Dodaj do ulubionych

WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU

IP: 62.233.169.* 04.06.02, 20:56
CZESC CHCIALBYM POZNAC WASZA OPINIE NA TEMAT WOLNOSCI SLOWA I PRZEKONAN A
RACZEJ JEJ BRAKU W NASZYM DEMOKRATYCZNYM TYLKO Z NAZWY KRAJU .A DOKLADNIE
CHODZI MI O TO ZE W PRAWIE KAZDYM SKLEPIE MUZYCZNYM MOZNA KUPIC MUZYKE RUZNYCZ
GRUP N.P METALOWYCH W KTURYCH TRESCIACH JEST NAWOLYWANIE DO MORDOW NA
DUCHOWNYH ,PODPALANIA KOSCIOLOW.SODOMI.I POPELNIANA SAMOBUJST .WIELW CZARNYCH
ZESPOLOW RAP SPIEWA O BIALYCH SWINIACH I WOGLE JAK TO FAJNIE BYC
GANKSTEREM.ROBI SIE BEZ PROBLEMU KONCERTY TAKIM GRUPOM NIBY WSZYSTKO GRA ,ALE
KIEDY JA ZALOZE KAPELE O NACJONALISTYCZNYM PRZESLANIU BO O BARDZIEJ SKRAJNCHY
POGLADACH JUZ NIE WSPOMNE TO NA PRUBE BEDZIE WPADAL U.O.P KAZDY LEGALNIE
ZROBIONY KONCERT ZOSTANIE PRZERWANY POLICJA INWIGILUJE POCZTE DYSTRYBUCI TAKIEJ
MUZYKI ROBI NALOTY NA WYTWURNIE .TAK WIEC O JAKIEJ WOLNOSCI SLOWA MUWIA NASI
POLITYCY WOLNOSCI DLA WYBRANYCH ? JESLI TAK TO NIE MA NIEJ WOGLE .P.S
PRZEPRASZAM ZA BLEDY CIERPIE NA DYSGRAFIE ,JESLI MACIE ZAMIAR MI UBLIZAC CZY
COS W TYM RODZJU TO ZMIENCIE SOBIE FORUM .POZDRAWIAM SKINHEADS TROJMIASTO
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 23:00
      OLO.b&h:
      > PRZEPRASZAM ZA BLEDY CIERPIE NA DYSGRAFIE

Czy istnieje w 3Mieście jakiś nacjonalista, któryby nie chorował na dysgrafię?
      Niech się może zgłosi, bo już zaczynam myśleć, że patridiotyzm wyklucza się z
      ortografią.

Czy istnieje w 3Mieście jakiś nacjonalista, któryby nie WRZESZCZAŁ jak się
      wypowiada?

OLO.b&h:
      > JESLI MACIE ZAMIAR MI UBLIZAC CZY COS W TYM RODZJU TO ZMIENCIE SOBIE FORUM

Wolałbym, żebyś to Ty sobie zmienił. To jest lista regionalna. Istnieje wiele
      list politycznych służących do tego, żeby wywrzaskiwać sobie o boleściach całego
      kraju. Nie czytuję list politycznych właśnie dlatego, żeby nie wysłuchiwać
      pyskusji politycznych. Wolałbym, żebyś uszanował mój wybór.

Jednak to jest miejsce publiczne i możesz pisać wszystko, czym Ci muchy ekran
      popstrzą. Ja tylko proszę Cię, żebyś tego miejsca nie niszczył.

- Stefan

• zoppoter Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU 05.06.02, 09:09

> Czy istnieje w 3Mieście jakiś nacjonalista, któryby nie chorował na dysgrafię?
        > Niech się może zgłosi, bo już zaczynam myśleć, że patridiotyzm wyklucza się z
        > ortografią.
        >
        Ależ istnieją, istnieją, na ogół nie w dysgrafii problem, tylko w analfabetyźmie i nieznajomości ojczystego
        (podobno) języka....

> Czy istnieje w 3Mieście jakiś nacjonalista, któryby nie WRZESZCZAŁ jak się
        > wypowiada?
        >
        A kto by na te idiotyzmy zwrócił uwagę, gdyby oni nie wrzeszczeli?

• Gość: olgierd Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: 62.233.169.* 06.06.02, 18:08
          .no tak czego moglem sie spodzewac ,zawsze piszecie w swojej gazecie ze skini
          bija bo nie umieja inaczej przedstawic swoich argumentow .no ale teraz chcialem
          normalnie porozmawiac i co zero argumentow dyskusi ,bylem tylko ciekawy co
          myslicie na ten temat ale wy mi tylko potrafiliscie nawtykac.jeden kolega
          twierdzi ze poznal juz wszystkich nacjonalow w gdansku i wszyscy
          wrzeszczom .jeden z moich koleguw jest skins i wyklada historie w kondradinum
          jak by wrzeszczal to by go z pracy wyrzucili iny znajomy napisal fachowa ksiazke
          {album} na temat broni pancernej nawet dobrze sie sprzedaje .tesz pewnie nic
          nie robi tylko wrzeszczy ,ja mam problemy z pisownia ale nie przeszkodzilo mi
          to w zrobieniu matury wielu znanych ludzi mjalo z tym problemy.no ale curz
          jesli sie nie ma argumentow to zawsze sie mozna do czegos przyczepic jestescie
          naprawde bijedni nie dojrze ze tchuze to jeszcze klamcy .stefan na forum gazety
          ze skins wpisuje sie tylko ja byl jeszcze gosc z sopotu i u niego nie
          zauwarzylem klopotow z pisownia wiec mozesz sie do niego zglosic no bo jak
          muwisz chcialbys spotkac nacjonala bez dysgrafi.
          • Gość: u92 Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.02, 19:48
            "Mamusiu jezdem w ciazy.Jezus Maria!!! dziecko dwa miesiace przed matura Ty
            mowisz JEZDEM"
          • stefan4 Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU 06.06.02, 22:16
            olgierd:
            > .no tak czego moglem sie spodzewac

Znacznie lepiej, Olgierdzie. Po pierwsze podales swoje imie
    • Gość: hmmm... Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: 168.143.113.* 06.06.02, 20:56
      Nie !, Nie krytykuje twojej pisowni, nie licz na to -
      piszesz jak umiesz.
      Nie pisownia mnie interesuje tylko tresc tematu.

A co mnie zlosci ?.
      Chcesz nas o czyms przekonac, chcesz podyskutowac,
      czujesz sie wielce obrazony na krytyke, a co ty
      robisz ?.
      Zastanow sie jezeli potrafisz ( sorry, ale mam
      watpliwosci ) czy takimi slowami do czegos
      dojdziesz ? :

"> ja mam problemy z pisownia ale nie przeszkodzilo
      mi
      to w zrobieniu matury wielu znanych ludzi mjalo z tym
      problemy.no ale curz
      jesli sie nie ma argumentow to zawsze sie mozna do
      czegos przyczepic jestescie
      naprawde bijedni nie dojrze ze tchuze to jeszcze
      klamcy >"

Ja w twoim wpisie wyczytuje tylko prowokacje i
      agresje, typowe dla skinheads.
      Prawde mowiac nie znosze was i waszej dwulicowosci, w
      pojedynke mili, grzeczni, usluzni - tchorze, w grubie
      agresywne, tepe - lyse miesniaki.
      To prawda, ze wrzeszczycie i to jak !!!
      Ale tylko jak jest was wiecej, w pojedynke kazdy z was
      milczy i ukrywa sie...
      Widzisz chlopcze, ty masz mature a ja jej nie mam ( ot
      tempota ze mnie ) i napewno nie zrozumiesz o czym
      wlasciwie pisze.
    • Gość: Maciek Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: *.chomiczowka.net.pl 06.06.02, 21:53
      Oczywi�cie, że w Polsce nie ma wolno�ci słowa. Politycy wycierajš sobie tylko gęby pustymi sloganami. W rzeczywisto�ci każde niezależne i wrogie systemowi przedsięwzięcie jest duszone w zarodku. Ludzie próbujšcy działać, zakładajšcy zespoły, wydajšcy ziny i organizujšcy koncerty sš prze�ladowani przez UOP. Do przykładów podanych przez Ola można dodać jeszcze jeden: wszystkie lewackie zespoły majš w swych repertuarach piosenki zachęcajšce młodzież do sięgania po narkotyki. Wiadomo jakie zagrożenia niosš ze sobš narkotyki. A mimo to wszystkie media, od gazet po stacje radiowe reklamujš i popierajš działalno�ć takich lewackich zespołów. Za� zespoły wskazujšce na problemy Polski i pokazujšce sposoby rozwišzania tych problemów sš zwalczane przez media z niespotykanš zajadło�ciš. Nie trzeba jednak tracić wiary. Jeste�my silni, bo wierzymy w to co robimy a nasi wrogowie nie majš nawet jednego procenta tej determinacji, co my.
      Jutro będzie nasze!
      Pozdrawiam wszystkich NS Trójmiasto, a w szczególno�ci tych, którzy odsiadujš wyroki za Sprawę.
      • Gość: marlesz Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 06.06.02, 22:08
        Gość portalu: Maciek napisał(a):
        > wszystkie lewackie zespoły
        > majš w swych repertuarach piosenki zachęcajšce młodzież do sięgania po narkoty
        > ki.

a jakie to są te lewackie zespoły?

> Jeste�my silni, bo wierzymy w to co robimy a nasi wrogowie nie majš nawet
        > jednego procenta tej determinacji, co my.

To chyba kochacie najbardziej - wszędzie widzicie wrogów. Czy jak ktoś ma inne
        poglądy to od razu wróg i trzeba mu zamknąć buzię - to jest ta wolność słowa po
        Waszemu? Nie rozumiem.

> Jutro będzie nasze!

Mam nadzieję, że się zmieni na lepsze, ale nie sądzę, że mogłoby się to stać pod
        rządami ludzi o podobnym toku myślenia.

pozdr
    • Gość: marlesz Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 06.06.02, 22:02
      Gość portalu: OLO.b&h napisał(a):

> CZESC CHCIALBYM POZNAC WASZA OPINIE NA TEMAT WOLNOSCI SLOWA I PRZEKONAN A
      > RACZEJ JEJ BRAKU W NASZYM DEMOKRATYCZNYM TYLKO Z NAZWY KRAJU .A DOKLADNIE
      > CHODZI MI O TO ZE W PRAWIE KAZDYM SKLEPIE MUZYCZNYM MOZNA KUPIC MUZYKE RUZNYCZ
      > GRUP N.P METALOWYCH W KTURYCH TRESCIACH JEST NAWOLYWANIE DO MORDOW NA
      > DUCHOWNYH ,PODPALANIA KOSCIOLOW.SODOMI.I POPELNIANA SAMOBUJST .WIELW CZARNYCH
      > ZESPOLOW RAP SPIEWA O BIALYCH SWINIACH I WOGLE JAK TO FAJNIE BYC
      > GANKSTEREM.ROBI SIE BEZ PROBLEMU KONCERTY TAKIM GRUPOM NIBY WSZYSTKO GRA ,ALE
      > KIEDY JA ZALOZE KAPELE O NACJONALISTYCZNYM PRZESLANIU BO O BARDZIEJ SKRAJNCHY
      > POGLADACH JUZ NIE WSPOMNE TO NA PRUBE BEDZIE WPADAL U.O.P KAZDY LEGALNIE
      > ZROBIONY KONCERT ZOSTANIE PRZERWANY POLICJA INWIGILUJE POCZTE DYSTRYBUCI TAKIEJ
      > MUZYKI ROBI NALOTY NA WYTWURNIE .TAK WIEC O JAKIEJ WOLNOSCI SLOWA MUWIA NASI
      > POLITYCY WOLNOSCI DLA WYBRANYCH ? JESLI TAK TO NIE MA NIEJ WOGLE .P.S
      > PRZEPRASZAM ZA BLEDY CIERPIE NA DYSGRAFIE ,JESLI MACIE ZAMIAR MI UBLIZAC CZY
      > COS W TYM RODZJU TO ZMIENCIE SOBIE FORUM .POZDRAWIAM SKINHEADS TROJMIASTO

Nie pisz kapslockiem bo się źle czyta.
      Myślę, że masz częściową rację pisząco politycznej poprawności - mnie też się to
      nie podoba, że inni a szczególnie politycy próbują za mnie myśleć. Też dostrzegam
      propagandę nie mającą wiele wspólnego z prawdą oraz dwulicowość i stosowanie
      innej miary dla poglądów zbliżonych do swoich i do innych.
      Natomiast myślę także, ze sami jesteście sobie winni. Niestety, często sami nie
      umiecie zaakceptować innych poglądów i nawet racjonalnych argumentów. Mam jenego
      kolegę, nawet go lubie, byłego skinheada który zasadniczo poglądów nie zmienił.
      Raz z nim rozmawiałem na tematy polityczne i stwierdziłem, że to nie ma sensu -
      potrafiłem zrozumieć niektóre jego argumenty a on moich za nic. PO prostu jak
      beton,nawet jak nie miałracjonalnej odpowiedzi to po prostu nic nie mówił.
      Po drugie - agresja i odwoływanie się do faszystowskich symboli. Nie rozumiem jak
      można być patriotą i jednocześnie być dumnym z historii faszystowskiej. Być może
      to odnosi się tylko do gnojków, którzy nie za wiele rozumieją ale chyba od kogoś
      te poglądy przejmują.Mógłbym zrozumieć jeśliby Wasz nacjonalizm polegał tylko na
      trosce o najlepsze dla kraju - ale wyrzucenie wszystkich obcych i innych nic tu
      nie pomoże.
      To by było chyba na tyle.

pozdr
      • Gość: hmmm... Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: 168.143.113.* 06.06.02, 23:04
        Gość portalu: marlesz napisał(a):

> Po drugie - agresja i odwoływanie się do
        faszystowskich symboli. Nie rozumiem jak
        > można być patriotą i jednocześnie być dumnym z
        historii faszystowskiej. Być może
        > to odnosi się tylko do gnojków, którzy nie za wiele
        rozumieją ale chyba od kogoś
        > te poglądy przejmują. Mógłbym zrozumieć jeśliby Wasz
        nacjonalizm polegał tylko na
        > trosce o najlepsze dla kraju - ale wyrzucenie
        wszystkich obcych i innych nic tu nie pomoże.
        > To by było chyba na tyle.
        >
        > pozdr

To prawda - z wolnoscia slowa w Polsce jest ciezko, tak
        bylo i jest.
        Tez nie podoba mi sie to, choc przyznaje, ze w
        pewnych ... przypadkach jest to dobre.
        Nie wiem jak w tromiescie, ale tam gdzie ja zamieszkuje
        tacy jak ty krzycza tez : Precz z obcokrajowcami,
        starcami, uposledzonymi i inwalidami.
        Tiiiaaaaa...ktos musi na nich pracowac, zeby Ci ludzie
        mieli chocby na chleb.
        Pytanko : ilu z was tak naprawde pracuje ?.
        Tutejsi ..... czesto zyja na koszt panstwa i innych np.
        rodziny i w wiekszosci analfabeci.
        Znalazl sie ktos, kto wmowil wam lepsze jutro, a wy jak
        bezmyslne slepe barany idziecie....
        Coz za krotkowzrocznosc - jutro mozesz ty byc inwalida i
        starcem, chlopcze.

Sorry - nie pozdrawiam
        • Gość: hmmm... Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: 168.143.113.* 06.06.02, 23:14
          Marlesz, sorry - mamy podobne opinie, a moj wpis
          wyglada jakby byl do Ciebie pisany.
          Troche mnie ponioslo.... nastapil brak uwagi... i nie
          tak wyszlo jak mialo !
          • Gość: hmmm... Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: 168.143.113.* 06.06.02, 23:42
            hmmm...

Grozisz nam ? :

> JESLI MACIE ZAMIAR MI UBLIZAC CZY
            COS W TYM RODZJU TO ZMIENCIE SOBIE FORUM.
            >

A jak nie chcemy to co bedzie ?
            Zawolasz kumpli ?.
            Mam wrazenie, ze sam jestes w tym przypadku bezsilny.
            Czujesz sie lyso ?
            • belissarius Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU 07.06.02, 07:30
              Znana prawda: o wolności słowa najgłośniej krzyczą ci, którzy chceliby tę wolność ograniczyć. Już
              nawet widzę scenariusz - "Samoobrona" Leppera w roli NSDAP a skiny jako sztafety szturmowe, czyli
              SS. Nie byłoby wtedy wprawdzie MILLEJ, ale z pewnością LEPPIEJ. O Boże, broń nas przed takim
              wizerunkiem przyszłości!
              • Gość: hmmm... Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: 168.143.113.* 07.06.02, 21:50
                Przed paru laty, tu gdzie aktualnie mieszkam pojawili
                sie tacy ..... wygoleni, odpowiednio ubrani, tez w
                zakute buciory itd...
                Krzyczeli, spiewali, demonstrowali...
                Probujac okazac swoja sile

Zaskoczyla mnie reakcja przechodniow :
                Nie wazne co kto mial akurat pod reka ( jajka,
                pomidory,.....)w tej chwili, tym razem bylo wszystko z
                prawem fizyki, spadalo na dol, ale w wiekszosci
                trafialo na opor, czyli trafialo do celu.
                A celem tym byli tacy jak ty, tzn. o tych samych .....
                pogladach !!!!!!

Zgadnij dlaczego ?

• Gość: olgierd Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: 213.77.19.* 20.06.02, 17:45
                  Gość portalu: hmmm... napisał(a):

> Przed paru laty, tu gdzie aktualnie mieszkam pojawili
                  > sie tacy ..... wygoleni, odpowiednio ubrani, tez w
                  > zakute buciory itd...
                  > Krzyczeli, spiewali, demonstrowali...
                  > Probujac okazac swoja sile
                  >
                  > Zaskoczyla mnie reakcja przechodniow :
                  > Nie wazne co kto mial akurat pod reka ( jajka,
                  > pomidory,.....)w tej chwili, tym razem bylo wszystko z
                  > prawem fizyki, spadalo na dol, ale w wiekszosci
                  > trafialo na opor, czyli trafialo do celu.
                  > A celem tym byli tacy jak ty, tzn. o tych samych .....
                  > pogladach !!!!!!
                  >
                  > Zgadnij dlaczego ?
                  > skad morzesz wiedziec jakie mam poglady ? ci co demonstrowali to pewnie
                  narodowi katolicy a ja sie do nich nie zaliczam.wiec nie wrzucaj wszystkiego do
                  jednego wora .mysle tesz ze ta demonstracja ci sie po prostu przysnila,nie dawno
                  w gdansku odbyla sie demonstracja ligi polskich rodzin bralo w niej udzial 700
                  osub w tym 40 skinheads i nie widzialem zeby ktos w nich czymkolwiek
                  rzucal .partie skrajnej prawicy w europie maja milionowe poparcie i co pare
                  milionow debili w zakutych butach ,widzisz zyjeszi ograniczasz sie stereotypami
                  zeby wygladac jak skins nie musze nosic ciezkich butow moge zalozyc sobie
                  mokasyny lalfers lub adidasy samba lub kampus do tego plaszczyk crombi i pulower
                  fred pery i bede wygladal jak rasowu skins z lodynskich ulic a ty na ulicy nie
                  zwrucisz na mnie uwagi ale skad ty masz o tym wiedziec przeciesz jestes
                  ograniczony stereotypami.
                  >
                  >

• Gość: marlesz Nie przejmuj się :) (n/t) IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 07.06.02, 12:04
        • Gość: olgierd Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: *.manhattan.gda.pl 27.06.02, 23:20
          jestem skinheads 11 lat i nigdy nie spotkalem skins ktury mialby cos do
          starszych lub chorych ludzi skad ty jestes? gdzie sa tacy skini? to
          ciekawe .moze to ci sie przysnilo to byl chyba jakis koszmar,dlaczego sadzisz
          ze chcem wyrzucic stad wszystkich obcuch ,to nie prawda czwmu muwisz za mnie
          jakie mam poglady naprawde cie nie rozumiem.
        • Gość: olgierd Re: do maralez IP: *.manhattan.gda.pl 27.06.02, 23:35
          czy wiesz ze swastyka jest pra starym slowianskim sumbolem slowian i ich bogow
          ja ja tak postrzegam.skad morzesz wiedzic ze jestem dumny z faszystoskiej
          histori przeciesz sie mnie o to nie pytalas .po pierwsze hitler nie byl
          faszysta tylko narodowym socjalistom (nazi)faszystom byl duce a on nie mial nic
          do polakow nie budowal obozow i.t.p ale jesli chodzi o faszystow to wole pana
          franco ,pinoczeta,salazara dla czego mialbym nie byc dumny z ich histori czy
          oni zrobili krzywde naszemu krajowi?.nie wiec o co ci chodzi ,ja po prostu
          chcem zyc w kraju ladu i porzadku gdzie armia bedzie armia a nie muzeum policja
          bedzie lapac zlodziei a politycy nie beda lizac wszystkim dupy aby sie wdrapac
          na unijne stolki i pensje.
    • Gość: Ksymena Re: WOLNOSC SLOWA W NASZYM KRAJU IP: *.cvx29-bradley.dialup.earthlink.net 07.06.02, 21:58
      A zobaczcie co w Bydgoszczy komuchy wyprawiają!

GW chce w środku miasta nazwać aleję Aleją "Wolności" i urządzać tam sadzenie
      drzewek na koszt miasta przez przejezdnych żydofilnych gości ze świata,
      aby zwiększyć liczbę czytelników Gazety.

GW umyśliła sobie, że zmonopolizuje kampanię sadzenia drzewek
      i tym sposobem zapewni sobie na lata darmową autoreklamę.

Sadzenie byłoby zabronione temu, kogo GW nie lubi. Sfora pinczerków Michnika
      obsmarowałaby natychmiast kandydata, co jest trefny.

GW ściągnęła ten pomysł od Yad Vashem Museum w Tel Avivie i to się wydało.

Kliknij portal: >> BYDGOSZCZ <<
      i post: >> ALEJA WOLNOŚCI - prosimy o Wasze opinie (125) <<

Ubaw po pachy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka