Dodaj do ulubionych

Kino Neptun

IP: *.pl 18.05.02, 18:50
Ostatnio przeczytałem w darmowej wyborczej, że władze miasta chcą zlikwidować
Kino Neptun i postawić tam jakiś tam żabi (czyt, francuski) sklep. Chciałbym
się dowiedzieć co o tym sądzicie?
Moim zdaniem jest to głupota ponieważ :
- pomijając już względy historyczne jest to najtansze kino w Gdańsku (14
normalny, 12 ulgowy (10 przy promocji) i 10 zbiorowy).
natomiast kina typu Multi koszt biletów waha nię około 20zł (i to że zniżką
dla studenta).
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: Kino Neptun IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 18.05.02, 19:09
      Gość portalu: Varan napisał(a):

> Ostatnio przeczytałem w darmowej wyborczej, że władze miasta chcą zlikwidować
      > Kino Neptun i postawić tam jakiś tam żabi (czyt, francuski) sklep. Chciałbym
      > się dowiedzieć co o tym sądzicie?
      > Moim zdaniem jest to głupota ponieważ :
      > - pomijając już względy historyczne jest to najtansze kino w Gdańsku (14
      > normalny, 12 ulgowy (10 przy promocji) i 10 zbiorowy).

Przepraszam z góry za słownictwo ale...
      wkurwiłem się maxymalnie
      kino jest bardzo dobre - dzwięk obraz fotele
      TANIE
      wrrrrr
      :(((((((((((((((((((
      > natomiast kina typu Multi koszt biletów waha nię około 20zł (i to że zniżką
      > dla studenta).
      >

• Gość: TROY Re: Kino Neptun IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.02, 02:50
        Przepraszam za slownictwo tez,ale sie rowniez wkurwilem:
        czy to prawda?
        Tam( jak Kino sie nazywalo "Leningrad" pracowal ktos bliski
        memu serdeuszkowi).
        Nie!
        • flybylot1 Re: Kino Neptun 19.05.02, 06:14
          Czy chodzi o oliwskie kino "Neptun"? To przy torach kolejowych? Toż ja tam jako małolat biegałem na
          "Poranki"!
          Pozdrawiam, Piotr
          • Gość: Lech Re: Kino Neptun IP: *.pl 19.05.02, 10:25
            flybylot1 napisał(a):

> Czy chodzi o oliwskie kino "Neptun"? To przy torach kolejowych? Toż ja tam jako
            > małolat biegałem na
            > "Poranki"!
            > Pozdrawiam, Piotr

Chodzi te na ulicy Długiej
    • Gość: aCh Re: Kino Neptun IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 19.05.02, 21:51
      coz, niebawem zostanie nam palcic slono za mozliwosc posluchania chrzestu
      miazdzonego popcornu, nowosciagnietych melodyjek i chlupotu coli, ai bardzo
      madrych komentarzy...
      • Gość: jaszk Re: Kino Neptun IP: *.datastar.pl 20.05.02, 11:14
        Najtańsze kino w Trójmieście to Zawisza - 10 zł dla każdego - w cenie
        wysmakowna, kameralna atmosfera (max 6 osób w sali na jakies 150) bileterka z
        kasjerką w jednej postaci oraz niebanalne wejscie od strony jakiś garaży i
        warsztatów samochodowych - kiedys pamietam wchodziło sie tam od frontu - ale
        widać czego sie nie robi dla jescze bardziej wyrazistego image'u.

Dzieki Zawiszy udało mi się obejrzeć naprawdę fajny szwedzki film "Fucking
        Amal" - w innych kinach juz nie było szansy.

A Neptuna, jeśli to prawda, szkoda....
    • Gość: kuba Re: Kino Neptun IP: *.ely.pg.gda.pl 21.05.02, 16:53
      To jest,kurwa,skandal!Zamiast kina ma tam powstac "kilkupietrowy market
      muzyczno-medialny"...moje zdanie jest takie,ze komus bardzo zalezalo, zeby
      Neptun Film zbankrutowal,teraz ktos wezmie w lape, przetarg wygraja francuzi i
      postawia pierdolony sklep w ktorym bedzie dokladnie to samo co w media markt i
      empiku na dworcu.To kino naprawde mogloby konkurowac z multishitami, gdyby
      tylko ktos troche pomyslal.A tak to bedziemy chodzic i placic po 17-18 zeta za
      filmy i ogladac je z burakami co to nawet dzwienku w telefonie nie umiom
      wylonczyc...Fuck u all!!!
      • belissarius Re: Kino Neptun 22.05.02, 06:57
        Nie bardzo byłem do "Leningr...", sorki, "Neptuna" przywiązany, więc mogę z dystansem:
        od czasów kiedy niejaki Ford zaczął robić auta z taśmy, a Bata tandetne buty, świat posuwa się w tym
        właśnie kierunku i nic na to nie poradzimy. W USA tanie, jednosalowe (czasami piękne w wystroju,
        jak jeszcze istniejący, ale pewnie niedługo "Copernicus" w Chicago) kina padły prawie wszystkie i
        poszły pod kilof. Ich miejsce zajęły wielosalowe, digitalne kombajny, gdzie bilet normalny kosztuje od
        $4.50 przed południem do $9.50 wieczorem, zestaw pt. pucha popkornu i koka $6.00, a chamstwo
        rozpycha się łokciami. Na szczęście przetrwały - i mają się dobrze - malutkie kina przy uniwerkach i w
        tzw. lepszych dzielnicach, które serwują filmy europejskie (także polskie) i amerykańskie "niezależne"
        - najczęściej znakomite, ale nie robione w Hollywood i nigdy nie pretendujące do Oscarów. Kiedyś, w
        latach Komuny, takie filmy były sprowadzane do Polski, ale teraz pewnie nie, no bo trzeba pchać
        Lucasa, Spielberga i kilku innych profanów...
        Pozdrawiam, Piotr
        • Gość: Wiseguy Re: Kino Neptun IP: *.tpnet.pl / *.nsm.pl 26.05.02, 19:35
          To jest najlepsze kino w Gdańsku, duże, tanie, z fajnym wystrojem i historyczne
          a nie jak te brzytkie multikina i inne krewetki. Władze chyba popier.. nie moge
          w to uwierzyć ze mogą je zlikwidować.
          • Gość: Green Re: Kino Neptun IP: *.big.pl / 172.16.1.* 27.05.02, 10:31
            Fajne, czy nie fajne - jak nie będzie rentowne to je zamnkną. Chcieliśmy
            kapytalyzm to mamy
            • Gość: lucy_z Re: Kino Neptun IP: *.com / 192.168.0.* 27.05.02, 14:49
              Gość portalu: Green napisał(a):

> Fajne, czy nie fajne - jak nie będzie rentowne to je zamnkną. Chcieliśmy
              > kapytalyzm to mamy

Wszyscy mówili o :kapitaliźmie z ludzką twarzą" ;))) A co mieli na myśli???
              I jak to pogodzić????
              • zoppoter Re: Kino Neptun 27.05.02, 14:59

>
                > Wszyscy mówili o :kapitaliźmie z ludzką twarzą" ;))) A co mieli na myśli???
                > I jak to pogodzić????

Obawiam się Lucy, że w krajach normalnych kina muszą się same utrzymywać.
                • Gość: tomek Re: Kino Neptun IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 27.05.02, 20:40
                  Tylko, że najlepsze w tym to, że Neptun z wpływów utrzymywał się nie najgorzej.
                  Problemem były jakieś tasowania własnościowe całej spółki. Były plany zrobienia
                  z neptuna 5 salowego multiplexu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka