Dodaj do ulubionych

Szokujący rachunek za prąd. Jak ustrzec się prz...

IP: 160.83.30.* 15.03.13, 09:52
Czyli pan Zygmunt pobiegł z żalem do gazety, ale o tym że "nie zauważył" że rachunki za prąd przestały przychodzić (skoro zużycie wg analizy spadło do zera) to już zapomniał powiedzieć? ;-)))
Obserwuj wątek
    • hektor51 Re: Szokujący rachunek za prąd. Jak ustrzec się p 15.03.13, 10:35
      Ta gazeta upada na dno. Facet ewidentnie naciąga (co, nie zauważył, ze dostaje zerowe faktury za prąd), a oni pytają jak ustrzec się przed nielegalnym poborem przez osoby trzecie. Chory dziennikarz, KTÓRY NIC Z TEGO NIE ZROZUMIAŁ!!!
      • Gość: ixik Re: Szokujący rachunek za prąd. Jak ustrzec się p IP: *.gdynia.mm.pl 15.03.13, 10:46
        rachunek za prąd przychodzi co 6 miesięcy, więc w międzyczasie wszystko mogło się zdarzyć...
        Inna rzecz, że w starych blokach liczniki są często dostępne dla każdego kto przechodzi...
        • eggerger Re: Szokujący rachunek za prąd. Jak ustrzec się p 15.03.13, 18:23
          ---
          Nie wiem, czy rachunek/faktura przychodzi co 6, czy 12 miesięcy.
          Co miesiąc(w Austrii), lub co dwa(dawniej w Polsce) płaci/ło się natomiast
          według przewidywanego zużycia i wyrównywało/korygowało w +/- raz w roku.
          Skąd więc niedopłata? No i to "obejście" licznika? Sąsiedzi?
          Rachunki(?) mniejsze na >3,6 tys.(900 €) powinny zwrócić uwagę.

Nawiasem pisząc;
          Na targu na Przymorzu oferowano mi silny magnes neodymowy do blokowania
          licznika zużycia prądu- tu w Austrii. Podobno przez "wiedeńczyków" kupowany.
          Jeśli macie na pieńku z sąsiadami, to popatrzcie czasem, czy coś
          na Waszym liczniku nie leży.
          :-)
    • Gość: ftw Re: Szokujący rachunek za prąd. Jak ustrzec się p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.13, 11:10
      i jeszcze to zdjęcie :))) no nie mogę :)))
    • Gość: ZM Re: Szokujący rachunek za prąd. Jak ustrzec się p IP: *.mofnet.gov.pl 15.03.13, 11:20
      przychodziły rachunki z nadpłatą.
    • Gość: Gdańszczanin i nie zauważył że nie płaci za prąd? IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 10:22
      Ja bym się zdziwił gdybym dostał rachunek za prąd 0KWh.
    • neostrada72 Szokujący rachunek za prąd. Jak ustrzec się prz... 16.03.13, 11:25
      Miałem podobna sytuację w chyba 1982r.Miałem tylko 4 żarówki i telewizor,a dostałem rachunek za 2 mies.na ponad 24 tys złotych.Do tego momentu płaciłem kilkadziesiąt złotych.Zgłosiłem do Zakładu Energetycznego i co się okazało-sprowadzono liczniki z Rumunii,nasze zlikwidowali.Te rumuńskie latały jak zwariowane i wymienili mi jeszcze dwa z takim samum skutkiem.Przywieżli następny,zamontowali i odjechali,a ja z ciekawości spojrzałem,a licznik obracał się w stronę przeciwna niż powinien i zostałem ukarany zaca,czy majstrowanie przy nim,ale wezwałem samego szefa,który potwierdzil moją wersje i sprawę wycofano.Radzę sprawdzać licznik;wyłączyć wszystkie urządzenia i sprawdzić cielazyczy się obraca,czy nie i jeżeli jest nie tak,natychmiast zgłosić do dostarczyciela energii.
    • Gość: sebo Szokujący rachunek za prąd. Jak ustrzec się prz... IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 18:43
      sprawdź świetna zabawa tnij.com/HkGm5
    • akjawah Re: prąd 13.07.14, 19:20
      Proszę Administratora tego forum o skasowania postów ewcia2323 i usuniętego jej konta na forum. Precz z prymitywnymi spamerami

forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=Novum&author=ewcia2323&title=&forum=
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka