Dodaj do ulubionych

Jak się wydostać z Trójmiasta unikając najwięks...

IP: *.limes.com.pl 13.08.04, 07:45
ale jak weeknd przychodzi to drogi na kosciezyne i kartizy sa zablkowane,
korek co najmniej 1 h......... i niema jak objechac :-(
Obserwuj wątek
    • hania47 Re: Jak się wydostać z Trójmiasta unikając najwię 13.08.04, 08:41
      A o której godzinie są te korki i w którym miejscu. Jeżdżę do Kartuz i nigdy
      nie stałam dłużej niż 15 minut (na Słowackiego).
    • toja3003 he, he - nich mi ktos pokaze miato w Polsce 13.08.04, 09:49
      ktore ma lepszy uklad komunikacyjny niz Trojmiasto;
      oczywiscie nie przecze istnieniu tutaj korkow
      ale inni maja gorzej a duzym problemem
      w Trojmiescie jest brak szybkich dojazdow
      do obwodnicy.
      • Gość: szczecnianin Takie miasto to Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:48
        Praktycznie brak korkow w centrum, dwupasmowe arterie przecinajace cale miasto
        w kazda strone, wydzielone torowiska, przejezdne ronda, autostrada pod miastem
        przejmujaca caly tranzyt=brak TIR w miescie.
        W 20-30 minut mozna przejechac z 1 konca miasta na 2 z predkoscia 50-60km/h
        (trasa przez port i dalej ma ograniczenie 70km/h a nie 50km/h).
        Mieszkam w centrum i w 15 minut dojade w kazdy punkt miasta, a szczecin
        powierzchniowo wiekszy od Gdanska, Poznania i Krakowa.

Ilosc mieszkancow to 430000+50000 niemcow na zakupach:)
        www.szczecin.pl
    • Gość: kurczak Re: Jak się wydostać z Trójmiasta unikając najwię IP: 212.160.172.* 13.08.04, 14:03
      Dla pracujących w Wawie.

Do wawy jeżdżę w następujący sposób: Gdańsk --> Toruń --> Lipno --> Płock -->
      Wyszogród --> Sochaczew --> Wawa

Największą zaletą tej trasy jest ominięcie trasy nr 7 w piątkowy i niedzielny
      wieczór. Drogę między Toruniem a Wawą też zmodyfikowałem i nie jadę klasycznie
      przez Sierpc do Płońska i dalej na Wawę tylko w Lipnie uciekam na Płock i jadę
      mniej więcej do Sochaczewa zupełnie pustą drogą. Pomimo sumarycznie większej
      odległości mojej zmodyfikowanej trasy to i tak jest ona ekonomiczniejsza i
      szybsza (w określonych wczesniej porach) niż przejazd 7. Wynika to ze
      spokojnego stylu jazdy jaki można stosować, bo włącznie 5th biegu i jazda w
      okolicach 90-120, bez prawie żadnego wyprzedzania skutkuje 6ltr/100km w moim
      przypadku a nie 7.5 jak to mi wychodzi po walce na 7.

Pozdrawiam dojeżdżających.
      Kurczak
    • Gość: Mar3miasto Tricki na DK1 cz 1 IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 28.08.04, 23:23
      Od półtora roku dwa razy w tygodniu pokonuję 3miasto - Olkusz. Jeżeli Was to
      interesuje to chętnie podzielę się moimi doświadczeniami.
      Część 1 czyli wyjazd z 3miasta.
      W wakacyjne niedzielie moga byc z tym kłopoty, które w najgorszym przypadku
      ciągną się od Straszyna do Tczewa a właściwie aż do Czarlina > skrzyżowanie z
      DK22 (Malbork - Gorzów Wlkp). 1 sierpnia br po południu ze Straszyna do Tczewa
      jechało sie ok 2 godzin. Korek na płd końcu odbwodnicy zaczynał sie ok 2 km za
      Straszynem. Spróbójcie objazu tego odcinka miedzy DK1 i Wisłą. Jedziemy na
      południe przez Orunię do Pruszcza gdzie w lewo jak na giełdę - kierunek
      Leszkowy ok 10 km za Pruszczem w prawo na Grabiny-Zameczek i dalej przez Suchy
      Dąb, Krzywe Koło, Kotliny wjeżdżamy do Tczewa obok Osiedla Staszica. Trochę
      lawirując po mieście trzymamy ogólnie kierunek na południe na Bałdowo. Tam
      przecinamy DK22(Malbork - Gorzów Wlkp) i przez Subkowy doceramy do DK1. Dla
      nowicjuszy trasa jest łatwiejsza w dwrotnym kierunku bo w Tczewie jest
      oznakowany kierunek Kożliny, a w Subkowych za złomowcem ciężarówek jedziemy na
      wprost zamiast z DK1 łukiem w lewo. Powodzenia! Z mapą min 1:200000 nie ma
      problemów!
      PS1 Jeżeli korkuje się sam płd. koniec obwodnicy do ronda w Cieplewie to na
      oststnim skrzyżowaniu przezd końcowym rondem dajemy w prawo po ok 2 km w lewo i
      jedziemy ogladają po lewej omijany korek. Tryzmając się tej drogi docieramy do
      ronda. Można ok 500 m przed rondem dać w prawo po chwili w lewo i jesteś my na
      DK1 na I światłach jauż za rondem.

PS2 W niedzielne popołudnia przez Pruszcz warto jechać ulicą za zachód od DK1
      bo na niej są tyko jedne światła, a nie 8 jak głównej na DK1. Skręca się na nią
      w prawo w pierwszą ulicę po tablicy Pruszcz i zaraz za nostem na Kanale Raduni
      w lewo. Sopkojnie dajmy ta ulicą podziwając ogony pod światłami na DK1 . Ta
      ulica kończąc sama nas skieruje z powrotem na DK1 tuz przed mostem na Raduni.
      Czy mam kontynuować cykl?
      Następne odcinki:
      - Obwodnica Świecia jest 2 x dłuższa niż mój trick.
      - Początek obwodnicy Torunia czyli przejazd kolejowy w Łysomicach
      - DK1 / DK2 czyli Krośniewice.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka