knovak 10.02.03, 22:36 Tia, i teraz wiadomo, na co pójdzie ta kasa, którą Saur z nas zdarł przy ostatniej podwyżce opłat za wodę... :-((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Earendil Re: Saur funduje fontannę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.02.03, 01:26 knovak napisał: > Tia, i teraz wiadomo, na co pójdzie ta kasa, którą Saur z nas > zdarł przy ostatniej podwyżce opłat za wodę... > :-((( nie marudz tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Saur funduje fontannę IP: *.brzezno.xlan.pl / 192.168.2.* 11.02.03, 19:28 A to dlaczego? Saur jest prywatną firmą utrzymującą sie tylko i wyłacznie z publicznego kontraktu, między innymi ze mną. A ja wolałbym sam decydować, na co mają iść moje pieniądze. Jeśli ktoś ogłosi zrzutkę na fontannę, nie ma sprawy - dorzucę się i ja. Ale nie lubię, jak ktoś najpierw ze mnie zdziera kasę a potem wydaje ją na przysłowiowe "wodotryski". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Saur funduje fontannę IP: *.ima.pl 11.02.03, 19:35 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): Ale nie lubię, jak ktoś najpierw ze mnie zdziera kasę a potem wydaje ją na przysłowiowe "wodotryski". I TO JEST TYPOWA MENTALNOŚĆ PRZECIETNEGO GDAŃSZCZANINA!!! TO LEPIEJ ŻEBY TEJ FONTANNY NIE BYŁO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Saur funduje fontannę IP: *.brzezno.xlan.pl / 192.168.2.* 12.02.03, 06:54 Nie umiesz czytać czy pracujesz dla Saura? Więc przeczytaj raz jeszcze zdanie po zdaniu, bo nigdzie nie napisałem, że nie chcę tej fontanny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Saur funduje fontannę IP: *.zr.univ.gda.pl 12.02.03, 13:17 Gość portalu: Tomek napisał(a): > I TO JEST TYPOWA MENTALNOŚĆ PRZECIETNEGO GDAŃSZCZANINA!!! > TO LEPIEJ ŻEBY TEJ FONTANNY NIE BYŁO? No coz a jaka jest nieprzecietna mentalnos gdanszczanina? Ze zgadza sie na wszystko co za monopolistycznie zebrne pieniadze mu sie che wybudowac? No coz wybudujmy fontane a potem nazekajmy ze siec jest stara i w zwiazku z tym trzeba kolejnych podwyzek bo SAUR nie ma pieniedzy na jej przebudowe. No coz i poraz kolejny sie okaze ze ci co zarabja malo maja male emerytuy musze wiecej zaplacic za wode. Tylko nie pisz wtedy ze spoleczesntwo jest brudne bo jak ceny wody beda rosnoc a pieniazki z tych podwyzek beda szly na fontany to ludzie zastanawia sie czy stacv ich na kepiel. No chyba ze w jednej z tych fontan. nich ludzie sie poprostu zrzuca na fontan kazdy da tyle ile bedzie mogl i ile bedzie chial. Jestem tylko ciekawy ile wyedy prezes SAUR da ze swojej wlasnej kieszeni:> Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Saur funduje fontannę IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.03, 00:35 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > > Ale nie lubię, jak ktoś najpierw ze mnie zdziera kasę a potem wydaje ją na > przysłowiowe "wodotryski". > I TO JEST TYPOWA MENTALNOŚĆ PRZECIETNEGO GDAŃSZCZANINA!!! > TO LEPIEJ ŻEBY TEJ FONTANNY NIE BYŁO? Sadzisz ze byloby lepiej aby akcjonariusze wydali te pieniadze np.w Austri? Cichutko nikt nic by nieslyszal.A tak pare osob bedzie mialo prace,zaplaci podatki,kupi cos przez co zarobia inni a miasto dostanie pare groszy podatkow. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOROL Makary łowca spiskowców IP: *.ima.pl 12.02.03, 17:13 ale z Ciebie łowca spiskowców, doprawdy szkoda mi takich ludzi jak Ty. Naszczęście większość chce tej fontanny i poprze każdy sposób upiększenia Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
mottlauspucker Re: upiększanie miasta? 12.02.03, 17:25 Gość portalu: MOROL napisał(a): > Naszczęście większość chce tej fontanny i poprze każdy sposób upiększenia > Gdańska "Kazdy sposób" to może np. oznaczać budowę kolejnego shitu w rodzaju City Forum. A poza tym, hmm.. fontanny są oczywiście fajne, mam nadzieję że ta tez będzie uprzyjemniać życie mieszkańców - apeluje do tych którzy będa wykonywac projekt, to MUSI być dość pancerna fontanna, inaczej stanie się z nią to co z nowiutką fontanną na placu Wybickiego - tam gdzie postawiono ławeczkę-Grassa-bez-Grassa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Makary łowca spiskowców IP: *.zr.univ.gda.pl 13.02.03, 11:55 Gość portalu: MOROL napisał(a): > ale z Ciebie łowca spiskowców, doprawdy szkoda mi takich ludzi jak Ty. A dziekuje dziekuje ze sie tak o mnie martwisz:) > Naszczęście większość chce tej fontanny i poprze każdy sposób upiększenia > Gdańska No coz ciekawe czy zmienia zdanie jak przeczytaja jedna z dzisiejszych gazet gdzie jest mowa ze To maista ma pokryc koszty wylaczenia ujecia straszyn, uzywania ujac podziemnych i w ten sposob unikniecia podtopien i poprawienia jakosci wody:> pozdrawiam szcegolnie tych ktrzy sie o mnie martwia i jest im zal mojego strasznwego stanu :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzycho Re: Makary łowca spiskowców IP: *.stegny.2a.pl 13.02.03, 15:53 Makary, nie mógłbyś napisać, która to gazeta? Nie masz czasem wersji elektoronicznej? Niestety w Gdańsku będę dopiero jutro (i wtedy pewnie nie znajdę tej gazety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Makary łowca spiskowców IP: *.zr.univ.gda.pl 14.02.03, 11:27 Gość portalu: krzycho napisał(a): > Makary, nie mógłbyś napisać, która to gazeta? > Nie masz czasem wersji elektoronicznej? > Niestety w Gdańsku będę dopiero jutro (i wtedy pewnie nie znajdę > tej gazety). Sorki ze tak pozno napisano to w Dzienniku Baltyckim w ramce z wypowiedzia jakiegos pracownika SAur i jego zdjeciem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_57 Re: Saur funduje fontannę 13.02.03, 13:26 Lepiej by było, jeżeli już SAUR musi te pieniądze wydawać, żeby postawili fontannę na Placu Wintera. Są zdjęcia - więc wiadomo jak wyglądała, i poza tym, postawiono ją "wtedy" właśnie dzięki wodociągom i kanalizacji. A Fanotanna 4 kwartałów? raz, że zabudowa tam jest teraz inna, nie wiadomo, jakie miała gabaryty, nijak się ma do obecnego kształtu miejsca. Tymbardziej, że skoro konkurs - to wiadomo - wizjonerzy dojdą do głosu. I az strach pomyśleć, jak to będzie wyglądało. A Plac Wintera straszy bylejakością i zaniedbaniem. Pomyślunku komuś zabrakło. Jak wydawać pieniądze i w dodatku nie swoje, to z rozumem! Ale tego już nie powinniśmy widać żądać (o rozum mi chodzi...) Odpowiedz Link Zgłoś
mottlauspucker Re: Saur funduje fontannę 13.02.03, 16:18 kasia_57 napisała: > Lepiej by było, jeżeli już SAUR musi te pieniądze wydawać, żeby postawili > fontannę na Placu Wintera. Są zdjęcia - więc wiadomo jak wyglądała, i poza > tym, postawiono ją "wtedy" właśnie dzięki wodociągom i kanalizacji. > A Plac Wintera straszy bylejakością i zaniedbaniem. Kasiu, ale Plac Wintera (=Targ Maślany) juz jest nie do uratowania, chyba żeby go odgrodzić jakims grubym ekranem od Podwala Przedmiejskiego - tak czy siak on juz stracił swój charakter, bo przecież tej drogi ani mostu nikt nie będzie robierał. Watpię czy nawet uczniowie z internatu w dawnej Ober-Post-Direktion chcieli by tam przesiadywać przy fontannie. Fontanna przy kaplicy św. Ducha mogłaby być, ale znając gusta naszych artystów- wizjonerów z jednej, a decydentów z drugiej, nie spodziewam się by powstało jakieś wybitne dzieło rzeczywiście zdobiące miasto. Poczekajmy, co sie pojawi koło Wlk. Młyna... Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Winterplatz. 14.02.03, 08:10 > Kasiu, ale Plac Wintera (=Targ Maślany) juz jest nie do uratowania, chyba żeby > go odgrodzić jakims grubym ekranem od Podwala Przedmiejskiego - tak czy siak on > > juz stracił swój charakter, bo przecież tej drogi ani mostu nikt nie będzie > robierał. A otóż niekoniecznie. Gdzieś czytałem niedawno, że ma powstać południowa obwodnica Gdańska łącząca drogę nr 7 z drogą nr 6 (czyli obwodnicą zachodnią). Podwale po jej wybudowaniu ma być zwężone i ma uzyskac charakter ulicy wewnątrzmiejskej. Właśnie argument o istniejącym obecnie rozdzieleniu miasta był w tym artykule podniesiony. Pytanie tylko kiedy to może nastąpić (zdaje się, że ma w tym umoczyc pieniądze UE, bo to inwestycja w europejski korytarz transportowy). Ale nie spisywałbym placu na straty jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś