iwa.ja 29.06.02, 00:06 Jest taka sytuacja, że dzisiaj mają imieniny. A więc ściskam prawice i lewice wszystkich ujawnionych i nieujawnionych SOLENIZANTÓW. Kocham Was, wszystkie Piotry i Pawły!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Casey Re: Piotry i Pawły IP: *.proxy.aol.com 29.06.02, 01:49 iwa.ja napisał(a): > Jest taka sytuacja, że dzisiaj mają imieniny. A więc ściskam prawice i lewice > wszystkich ujawnionych i nieujawnionych SOLENIZANTÓW. Kocham Was, wszystkie > Piotry i Pawły!!!!! Swietych apostolow imienniki;))))) i Wszystkiego Najlepszego zycze..............;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: Piotry i Pawły IP: 5.1D* / *.mweb.co.za 29.06.02, 04:23 Zadaje to pytanie z pelna swiadomoscia i bez zadnej drugoplanowej agendy....ot tak po prostu... Co znaczy slowo "apostol" i "swiety".... Czy kazdy apostol jest swietym i czy kazdy swiety jest apostolem? Czy jest to taka swoista, raligijna pokojowa nagroda Nobla?... Jakie sz kryteria przyznawania tej nagrody?.... Zaslugi dla "sprawy", zaslugi dla partii, zaslugi dla regionu, zaslugi dla ludzkosci czy tez zaslugi dla swojego klanu?..... Czekam na promyczek oswiecenia dla mojej ciemnej swiadomosci.... Prosze o delikatne objawienie....w przeciwnym wypadku schowam sie jeszcze bardziej w swojej prehistorycznej (epoka przed- swietobliwa) skorupie.... :-):-)):-))):-)))):-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Piotry i Pawły 29.06.02, 09:13 Dorzucam najlepsze życzenia dla Piotrów i Pawełków. Znam na forum dwóch Piotrów!! Jeden nasz Piotruś ostatnio mało się pokazuje, to nasz Piotruś z Gdańska-Przymorza i drugi Belli zza oceanu. Obu Was ściskam i życzę tylko samych radości. Pawełki się nie ujawniły ale być może są;) Też życzę samych radości:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: Piotry i Pawły 29.06.02, 11:19 Wszystkiego naj,naj ...dzisiaj w Rzymie swieto ...pozdrowienia wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Piotry i Pawły 30.06.02, 00:23 A mozesz opisać, jak to było dzisiaj? Bo się wielokrotnie wybierałam, ale nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aCh dolaczam sie IP: 12.23.8.* 29.06.02, 18:18 obiecuje nawet pic za ich zdroiwe u u nas takze nie brakuje panow tym imieniem obdarzonych. szczegolny toast wzniose za sombre:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sombre Re: dolaczam sie IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 29.06.02, 23:53 Właśnie, a dlaczego??????????? :))) Dobrze, że aCh jesteś tak daleko, bo inaczej to nie wiem, ych! :)) Jako podwójny dzisiejszy solenizant dziękuję wszystkim bardzo bardzo za życzenia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aCH Re: dolaczam sie IP: 12.23.8.* 30.06.02, 06:24 uuuuuu co to za miejjsce jadobrze nie paietam....uuuu...hihi lewo 3majaca siena noach pozdrawia 3miasto i solenozantow niby gapciow...huehue.....hmmmm....moj bgaz zostal przee mnei skromnie wyceniony na 1026$....to bylo na margineie powracxam na zabawe Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: podziękował 30.06.02, 06:56 Serdecznie dziękuję za życzenia, choć u nas to, za oceanem, imienin się nie obchodzi. Ale ja pamiętam, bo mój ojciec też Piotr, więc dzwoniłem dziś rano do Oliwy. Gwoli wyjaśnienia: w mojej rodzinie zawsze najstarszemu synowi nadawano imię Piotr-Krystian lub naprzemiennie Krystian-Piotr. Niestety, mój starszy brat, Krystian, zmarł (była wojna) w niemowlęctwie, a więc ja, urodzony już po wojnie, zostałem spadkobiercą imienia i rodu. A mój syn ma na imię Krystian... I wierzę, że mój wnuk dostanie na chrzcie imię Piotr... :)))))))) A odpowiadając Lesowi (którego pytanie wszyscy olali) krótko i encyklopedycznie: Piotr apostoł został mianowany przez Chrystusa swym namiestnikiem. On też był (wg tradycji Kościoła) pierwszym biskupem Rzymu. Natomiast Paweł (po nawróceniu na drodze do Damaszku) był prawdziwym, historycznie, twórcą Kościoła. W Kościele katolickim tedy te dwie postaci są najważniejszymi. I dlatego też bazylika watykańska nosi imię św. Piotra, a plac przed nią imię ich obu. Les - wystarczy? :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: podziękował IP: 5.1D* / *.mweb.co.za 30.06.02, 10:52 Wystarczy... jesli chodzi o Piotra i Pawla... Dolaczam sie z zyczeniami imieninowymi...i podobnie jak u ciebie, tutaj tez o nich nikt nie pamieta...tylko ta starenka, ukochana Mamuska dzwonila z polski... oj niepysznie bylo mojej zonce... niepysznie.... Nadal jednak nie kapuje jakie sa kryteria nadawania tytulu; swiety... Szczegolnie w czasach obecnych? Matka Teresa ten tytul otrzymala ale cos tak jakos z ociaganiem... a nie wydaje mi sie aby ktokolwiek bardziej na to zasluzyl... w ostatnim stuleciu ...przynajmniej! Zastanawiajace jest to ociaganie sie... biorac pod uwage tych innych Speedy Gonzalesow... Moze dlatego, ze byla kobieta?....a moze dlatego ze nie dbala o dobra doczesne dla siebie samej i jej bossow?... Ciekawe... Pozdro. Les1 Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: podziękował 30.06.02, 11:11 Gość portalu: les1 napisał(a): > Wystarczy... jesli chodzi o Piotra i Pawla... > Dolaczam sie z zyczeniami imieninowymi...i podobnie jak u ciebie, tutaj tez o > nich nikt nie pamieta...tylko ta starenka, ukochana Mamuska dzwonila z polski.. Les:))) To przyznaj się;) Piotruś jesteś czy Pawełek??? :) Masz rację, wszyscy mogą zapomnieć ale nie one, matki!!! Tak było i z moją, zawsze czuwała, pamiętała. A inni nie zawsze..:( Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: ACH 30.06.02, 20:35 Gość portalu: aCH napisał(a): > uuuuuu co to za miejjsce jadobrze nie paietam....uuuu...hihi lewo 3majaca siena > > noach pozdrawia 3miasto i solenozantow niby gapciow...huehue.....hmmmm....moj > bgaz zostal przee mnei skromnie wyceniony na 1026$....to bylo na margineie > powracxam na zabawe Ach, to Ty imieniny tak oblewasz????? No, za tą cenę tego bagażu to trochę ciuszków sobie kupisz;))) Pozdrawiam:) Mam jeszcze niedosyt, za mało wiadomości, proszę o więcej kierowniczko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: ACH 30.06.02, 20:53 Guzik na patyku jej zwrócą, Lucy! Ona się na tyle wyceniła, ale to nie znaczy, że tyle dostanie.... A rzeczywiście obchody przebiegają kolorowo, :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aCh Re: ACH IP: 12.23.8.* 30.06.02, 23:09 hmmmm...i nawet kaca nie mialam, ale tragicznie wyglada moj post ostatni....tzn nie zebym ja byla winna, na czas libacji z klawiatury usunieto kilka literek coby nikt slow powszechnie za obelzywe nie slal w swiat :))) iwa, nie oddadza mi tyle???? a szkoda bo to sa ostrozne kalkulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: dolaczam sie IP: 5.1D* / *.mweb.co.za 30.06.02, 21:11 1026$...????!!!!****""""££££^^^^!!!! OK siedze cicho!!!!!!****""""!!!!$$$$££££&&&&%%%%****!!!!.... Czy ty wiesz jak ladnie by Twoj paluszek?...wygladal z tym brylantem ???... Pomysl!!!!!!! Nastepnym razem to ja tobie wysle "polska kielbase" z Afryki i do tego dolacze polowe tego diementu...ktory wlasnie....prze...........!!!! Podobny smak kielbasy ale przynajmniej jest, tez co pokazac....innnym ....hamerykankom!!!!..... a to sie u nich ...liczy???? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Les?????? 30.06.02, 21:21 Pytanie tam wyżej do Ciebie skierowałam ale pewnie nie zauważyłeś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: Les?????? IP: 5.1D* / *.mweb.co.za 30.06.02, 21:44 Nie jestem ani jeden ani drugi... Blizniak jestem z 17-go....co wcale nie znaczy, ze mam miec imie z tego regionu.... Najlepsze jest "obchodzenie" z przerwa...czasowa.... maja ludziska czas na odlozenie piniazkow na prezenty...;-) Wszyscy sie zawsze smiali z mojego pierwszego imienia..... tylko tutaj w Afryce tego nie robia..... maja dziwny respekt!!?.... nie chca mowic dlaczego?...zabobony???.. Mnie to osobiscie pasuje....tzw: zly mzimu???!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Les?????? 30.06.02, 21:48 Gość portalu: les1 napisał(a): > Nie jestem ani jeden ani drugi... > Blizniak jestem z 17-go....co wcale nie znaczy, ze mam miec imie z tego > regionu.... > Najlepsze jest "obchodzenie" z przerwa...czasowa.... maja ludziska czas na > odlozenie piniazkow na prezenty...;-) > Wszyscy sie zawsze smiali z mojego pierwszego imienia..... tylko tutaj w Afryce > > tego nie robia..... maja dziwny respekt!!?.... nie chca mowic > dlaczego?...zabobony???.. > Mnie to osobiscie pasuje....tzw: zly mzimu???!!! ;-) Les:)))))) To mocno spóźnione życzenia urodzinowe:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: Les?????? IP: 5.1D* / *.mweb.co.za 30.06.02, 22:16 Dziekuje .... moje ty Wrzeszczanskie Sreduszko....Dziekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Les?????? 30.06.02, 22:19 Gość portalu: les1 napisał(a): > Dziekuje .... moje ty Wrzeszczanskie Sreduszko....Dziekuje... :))))))) A kiedy byłeś we Wrzeszczu????? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Les?????? 30.06.02, 22:21 lucy_z napisał(a): > Gość portalu: les1 napisał(a): > > > Dziekuje .... moje ty Wrzeszczanskie Sreduszko....Dziekuje... > > :))))))) A kiedy byłeś we Wrzeszczu????? Oj, zapomniałam! Przecież nie tak dawno, prawda??? Gdzieś wczesną wiosną??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: Les?????? IP: 5.1D* / *.mweb.co.za 30.06.02, 22:33 Koniec Stycznia....Serduszko Prezydenckie.... koniec Stycznia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Les?????? IP: *.libre.retevision.es 30.06.02, 23:25 ...jako stara panna jestem troszeczkę egzaltowana - przyznaję to samokrytycznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Egzaltacja :))) 01.07.02, 06:36 Les uwodzi nam szefową. Lucy udaje cnotliwą dziewicę, a my wcale nie mamy za złe, prawda? :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś