Dodaj do ulubionych

Mniam , mniam w Gdyni

23.02.05, 00:24
Wątek o barze "Słonecznym" nasunął mi kolejny temat .
Gdzie lubicie tanio (!) i dobrze podjeść w Gdyni ???
Moje typy to :
Luna , Kwadrans , Anker (w porywach) no i przepyszna zapiekanka ( kebaba już
niestety tam nie podają ) w kultowych już budkach na Świętojańskiej.
v.
Obserwuj wątek
    • malwaaa Re: Mniam , mniam w Gdyni 23.02.05, 02:40
      Pizzeria Gdynianka na Świętojańskiej, taka malutka. No i mam świra na punkcie
      reastauracji meksykańskiej Pueblo ;-)
      • windyga Re: Mniam , mniam w Gdyni 23.02.05, 10:52
        Cyba taki wateczek sie juz tu przewijał, ale skoro macie apetyt...
        Ja dorzuce Santorini i Cynamon przy Świetojańskiej, Zielona Tawerne - pyszne
        pierozki przy Skwerze, Green Way - wegetariańskie pyszności przy Abrahama
        • binka Re: Mniam , mniam w Gdyni 23.02.05, 15:06
          Zielona Tawerna i pierożki vindygo mówisz? to ja spróbuję przy okazji;

a skoro już - to co polecacie w danej knajpie? bo jak człek rzadziej bywa to
          chciałby to co najlepsze spróbować

" W ogrodach" windyga polecała kiedyś zupę z borowików - i faktycznie była
          przepyszna

zgadzam się też z typami viji:-) choć w Ankerze te tłoki są zniechęcające
          niekiedy
    • mariolka_bi Re: Mniam , mniam w Gdyni 23.02.05, 15:42
      vinja napisała:

> Wątek o barze "Słonecznym" nasunął mi kolejny temat .
      > Gdzie lubicie tanio (!) i dobrze podjeść w Gdyni ???
      > Moje typy to :
      > Luna , Kwadrans , Anker (w porywach) no i przepyszna zapiekanka ( kebaba już
      > niestety tam nie podają ) w kultowych już budkach na Świętojańskiej.
      > v.

'slvinja napisała:

> Wątek o barze "Słonecznym" nasunął mi kolejny temat .
      > Gdzie lubicie tanio (!) i dobrze podjeść w Gdyni ???
      > Moje typy to :
      > Luna , Kwadrans , Anker (w porywach) no i przepyszna zapiekanka ( kebaba już
      > niestety tam nie podają ) w kultowych już budkach na Świętojańskiej.
      > v.

'słoneczny' rzeczywiście smoczny i tani. tylko te obskurne wnętrza.
      luna, kwadrans, anker to takie samo odgrzewane jedzenie, budy na swiętojańskiej
      odradzam - panie ekspedientki raczej są a bakier z higieną.
      polecam bar 'safari' na abrahama oraz 'tai hut' nieopodal, a także 'c.k.' na
      świętojańskiej (do 16.00 taniej)
      • windyga Re: Mniam , mniam w Gdyni 23.02.05, 17:07
        Wyobraźcie sobie, że Cafe Vergnano (d.Sternik), to nie tylko kawiarnia. Mozna
        tu tez coś przekasić. Np. rózne fajne sałatki, choćby grecka - duzo tanio i
        samcznie. Aha, jeszcze właska restauracja La Vita, przy Władka IV - bardzo
        przyjemna i niedroga. Pyszne zupki i nie tylko!Ojej, jeszcze taka fajna
        pizzeria przy Morskiej, przed Komfortem, La strada , w tuz przy ulicy ( w takim
        apetycznym kolorze terrakoty)- ogromny wybór pizzzzz i klimacik rodzinny.
        • binka Re: Mniam , mniam w Gdyni 23.02.05, 19:50
          widziałam, że jest jakieś nowe bistro na Starowiejskiej (Anatol chyba)- duuuży
          wybór naleśników i innych dań, ale osobiście nie próbowałam;

nie polecam Kapitana Cooka - często nie mają tego co w karcie widnieje;

a w La Vicie bardzo dobry jest łosoś (osobiście nie jadam, ale smakosze ryb
          jedli)i makarony; jednak lasagne było przesolone (raz przynajmniej)
          • windyga Re: Mniam , mniam w Gdyni 25.02.05, 10:43
            Anatol - racja! Bardzo fajny, w stylu lat 60-tych XX w. Apetycznie,
            bezpretensjonalnie, czysto i wieeeeelki wybór wszystkiego. Tanio!Polecam
            serdecznie.
            • vinja Re: Mniam , mniam w Gdyni 25.02.05, 14:05
              windyga napisała:

> Anatol - racja! Bardzo fajny, w stylu lat 60-tych XX w. Apetycznie,
              > bezpretensjonalnie, czysto i wieeeeelki wybór wszystkiego. Tanio!Polecam
              > serdecznie.

No to już wiem gdzie najbliższy niedzielny obiadek ;)))
          • vinja Re: Mniam , mniam w Gdyni 25.02.05, 14:04
            binka napisała:

>
            > nie polecam Kapitana Cooka - często nie mają tego co w karcie widnieje;
            >

To prawda , ale porównując wystrój lokalu może on być w przyszłosci nastepcą
            Pokładu , tylko czy Pokład w ogóle mógłby mieć następcę ?
            Z takim samym "duchem" ?
            • binka Re: Mniam , mniam w Gdyni 25.02.05, 14:48
              tzn ja nie polecałam do jedzenia Cooka, bo moje koleżanki często tam się bawią
              w piatki i są zadowlone, chociażby brakiem tłoku i nastolatków, co występuje na
              Pokładzie;-)
              uwaga - nie mam nic do nastolatków, ale wolę się bawić w gronie bardziej
              zbliżonym wiekiem
              • windyga Re: Mniam , mniam w Gdyni 25.02.05, 14:55
                A Pokład nie tyle nastepcę, co kontynuatora bedzie miał w postaci
                Transatlantyka , czyli dawnego kina Atlantic. Jest w trakcie adaptacji i ma byc
                podobno super. Klub muzyczny i nie tylko.
                A kapitan Cook - byłam raz. Wnętrze niestety nie podobało mi sie. Prostacka -
                mieszczuchowata próba zrobienia czegoś przaśnego.Zza desek wyglądaja
                pozostałosci po dawnej dyskotece _ lustrzane kule, pokryte "tygrysem" kanapy -
                w sumie burdelowato. Ani to chałupa, ani dyskoteka. A maja rzeczywisty atut,
                który mógłyb im sciagnąć publiczność - prawdziwa wędzarnie. Tylko że mało kto o
                tym wie. Ano własnie!
    • narysuj.mi.baranka Anker 04.03.05, 12:00
      Jak przyjezdzamy cala rodzina do Babci to zamawiamy obiadki w Ankerze! Smacznie
      i tanio! W porownaniu z Warszawa. Najsmieszniejsze jest to, ze dostawca ma do
      nas jakies 100 metrow :)
      • hitsus Re: Anker 25.03.14, 15:40
        Uwielbiam Ankera chociaż wydaje mi się, że jego poziom w ostatnim czasie trochę podupadł. czerwonywidelec.pl/anker-gdynia/
    • narysuj.mi.baranka Wloskie sklepy 04.03.05, 12:01
      Podkresle jeszcze istnienie dwoch wloskich delikatesow na samej
      Swietojanskiej! :)
      • binka Anatol 05.03.05, 16:13
        Byłam tam dziś - miło i sympatycznie;-)
        Frytki są na pewno dobre;-)
        A bazylia w sałatce pomidorów z mozarellą świeża. Cudze pizze też wyglądały
        apetycznie. Naleśników nikt przy okolicznych stolikach nie jadł, a ja skuszę
        się dopiero następnym razem.

szpieg_z_krainy_objadaczy
        • vitalia Re: Anatol 05.03.05, 18:36
          Włoskie żarcie może mnie nie podnieca,ale te właśnie dodatki ymmmmmmm.
          • windyga Re: Anatol 06.03.05, 08:19
            Cholerka, now ałaśnie - te włoskie sklepy z barami "na zapleczu"... Sympatyzne,
            stylowe, klimatyczne. Aż dziw, że zwykle puste. Ja tam kupuję np. pyszne
            suszone pomidory w oliwie. Pycha!
            • delari Chinszczyzna 08.03.05, 11:03
              a co sadzicie o chinskich knajpach? Jest jakas na Wladyslawa IV, jest na
              Slaskiej, bodajze wietnamska w okolicy urzedu. Byliscie kiedys?? Jak tam jest i
              co fajnego ( jesli;) ) mozna tam zjesc?
              • windyga Re: Chinszczyzna 08.03.05, 14:50
                Nie byłam, ale chce tu dorzucić jeszcze jeden ciekawy adres: na poczatku
                Świetojańskiej, tam gdzie kieeeeddyś była ksiegarnia, ostatnio kiepskie buty,
                jest restauracja japońska SUSHI. Widziałam ja tylko z okien trajtka:))
                Oryginalnie urządzona - to dojrzałam!
                • vitalia Re: Chinszczyzna 08.03.05, 15:07
                  Jak sushi tam jest ,,to będzie moja knajpa....Uwielbiam takie żarełko..surowa
                  rybka mniam ...i do tego zielonu japoński chrzan ostry jak !!!,,nasz to
                  poprostu przy nim miód..
                  • windyga Re: Chinszczyzna 08.04.14, 12:47
                    O, rany, to TYYYYY:))
                    Aniu, tego sushi już dawno tam nie ma. Mój wpis pochodził z ....2005 r. Tyule lat, mój Boze. Czy mysmy sie tyle czasu nie widziały???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka