Dodaj do ulubionych

KULT w Olivii...

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 11:44
...dał popis kunsztu rocka punka, i reggae sam widzialem i nie zaluje
spedzonych prawie 3 godzin w goracej Olivii, byl ktos kto moze podzielic sie
wrazeniami?
Pozdrawiam
Matti
Obserwuj wątek
    • Gość: beast Re: KULT w Olivii... IP: *.*.*.* 28.10.01, 20:37
      Ja nie byłem,wole Kazika solo.Ale i tak jestem pod wrazeniem;) jego wystepu ,bo
      w piątek wieczorem bedac w Cottonie byłem chyba tylko jedna z dziesieciu(!!!)
      osób.Reszte gdzieś wymiotło...
      • Gość: lucy_z Re: KULT w Olivii... IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 28.10.01, 20:49
        Gość portalu: beast napisał(a):

.Reszte gdzieś wymiotło...

To tak jak na forum :(

Beast, a Ciebie gdzie wymiotło wczoraj??????
        • Gość: beast Re: KULT w Olivii... IP: *.*.*.* 28.10.01, 20:59
          No coż w poludnie pileczka,pozniej bylem w domu ale jak pomyslałem ,że bede
          musial czekac 10 minut na wpisanie czegokolwiek,to sie znecheciłem.Teraz jest
          troche lepiej,ale mam nadzieję,że przed przedłużonym weekendem wszystko sie
          poprawi ,i to na dobre.Pozdr
          • Gość: Matti Re: KULT w Olivii... IP: *.ely.pg.gda.pl 29.10.01, 10:33
            A wiec jednak Ci z cottona poszli na Kult to moze sie ktos odezwie?:)
            M
    • maatti Re: KULT w Olivii... 03.11.01, 23:11
      No i widze slaby odzew fanow Kultowej kapeli ktora w przyszlym roku bedzie
      swiecic swoje 20 lecie!
      pozdrawiam
      Matti
      • Gość: beast Re: KULT w Olivii... IP: *.nsm.pl 04.11.01, 00:12
        No niestety,wydaje sie,że w ogole mało osob tu zagląda,to i na tak trudny temat
        mało wypowiedzi;)))
        Trzeba to poruszyc na brooklinskiej radzie Zydów ;)))
        • maatti Re: KULT w Olivii... 04.11.01, 12:28
          Gość portalu: beast napisał(a):

> No niestety,wydaje sie,że w ogole mało osob tu zagląda,to i na tak trudny temat
          >
          > mało wypowiedzi;)))
          > Trzeba to poruszyc na brooklinskiej radzie Zydów ;)))

taak to moze byc dobry pomysl;)
          ...Tańczę ja tańczę na łacę...

• Gość: Kornick Re: KULT w Olivii... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 11:47
      Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak, bardzo dobry koncert. Byłem, widziałem i
      słyszałem a było czego posłuchać i poogladać.
      • Gość: Tipi Re: KULT w Olivii... IP: 192.168.1.* 08.11.01, 22:43
        Oj zazdroszczę wam!!!
        Mi niestedy nie było dane go zobaczyć :(((((
        Ciekawe kiedy Kulcik znowu zawita do naszego pięknego miasta. Choć lepiej żeby
        następnym razem grali jednak znowu w starej dobrej Kwadratowej!
        • Gość: Matti Re: KULT w Olivii... IP: *.ds.pg.gda.pl 11.11.01, 17:50
          Gość portalu: Tipi napisał(a):

> Oj zazdroszczę wam!!!
          > Mi niestedy nie było dane go zobaczyć :(((((
          > Ciekawe kiedy Kulcik znowu zawita do naszego pięknego miasta. Choć lepiej żeby
          > następnym razem grali jednak znowu w starej dobrej Kwadratowej!
          No w koncu sie ktos odezwal:) Koncert byl zajebisty i wiecej takich wlasnie w
          Olivii i nie w starej dobrej Kwadratowej bo stara dobra to jest Olivia a w
          kwadracie jest duszno drogo i ciasno. To tyle...
          Pozdrawiam
          M

• Gość: tipi Re: KULT w Olivii... IP: 192.168.1.* 18.11.01, 14:40
            a w Oliwii nie bylo podobno piwa :)
            • Gość: aCh Re: KULT w Olivii... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 18.11.01, 18:29
              nie podobno lecz na pewno
              ale co bardziej zapobpigliwi wypili przed wejsciem, fakt na cala impreze nie
              wystarczylo
              :)))
              • Gość: Matti Re: KULT w Olivii... IP: *.ely.pg.gda.pl 19.11.01, 10:40
                Gość portalu: aCh napisał(a):

> nie podobno lecz na pewno
                > ale co bardziej zapobpigliwi wypili przed wejsciem, fakt na cala impreze nie
                > wystarczylo
                > :)))
                no fakt nie wystarczylo, ale koncert byl tak dobry ze nawet nie myslalem o tym
                ze nie ma piwa,
                M

• Gość: REKIN Re: KULT w Olivii... IP: 10.10.10.* 21.11.01, 23:03
                  Czy w Gdańsku Kult zagrał popisowy numer "Krew Boga", bo w Szczecinie tego nie
                  zrobił i nie mogę tego wybaczyć im.
                  • Gość: aCH Re: KULT w Olivii... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 14:26
                    nie przypominam sobie zeby to zagrali, ale takich utworow ktore sie nie
                    pojawily jest wiecej i ja takze nie moge im tego wybaczyc...moz stad moja ocena
                    koncertu to zaledwie hehe ze posluze sie nomenklatura szkolna dobre trzy z
                    plusem, czyli 3+
                    :)
                    • Gość: jacek Re: KULT w Olivii... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 23:37
                      Gość portalu: aCH napisał(a):

> nie przypominam sobie zeby to zagrali
                      Krwi Boga rzeczywscie nie bylo podobnie jak np. Lewe lewe loff.

> moz stad moja ocena koncertu to zaledwie hehe ze posluze sie nomenklatura
                      > szkolna dobre trzy z plusem, czyli 3+ :)
                      Zgadzam sie z taka ocena, jednak nie tyle z uwagi na brak pewnych numerow, co
                      z powodu pieknych reminiscencji z dawnych "kwadratowych" koncertow. A chuj, ze
                      goraco i ciasno, ale klymaty byli, panie, niezapomniane...
                      • Gość: aCh Re: KULT w Olivii... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 23:39
                        o to ladnie zabrzmialo, wypowiedz z jajem ze tak powiem
                        no kwadrat to kwadrat ale z tego co pamietam to widzialm tam only one koncert i
                        tez mi sie srednio podobal
                        • Gość: koprofag Re: KULT w Olivii... IP: 213.17.197.* 23.11.01, 14:07
                          Krwi.. nie bylo, podobnie jak np. szesc lat pozniej ale byla wodka czarne
                          slonca rzad oficjalny zgroza i pare innych hiciorow No i co najwazniejsze
                          koncert byl dluuuuugi
                          Poza tym byl w piatek - to swietny dzien na koncert chociaz musialem w czwartek
                          dluzej posiedziec w robocie zeby sie natepnego dnia na 19 wyrobic
                          • Gość: AcH Re: KULT w Olivii... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.11.01, 14:38
                            no wlasnie na te 6 lat pozniej baaaaardzo liczylam, a tu nic
                            :(((
                            • Gość: koprofag Re: KULT w Olivii... IP: 213.17.197.* 23.11.01, 14:51
                              ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma:) - koncert i tak byl
                              bardzo dobry - zeby zagrac wszystko co najlepsze musieliby grac z 5 godzin
                            • Gość: jacek Re: KULT w Olivii... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 14:02
                              Gość portalu: AcH napisał(a):

> no wlasnie na te 6 lat pozniej baaaaardzo liczylam, a tu nic
                              > :(((
                              niestety kulci jakos niespecjalnie przepadaja za tym doprawdy genialnym
                              utworem. Ja w swej dlugoletniej karierze koncertowicza slyszalem go moze
                              raz albo dwa.
                              A propos kwadratu to 9 grudnia zagra KNZ. Oj bedzie sie dzialo...
                              (jest tylko jedno pytanie: kto za mnie pojdzie w poniedzialek (10.12.2001)
                              odrobic panszczyzne na uczelni? ewentualnych chetnych prosze o kontakt mailowy
                              jacxx@poczta.onet.pl :))
                              • Gość: aCh Re: KULT w Olivii... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 24.11.01, 15:48
                                wiem ze panszczyzna to panszczyzna, ale odrabianie jej za ciebie to juz usluga..
                                wiec ile placisz za te przysluge:))))
                                • Gość: jacek Re: KULT w Olivii... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 15:52
                                  rzecz jest do uzgodnienia,
                                  wszystko uzaleznione jest od indywidualnych preferencji uslugodawcy

dla koneserow proponuje np. zgrzewke "wina" :)

otwarty jestem oczywiscie na wszelkie sugestie :)
                                  • Gość: aCh Re: KULT w Olivii... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 25.11.01, 17:27
                                    aaaa wiesz coo, z tym winem to nawet niezle trafiles...tylko nie jestem pewna
                                    czy aby napewno wina markowe, no takie bozole chocby, spzrzedaja w zgrzewkach??
                                    byka nie pijam, za stara na to jestem
                                    :))
                                    • Gość: jacek Re: KULT w Olivii... IP: 153.19.38.* 28.11.01, 10:50
                                      > czy aby napewno wina markowe, no takie bozole chocby,
                                      spzrzedaja w zgrzewkach??
                                      oczywiscie ze markowe, z tym ze nie wina ino "wina" :)
                                      (vide: Arizona made by MIX :)))

btw. oferta ciagle aktualna :))
                                      cosik strasznie maly glod wiedzy wyczuwam a naszym
                                      spoleczenstwie kochanym :))
                                      • Gość: ACH Re: KULT w Olivii... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 28.11.01, 23:58
                                        Gość portalu: jacek napisał(a):

> > czy aby napewno wina markowe, no takie bozole chocby,
                                        > spzrzedaja w zgrzewkach??
                                        > oczywiscie ze markowe, z tym ze nie wina ino "wina" :)
                                        > (vide: Arizona made by MIX :)))
                                        COZ JA MOGE PWOIEDZIEC??BUEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
                                        >
                                        > btw. oferta ciagle aktualna :))
                                        ZA CALA ZGRZEWKE TYCH TWOICH MARKOWYCH ARIZON WOLE JEDNO ALE DOBRE, OT CO
                                        > cosik strasznie maly glod wiedzy wyczuwam a naszym
                                        TO ZNACZY????
                                        >

• Gość: jacek Re: KULT w Olivii... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.01, 14:41
                                          Gość portalu: ACH napisał(a):

> COZ JA MOGE PWOIEDZIEC??BUEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
                                          :)) De gustibus non est disputandum... :)))

> ZA CALA ZGRZEWKE TYCH TWOICH MARKOWYCH ARIZON WOLE JEDNO ALE DOBRE, OT CO
                                          It's your choice. Ta zgrzewka to byla tylko delikatna sugestia :)) z
                                          zastrzerzeniem, ze dotyczy tylko koneserow tego typu specjalow :)))

btw. musze dodac, ze wybor gatunku tego dobrego wina jest w pewnym stopniu
                                          ograniczony zasobnoscia mojego budzetu :)))
                                          • Gość: aCh Re: KULT w Olivii... IP: *.key.net.pl 04.12.01, 00:04
                                            coz to chyba wczoraj byl ten kncert taa?
                                            no popatrz a mnie nawet w 3miwescie nie bylo wiec ani swoich ani niczyich nie
                                            moglam zajec zaliczyc
                                            :)))
                                            owszem lepiej nie dyskutowac o gustach a szczegolnie w kwestii tych ehmm win
                                            :))))
                                            • Gość: jacek Re: KULT w Olivii... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 23:54
                                              Gość portalu: aCh napisał(a):

> coz to chyba wczoraj byl ten kncert taa?

Ach nie droga aCh. :) Koncert dopiero za 5 dni (tj. 09.12)
                                              Tak wiec nic straconego. :)))

> owszem lepiej nie dyskutowac o gustach a szczegolnie w kwestii tych ehmm win
                                              > :))))
                                              w tym punkcie zdecydowanie osiagnelismy konsensus :)))
                    • Gość: Matti Re: KULT w Olivii... IP: *.ely.pg.gda.pl 26.11.01, 10:45
                      Gość portalu: aCH napisał(a):
                      > nie przypominam sobie zeby to zagrali, ale takich utworow ktore sie nie
                      > pojawily jest wiecej i ja takze nie moge im tego wybaczyc...moz stad moja ocena

Moim zdaniem koncert byl zajebisty, mimo ze zagrali tylko 1 (bo Wodka to juz nie
                      to:( z najlepszej plyty czyli Posluchaj to do Ciebie, nie wiem czy wszyscy
                      pamietaja ze byl to 3 od konca koncert w ich trasie wiec i tak forma zespolu byla
                      rewelacyjna, jeden z lepszych koncertow na jakich bylem Kultu, moze tylko lepszy
                      byl wlasnie w Olivii w 1992 lub 1993 roku to musze sprawdzic bo nie pamietam;)
                      gdzie rowniez hala byla wypelniona moze odrobine mniej niz teraz.
                      Nie sztuka jest nagrywac przeboje, sztuka jest nagrac DOBRA plyte...
                      Pozdrawiam i czekam na nastepny koncert
                      M

• Gość: ach Re: KULT w Olivii... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 27.11.01, 07:41
                        oczywiscie ze pamietam iz to byl jeden z ostatnich koncertow w trasie kultu
                        i nie narzekam iz braklo im werwy
                        :))
                        rozumiem tkze ze sztuka jest nagrac dobra plyte, ale wlasnie...z koncertowej
                        zanjomosci salonu rekreativo wynika iz tekstowo to juz coraz mniej kultu a
                        wiecej kazika na zywo...takie odnioslam wrazenie na koncercie
                        kult ma mnostwo utworow waznych, ktore od biedy mozna przebojeami nazwac, i ja
                        na ten przyklad oczekiwalam kilku z nich, nie doczekalam sie wiec jestem
                        umiarkowanie zadowolona
                        pozdrawiam i czekam na kolejny acz darmowy koncert, ponoc wowczas zawsze jest
                        lepiej
                        :))))
                        • Gość: koprofag Re: KULT w Olivii... IP: 213.17.197.* 11.12.01, 16:06
                          na darmowych nie ma polski
    • Gość: jaro Re: KULT w Olivii... IP: *.pppool.de 04.12.01, 16:12
      Opowiadano mi ostatnio, ze teksty dla Kazika pisze jego brat.
      Firmowane sa jego nazwiskiem, ale jako ze to tez Staszewski, wszyscy mysla, ze
      to Kazik.
      Wie moze ktos cos na ten temat?
      A przede wszystkim, ile w tym prawdy?
      • Gość: jacek Re: KULT w Olivii... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 00:06
        > A przede wszystkim, ile w tym prawdy?
        nie za wiele...zwlaszcza jak wezmiemy pod uwage, ze koles rodzenstwa
        nie posiada...

uprzedzajac fakty: your welcome :))
        • Gość: jaro Re: KULT w Olivii... IP: *.pppool.de 06.12.01, 16:49
          Gość portalu: jacek napisał(a):

> > A przede wszystkim, ile w tym prawdy?
          > nie za wiele...zwlaszcza jak wezmiemy pod uwage, ze koles rodzenstwa
          > nie posiada...
          >
          > uprzedzajac fakty: your welcome :))

Mimo wszystko dzięki.
          Choć jeśli chodzi o absolutną pewność co do braku rodzeństwa... Stanisław
          Staszewski był wszak człowiekiem rozrywkowym a i trochę się po świecie włóczył ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka