Dodaj do ulubionych

Znów nawarzą piwa w Braniewie?

IP: *.mlyniec.gda.pl 26.05.05, 22:58
Teraz moze jakas mała produkcja w Browarze Wrzeszczańskim - pamiętacie te
Gdańskie Jasne w granatach?????
Obserwuj wątek
    • Gość: Koszałek Opałek Re: Znów nawarzą piwa w Braniewie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 07:00
      Powiało optymizmem!
    • Gość: seti Czekam na Heveliusa IP: *.chello.pl 27.05.05, 13:47
      Ja czekam na wznowienie produkcji piwa "Hevelius" - najlepsze polskie piwo, przynajmniej dla mnie. Chociaz bylo stosunkowe drogie, ale za taka jakosc to ja chcialem placic, no ale niestety i gdanski browar padl i nie ma go juz. Ale jest przeciez wciaz receptura tego piwa, ktora mozna sprzedac lub produkowac na licencji.
      • Gość: michal Re: Czekam na Heveliusa IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.05, 14:01
        piwo Hevelius jest! produkowane jest w Elblagu. ale wlascicielem marki jest
        Zywiec, wiec nie liczylbym na to by sie jej latwo pozbyli... niestety

pozdr
        michal
        • Gość: seti Re: Czekam na Heveliusa IP: *.chello.pl 27.05.05, 14:29
          Wlasni dzwonilem do gdanskiego dystrybutora Zywca i faktycznie piwo jest w jego ofercie, ale cieszy sie chyba po prostu mala popularnoscia, bo ja w sklepie nie moge go nigdzie dostac.
          • Gość: Enola Gay co.uk Braniewo warzylo najlepsze piwo w Polsce... IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.05.05, 16:24
            Bylo to zasluga wyjatkowo smacznej wody z braniewskiego ujecia.Oraz prawie
            chalupniczej produkcji.A pan Czeslaw Debski to dlugoletni pracownik
            braniewskiego browaru i przez wiele lat jego dyrektor.Wierze,ze uda mu sie
            ponownie uruchomic browar i znowu napije sie wysmienitego EB w malych
            buteleczkach ze sreberkiem.Zadne piwo w Polsce nie dorownuje smakiem
            braniewskiemu.
        • Gość: Tomas TO KIEPSKA PODRÓBA LRGENDARNEGO HEVELIUSA! IP: 81.210.17.* 30.05.05, 11:49
          to piwo produkowane przez tzw Grupę Zywiec TO KIEPSKA PODRÓBA LRGENDARNEGO
          HEVELIUSA!
          SPECJALNIE - MAŁA PRODUKCJA SMAK NIJAKI POTEM ZASTĄPI GO HEINEKEN
          LUB INNE GEY'OWSJKIE G... Z HOLANDII

TRZEBA REAKTYWOWAĆ BROWAR GDAŃSKI!
    • Gość: Uboot Czekam na specjał Heveliusza? IP: *.grupalotos.pl 30.05.05, 10:59
      Czas otworzyć zakłady ( Gdańsk Wrzeszcz i Braniewo), ktore celowo doprowadzono
      do zamknięcia (przejęto rynek). To są perełki o które powinni walczyć
      mieszkańcy, a wraz z nimi włodarze tych regionów. Życzę powodzenia.......
    • piokl13 Trójmiasto ma swój browar 30.05.05, 14:09
      a jest nim browar Amber z Bielkówka, tuż przy obwodnicy.
      Warzą znakomite ciemne piwo Koźlak. Polecam również niepasteryzowanego Fulla z
      beczki.
      Z Braniewa zacnym piwem to był Special, teraz też własność Żywca.
      Czekam na wznowienie produkcji, ale to na pewno pod innymi markami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka