binka 11.05.06, 22:43 Trochę późno, ale może ktos powie: mam jutro gościa z zagranicy - czy jest juz ten kuter z rybkami koło Skweru otwarty? A jak nie, to gdzie dobrą rybkę zjeść? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzadiabelek Re: rybka w Gdyni 11.05.06, 22:54 nieodpowiem...ale tylko nie w chacie rybaka.a moze Baraccuda?tak tylko sobie pomyslalam bo to rybna restauracja aniewiem jak tam jedzonko Odpowiedz Link
slodinil Re: rybka w Gdyni 12.05.06, 07:05 Polecam Swojski Smak, naprzeciwko US na Wladyslawa IV. Odpowiedz Link
windyga Re: rybka w Gdyni 12.05.06, 10:12 No a ta rybna tawerna w Orłowie koło molo, miała byc otwarta na wielka majówke. Był ktos tam? Odpowiedz Link
sealion Re: rybka w Gdyni 12.05.06, 13:36 W Gdyni w miarę dobra ryba była na kutrze zacumowanym obok Błyskawicy. Co do reszty knajp się nie wypowiadam bo nie jadam. Bardzo dobra ryba jest w Rewie ale drogo (choć dla zagranicznego turysty 50 zł za 2 dania to chyba nie majątek) Odpowiedz Link
dalenne Re: rybka w Gdyni 12.05.06, 15:41 Kuter jest otwarty, nawet zdążyłam zainaugurować na nim sezon, niestety zamówic coś do jedzenia mozna jak na razie tylko do 20.00 lub 20.15 ponieważ zamykają o 21szej. Przedwczoraj będąc tam o 20.30 juz sie nie załapałam na kolacyjkę. Odpowiedz Link
seahowk Re: rybka w Gdyni 12.05.06, 15:52 byłem w Tawernie i jest otwarta, ale najlepsza rybka jest w budzie na osadzie rybackiej za pętlą Dickmana skęcić w płytową drogę przed CTM pz seahowk Odpowiedz Link
binka dzięki:-) 13.05.06, 16:33 Byliśmy w kńcu w Baracudzie na tatarze z łososia wędzonego i zupie okoniowej - dobre. I dziś własnie usłyszałam, że w polecanym tu "Swojskim smaku" jest pyszne jedzienie i ogromne porcje. Odpowiedz Link
x2468 Re: dzięki:-) 14.05.06, 00:19 W cuchnacej Barakudzie? Nie zartuj.Najlepsza ryba jest chyba "na pokladzie".Losos pedzony na padlinie? (Lososia i pstragi powinno sie omijac z daleka.To ryby chodowane sa w ten sposob ze ich spozycie zagraza zdrowiu.Badano mieso ,jednak aby nie niepokoic opini publicznej wynikow nie opublikowano). Nie umywa sie do soli,halibuta,sandacza,sledzia (z Morza Polnocnego) czy dorsza.O rybie maslannej nie wspominam,lecz co drugi obywatel jest uczulony na jej tluszcz.Wiec ostroznie.Jednak jesli ktos moze... Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Tawerny 15.05.06, 11:46 Wzdluz skweru Kosciuszki ciagna sie tawerny, jest ich chyba 10 po jednej stronie. Zapewne wszedzie podaja rybki smazone. Odpowiedz Link
maurika Re: Tawerny 23.05.06, 20:49 ..na oleju starszym od bursztynu;-)) W Rewie faktycznie można smaczną rybkę zjeść... pozdr Odpowiedz Link
windyga Re: Tawerny 23.05.06, 21:17 Jadłam wreszcie rybke w tawernie w Orłowie. Smazonego dorsza z surówkami. Rybka ok a sur ówki takie sobie. Ceny przystepne i widoki cud. Zwłaszcza kiedy rur juz nie bedzie widac (tych od refulowania plazy) Odpowiedz Link
sealion Re: rybka w Gdyni 26.05.06, 09:33 W Rewie owszem, ale tylko w tym barze przy samej plaży za pętlą autobusową. Ale jak wspomniałem ceny są trochę wygórowane. Odpowiedz Link
maurika Re: rybka w Gdyni 29.05.06, 22:03 nie byłam na głodzie...podtrzymuje Rewa przy pętli własnie... Odpowiedz Link
x2468 Re: rybka w Gdyni 25.06.06, 19:00 Jadlem tam raz i wiecej nie wejde.Nie dosc ze smazona na starym tluszczu to do tego bylo potwornie brudno.Moze mialem pecha? Odpowiedz Link
windyga Re: rybka w Gdyni 26.06.06, 14:09 Wracam do Tawerny Orłowskiej. Daje jej dużego plusa za miłego młodego kelnera, który w upalną niedziele miał dyzur przed południem. Widząc mego ziającego psa sam zapytał, czy psu podac wode. Taki zwyczajny, mały gescik, a jaki sympatyczny.Mysle, że o ludzi potrafi ten młody człowiek równiez odpowiednio zadbać:)) P.S. Psu nie chciało sie pić, bo wczesniej napił sie z rzeczki.... - Gdynia, to fajne miasto Odpowiedz Link
windyga Re: rybka w Gdyni 03.07.06, 09:49 Nie wpuszczaja do srodka, ale maja plenerowy ogródek. A tu psiakom, na szczęście wolno. Odpowiedz Link
fiosna Re: a może w Kwadransie 01.07.06, 21:51 Jadłam pstrąga w Kwadransie na Skwerku Kosciuszki- cała rybka + frytki+ surówki/ swieże i smaczne/duza porcja ok 12 zł. Po waszych zastrzeżeniach nt pstraga zastanawiam sie czy jeszcze go kupować, co do ryby maslanej - dla mnie jest ciężkostrawna, nie moge jej jeść. Gdzieś pisali , że zawiera niestrawne woski. Najlepiej kupić dorsza lub flądrę prosto od rybaków. Odpowiedz Link
x2468 Re: a może w Kwadransie 05.07.06, 23:47 Zazdroszcze.Bylem ostatnio w Kamieniu Pomorskim.Oczywiscie poszedlem na rybe.Kudy tej Kamienskiej rybeczce do Gdynskiej ryby-rybki.Jade jednak do Kamienia.Na festiwal muzyki organowej.A nastepnie, natychmiast pedze na rybke do Gdyni.Do Tawerny na Skwerze. Ps.Podobno sa dwa gatunki ryby maslanej.Jedna ma wiecej wosku,druga mniej.Nie bede sprawdzal.Zamowie sole w bialym winie,sandacza dorsza lub halibuta.Na przystawke oczywiscie sledz w oleju. Odpowiedz Link
seahowk Okonek 06.07.06, 14:22 Polecam knajpę okonek na tracie nr 7 za Elblągiem. Jadłem tam wyśmienitego pstrąga pz Seahowk Odpowiedz Link