Dodaj do ulubionych

Mandala dla Jana Pawła II

IP: *.pro-internet.pl 01.04.06, 10:26
Nie bez powodów Jezus nauczał, że szatan będzie przybierał postac anioła
swiatłości... Wciskanie pogaństwa: okultyzmu pod przykrywką
chrześcijaństwa...nic sie nie zmieniło. Ale najgorsza jest
bezkrytyczność "chrześcijańskiego" narodu polskiego - niestety spełniają sie
na nim słowa Apostoła Pawła z 1 rozdz. Listu do Rzymian... Brniemy w
bałwochwalstwie...oddajemy cześć stworzeniu a nie Stwórcy...no bo kto jest
królem Polski? Jezus?...Ludziska upamiętajcie się i nie obrażajcie Boga.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysztof z Oruni Re: Mandala dla Jana Pawła II IP: 82.160.132.* 01.04.06, 15:46
      Ale z ciebie idiota Krzysiu. Czas na leczenie. Gadasz jak po praniu mozgu.
      • Gość: Krzysztof z Oruni Re: Mandala dla Jana Pawła II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 21:54
        Gościu, gdybyś znał Boga inaczej byś odpisał. Przeczytaj sobie pierwszy
        rozdział Listu Apostoła Pawła do Rzymian. Chyba wiesz gdzie szukać - na
        lekcjach religii uczą chyba o Piśmie Świętym a przynajmniej o Nowym
        Testamencie. Zastanów się - czytaj - pomyśl, do której grupy ludzi siebie
        przypiszesz. Jeśli to o czym pisze ap. Paweł w Rzym. 12:1-2 nazywasz wypranym
        mózgiem [Paweł nazywa zmianą, odnowieniem myślenia, gr. metanoia] to
        potwierdzam - jest to moim udziałem. Każdy kto rozumie co jest istotą śmierci i
        zamrtwychwstania Jezusa i przyjmuje wiarą to co On uczynił jest człowiekiem
        o "zmienionym mysleniu". Życzę Ci też tego... Konsekwencje tej wiary są
        ogromne... Więc Gościu jeśli chcesz podjąć rzeczową dyskusję, przeczytaj te
        fragmenty, o których pisałem. Jesli nie masz Biblii w domu znajdziesz ją online
        w necie.
    • Gość: Stojący z boku. Re: Mandala dla Jana Pawła II IP: *.prokom.pl 04.04.06, 09:10
      Jak przeczytałem o mnichach tybetańskich, którzy chcą - jak sie domyślam -
      uczcić pamięć człowieka (JPII), który nauczał dobra, przebaczenia i miłości, to
      sobie pomyślałem - "dobry pomysł". Będzie to jakaś forma podtrzymywania dialogu
      między religiami, czyli tego co m.in. nauczał JPII. Okazuje sie jednak, że ktoś
      znalazł w tym szatana. Zatem mam do tego kogoś pytanie, czy w każdym ludzkim
      działaniu doszukujesz się szatana ? To w końcu powiedz w co Ty wierzysz, w
      szatana, czy w Jezusa. Myślę, że niestety z takim nastawieniem ludzi nie
      będziemy w stanie osiągnąć pokoju na tym świecie. Wygląda na to, że ludzie wolą
      szukać we wszystkim szatana, niż dopatrywac się czegoś bardziej pozytywnego.
      Nie musisz odpisywać na tego maila i tak wiem, że pójdę z moim nastawieniem do
      piekła. Tylko, że ja podobno pójde tam po śmierci, a Ty już jesteś w piekle. No
      przecież napisałeś, że wszędzie widzisz szatany, a jak rozumiem, takie miejsce,
      gdzie jest ich dużo nazywa się piekłem ........................

Bardzo przepraszam Cię za ten ton. Widzisz, w ten sposób już razem trafiliśmy
      do piekła. Ja dlatego, że odpisałem w bardzo negatywny sposób zamiast użyć
      dobrych przykładów do pokazania niewłaściwego nastawienia. Na sam koniec
      posłużę się przykładem z Nowego Testamentu. "Zło dobrem zwyciężajcie".
      Proszę, wybacz mi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka