Gość: ortolig IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:46 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ortolig Re: Gdzie kupić działkę w Gdan] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:58 ups... jeszcze raz. gdzie kupić działkę w Gdańsku, nie znam miasta, a muszę kupić tam działkę. Którą część miasta polecacie? Nie musi być blisko centrum. Dobrze byłoby natomiast gdyby w pobliżu był las i cisza, bez bloków, ruchliwej drogi itp. Czy wyspa Sobieszewska to dobry pomysł, czy raczej szukać czegoś w okolcach Osowy? a może gdzie indziej? Dajcie mi jakiś punkt zaczepienia bo poruszam się trochę jak dziecko we mgle :) tylko na podstawie mapy, a takie szukanie to wiadomo o dupe rozbić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goniec Otomin IP: .1P3D* / 192.11.185.* 01.03.06, 17:44 Z twoich wymagań wynika, że powinieneś kupić działkę w Otominie www.otomin.gda.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortolig Re: Otomin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 09:22 Chociasz jest to już poza granicami miasta, to wygląda ciekawie. Muszę się temu bliżej przyjrzeć. Dzięki za odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Otomin 02.03.06, 10:30 kalinowski_jacek.dobrebopolskie.com/ jacekkalinowski.dobrebopolskie.com/ Myślę , że warto fajne miejsce :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goniec Matemblewo IP: .1P3D* / 192.11.185.* 02.03.06, 16:26 To taka leśna dzielnica dla zamożniejszych Gdańszczan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adv Re: Otomin 931 m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 20:15 GDAŃSK OTOMIN, sprzedam działkę budowlaną 931 m/2 przy ulicy JAGODOWEJ, pełne uzbrojenie na działce (woda, gaz, prąd, telefon). 0-501-085-260 Odpowiedz Link Zgłoś
antypolityk1 Re: Gdzie kupić działkę w Gdan] 07.03.06, 13:00 "Dobrze byłoby natomiast gdyby w pobliżu był las i cisza, bez bloków, ruchliwej drogi itp." Takich miejsc w Trójmieście niedługo nie będzie, bo buduje się gęsto w takich miejscach i na potęgę. Dlatego za kilka, kilkanaście lat Otomin czy Matemblewo będą wyglądały jak Osowa czy Dąbrowa, których nie polecam, chyba że lubisz gwar, samochody i spaliny i zero zieleni (tam też kiedyś było cicho, pięknie i zielono). Jedyne to co zostaje to zakup nieruchomości na rynku wtórnym: 1. Górny Sopot (Osiedle Mickiewicza, Świemirowo) 2. Oliwa pod lasem 3. Działki Leśne (to już w Gdyni, ale miejsce wspaniałe, blisko Centrum, blisko las i nie ma miejsca na wciskanie plomb) Wg mnie Otomin czy Matemblewo odpadają, bo za parę lat będzie tam kołchoz Odpowiedz Link Zgłoś
antypolityk1 Jeszcze tylko dodam 07.03.06, 13:00 Jeszcze tylko mały drobiazg. Niestety FINANSE Odpowiedz Link Zgłoś
teutonczyk Re: Gdzie kupić działkę w Gdan] 02.03.06, 10:24 Polecam tez Kiełpino - cicho i spokojnie a blisko do obwodnicy no i rzut beretem do lasów otomińskich. Minus to słaba infrastruktura drogowa na osiedlu, ale zanosi się że to kwestia roku, dwóch. Gaz, kanaliza są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goniec Matemblewo IP: .1P3D* / 192.11.185.* 02.03.06, 16:26 To taka bardziej elitarna leśna dzielnica Gdańska www.inpro.com.pl/nowiec/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goniec Migowo IP: .1P3D* / 192.11.185.* 02.03.06, 16:31 Również leśna dzielnca z małym jeziorkiem w pobliżu. www.inpro.com.pl/mysliwskie3/lokalizacja.html Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Migowo 02.03.06, 16:35 Gość portalu: goniec napisał(a): > Również leśna dzielnca z małym jeziorkiem w pobliżu. > www.inpro.com.pl/mysliwskie3/lokalizacja.html Super ... w cenę mieszkania wliczyli balkon :) www.inpro.com.pl/mysliwskie3/ceny.php Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goniec Re: Migowo - ul. Myśliwska IP: .1P3D* / 192.11.185.* 02.03.06, 17:00 Link podałem po to, żeby zorientować sie w lokalizacji, a nie reklamować konkretną inwestycję budowlaną. Na końcu Myśliwskiej jest enklawa domów jednorodzinnych www.inpro.com.pl/mysliwskie3/lokalizacja.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortolig Re: Migowo - ul. Myśliwska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:55 Dzięki wam za rady:)). Wezmę pod lupę lokalizacje, które podaliście. A co sądzicie o Wyspie Sobieszewskiej?, bo ja na portalu Trójmiasta natrafiłem na niezbyt zachęcające opinie, np "Za te wszystkie lata kiedy wyspa traktowana była jak wysypisko śmieci nie mając z tego tytułu jakichkolwik rekompensat powinna miec most z prawdziwego zdarzenia. Wiele lat wyspa była odbytem trójmiasta.Przypomnijmy: kolektor oczyszczalni Wschód ,Fosforogipsy,Popioły, sąsiedztwo Rafineri.Kto zapłaci mieszkańcom za zatrute środowisko,utratę turystów,brudne plaże,zakas kompieli smród dochodzący z ujścia wisły.Czy to jeszcze za mało jak na małą wyspę.ZA to wszystko miasto nie może wybudować w miarę normalnego mostu.To wstyd iskandal.poczekamy na wybory samorządowe i na kolejne obietnice.mamy tak ładną i niespotykana okolicę nie potrafimy tego zagospodarować i o nią dbać." Przyznam się, że trochę się do tej wyspy przymierzałem, ale po takim tekście chyba mi przeszło (co ciekawe na oficjalnej stronie wyspy sobieszewskiej nic nie wspominają o smrodzie, brudnej wodzie, zatrutym środowisku i górach odpadów z fosforogipsów:) A co do Matemblewa, to super lokalizacja, ale te CENY!!! za ok 500m2 chcą prawie 200tys !!! to jak dla mnie odpada. Dla porównania na wyspie sobieszewskiej za 2000m2 chcieli 50tys. W Osowej, Kiełpinie i ogólnie za obwodnicą ceny też są znośne, podobnie w Otominie. No nic będę musiał się tam wybrać i zobaczyć jak to na miejscu wygląda , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceny w otominie Re: Gdzie kupić działkę w Gdan] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:12 w otominie 800-1000m2 powyżej 100tysiecy złotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Klukowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:41 maps.google.com/maps?t=k&hl=en&ll=54.385106,18.485656&spn=0.003011,0.007231&t=k tutaj ceny sa 90-100 PLZ za m2. do centrum miasta 10-15 minut autem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mic_Hall Re: Klukowo IP: *.cec.eu.int 09.03.06, 18:00 Ciekawe o której godzinie ... chyba 22 ;-), No i oczywiscie drugi pas startowy, ktory bedzie za jakis czas budowany (pewnie za 20 lat, ale jak ktos kupuje dzialke to raczej na dluzej...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham Lewne i Ada Sobieszewo jest w zasiegu Rafinerii, Kilimandzaro IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.03.06, 00:11 oczyszczalni Wschod,sciekowiska Wisly- nie wiesz jeszcze, ze kochane wladze Gdanska planuja na wyspie Sobieszewskiej wybudowanie gigantycznego cmentarza, abys nie mial daleko, kiedy w wieku 35 lat padniesz na raka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Tylko Kiełpino Górne! IP: *.amg.gda.pl 11.03.06, 09:44 W mieście, ale otoczone lasami, wzgórza i doliny, blisko do centerum handlowego, szkoła, komunikacja miejska w razie czego, uzbrojenie i gotowe plany zagospodarowania. Odpowiedz Link Zgłoś