Dodaj do ulubionych

"Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem

29.08.12, 07:33
Obudź się Polsko, portfel rydzyka już prawie pusty!
Obserwuj wątek
    • Gość: antynieanty "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.12, 07:40
      Odcieli Lenina, lekcję historii, Duda i tej jego "środowiska" działają dokładnie tak samo jak komuniści, najpierw rozwalić, zniszczyć, winę zwalić na "kapitalistę i oczywiście Tuska" a potem sami się nachapają a pracownicy jak zwykle zostaną na lodzie...
      Pamiętajcie że radio maryja okradło ludzi z ofiary na ratowanie stoczni, nawet nie spróbowali, nic nie zrobilli a kasa przepadała. I takim złodziejom mamy ufać ? WON!
    • Gość: pop "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem IP: *.sm-rozstaje.pl 29.08.12, 07:42
      OMG znowu? Tylko obudź się i obudź. Mam dla prawdziwego polactwa przykrą wiadomość, prawdziwa Polska już dawno wam odpłynęła. To co proponujecie to popłuczyny po PRL podlane sosem IV RP. Tego nikt normalny nie strawi.
      Pobudka przydałaby się raczej wam
    • ggargi czas by dinozaury odeszły 29.08.12, 07:54
      Mam 37 lat, widziałem co się działa i o co walczyła Solidarność … niestety dzisiejsza solidarnośc nie chce uszanować tego co Wałęsa wywalczył -DEMOKRACJI- tak samo ludzie od rydzyka, oni są wychowani w komunie i dla nich walka z władzami jest wpisana w normalność życia codziennego. Nie mogą sobie poradzić w nowej demokratycznej Polsce więc przyłączają się do wszelkiego rodzaju oszołomów którzy jeszcze chcą walczyć …

Trzeba poczekać aż to pokolenie wymrze … :( taka jest prawda, oni se nie przystosują.
      • Gość: antynieanty Re: czas by dinozaury odeszły IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.12, 08:05
        Trafiłeś w samo sedno problemu, tylko czas uleczy rany.. jeszcze ze 20 lat i zaczniemy myśleć logicznie jako naród.
      • rozwado Re: czas by dinozaury odeszły 29.08.12, 12:33
        Problem w tym, ze ich szeregi zasila mlodziez. Mlodziez ktora nie widziala ani strajkow 1980r, 1968 roku, Poznania 1956, Powstania Warszawskiego powoluje sie na te wydarzenia w celu siania zametu. Ludzie, ktorzy te zdarzenia przezyli sa wygwizdywani, szkalowani przez prawicowe gadzinowki i IPN.
    • Gość: dwuwiersz dwuwierszyk IP: *.chelmnet.pl 29.08.12, 08:23
      Szkoda Solidarności ideałów
      na uległość wobec klerykałów.

Szkoda lat jest wspólnej walki
      na Rydzyka pierepałki

Szkoda związków zawodowych
      na prywatne interesa ich liderów kolorowych

Związkowcy, obudzcie sie! Zakładajcie niezalezne i samorzadne zwiazki zawodowe, ktore beda broniły waszych interesów, a nie interesów polityków i elit związkowych!
    • Gość: związkowiec "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem IP: *.solidarnosc.org.pl 29.08.12, 08:43
      Jestem związkowcem i nie wybieram się. Nie po drodze mi z PiS i RM. Ostatnio coraz mniej po drodze ze związkiem. Nie wiem jak na to patrzą inni, zwykli związkowcy, ale dla mnie ważna jest pomoc przeciwko pracodawcy. Co mnie obchodzi jakaś koncesja na TV Trwam, czy szczekanie PiS, które samo chce przejąć władzę? Jak tak dalej pójdzie to się wypiszę i przynajmniej odzyskam składkę.
      • demetria11 Re: "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzyk 29.08.12, 11:50
        Otóż to. Bardzo rozsądne słowa. Związki zawodowe powinny dbać o prawa pracowników, pilnować, żeby nikt ich nie wykorzystywał (pracowników), żeby pracowali w odpowiednich warunkach i byli odpowiednio opłacani. Co ma jakiś tam multipleks do praw pracowników?!
    • Gość: Sssss Wywrotowcy IP: *.tktelekom.pl 29.08.12, 09:15
      To nie jest już żaden związek.....to po prostu hołota inaczej zwana "zbrojnym ramieniem PiS". Ta nacjonalistyczno - klerykalna partia wspierana przez "imperium medialne" starego grzyba z Torunia nie potrafi od lat powrócić do władzy w sposób pokojowy, więc po katolicku, ziejąc nienawiścią, zawiścią,posługując się kłamstwem i obłuda teraz sięga po prowokacje i środki siłowe....klawo jak cholera...ot żądza władzy....ze strony PiS i KK. Ładnie byśmy wyglądali gdyby dorwali się do władzy....państwo wyznaniowe jak w banku.Strach się bać.
      • Gość: rjb49 Re: Wywrotowcy IP: *.icpnet.pl 29.08.12, 12:19
        Zgadzam się,gdyby to robił zwykły Kowalski zostałby zatrzymany przez policję.
        SOLIDARNOŚĆ dawno przestała być związkiem robotników i chłopów.
        Duda,PIS oraz" największy Grzyb naszego kraju wypisz,wymaluj oszołomy kałmuka Lenina.
        Polecam książkę A.F.Ossendowskiego "LENIN".
      • tow_rydzyk Kosciol Walczacy zapowiada strajk 29.08.12, 13:35
        Gość portalu: Sssss napisał(a):

To nie jest już żaden związek.....to po prostu hołota inaczej zwana "zbrojnym r
        amieniem PiS". Ta nacjonalistyczno - klerykalna partia wspierana przez "imperiu
        m medialne" starego grzyba z Torunia nie potrafi od lat powrócić do władzy w sp
        osób pokojowy, więc po katolicku, ziejąc nienawiścią, zawiścią,posługując się k
        łamstwem i obłuda teraz sięga po prowokacje i środki siłowe....klawo jak choler
        a...ot żądza władzy....ze strony PiS i KK. Ładnie byśmy wyglądali gdyby dorwali
        się do władzy....państwo wyznaniowe jak w banku.Strach się bać.

No wlasnie strach sie bac!!!!!!!!!!Tekst linka
        Polska rzeczywostosc przerasta pod wieloma wzgledami tragi-farse ktora , napisalem w ubieglym roku ...tak dla jaj...Tak jak i Ty czasami boje sie swoich wlasnych przepowiedni.
        Polecam Ci tekst pod powyzszym linkiem...
    • 6.smiech "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem 29.08.12, 09:41
      Uwazajcie warcholy ! Gdy Polacy sie obudza to was, Rydzyka, ePISkopat i pisszambo
      wywala na zbita morde z Polski.
    • Gość: balbina Re: "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzyk IP: *.subscribers.sferia.net 29.08.12, 09:52
      jak patrzę na to towarzystwo spod budki z piwem, kielicha (mszalnego) i narodowego debilizmu - robi mi się niedobrze!
    • Gość: NSZZ "S" Myślałem, że Duda jest rozsądniejszy IP: 62.61.60.* 29.08.12, 10:04
      Myślałem, że Duda jest rozsądniejszy. Niestety nie, okazuje się zwykłym politykierem w dodatku motającym Związek w rozgrywki PiSowskie i prywatne sprawy Rydzyka. Panowie Działacze Związkowi na etatach - nie jesteście całym Związkiem. Związek zawodowy NSZZ Solidarność tworzą pracownicy i przede wszystkim potrzebują wsparcia na styku z Pracodawcami by przestrzegali prawa. Nie interesuje ich na którym z satelitów lub multipleksów Rydzyk będzie nadawał swoje chore programy. Opamiętajcie się Panowie Działacze! A Przewodniczący Duda niech przestanie nieudolnie małpować swego poprzednika PiSowca Śniadka, bo we następnych wyborach przepadnie z kretesem.
      • mirekms Re: Myślałem, że Duda jest rozsądniejszy 29.08.12, 10:27

w ostatnim numerze "Przekroju" Duda mówi:

"po dziesięciu latach ze swoich składek
        ufundowali sztandar i poświęcili go
        na Pielgrzymce Ludzi Pracy w
        Częstochowie
        Zrobili to sami.Nikt do tego nie zmuszał.Ale musieli dojrzeć"

później jest dużo o ks.Popiełuszko i innych świętych

oni nigdy nie będą partnerem dla pana fabrykanta czy innej władzy

poprawę sytuacji materialnej pracownika najemnego
        to oni mogą tylko wymodlić.W tym są bardzo dobrzy.

PS.
        kto skończył teologię ma duże szanse dostać prace w aparacie związkowym Piotra Dudy

------------------------------
        Sakral
    • Gość: Przyjaciel Re: "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzyk IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.12, 10:12
      Brawo Panie Duda.
      " Obudź sie Polsko". Z tym hasłem można wygrać.
      " Deutschland erwache" . Z tym hasłem naród niemiecki
      wygrał w latach 30. tych
    • Gość: bb idź "złoto" do "złota" :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 10:12
      prawdziwie "doborowe" towarzystwo :-)))
    • nowytor5 2,5 godziny i tylko 7 wpisów SBecji? 29.08.12, 10:14
      Nie dobrze Michniku, wezwij POsiłki.
    • Gość: normalnie "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem IP: 152.88.192.* 29.08.12, 10:35
      Nie rozumiem po co ta napinka. W całej Europie związkowcy protestują.
      • pn-ski Re: "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzyk 29.08.12, 10:43
        > Nie rozumiem po co ta napinka. W całej Europie związkowcy protestują.<

Jacy związkowcy? Duda i jego banda to bojówki Pisowskie.
        PiS to partia nazistowska.
    • Gość: marmuszk "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.12, 10:46
      Solidarność organizująca protesty wspólnie z PIS jest mało racjonalna gdyż kreuje się na przybudówkę polityczną tej partii a wątpię aby dla wiekszości związkowców byłó to do przyjecia. Należę do Solidarności ale na PIS nie głosuję i w tej sytuacji mam dylemat, zresztą nie pierwszy raz, co z tym zrobić
      • Gość: goście goście Re: "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 11:22
        nie pozostaje Ci nic innego jak zrzec się członkostwa. Solidarność już dawno nie istnieje, obecne związki zawodowe których celem nie jest już walka o wolną Polskę tylko walka o pełną kieszeń i jak najmniej obowiązków zawłaszczyły sobie nazwę i symbol jakim jest solidarność!!
    • stupid_writer "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem 29.08.12, 10:47
      Obudzimy sie ojcze Belzebubie wygonimy cie z Polski, tak jak zrobili to Niemcy! Taczki gotowe!
    • bator99 "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem 29.08.12, 10:52
      ZWIĄZKOWCY,LUDZIE PRACY nie dajcie się wciągać w politykę i klerykalizm, bo jedni i drudzy was wykorzystają-wyzyskają.To oni na waszych plecach zrobią kariery i ogromne pieniądze/patrz Rydzyk/. Musicie być autentyczni,bez różnych przybudówek. Inaczej będzie jak do tej pory.
    • demetria11 "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem 29.08.12, 11:46
      Tylko pan ojciec doktor dyrektor jest w stanie wyprowadzić tysiące staruszków na ulice, czego zazdroszczą mu pisiaki i palacze opon. Więc się podczepiają. Żałosne, jak wszystkie te formacje...
    • Gość: as Ambergold ramię w ramię z rządem kiwa POlaków i ni IP: *.net.stream.pl 29.08.12, 12:01
      i niePOlaków.
      żądamy: Więcej ambergoldów!
    • Gość: Draxuss "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 12:14
      Żal mi tych z solidarnoiści. PiS i rydzyk doprowadzą nas do katastrofy, a ci ich nieswiadomie poprą.
    • filologini "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem 29.08.12, 12:31
      wróg mojego wroga jest moim przyjacielem - i to by było tyle w tym temacie
    • mignik głupcy i inteligentni 29.08.12, 12:53
      Głupcy, np. Kaczyński - wiążą się z jakimś księżulkiem Rydzykiem: wiele hałasu, zero władzy. Inteligenci, np. Tusk - wiążą się z szychą, bo samym arcybiskupem Dziwiszem: cichutko, pełnia władzy.
    • tow_rydzyk Miala byc "druga Japonia" a mamy "drugi Iran" 29.08.12, 13:17
      Czy to jest wizja Polski w kierunku ktorej zmierzamy?
      Masz mocne nerwy i lubisz czarny humor ....wypij sete czystej i przeczytaj ponizszy artykul z dziedziny futorologii politycznej....
      Tekst linka
    • Gość: jakub "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.12, 14:38
      Na pohybel wszystkim rydzykoidalnym.
      Więcej nie chce mi się pisać bo mam odruchy wymiotne na samą myśl o tych towarzyszach.
    • stivi47 "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzykiem 29.08.12, 15:28
      W dzsiejszej polsce jest wiencej nierobow Zwiazkowychy takich jak ten SMIERDZACY nierob Duda i wielu inych zgnojowanych NIEROBOW niz normalnych pracujacych polakow te nieroby obrzeraja polske i polakow ich zarobki to 15 tys zlotych normalny pracownik w polsce moze tylko pomarzyc co zarabja te zgnile lumpy polskie to oni chamuja rozwoj polski bo biedna polska to woda na mylyn dla tych lumpow
      • Gość: okor Maszerują pasożyty. IP: *.ngm.net.pl 29.08.12, 15:50
        Nic ciekawszego nie przychodzi mi na myśl.
        Przecież to banda wysokopłatnych darmozjadów, ile ludzi ciężko pracuje za ułamek tego co otrzymuje ta zgraja.
        Może należałoby skrócić listę pasożytów w Polsce, skoro aż tylu jest do łażenia po ulicach zadymiarzy??
        • mignik Re: Maszerują pasożyty. 29.08.12, 17:15
          Na pewno nie większe pasożyty i darmozjady niż kolesie koalicji rządzącej PO - PSL, kolesie poupychani na fuchach państwowych i nic nierobiący, na których to kolesi zapewne głosujesz z entuzjazmem.
      • filologini Re: "Solidarność" ramię w ramię z PiS i o. Rydzyk 30.08.12, 23:26
        Śmierdzących i od tego drogo nas kosztujących nierobów to mamy przede wszystkim w rządzie oraz sejmie i senacie. Do tego należy dodać wszystkich nierobów posadzonych na nepotycznych stołkach. To dopiero są nieroby.
        Owszem, góra związkowa wyalienowała się od nizin ale przy naszych nienażartych politykach bez broniących nas związków będziemy pełzającymi przy ziemi robaczkami, po których nasi władcy bedą łazić buciorami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka