Gość: Nie wierzę IP: *.gdynia.mm.pl 27.04.06, 20:17 Nie wierzę, że PIS postępuje jak SLD. Czy IVRP to republika kolesi??? PS. PIS ma jakies takie wiejskie ciagoty - to Samoobrona na kolicjanta, to technik mechanik rolnictwa do stoczni... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: waldi Re: Przybyłem, obsadziłem, odchodzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:14 Taki scenariusz rządu PIS-u nie jest odosobniony. Przykładem są również struktury państwowej straży pożarnej. Obecnie nam panujący Pan Komendant Główny Krzowski objął stanowisko pod koniec 2005 r. W tym czasie wymienił 50% kadry KG i 99% Komendantów Wojewódzkich. I to było, jak się okazuje, jego jedynym zadaniem. Teraz pójdzie na zasłużoną emeryturę w wysokości ok. 10 tyś zł. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że pozostawił po sobie totalną rozpierduchę. W szczególności budzi ogromną kontrowersję brak wprowadzenia oczekiwanych od stycznia podwyżek płac dla strażaków - w duchu tzw państwa solidarnego . Odpowiedz Link Zgłoś
czarnogranatowy Re: Przybyłem, obsadziłem, odchodzę 28.04.06, 17:11 e tam nie jest aztak zle:) Jak walczyc ze spamem? walka z niechcianym spamem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Co tam robią ludzie lsd? wymienić na pis!!! IP: *.cable.satra.pl 27.04.06, 22:05 pół roku rządu i jakie efekty? lsd ma się dobrze, kroją profity i płaczą do Chrzana, że pis ich wymieni. Nawet 10 nie wymienili...wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJy Co ten Chrzan chrzani IP: *.such.nat.hnet.pl 27.04.06, 23:22 Cos chyba sie pochrzanilo panu redaktorowi, bo akurat uslyszalem w radiu, ze sa chetni na zakup Stoczni Gdansk i wkrotce bedzie zapowiadane przez PIS rozdzielenie Stoczni. Takze Stocznia Gdynia ma byc dokapitalizowana i zglaszaja sie inwestorzy. A te porzadki ktore sie robi w stoczniowych spolkach tej pajeczynie SLD to chyba dobrze. Czas te rozkradanie majatku stoczni zakonczyc. Zatem chyba nie jest tak jak pisze pan Chrzan. Wiadomo, ze Wyborcza nie napisze dobrego slowa o PIS, lecz niecze przynajmniej pisze prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkm Re: Co ten Chrzan chrzani IP: *.chello.pl 27.04.06, 23:33 a Ksepko, Marchlewicz, Śledzianowski-o nich Kurski z Tarnowskim zapomnieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowany Re: Co ten Chrzan chrzani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 16:35 Tak, Ci chętni to .. Energa, która chętna nie jest, ale jak zarząd nie kupi to ...m może sobie roboty szukać. Wiadmości z pierwszej reki, niestety to co robi pisuar sie w głowie nie mieści Ciekawe ile będziemy po nich lat musieli sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Co ten Chrzan chrzani IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 28.04.06, 19:52 najlepszym lekarstwem na kolesiostwo zawsze byla wymiana na swoich kolesi. PiS od SLD niczym sie nie rozni pod tym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Co ten Chrzan chrzani IP: *.chem.pg.gda.pl 29.04.06, 14:17 Ależ WYborcza napisała prawdę. Zdejmuje sie ludzi z doświadczeniem, obsadza stanowiska kolesiami z PiS, którzy nie mają pojęcia o branży. Gdy w SToczni Gdańskiej wywalono Radę Nadzorczą , to pierwszą decyzją nowej PiSowskiej Rady było....wprowadzenie wynagrodzenia za zasiadanie w niej (poprzednia Rada nie pobierała wynagrodzenia) A matołku dokapitalizowanie Stoczni Gdynia nastapiło by dawno, gdyby nie blokował tego PiS. Oni gdzieś mają STocznę Gdynia- najważniejsze są dla nich nieroby z kolebki, i bali się, że nowy inwestor zablokuje rozdzielenie. A samo rozdzielenie to chory pomysł . Na całym świecie tworzy się w tej branży Grupy. U nas z sucesem działa Grupa Remontowa, a tutaj zwalnia się zarządy i ryzykuje upadkiem jednej ze stoczni, byle zrobić dobrze cwaniaczkom typu Gałęzewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat takiego zalewu niekompetencji jak za pis'uaru IP: 62.29.137.* 28.04.06, 00:47 jeszcze w Stoczni nie za było za żadnej władzy, i robienia tak totalnego burdelu w firmie, która jeszcze jakoś działa, choć przy takim partyjnym kolesiostwie pewnie już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sip wyrzucić kolesiów,zatrudnić fachowców z Samoobrony IP: *.such.nat.hnet.pl 28.04.06, 01:01 Tylko ludzie premiera Leppera wyprowadzą stocznię z zapasci Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 i tak jest teraz w calej Polsce. 28.04.06, 03:14 byle kto,na jakikolwiek dobrze platny stolek.Nie musi sie na tym znac bo i tak nie o to chodzi.Co tam Polska,kasa leci,odprawa bedzie,nawet jak rozwali resort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jełopy IP: *.chello.pl 28.04.06, 09:43 Ale te jełopy nawet nie wiedzą za jaką kasę robić będą!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Przybyłem, obsadziłem, odchodzę IP: 195.62.154.* 28.04.06, 10:28 Ludzie - to do zwolennik?w PIS - czy Wy naprwde zamiast spermy macie PIS w oczach ? To wychodzi na to ze Kaczynscy sa lepsi od Hitlera i Stalina razem wzietych pod wzgledem omamienia narodu. Cala gospodarka rozpiepszona, stocznie padaja jedna po drugiej a tu Prezes wstawiony na pare dni, zeby fachowcow a przedewszystkim uznanych juz za granica reprezentantow tych firm usunac i wstawic dupkow, ktorzy pojecia nie maja o budowie statkow, i organizacji pracy w stoczniach. Przeciez to jest nic innego niz poxnogomulkowski i wczesnogierkowski prl. Opanujcie sie ludzie i przestancie wystawiac na oltarze dwoch takich co ukradli ksiezyc a teraz chca znuiszczyc polska gospodarke. Przeciez tto zaczyna byc obled. Jednak Polacy kochaja ustroje totalitarno faszystowskie. Jestem akurat sluzbowo w Rydze na Lotwie. Lotysze normalnie smieja sie z naszej narodowej glupoty. Pozdrawiam wyznawc?w SamoPisoZagłady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Przybyłem, obsadziłem, odchodzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:40 A to co się dzieje w Stoczni Gdańskiej !!! Smoliński wymienił Radę Nadzorczą i za trzech fachowców ze Stoczni Gdynia, którzy funkcje te sprawowali bez grosza wprowadził czterech kolesi (w tym czołowego ziązkowca Stoczni Gdańskiej - Gałęzewskiego) i od razu ustalili sobie pensje po kilka tys. zł. miesięcznie. W miejsce jednego członka zarządu mianowali trzech. Powyrzucali dyrektorów - fachowców a mianowali kolesi skompromitowanych w przeszłości nieudolnością. I to wszysto w imię dbałości o tanią stocznię i dobro załogi ?? !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulski Re: Przybyłem, obsadziłem, odchodzę IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.04.06, 14:50 Przecież Gałęzewski to fachowiec, od unikania pracy i strajkowania Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Konkursy na stanowiska menadzerskie wprwadzac 28.04.06, 15:39 mialo PiS zeby skonczyc z kolesiostwem w spolkach skarbu panstwa!Odbyl sie jakis?Zeby to dla stoczni kompletna klapa sie nie skonczylo! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 GW powołuje się ciągle na anonimowych informatorów 28.04.06, 16:18 Syndrom tabloidalny! AQ mi ananimowy informator doniósł, że GW plajtuje, a Pacewicz chce dorabiać, zbierając truskawki w Hiszpanii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo48 Re: GW powołuje się ciągle na anonimowych informa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 17:32 Wyborcza coś naprawdę bokami robi, skoro puszcza takie byki nawet w tytułach artykułów. Zasada "dziel i rządź" to w oryginale "divide et impera", gdzie słowo divide nie ma nic wspólnego z rozdawnictwem a oznacza dzielenie w sensie skłócania (wprowadzania podziałów). Jest to błąd powszechny wśród podrzędnych dziennikarzy. Czy Wyborcza na podrzędności stoi ? Odpowiedz Link Zgłoś
wharbu Re: Przybyłem, obsadziłem, odchodzę 28.04.06, 20:17 Hasło "teraz k.... my" nie tylko nie straciło nic na aktualności lecz w IV RP nawet zyska na znaczeniu. Pis-ki się o to bardzo starają. Trzeba to docenić. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Oni są uczciwi! 29.04.06, 01:08 Przegłosuje się taką uchwałe na zebraniu Rady Krajowej PIS i będzie dobrze. W naszym kraju z czasem wszystko będzie zgodne z Prawem i Sprawiedliwością. POWAGA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Przybyłem, obsadziłem, odchodzę IP: *.chem.pg.gda.pl 29.04.06, 14:12 Cóż, zamiast menedżerów- politycy. Rząd ma gdzieś STocznię Gdynia- najważniejsi są nieroby z kolebki (stąd kłopoty z dokapitalizowaniem). Ale takiego TKM w gospodarce w Polsce fakycznie nie było nawet za SLD. Najgorzej, że my, podatnicy za to płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Przybyłem, obsadziłem, odchodzę 29.04.06, 19:24 Gość portalu: jarecki napisał(a): > Ale takiego TKM w gospodarce w Polsce fakycznie nie było nawet za SLD. > Najgorzej, że my, podatnicy za to płacimy. Płacimy ? Dziwne, biorąc pod uwagę inercję gospodarki my podatnicy dopiero zapłacimy :-( zapłaczemy i zapłacimy :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed. DAJMY szanse mlodm IP: *.such.nat.hnet.pl 29.04.06, 20:45 Czy wypada krytykowac mlodych ktorzy podjeli sie ratowania stoczni, bo akurat ten rzad Marcinkiewicza chce wreszcie uporzadkowac i dac szanse stoczniowcom? Dajmy szanse. Przeciez te stocznie juz padaly i tylko cud albo wlasnie pomysl ekipy Marcinkiewicza na restrukturyzacje i zachamowanie rozkradania majatku stoczni przez kolesiow z ukladu postkomuny moze dac szanase pracy tysiacom ludzi na POmorzu. Zmiany na stanowiskach? A jak wprowadzac zmiany z ludzmi, ktorzy dotchczas rozlozyli stocznie? Najlatwiej oczywiscie walic po oczach i szukac slabych punktow - a to ze jest nowa rada , a to ze jeszcze nie ma kasy od inwestorow i wzmacnia sie kadre menedzerska nowymi silami (np. dr Krainski - ekonomista w Stoczni Gdansk). POczekajmy na efekty. Juz cos tam sie chyba dobrego dzieje. Sa chetni na zakup SToczni Gdansk, zatem jeden postulat podzialu stoczni - sie spelni. Sa chetni do inwestowania w Stoczni Gdynia, wiec i ta stocznia sie odnajdzie, jest wola rzadu aby zrestrukturyzowac dlugi dawnej ekipy (Szlanta, Lewandowski). Tam pracuja nasi koledzy i ich nie intersuje polityka, czy to uporzadkuje i pogodni zlodziejaszkow ekipa PIS, PO, liberaowie czy chadecy. Istotne ze nik nawet Walesa nie potrafil pomoc swojej stoczni. Teraz chyba ostatnia szansa ab naszym kolegom stoczniowcom wreszcie ulzyc i oby mieli porace, o co na Pomorzu - trudno. Zycze stoczniowcom aby im sie udalo. A mlodym menedzerom, takim jak Jaworski i Krainski czy Aszyk i Smolinski w Stoczni Gdynia moze warto dac szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSowiec Re: Przybyłem, obsadziłem, odchodzę IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 30.04.06, 10:51 Wstyd mi, za Smolińskiego, wstyd mi za Jaworskiego.. czujes ie podle ...przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: giwera i magazynek to nalezy zrobic IP: *.netia.com.pl 01.05.06, 11:36 jedno tylko pis to zgnile i kllesiowskie towarzystwo nieudacznikow. Tylko jedno giwera magazynek do niej i lista nowych kolesi w zarzadzie, dalej to juz pestka. Odpowiedz Link Zgłoś