Dodaj do ulubionych

SM POMEZANIA KWIDZYN

23.06.16, 14:44
SM Pomezania wybory do Rady Nadzorczej ???ustawka?? i wyścig emerytów i rencistów.
W dniach 20-22 czerwca 2016 roku w świetlicy SM Pomezania przy ulicy Staszica 24 odbyło się Walne Zgromadzenie na którym przeprowadzone zostały wybory na nowych członków Rady Nadzorcze.
Miałem ten ??zaszczyt?? obserwować przebieg całego wydarzenia . Dziś chciałbym się z Państwem podzielić moimi spostrzeżeniami. Całe do widowisko , bo inaczej nazwać tego nie można to jedna wielka farsa i obłuda w dosłownym tego słowa znaczeniu. Większość kandydatów to ludzie w wieku 70+, osoby schorowane, niedosłyszące gdzie ich sprawność umysłowa ze względu na swój wiek daje wiele do życzenia (Proszę mnie źle nie zrozumieć ?to są typowe objawy starości, która czeka każdego z nas-jestem tego świadom). Jednakże jak się okazuje takie osoby są jak najbardziej ?? na rękę?? Zarządowi. Nie doczytają, nie dowidzą nie dosłyszą , a poprą każdą najmniej sensowna ustawę czy też pomysł. Wygląda to mniej więcej tak jak klaskanie małpom w cyrku.
Cały przebieg tegoż ??tajnego?? głosowania to jedna wilka ustawka , z góry było założone które najbardziej wygodne osoby się dostaną. Po sali krążyła lista wybranych już kandydatów, która była sprytnie podrzucana osobom mającym prawo głosu. Niepoważne jest to , że można było oddawać głosy na osoby będące na liście wyborczej , a które nie pokazały się na żadnym z trzech spotkań. Co niektórym ciężko było się przedstawić z imienia i nazwiska -mieli z tak prostą czynnością wyraźny problem, a wygrali. I teraz takie osoby będą reprezentować i decydować o losach SM Pomezania. Ludzie kompetentni i reprezentujący jakiś poziom zwyczajnie nie mieli szans z góry ustawionymi ??pionkami??.
W jednej z części obrad była przewidziana dyskusja-przyznam , że jestem zniesmaczony jej przebiegiem. Ludzie mający coś logicznego i wartościowego do powiedzenia byli zwyczajnie zakrzykiwani przez członków odchodzącej RN. Prezes zarządu nie potrafił odpowiedzieć na proste pytania dotyczące rozchodu pieniędzy. Odpowiedź była delikatnie mówiąc pokrętna , a nawet pretensjonalna do osoby która pytania zadawała.
Żenada tylko takie słowo pasuję żeby to określić. Nieżyjący Stanisław Bareja miałby wspaniały materiał na kolejny film rodem ?Alternatywy 4?. Komuna rządzi . :-)
Chciałbym żeby mieszkańcy SM Pomezania zainteresowali się losem swojej Spółdzielni. Kto sprawuje tam władze , na co i w jaki sposób wydawane są pieniądze społeczności SM Pomezania.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka