Gość: agnieszka IP: 80.50.9.* 09.03.06, 13:20 Wybieram się z grupą starszych ludzi do KINOPLEXu. Osobiście nie znam tego kina i proszę o opinie. Czy standardem zbliżone do Multi, jak dzwięk, sala itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinowski11 Re: Kinoplex 09.03.06, 14:38 Teraz wszystkie kina jednakowe , ani lepsze ani gorsze od innych :) Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
litorija Re: Kinoplex 09.03.06, 14:47 a.. nie zgadzam się z przedmówcą. Wprawdzie zamknięto dużo "normalnych" kin - Znicz, Bajka itd. ale został jeszcze Neptun - Film, gdzie można obejrze film nie uszkadzajc sobie narządu słuchu, w bardziej nastrojowych wnętrzach Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Kinoplex 09.03.06, 15:04 O "Lenigradzie" nawet nie myślałem :) Już mu dużo nie zostało , hotel będą budować czy cuś :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kookułka Re: Kinoplex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:38 kinoplex jest ok,lubię je najbardziej z posród gdańskich dużych kin,fajne salki,na zewnątrz fajne bufety i miejsca do siedzenia polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
hlynur.bjorn Re: Kinoplex 09.03.06, 23:02 W kinoplexie mają najlepszy uklad siedzeń. Nawet wysokie osoby przedemną nie zasłaniają ekranu. Reszta jak wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blo Re: Kinoplex IP: *.chello.pl 10.03.06, 07:36 Szkoda ,że nie mozna płacic kartą. Nieraz musiałem podejmować gotówkę specjalnie ,żeby zapłacić za bilet. Jak dla mnie niedogodność , która jednak małym nakładem sił i środków może zostać zniwelowana. Samo kino ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Kinoplex IP: 80.50.9.* 10.03.06, 12:06 Dzieki za opinie. Jak dla mnie to w zasadzie bez różnicy, w którym kinie oglądam film ale niektórym to sprawia różnice. Jeżeli wszystko OK to Ok. Dzięki i pozdrawiam Trójmiaścianinów :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagS Re: Kinoplex IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.03.06, 21:00 Niestety ale Kinoplex zdecydowanie odradzam. Wady to: małe ekrany, mam wrażenie jakbym oglądam u siebie w domu z projektora. Dźwięk który pada przy niskich tonach również znacznie odbiega od pewnych norm do których się przyzwyczaiłem nie tylko w domu. Kolejną wadą jest kolorystyka sal. Niestety użyto niezbyt ciemnych kolorów na ścianach więc efekt jest taki że odbijają one sporo światła z ekranu, mnie osobiście wprowadzając w duży dyskomfort. Jak już iść do kina to do dobrego. Kina które polecam to tylko Krewetka ale wyłącznie sala 1 (THX), i kino Multikino wyłącznie sala 2 (DD 8.1 SDDS) :))). Kolorystyka odpowiednia i ekrany ogromne. A także czysty krystaliczny dźwięk. Ale niezawsze. Czasami zdażają im się zjechane kopie. W sumie nie ma to jak domowe kino z porządnym projektorem 16:9 i DD5.1 ;) I czysty cyfrowy obraz z DVD. A już w krótce z BLUERAY i HD DVD. A jak już wielkie kino to polecam wspomniane wyżej. Pozdrawiam Kinoman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maupa Re: Kinoplex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:35 drugi burak kinowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maupa Re: Kinoplex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:34 pytanie buraczane:(( Odpowiedz Link Zgłoś