ginnevra2000 19.09.06, 10:24 proszę o pomoc, może ktoś wie czy, aby dziecko przyjeło Pierwszą komunię nie w swojej parafii ale np. ze swoja klasa, potrzebna jest zgoda proboszcza czy wystarczy zgoda księdza prowadzącego dzieci komunijne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inka331 Re: komunia w innej parafii 19.09.06, 15:35 jestem po spotkaniu rodziców dzieci komunijnych - to już wiem - tak dziecko idące do komunii w innej parafii musi miec zezwolenie proboszcza swojej parafii, a dodatkowo jesli było chrzczone w innej parafii niż ta w której idzie do komunii to również nalezy dostarczyc zaświadczenie o chrzcie... oczywiście do parafii w której ma komunię... chyba tyle :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: komunia w innej parafii 19.09.06, 15:45 inka331 napisała: > do komunii to również nalezy dostarczyc zaświadczenie o chrzcie... A świadectwo chrztu nie wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
inka331 Re: komunia w innej parafii 19.09.06, 22:12 no cóż kalinowski11 - ja zapytałam na spotkaniu co jest potrzebne jeśli dziecko było chrzczone w innej parafii i otrzymałam odpowiedź, ze zaswiadczenie o chrzcie z tejże parafii - w sumie nie przyszło mi do głowy zapytać czy wystarczy świadectwo chrztu za co sie kajam.... następnym razem postaram się pamiętac o wszystkich wariantach pytań ;-) ale serio - pewnie wystarczy, ale moze lepiej zapytać fachowców....? Odpowiedz Link Zgłoś
ginnevra2000 inka331 20.09.06, 08:27 dziekuję inka331 Po prostu proboszcz z naszej parafii ucieka, a nikt go za sutannę łapać nie będzie, na szczęście katechetka stwierdziła, że od księdza prowadzącego też wystarczy-ważne że jest pieczątka parafii. Uff. Odpowiedz Link Zgłoś
inka331 Re: inka331 20.09.06, 12:53 uff - jedna sprawa wyjaśniona pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś