Dodaj do ulubionych

Najciekawsze miasto w Polsce

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 02:13
Minęło juz trochę wakacji , niektórzy mogą powiedzieć że sie kończą , więc ja
proponuję: zareklamujcie innym okolice do których najchętniej byście wrócili
(nie uwzględniamy okolic własnego domu)

ja polecam Toruń i Kraków - standardy za względu na piękne starówki i klimaty
studenckie
Obserwuj wątek
    • Gość: koprofag Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: 157.25.158.* 30.08.01, 14:35
      Gość portalu: Eko napisał(a):

> Minęło juz trochę wakacji , niektórzy mogą powiedzieć że sie kończą , więc ja
      > proponuję: zareklamujcie innym okolice do których najchętniej byście wrócili
      > (nie uwzględniamy okolic własnego domu)
      >
      > ja polecam Toruń i Kraków - standardy za względu na piękne starówki i klimaty
      > studenckie

no jezeli chodzi o starowke to zamosc - unikat w skali europejskiej.

• Gość: KAM Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: 195.205.37.* 30.08.01, 15:42
        A ja polecam Murzasichle. Smieszna nazwa, prawda? Dla tych co nie znają - mała
        wioska w okolicach Zakopanego. Można tam się tanio wyspać oraz najeść - do tego
        w warunkach iście regionalnych i nie tak komercyjnych jak w Zakopcu. Do Tatr
        tak samo prawie blisko. Atmosfera naprawdę wspaniała. Z Poronina należy skręcić
        w lewo i po dwóch kilometrach w prawo. Kawałek pod górkę i jesteśmy na
        miejscu :)
    • Gość: Witek Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: 213.38.208.* 30.08.01, 16:57
      Jestem fanem Krakowa, i wiekszosci wsi mazurskich.
      • Gość: Roman Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: 217.215.23.* 30.08.01, 17:58
        Jest tylko jedno takie miasto
        SOPOT!!!!!!!!!!
        • Gość: koprofag Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: 157.25.158.* 31.08.01, 08:35
          Gość portalu: Roman napisał(a):

> Jest tylko jedno takie miasto
          > SOPOT!!!!!!!!!!

tak ale sopot to mam na codzien

• Gość: Matti Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: 213.134.152.* 31.08.01, 09:57
            zasada byla: miasto, z wylaczeniem Twojego miejsca zamieszkanaia:))))))
            a wiec Torun
            • Gość: Roman Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: *.sn.g.bonet.se 31.08.01, 23:35
              Gość portalu: Matti napisał(a):

> zasada byla: miasto, z wylaczeniem Twojego miejsca zamieszkanaia:))))))
              > a wiec Torun

Ale ja już nie mieszkam w Sopocie
              Więc SOPOT.
    • Gość: Matti Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: 213.134.152.* 30.08.01, 23:14
      > proponuję: zareklamujcie innym okolice do których najchętniej byście wrócili
      > (nie uwzględniamy okolic własnego domu)
      > ja polecam Toruń i Kraków - standardy za względu na piękne starówki i klimaty
      > studenckie

Toruń jak najbardziej. Miasto po prostu niesamowite zwłaszcza nocą, Kraków może
      być, aczkolwiek chyba trochę przereklamowany(za duży zgiełk, tego nie ma w
      Toruniu)
      pozdrawiam
      Matti
      • Gość: Lucy Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 31.08.01, 11:31
        Co ja poradzę na to, że jednak Trójmiasto?????? :)
        • Gość: kaśka Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: *.tele2.pl 31.08.01, 14:54
          Gość portalu: Lucy napisał(a):

> Co ja poradzę na to, że jednak Trójmiasto?????? :)

Masz rację! TRÓJMIASTO. Wprawdzie mieszkam w Gdańsku,ale prosze bardzo - Gdynia
          Oksywie! Atmosfera senności, cmentarz, najpiękniejszy w Polsce, liście na
          drzewach prześwietlone słońcem jesiennym, cisza, zakłócana odgłosami portu
          wojennego, zapach morza, spokój wewnętrzny, wyciszenie.
          A poza Trójmiastem - Rabka. Miejsce serdeczne i miejsce magiczne, gdzie opadają
          wszystkie troski z człowieka. Przyjeżdżasz do Rabki - idziesz w góry, jesienny
          zapach lasu... możesz sobie dojść aż do Nowego Targu, a tam :"popijoj, popijoj,
          Nowy Torzek mijoj... Nowy Torzek minies, nie bój sie nie zginies..."
          Poza tym, Frombork. Olsztyn. Bardzo mi sie Olsztyn podoba!
          Rany, co za pomysł z ta lista, przeciez to można wymieniać bez końca. Choćby Nowy
          Sącz, Stary Sącz (miasteczko z bajki), Grybów, Wiśnicz, Kartuzy, Kościerzyna. Ale
          mi sie po mapie poskakało, ale tak kiedyś jechaliśmy po Polsce podczas wakacji -
          skacząc po kraju i piejąc z zachwytu. Jechaliśmy bocznymi drogami. POlecam
          wycieczki bocznymi drogami. Koniecznie z aparatem fotograficznym. :)))
          • Gość: Eko Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 15:39
            i z notesem aby wszystkie miejscowości spisać
            chodziło mi raczej o kilka miejsc nie atlas
            byc może jak będzie zainteresowanie to stworzę ranking najciekawszych miejsc
            tego lata - co Wy na to
            • Gość: Lucy Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 31.08.01, 17:45

> i z notesem aby wszystkie miejscowości spisać
              > chodziło mi raczej o kilka miejsc nie atlas
              > byc może jak będzie zainteresowanie to stworzę ranking najciekawszych miejsc
              > tego lata - co Wy na to

Ja się nie dziwię Kaśce, że się tak zachwyca! Mnie się też dużo miejsc podoba i
              też tak się rozczulam. Może to takie kobiece????????
              • Gość: Eko Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 16:18
                Gość portalu: Lucy napisał(a):

> Ja się nie dziwię Kaśce, że się tak zachwyca! Mnie się też dużo miejsc podoba
                > i
                > też tak się rozczulam. Może to takie kobiece????????

a jakie jest miasto kobiet? ;)
                • Gość: Lucy Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 16:45

> a jakie jest miasto kobiet? ;)

Dla mnie Sopot:))))))))) Jest taki romantyczny:)))))))
                  • tygrysio Re: Najciekawsze miasto w Polsce 04.09.01, 00:30
                    no i co nikt juz więcej nie wrócił z wakacji i nie ma sie czym pochwalic
                    • Gość: Matti Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: *.ely.pg.gda.pl 04.09.01, 11:09
                      tygrysio napisał(a):

> no i co nikt juz więcej nie wrócił z wakacji i nie ma sie czym pochwalic

Taa, jak juz wczesniej mowilem, Torun oczywiscie za klimat. Ale Kazimierz Dolny
                      to po prostu miasto magiczne, wiem ze niektorzy powiedza: komercja i w ogole,
                      najlepiej tam pojechac wczesna jesienia, jak nie ma turystow, to wtedy sie
                      pozna doskonale jego uroki
                      Pozdrawiam
                    • Gość: beast Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 04.09.01, 11:51
                      tygrysio napisał(a):

> no i co nikt juz więcej nie wrócił z wakacji i nie ma sie czym pochwalic

Ja w tym roku najdalej pojechałem do Sopotu i nad jezioro Mausz:)))
                      A z poprzednich lat moje typy pokrywaja sie z wiekszością juz wymienionych
                      tzn. Kraków,Toruń dodalbym jeszcze Chełmno.
                      • Gość: Lucy Re: Najciekawsze miasto w Polsce IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 18:08

Byłam w tym roku a właściwie jestem co roku w Koszalinie i podziwiam to
                        miasto.Jest pięknie położone. Pomimo tego, że " zabrano" mu województwo
                        dalej się rozwija. Jest bardzo czysto. Domy- blokowiska ciekawie się maluje
                        zmieniając przez to ich obraz. Chyba mają dobrego gospodarza bo przecież tam
                        nie ma żadnego przemysłu. Jest w tym mieście coraz ładniej.:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka