Dodaj do ulubionych

Tour de Pologne - precz!!

08.09.02, 10:26
Redakcjo Gazety Morskiej,

Za waszym pośrednictwem chciałbym się zapytać trójmiejskich samorządowców, co sprawiło, że zgodzili się na zorganizowanie prywatnej, komercyjnej imprezy w taki sposób, który przez cały (w dpodatu roboczy) dzień paraliżuje całą aglomerację? Jakie korzyści odniosą nasze gminy w zamian za całe to zamieszanie, dodatkową pracę służb miejskich i setki tysięcy zmarnowanych w korkach godzin? Nic chyba nie stoi na przeszkodzie, by impreza, którą zresztą nie interesuje się pies z kulawą nogą, nie mogła się odbyć na mniej zurbanizowanych terenach?
Obserwuj wątek
    • Gość: elve Re: Tour de Pologne - precz!! IP: *.netland.gda.pl 08.09.02, 18:24
      popieram i również o to pytam. tak się składa, że jutro mam dużo do załatwienia
      w Gdańsku, i właśnie się dowiedziałam, że jakaś marna imprezka będzie mi w tym
      przeszkadzać. wrrrrr!
      • Gość: Kasia Re: Tour de Pologne - precz!! IP: 213.77.19.* 08.09.02, 19:22
        A ja chciałabym wiedzieć, czy będa przejeżdżać koło Opery przy POlitechnice.
        mam zawieźć chora osobę nabadania do Akademii i jeżeli mi się "wetną"
        pedałujący panowie, to mnie chyba sz.... trafi!
        Znacie trasę na jutro????
        • lucy_z Re: Tour de Pologne - precz!! 08.09.02, 20:05
          Kasiu, tu masz wszystko!!!
          www1.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,1006813.html
          • Gość: burak Re: Tour de Pologne - precz!! IP: *.proxy.aol.com 08.09.02, 21:13
            Typowo polskie podejscie do sprawy
            dac im igrzyska!!!!!!
          • Gość: burak Re: Tour de Pologne - precz!! IP: *.proxy.aol.com 08.09.02, 21:17
            nawet sama nazwa tej imprezy brzmi durnie!!!
        • Gość: KRÓLIK Re: Tour de Pologne - precz!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 04:19

A niech jadą.Gdańsk jest na tyle duży że zawsze da się jakoś objechać.Osobiście
          nie darzę cyklistów sympatią,ale w-g zasady "chcesz żyć,daj żyć innym"muszę się
          dostosować.Swoją drogą jak są uroczystości religijne to nikt się nie burzy.Mam
          na myśli mniejszości religijne,im to też pewnie przeszkadza.
          Pozdrowienia KRÓLIK
    • Gość: ap Re: Tour de Pologne - precz!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 08.09.02, 21:45
      To jest reklama dla Trójmiasta Przynajmniej będzie cos sie działo Bo wszyskie
      imprezy to Katowice, Warszawa.
      • krzysiek_n Re: Tour de Pologne - precz!! 08.09.02, 21:56
        Właśnie!
        Czy naprawdę to miasto ma być zapadłą prowincją, dziurą na końcu świata?
        • Gość: januszko Re: Tour de Pologne - precz!! IP: *.nsm.pl / 192.168.200.* 08.09.02, 23:07
          Jeśli to ma tylko być parę minut relacji w TV , to uważam , że koszt paraliżu
          Trójmiasta przez kilka godzin jest zbyt wielki. To wielki skandal , że ktoś
          pozwala sobie na na to .Panowie Prezydenci Trójmiasta , pozwoliliście na to
          dla marnej komercyjnej imprezy kosztem wielu ludzi , którzy przez kilka godzin
          bedą uwięzieni w różnych punktach Trójmiasta. Mnie osobiście nie stać na to ,
          aby te kilka godzin zmarnować.
    • zoppoter Bez przesady... 09.09.02, 08:57
      Skrajności są szkodliwe...
      Z tego co wiem, to rozmaite miasta w cywilizowanym świecie zażarcie walczą o to, żeby imprezy sportowe
      zwłaszcza międzynarodowe wysokiej rangi, właśnie im przypadły w udziale. Więxc widocznie jakies
      korzyści z tego są.
      Oczywiście, że to będzie uciążliwe, ale ludzie, spokojnie, to jest JEDEN dzień, a i to niecały.
      Tyle, ze panowie kolarze już w niedzielę załatwili Sopot na cacy. Zrobili sobie otóż treningi w normalnym
      ruchu, zajmując cały pas a czasem dwa pasy ruchu. Oczywiście wlokące się z tyłu pojazdy absolutnie
      lekceważyli. Akurat trafiłem na nich, kiedy wracałem z tego mojego rajdu, wjeżdżałem od Jelitkowa.
      Przejazd z Jelitkowa do śródmieścia Sopotu zajął mi 40 minut, a Simca miała mnie już serdecznie dość.
      Nawet na próbach zrecznościowych nie była tak wymęczona...
      • Gość: KRÓLIK Re: Bez przesady... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 15:38

Nie komentuję,ale był czas że broniłeś zielonych a cykliści do nich należą.
        Bądż konsekwentny,trzeba było sobie wyobrazić że jedziesz za pogrzebem wroga
        i w tym momencie jaki śwoiat staje się piękny:jego diabli wżięli ,a Ty żyjesz.
        Pozdrawiam
        KRÓLIK
        • zoppoter Re: Bez przesady... 09.09.02, 15:42
          Gość portalu: KRÓLIK napisał(a):

>
          > Nie komentuję,ale był czas że broniłeś zielonych a cykliści do nich należą.
          > Bądż konsekwentny,trzeba było sobie wyobrazić że jedziesz za pogrzebem wroga
          > i w tym momencie jaki śwoiat staje się piękny:jego diabli wżięli ,a Ty żyjesz.
          > Pozdrawiam
          > KRÓLIK
        • zoppoter Re: Bez przesady... 09.09.02, 15:44
          Gość portalu: KRÓLIK napisał(a):

>
          > Nie komentuję,ale był czas że broniłeś zielonych a cykliści do nich należą.

Znowu mi cos dopisujesz. Kiedy i gdzie ja broniłem zielonych???

• lucy_z Re: Ale fane widoki!!! 09.09.02, 15:54
            Ale fajno widać!!! Nie złoście się! Oglądam teraz w TV. Świetne widoki, chyba
            to Gdynia bo widać jakiś wielki statek stoi przy nabrzeżu! Jadą teraz do
            Sopotu, chyba z Rumi!!:)Świetne widoki z góry! To też jest promocja Gdańska:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka