wybaczenie pokornie prosze.
        :)
        • lucy_z Re: PYTANIE o WARTOSCI 10.03.02, 00:07
          Gość portalu: aCH napisał(a):

> owszem, wiem ze i tak warto zyc, i ze tradycyjnie spanikowalam. coz, wyszlam ze
          >
          > znajomym na koncert, czyli uzylam zywota, i niestety wcale a wcale nie zaznalam
          >
          > znosnej lekkosci bytu. tylko nie wiem czemu sluzyc miala ta manifestacja na
          > forum.
          > o wybaczenie pokornie prosze.
          > :)

Ja też czasami mam ochotę pytać o takie różne rzeczy, to jest takie wyrzucenie
          czegoś z siebie!!! Szkoda, że ten koncert Ci nie pomógł.Musisz, wszystko
          przetrawić, widocznie nie da się inaczej! Trzymaj się !!!!!!:)))
          • Gość: u92 Re: PYTANIE o WARTOSCI IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.02, 00:59
            Lucy ,Ty znowu z rana tutaj??? .))))))))
            • Gość: bogdan Re: PYTANIE o WARTOSCI IP: *.proxy.aol.com 10.03.02, 04:05
              przestan pic to kaca nie bedziesz miala
              a wkrotce wroci do ciebie sens zycia
              • Gość: aCh Re: PYTANIE o WARTOSCI IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 10.03.02, 20:00
                bogdan?
                gdyby to byla metoda zeby wszystko wrocilo do normy to zostalabym abstynentka
                do konca zycia(miala napisac marnego ale ono wowczas by takie nie bylo
                nieprawdaz?)
                lucy masz racje, nie powinnam jednak byla z tym na forum wyskakiwac.
                albo przyanjmneij w innej formie, bo to pytanie o weartosci do dosc czesto
                sobie zadaje.
                pozdro.
                • sombre Re: PYTANIE o WARTOSCI 10.03.02, 23:43
                  No nie przesadzaj, miło, że wyskoczyłaś z tak wartościowym tematem.
                  Proszę tu niczego nie żałować!
                  :)

No i miło też, że znowu nadajesz z bratniej stacji (patrz post inicjacyjny)

:))
                  • lucy_z Re: PYTANIE o WARTOSCI 11.03.02, 00:00
                    sombre napisał(a):

> No nie przesadzaj, miło, że wyskoczyłaś z tak wartościowym tematem.
                    > Proszę tu niczego nie żałować!

Też tak uważam!!!!! Nie wiem, dlaczego ACH uważasz, że jestem innego
                    zdania??????
                    • Gość: fulmar Re: PYTANIE o WARTOSCI IP: 212.187.240.* 11.03.02, 01:10
                      Zawsze jest dla kogo zyc i cos robic. Np. Wrzucilas nam na forum fajny temat.
                      Przeciwnosci nas wzmacniaja (mam to sprawdzone). Zawsze jest cos, co sprawia
                      nam satysfakcje i trzeba to robic. Cala sztuka to przetrzymac zly czas, ale
                      nagroda jest tego warta..
                      • Gość: kazik Re: PYTANIE o WARTOSCI IP: *.proxy.aol.com 11.03.02, 01:36
                        wszyscy zostalismy stworzeni do zycia juz od adama i ewy.ach,czy wiesz jaka
                        nagroda czekala pierwszych ludzi za posluszenstwo wobec Stworcy? zycie
                        wieczne na rajskiej ziemi,nie w niebie ale wlasnie tutaj na ziemi.oni to
                        zaprzepascili idac za namowa przeciwnika Stworcy.Bog jednak w swej milosci do
                        ludzi dal swego Syna jako okup za wielu,by jego zamysl co do rajskiej ziemi
                        sie i tak ziscil.dlatego mamy po co zyc,oczekujac tego co Stworca Jahwe obiecal.
                        z naszej jednak strony jest potrzeba poznania woli Stworcy,i powziecia decyzji
                        co do drogi ktora chcemy kroczyc[kazdy ma wolna wole].Stworca pragnie bysmy
                        mu byli posluszni,a tym samym zyli[drugi list ap.Piotra 3:9].jezeli ach masz
                        troche czasu i chec,to przeczytaj sobie maly fragment ze Slowa Bozego,Biblii z
                        ew.Mateusza 6:24-34 i z ew.Jana 17:3.zycze powodzenia i radosci wewnetrznej.
                    • Gość: aCh Re: PYTANIE o WARTOSCI IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.02, 00:14
                      lucy? nieee, ja nie uwazam ze masz odmienne danie niz ja! zle mnie zrozumialas
                      a wszystkiemu winne moje odwalanie czyli na ten przyklad nie uzywanie duzych
                      liter...mialam na mysli, ze pytania o wartosci sa wazne i owszem, ale ja je
                      zadaje wowczas (tzn nie jedynie ale z reguly)kiedy dreczy mnie dol. i z tym
                      dolem tu na forum wyszlam. a tego zdecydownaie robic nie wolno...mi.
                      a tak poza dolowo(ta, minal, na jak dlugo to nie wiem:)) to nie padlo tu zbyt
                      wiele przykladow tych wartosci..hehe..
                      • Gość: mm Re: PYTANIE o WARTOSCI IP: *.arcor-ip.net 12.03.02, 13:18
                        dobrze ze dolek ci minal. mnie tez napadaja takie dni a czasem tygodnie. i
                        wstawanie rano jest jak cierpienie fizyczne: cholera kolejny dzien.
                        mam swoj sposob, czasem pomaga szybciej czasem wolniej. rozlepiam na
                        karteczkach samoprzylepnych dobre strony zycia, nawet to ze mi dzisiaj mleko
                        nie wykipialo (jak zwykle lubi to robic...;-))
                        takie budowanie siebie. moje wartosci? to ze Ktos podarowal mi wlasnie zycie i
                        ze moge w nim spotykac tych wartosciowych i tych mniej ludzi. jedno i drugie
                        daje mi sile i sens zycia, bo wyobrazasz sobie zycie na bezludnej wyspie?? ok
                        jak masz wszystkiego dosz to pewnie wydaje sie to necaca propozycja, ale czy
                        teraz gdy jestes "na gorze" chcialabys tam trafic?
                        w co wierze i czym sie kieruje? Tym ktory mnie Storzyl. wiem ze moje zycie jest
                        podziekowaniem za ten dar i jest darem w sobie samym. cholera ale mi "madrze i
                        gornolotnie" wyszlo.
                        i jeszcze jedno: chce przezyc zycie tak bym nie zalowala zmarnowanych dni, tego
                        ze przeszlam obok kogos obojetnie, albo ze po prostu zycie przecieklo mi przez
                        palce.
                        pozdrawiam
                        mm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka