Dodaj do ulubionych

Lotnisko - Dworzec PKP - trasa

07.08.06, 16:58
Na lotnisku gdanskim bylam juz kilka razy - za kazdym razem biore taksowke i
za kazdym razem place wiecej niz wynika z roznych wypowiedzi na forum
(powinno byc podobno ok 40zl). Czy moze mi ktos powiedziec ile placil za taka
taksowke i jaka jest najszybsza trasa zeby dojechac z lotniska na dworzec, bo
podejrzewam ze taksowkarze wybieraja dla mnie okrezna trase.
Nastepnym razem chcialabym po prostu wiedziec jak wytlumaczyc kierowcy jaka
trasa ma mnie wiezc.

Dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • natalia.brzeska Re: Lotnisko - Dworzec PKP - trasa 07.08.06, 20:25

Dworzec we Wrzeszczu?
      Jesli tak, to jest to prosta droga ul Slowackiego. Caly czas prosto!
      • Gość: zdenka55 Re: Lotnisko - Dworzec PKP - trasa IP: *.range86-141.btcentralplus.com 07.08.06, 22:03
        Dworzec Glowny.
    • rybkamonika Re: Lotnisko - Dworzec PKP - trasa 07.08.06, 23:24
      Ogólnie w Gdańsku nie należy brać pierwszej z brzegu taksówki pod dworcem!!! Co
      niektórzy tam robią straszne przekręty i płaci się 2 razy tyle! Ja bym
      proponowała zadzwonic spod dworca po taksówkę do jakiejś korporacji. Może głupio
      wyglądac, ale korporacyjni nie kłamią na taksometrze i na telefon dają zniżke na
      ogół. Ja korzystam z Neptun Taxi i jestem zadowolona. Nie wiem ile by kosztowało
      na tej trasie, ale jak się do nich zadzwoni i zapyta o przybliżony koszt na
      trasie to pani się szybciutko dowiaduje. Jeździłam w różne miejsca i nawet
      często pytaja którędy i doradzają, zeby było krócej, nie mówiąc o tym, że
      niektórych skrótów nawet nie znałam. Nie robię im reklamy, ale wiem, że są
      "bezpieczni cenowo" w przeciwieństwie do panów spod dworca, którzy potrafia
      zaśpiewac taką cenę, że hoho!
    • Gość: deren Re: Lotnisko - Wrzeszcz Dworzec PKP IP: 192.11.224.* 08.08.06, 12:07
      Taksówka z lotniska na dworzec PKP w Gdańsku-Wrzeszczu w dzień powninna
      kosztować nie więcej niż 30 PLZ. Z lotniska na dworzec jedziesz cały czas
      prosto ulicą Słowackiego (i tak masz sobie zażyczyć wsiadając do taksówki)
      Wsiadając do taksówki na lotnisku sprawdź czy na taksometrze jest ustalona
      taryfa 3 (jazda poza granicami miasta w dzień). Po przejechaniu jakichś 3 km,
      gdy wyjedziesz z lasku przed obwodnicą w Matarni, taksówkarz powinien ustawić
      na taksometrze TARYFĘ 1 (jazda po mieście w dzień)- pilnuj tego.
      W nocy i w dni świąteczne musisz się liczyć z podwójna stawka za taksówkę.
      Nie ma najmniejszej potrzeby tłuc się taksówką do dworca Gdańsk-Główny.
      • Gość: deren Re: taksówka IP: 192.11.224.* 08.08.06, 12:13
        Na gdańskim lotnisku nie ma zwyczaju zamawiania taksówek telefonicznie.
        Bierzesz taksówkę bezpośrednio z postoju przed terminalem. Prawo postoju maja
        tam tylko taksówki z rekomendacją Portu Lotniczego - postój taksówek znajduje
        się przed wejściem do terminalu pasażerskiego i obsługiwany jest przez CITY
        PLUS TAXI.
        www.airport.gdansk.pl/service/pl/index2.php?click=jakdojechac
        • Gość: zdenka55 Re: taksówka IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 08.08.06, 12:57
          Dzieki za odpowiedzi. Mam zawsze bardzo malo czasu zeby dostac sie na dworzec i
          teraz juz wiem ze nie warto jechac na dworzec glowny.
          • Gość: RK Re: taksówka IP: 195.143.166.* 08.08.06, 13:36
            Ja zamawiam taxi telefonicznie po przylocie na lotnisko. Budki sa zamontowane
            na zewnatrz przy wyjsciu z miedzynarodowego. Nie potrzeba gotowki czy karty .
            Polaczenie jest darmowe. Czeka sie ok. 10min na przyjazd taxi. Dojazd do miasta
            wychodzi duzo taniej niz taxi z lotniska.
            • Gość: deren Re: wychodzi duzo taniej IP: 192.11.224.* 08.08.06, 15:53
              Ile dla ciebie jest duzo taniej? Ile kosztuje na twojej trasie taksowka z
              twojej firmy (której firmy), a ile brana z postoju? Zakładam, że nie wiesz ile
              kosztuje ta z postoju bo zazwyczaj zamawiasz telefonicznie.
              • Gość: gosia Re: wychodzi duzo taniej IP: *.chello.pl 08.08.06, 19:18
                no i zawsze bierz paragon z kasy fiskalnej, popros przed ruszeniem przez
                kierowce, bo jak powiesz przy placeniu to ci sie zasmieje w twarz i powie ze
                zapomnial wlaczyc cos tam albo ze mu sie papier w kasie skonczyl. a na świstku
                z kasy masz ile km jaki czas jazdy, ktora taryfa i razy stawka plus masz
                prywatny adres i nr taryfiarza

powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka