Gość: tomga IP: *.limes.com.pl 13.08.04, 07:45 ale jak weeknd przychodzi to drogi na kosciezyne i kartizy sa zablkowane, korek co najmniej 1 h......... i niema jak objechac :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania47 Re: Jak się wydostać z Trójmiasta unikając najwię 13.08.04, 08:41 A o której godzinie są te korki i w którym miejscu. Jeżdżę do Kartuz i nigdy nie stałam dłużej niż 15 minut (na Słowackiego). Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 he, he - nich mi ktos pokaze miato w Polsce 13.08.04, 09:49 ktore ma lepszy uklad komunikacyjny niz Trojmiasto; oczywiscie nie przecze istnieniu tutaj korkow ale inni maja gorzej a duzym problemem w Trojmiescie jest brak szybkich dojazdow do obwodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecnianin Takie miasto to Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:48 Praktycznie brak korkow w centrum, dwupasmowe arterie przecinajace cale miasto w kazda strone, wydzielone torowiska, przejezdne ronda, autostrada pod miastem przejmujaca caly tranzyt=brak TIR w miescie. W 20-30 minut mozna przejechac z 1 konca miasta na 2 z predkoscia 50-60km/h (trasa przez port i dalej ma ograniczenie 70km/h a nie 50km/h). Mieszkam w centrum i w 15 minut dojade w kazdy punkt miasta, a szczecin powierzchniowo wiekszy od Gdanska, Poznania i Krakowa. Ilosc mieszkancow to 430000+50000 niemcow na zakupach:) www.szczecin.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak Re: Jak się wydostać z Trójmiasta unikając najwię IP: 212.160.172.* 13.08.04, 14:03 Dla pracujących w Wawie. Do wawy jeżdżę w następujący sposób: Gdańsk --> Toruń --> Lipno --> Płock --> Wyszogród --> Sochaczew --> Wawa Największą zaletą tej trasy jest ominięcie trasy nr 7 w piątkowy i niedzielny wieczór. Drogę między Toruniem a Wawą też zmodyfikowałem i nie jadę klasycznie przez Sierpc do Płońska i dalej na Wawę tylko w Lipnie uciekam na Płock i jadę mniej więcej do Sochaczewa zupełnie pustą drogą. Pomimo sumarycznie większej odległości mojej zmodyfikowanej trasy to i tak jest ona ekonomiczniejsza i szybsza (w określonych wczesniej porach) niż przejazd 7. Wynika to ze spokojnego stylu jazdy jaki można stosować, bo włącznie 5th biegu i jazda w okolicach 90-120, bez prawie żadnego wyprzedzania skutkuje 6ltr/100km w moim przypadku a nie 7.5 jak to mi wychodzi po walce na 7. Pozdrawiam dojeżdżających. Kurczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar3miasto Tricki na DK1 cz 1 IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 28.08.04, 23:23 Od półtora roku dwa razy w tygodniu pokonuję 3miasto - Olkusz. Jeżeli Was to interesuje to chętnie podzielę się moimi doświadczeniami. Część 1 czyli wyjazd z 3miasta. W wakacyjne niedzielie moga byc z tym kłopoty, które w najgorszym przypadku ciągną się od Straszyna do Tczewa a właściwie aż do Czarlina > skrzyżowanie z DK22 (Malbork - Gorzów Wlkp). 1 sierpnia br po południu ze Straszyna do Tczewa jechało sie ok 2 godzin. Korek na płd końcu odbwodnicy zaczynał sie ok 2 km za Straszynem. Spróbójcie objazu tego odcinka miedzy DK1 i Wisłą. Jedziemy na południe przez Orunię do Pruszcza gdzie w lewo jak na giełdę - kierunek Leszkowy ok 10 km za Pruszczem w prawo na Grabiny-Zameczek i dalej przez Suchy Dąb, Krzywe Koło, Kotliny wjeżdżamy do Tczewa obok Osiedla Staszica. Trochę lawirując po mieście trzymamy ogólnie kierunek na południe na Bałdowo. Tam przecinamy DK22(Malbork - Gorzów Wlkp) i przez Subkowy doceramy do DK1. Dla nowicjuszy trasa jest łatwiejsza w dwrotnym kierunku bo w Tczewie jest oznakowany kierunek Kożliny, a w Subkowych za złomowcem ciężarówek jedziemy na wprost zamiast z DK1 łukiem w lewo. Powodzenia! Z mapą min 1:200000 nie ma problemów! PS1 Jeżeli korkuje się sam płd. koniec obwodnicy do ronda w Cieplewie to na oststnim skrzyżowaniu przezd końcowym rondem dajemy w prawo po ok 2 km w lewo i jedziemy ogladają po lewej omijany korek. Tryzmając się tej drogi docieramy do ronda. Można ok 500 m przed rondem dać w prawo po chwili w lewo i jesteś my na DK1 na I światłach jauż za rondem. PS2 W niedzielne popołudnia przez Pruszcz warto jechać ulicą za zachód od DK1 bo na niej są tyko jedne światła, a nie 8 jak głównej na DK1. Skręca się na nią w prawo w pierwszą ulicę po tablicy Pruszcz i zaraz za nostem na Kanale Raduni w lewo. Sopkojnie dajmy ta ulicą podziwając ogony pod światłami na DK1 . Ta ulica kończąc sama nas skieruje z powrotem na DK1 tuz przed mostem na Raduni. Czy mam kontynuować cykl? Następne odcinki: - Obwodnica Świecia jest 2 x dłuższa niż mój trick. - Początek obwodnicy Torunia czyli przejazd kolejowy w Łysomicach - DK1 / DK2 czyli Krośniewice. Odpowiedz Link Zgłoś