Dodaj do ulubionych

SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))))))))

• Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 21.11.03, 17:36
      Witam wszystkich w ten sloneczny, lekko mrozny, ale
      piekny poranek! Jest piatek! I jest po prostu SUPER!
      Jechalismy dzisiaj do pracy i napatrzec sie nie moglam na
      osniezone gory musniete lekko wschodzacym sloncem! Przede
      mna jeszcze kilka godzin pracy i dopiero weekend, ale to
      nie szkodzi. Planow jako takich nie mamy na weekend,
      oprocz jutrzejszej wizyty znajomych. A za tydzien
      Andrzejki. Czy macie jakies plany na Andrzejki? My raczej
      nie....Moja kuzynka ma sie przeprowadzac do nowego
      mieszkanka wiec pewno pomozemy jej, a w niedziele idziemy
      w koncu na wystepy "Disney on Ice".
      A czy juz myslicie o "Sylwku"? Okay! Na razie musze
      leciec. Wpadne do Was pozniej. Pozdrawiam :))))))
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 18:55
        Cześć
        Na Andrzejki mam kilka zaproszeń, ale jakoś mi humor nie dopisuje... wiec
        pewnie zostanę w domu, być może z przyjaciółką - której tez ostatnio wszystko
        się wali.
        Sylwester - hm, jeszcze żadnych planów. Tzn. plany może i są, ale ochoty nie
        bardzo. O jejku, starzeje się - hehe. Troszkę mnie boli główka dziś, to dlatego
        jestem taka marudna. Ale już przestaję!
        Moi rodzice w tym roku (chyba po raz pierwszy!) zostają w domu, chcą ten
        sylwester spędzić w ciszy... Proponowali mi, abym została z nimi :) I to jest
        jedno z najciekawszych zaproszeń ;) A Wy jak macie zamiar go spędzić???
        Pozdrówka
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 21.11.03, 22:55
          Oliwko! Do Andrzejek zostalo Ci jeszcze troche czasu.
          Zobaczysz, ze slonko do Ciebie zawita :) i nabierzesz
          ochoty na jakies party, a jak nie to i w domu na pewno
          mile czas spedzisz :) nie ma tego zlego co by na dobre
          nie wyszlo, co nie?
          Jak juz wiecie, my planow zadnych nie mamy jesli chodzi o
          jakies imprezy towarzyskie z okazji Andrzejek, ale mysle,
          ze na Sylwestra sie gdzies wybierzemy. Tylko musimy
          zdecydowac gdzie??? Wiecie...tak wlasnie przypomnialam
          sobie....bo wlasnie rok minal od tej imprezy...wiecie na
          jakim koncercie bylam rok temu? Na BONEY M! Nie wiem czy
          lubicie Boney M. ale ja lubie...no i poszlismy sobie ze
          znajomymi i powiem Wam, ze tak sie wyszalelismy jak
          nigdy! No nic. Zabieram sie dalej do roboty. Przede mna
          jeszcze tak ze dwie godzinki...a potem "sru" do domu... :):)
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 22.11.03, 10:25
            Witam
            Juz mi trochę przechodzi...
            Ja bardzo lubie BONEY M! :)
            W Siedlcach jest piękna pogoda, o 11:00 umówiłam sie z przyjaciółka, wysłuchamy
            swoich problemów i sie pocieszymy, i zdaje mi sie, że po rozmowie bedzie już
            dużo lepiej :) Więc pozdrawiam Was, i pedze, bo sie spóźnie.
            Papapapa
            • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 17:14
              Oliwko to ładnie Cię pociesza Twoja przyjaciółka,tak ładnie, że az nasz wątek
              zjechał na sam dół...Oj,oj...Zrozumiałbym to gdyby robił to jakiś miejscowy
              przystojniak...ale koleżanka?
              Jestem potwornie przeziębiony i uciekam aby was nie zarazić.Pozdrawiam...Pa
              • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 20:33
                Cześć.....
                Vidmo - przyjaciółka ma brata i to niezłego ;)
                Życzę zdrówka!
                Rozmowa bardzo nam była potrzebna. Wczoraj obgadałyśmy wszyyystkich, którzy na
                to sami zapracowali, potem poszłyśmy do kawiarni, później pochodziłyśmy po
                sklepach, ciągle rozmawiałyśmy, aż doszłyśmy do mnie, wypiłyśmy gorącą herbatę,
                pojechałyśmy do Niej, posiedziałam, Ona posprzątała chatkę, pogadałam z jej
                bratem i wróciłyśmy znów do mnie. Tak sobie pochodziłyśmy... nóg nie czułam,
                ale było fajnie.
                Bartek ma ospę... Krosta wyskoczyła mu nawet w gardełku, boli go przy
                przełykaniu... Szkoda mi go, ale każdy musi przez to przejść. Wytrzyma – jest
                dzielny!
                Okej, zmykam. Papapapapaapapapapap, „oliwkowy” buziak dla chorego!
                • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 22:51
                  ...za buziaka masz u mnie...trzy.
                  Za Bartka trzymam kciuki,powiedz mu że faceci są dzielni i wiele zniosą.
                  Ja w każdym razie jestem z nim!!!!!Paaaa
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 24.11.03, 07:29
      .............ide spac...dobranoc :)
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 16:20
        Wooooow - mam trzy buziaki od Vidma, trzymam za słowo ;) hehe.
        Żabko, pobudka! U Ciebie chwila po 07:00.
        Ja się dzisiaj bardzo źle czułam. Te przeklęte dni się zaczęły... ale już nic
        nie ból... ops - żeby nie zapeszyć, bo właśnie cos mi się w brzuchu
        przekręciło... COŚ, nie ktoś ;) Nom (nie lubię jak ktoś tak zdrabnia, a sama
        to właśnie zrobiłam!)... no więc nom :) idę zrobić jedzono dla psa.

PS Vidmo, dzisiaj powiedziałam Bartkowi, że jesteś z nim! I razem
        odchorujecie. I chłopaczek się ucieszył... pytał : „A czy ten pan tez ma
        krostki na brzuchu i na nosie, jak ja?" A ja mu odpowiedziałam, że tego pana
        boli głowa, ma katar, szczypie go gardło... i wszystko go wkoło denerwuje, bo
        każdego wszystko denerwuje jak źle się czuje. Bartek się uśmiechną i...
        nastawał swój niebiański policzek! I tak stoi i stoi i czeka... Ja też czekam,
        udaje, że nie wiem o co chodzi... A on się pyta "No co Ania, nie chcesz mnie
        pocałować"... heh - już by się wszystkim nastawiał... No ale oczywiście go
        pocałowałam! Znalazłam takie miejsce bez krostek, na brzuszku :D

Oki, pies mi zaraz padnie z głodu. Pozdrawiam!!!
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 25.11.03, 17:46
      Hi Guys! Jeszcze tak "nisko" nie spadlismy ;) trzeba nam do gory!
      U nas snieg dzisiaj spadl! Nie sadze, zeby sie utrzymal, no ale mamy przedsmak
      zimy. Wlasnie kolezanka oznajmila mi, ze 3.12. wyjezdza na dwu-tygodniowe
      wakacje do.....Maui. No nic. Tym wakacyjnym akcentem na razie zakoncze i
      zabieram sie do roboty.
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.11.03, 21:03
        Hi Guys! - tez miałam zamiar tak zacząć, przed przeczytaniem Twojego postu,
        Żabko ;)

Hi Guys!
        U mnie pogoda ładna. W dzień było jak na listopad ciepło. Mam nadzieje, że
        jutro tak samo będzie - spacer po starówce przy promieniach słońca jest
        przyjemny. Ale jeszcze bardziej przyjemny o godzinie 18-19, 23 grudnia, niebo
        granatowo-czarne, latarnie się świecą i PADA ŚNIEG! Ochhh, to jest przepiękny
        widok! :D
        A jak Ty - Vidmo - się czujesz? Mam nadzieje, że nie odczuwasz mocnego bólu...
        Ech, wszyscy chorują.
        Pozdrawiam!
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 14:26
          Cześć!
          Wróciłam... cała i zdrowa. Spektakl był świetny ("Zielona gęś"). Ze
          słynniejszych osób grali: Irena Kwiatkowska, Michał Lesień i Jacek Kawalec.
          Wróciłam do domu po 23:15, ale warto było.
          Kupiłam sobie w Galerii Mokotów bluzkę, czarną, elegancką. A jak Ty Vidmo się
          czujesz. Napisz chociaż. "jest ok" - nie musisz już nawet naciskać Caps Lock'a
          i się witać :)
          Pozdrawiam Was!
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 15:59
            Przepraszam Oliwko,że teraz dopiero piszę...Pracuję i to niedoleczone
            przeziębienie sprawia że jestem przemęczony. Wczoraj byłem w Wawie
            wyjechaliśmy o północy,a wróciliśmy o 18.Też ma to znaczenie.Jeszcze dziś to
            czuję...
            Po za tym jest oki...Cieplutko i ładnie w Gdańsku.Pogoda niewiarygodna jak na
            tę porę roku,ale starzy kaszubi mówią że mróz tuż,tuż...pozdrawiam moje
            milutkie dziewczynki...cmmmmok!!!!
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 17:43
              Cześć...
              Vidmo, nie przepraszaj... mój komputer od jutra będzie nieczynny, do świąt B.N.
              Z tego wynika, że rzadziej będę się wpisywała. Ale przeżyjemy? Postaram się
              jednak być tak często, jak tylko będzie to możliwe.
              Okej, do zobaczenie.
              :* (to jest całus :) )
              Oooo jejku – już za Wami tęsknie! :(
              • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 27.11.03, 18:12
                Witajcie kochani! To ja :) Alez czas leci. Zycze zdrowka Tobie Vidmo, a Oliwce
                jak najczestszego dostepu do komputera ;) Bedziemy tesknic za Toba, prawda Vidmo?
                Wiecie, dzisiaj wysylam juz kartki na Swieta do Polski. Wczoraj mialam dzien
                wolny, bylam u syna w przedszkolu na "Ocean's Party". Wesolo bylo. Jutro mamy
                Christmas Party w pracy, idziemy do jakiejs restauracji...mam nadzieje, ze
                jedzenie bedzie dobre ;) A dzis jestem w pracy i czas sie wziasc do roboty :) pa
                pa pa pa pa :)
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 22:06
      Witam!
      Co u Was? Wreszcie weekend! Ochhh... odeśpie wszystkie zarwane noce.
      Ktos mnie woła do łózeczka ;) Bartek - tak sie składa, że dzisiaj u mnie spi...
      Och, nie moge nawet nic napisać, bo mnie szarpie. Pozdrawiam i buźźźźźka!
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 22:48
        Wpadłem podpisać listę...obecności.
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 16:17
          Fajnie Vidmo, że ją podpisałeś.
          Dzisiaj andrzejki... jakieś konkretne plany? Ja idę na "prywatkę" :)

Rozmawiam z jakimś gościem po angielsku, ale jaja. Ha ha, ja jestem z Polski a
          on z Niemiec, a rozmawiamy po angielsku... :D
          Hmm, nie wiem w co się ubrać, w sumie mam jeszcze 2-3 godzinki... może coś
          przez ten czas wymyśle.
          Pozdrawiam Was i życzę wesołego wieczoru - pamiętajcie, dziś balujemy tylko do
          00:00!!! :D
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 19:17
            miłej zabawy...i pomyslnych wróżb.
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 12:00
              Dzięki Vidmo.
              Z wróżb mi wyszło, że w 2012 roku wyjdę za mąż :D Za wysokiego bruneta... hehe.
              Ale bayer. Spałam dzisiaj tylko 3 godziny. Byłam już w kościele.
              Hmm, chyba się położę... bo jestem jednak zmęczona.
              Pozdrawiam!
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 21:20
      Cześć!
      Ale męczący dzień za mną... a jutro jeszcze gorszy, i środa tragiczna!
      Ochhh... a co u Was? Też ciężko? Buuu...
      Zmykam, po herbatkę bo już się woda zagotowała. Narka!
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 01.12.03, 21:41
        Witajcie Kochani ;) Dzien jak co dzien...poniedzialek...a ja tak nie lubie
        poniedzialkow :( ale pocieszam sie tym , ze od 17.12. mam urlop i wracam dopiero
        po Swietach. Sylwester juz zaplanowany, bedziemy sie bawic razem z Polonia :)
        Swieta w domu. Spedzimy go razem z moimi Rodzicami i moja kuzynka z mezem.
        Wczoraj bylismy na Disney on Ice. Bylo fajnie, ale "strasznie"! Mateusz troche
        sie wystraszyl i chcial wychodzic wczesniej, ale potem juz troche sie uspokoilo
        i w efekcie ogladalismy do konca :D A teraz zjem co nieco i do roboty! pa!pa!
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 18:27
          Witam!
          Mam chwilkę. U mnie też dzień jak codzień. Jutro już środa, potem czwartek,
          piatek :D.
          A u mnie dośc ciekawie. Pedze z miejca na miejsce, ale nadarzam jeszcze....
          Hmm, jutro napisze wiecej, bo teraz znów musze bied :) Do siostrzyczki.
          Pozdrawiam Was!!!
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 04.12.03, 00:01
      to ja :) wlasnie u mnie w pracy grupa ludzi zaczela stroic choinke...a co u Was
      slychac? Chyba jestescie busy, bo Was "ani widu ani slychu" ;) W radiu leca
      piosenki swiateczne...aaaaaaaa..Swieta :) Uwielbiam Swieta. No to spadam. Zabaaaa
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 04.12.03, 00:03
        .....no i nie zdarzylam sie wpisac 3.12. Wpisalam sie minute po polnocy! I juz
        jest 4.12. I "Barborki". Mojej Mamy imieniny. No to juz teraz naprawde spadam ;)
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 14:36
          Cześć!!!
          Żabko - wszystkiego naj, naj, najlepszego dla Mamy Barbary :) O jejku, bardzo
          się bałam dzisiejszego dnia... a jednak był niezły. Wczoraj siedziałam w
          książkach do północy... ale dobrze zrobiłam. Utrwaliłam wszyyyystkie
          wiadomości, nie będzie zaległości.

Moi rodzice zrobili sobie sypialnia z ogromnym łóżkiem. Kiedy Bartek się na nim
          położył... trudno było go znaleźć ;) A na ścianach wiszą moje 3 obrazy :D
          Wiecie co teraz jem? Makaron ze śmietaną i truskawkami (ze słoika) ale pychota!

Też bym już chętnie ubrała choinkę... A słuchałam w TV, że w tym roku nie
          będzie śniegu - W OGÓLE!!! O rany, tak nie może być. Trzeba wysłać sms'a do
          królowej śniegu! :D
          Okay, idę uczyć Bartka angielskiego ;)
          Pozdrawiam !!!
    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 19:43
      Witajcie dziewczyny...
      Po raz pierwszy wątek zszedł na drugą stronę.Wiem że ostatnio zaniedbywałem
      się w pisaniu,ale mam troszkę zajęcia.
      Napiszcie jakie prezenty dostałyście od św.Mikołaja?Mnie niestety
      ominął...chociaż może nie do końca.Bo-czy widząc radość kogoś obdarowanego,nie
      jest to już prezent sam w sobie?Myślę że jest.
      Wam,Żabo i Oliwko życzę z okazji św.Mikolaja samych pogodnych i miłych dni do
      końca tego roku.Na nowy będą nowe życzenia.Pozdrówka...:)
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 20:17
        Witajcie!
        Ja dzisiaj wstałam o 6:00 i położyłam przy łóżku moich rodziców dwie paczki. A
        rano koło mojego łóżka tez była... koperta ;) Rodzice uznali, że sama sobie cos
        wybiorę... Ok, niech Im będzie :-D
        Od Kasi i Radka dostałam lampę - świętego Mikołaja. A od Żabki piękną kartkę!
        Dziękuje bardzo, cała moja rodzinka dziękuje :)
        Słuchajcie, jak przeżyje ten nadchodzący tydzień, to wycałuje wszyyystkich! Bo
        to będzie okropny tydzień! Nogi mi się trzęsą jak tylko pomyśle... ale potem
        będzie bosko. Na miasto i prezenty. Nie mogę napisać co komu kupie, bo tu
        zagląda moja rodzinka od czasu do czasu ;)))
        Okej, zmykam!
        Papapapapapa, buziaczki!

PS I oczywiście wszystkim, wszystkim najlepsze życzonka składam! Dla Vidma cos
        jeszcze wykombinuje!
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 22:44
          no,no Oliwko wykombinowałaś.Tak,że mam wypieki na buzi.Dobranocka idę spać,ale
          nie wiem jak to będzie.
          Ps.
          Ciekawe co z naszą Żabką?
          Czyżby z Mikołajem coś kombinowała...
          ...za bardzo,że o przyjaciołach zapomniała:)
          • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 07.12.03, 08:24
            "ho ho ho"....i o mnie Mikolaj cos nie pamietal ;) ale tak jak Vidmo pisal,
            samym prezentem-nagroda jest ten usmiech wywolany u innych! I to jeszcze jaki
            usmiech! az chce sie dawac prezenty codziennie, ale co by to bylo gdyby tak sie
            dawalo prezenty codziennie! Ciesze sie Oliwko, ze doszla juz kartka. Szkoda, ze
            nie wiem gdzie dokladnie mieszka Vidmo bo bym i jemu wyslala :)
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 14:01
              Witajcie!
              U mnie przed blokiem jest tak biało, że mnie w oczy razi! :-)
              Jest mróz, ale zero wiatru :) Widzicie, razem z Bratkiem poprosiliśmy królowa
              śniegu o śnieg i spadł na drugi dzień :)
              Zaraz jadę na wystawę różności do Arche. A później do rodzinki na obiad.
              Pozdrawiam Was!

PS Vidmo, dziękuje, faktycznie niezły z niego przystojniaczek... :-P
              • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 16:02
                Z tym proszeniem królowej o śnieg to trzeba uważać, Oliwko...Ona była zła.
                Wprawdzie Bartek to nie Kay, ale zawsze ostrożności nigdy za wiele. Z całą
                pewnością zza bałwana nie wyskoczy Alibaba z rozbójnikami, bo to nie ten
                klimat, ale zawsze...
                Żabko całe szczęście, że prezentów nie musimy dawać, co dziennie, byłoby to
                nudne. Tak jak nie musimy, co miesiąc ubierać choinki, a to już niezwykłe
                szczęście. Ile radości, ile przyjemności zostalibyśmy pozbawieni. Tak doniosły
                i uroczysty moment sprowadzilibyśmy do celebry zwykłego sprzątania. Prawda? A
                tak ta cała przyjemność jeszcze przed nami...
                Pozdrówka moje milutkie dziewczynki...

• Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 15:25
                  Czeeeeeeść.
                  Dzisiaj ledwie wstałam... Poszłam późno spać i nie mogłam się przebudzić. Ale
                  miły sms mnie przebudził, hehe.
                  No Vidmo z tą królową faktycznie powinnam uważać... powiem Ci szczerze, że
                  znam tę bajkę tylko tyle ile Bartek zdołał mi opowiedzieć.
                  Trzeba będzie w domu zacząć konkretnie sprzątać, bo to duuuży domek... :-(
                  Leci teraz świąteczna piosenka w radio : "a kto wie czy za rogiem nie stoją
                  anioł z Bogiem... i warto mieć marzenia doczekać ich spełnienia..." podoba mi
                  się :)
                  Dobra, lecę. Papapapapapa . . .
                  • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 17:20
                    Chętnie Ci ją opowiem,nie będziesz żałować narracji...heh
                    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 19:40
                      A wiesz Vidmo, że bardzo chętnie bym posłuchała... :)
                      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 21:03
                        To Posłuchaj...
                        Za górami,za lasami...Za siedmioma dolinami...
                        Baśń Hansa Christiana Andersena. Opowieść o Kaju i Gerdzie, dwojgu
                        zaprzyjaźnionych dzieciakach, rozdzielonych przez złą Królową Śniegu. Do serca
                        chłopca wpada odłamek szkła z lustra stłuczonego przez uczniów czarciej
                        szkoły, jego serce staje się jak sopel lodu i dlatego daje się uprowadzić
                        królowej do lodowego królestwa. Gerda, nie chcąc uwierzyć w śmierć
                        przyjaciela, wyrusza na poszukiwanie Kaja...
                        Kończy się szczęśliwie,jak każda bajka.
                        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 21:26
                          Ochhh dzięki Vidmo, troszkę streściłeś. To może opowiedz mi jeszcze o „Ani z
                          zielonego wzgórza”, albo oooooo... „Czerwonym kapturku”??? Ciekawe jak ja będę
                          swoim dzieciom opowiadała bajki... jak nie słuchałam gdy rodzice mi czytali...
                          Chociaż nie... czerwonego kapturka znam na pamięć :) ale gorzej
                          z Jasiem i Małgosią - to mógłbyś mi opowiedzieć, na dobranoc :-D Wtedy bym
                          grzecznie słuchała... o ile bym się skupiła, hehe.
                          Pozdrówka!
                          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 22:58
                            Nie wiem co masz na myśli,mówiąc o rozkojarzeniu podczas mojej opowieści,hęęę?
                            Ale niech tam...W każdym razie najgorsze bajki są kiedy opowiada je mąż,i to
                            szczególnie gdy opowiada je nad ranem wracając ze spotkania z kolegami z
                            wojska...a na kołnierzyku koszuli jest widoczny wyraźny ślad pomadki.
                            Dobrej nocki Oliwko i śpij spokojnie,a rano powiesz nam co śniło Ci się...
                            • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.welc.com 08.12.03, 23:49
                              Pewno sobie smacznie spicie a ja w pracy siedze. Wczoraj ubralismy choinke z
                              pomoca mojego syna ;) Bilans strat: 3 stluczone bombki ;) Nie najgorzej, co
                              nie? W koncu to na szczescie. Mamy tez ogromnego podswietlanego balwana przed
                              domem. Juz niedlugo swieta! Pa pa pa!
                              • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 09:18
                                Witaj Żabko...
                                Nie za wcześnie na choinkę?
                                Kiedyś ta czynność była symbolem wigili Bożego Narodzenia...W kuchni
                                dogotowywały się potrawy świąteczne,dopiekało się ciasto w piekarniku.
                                Za oknem świeżo "napadany" śnieg swoją bielą i odbitą poświatą księżyca
                                rozświetlał mrok bożonarodzeniowego wieczoru.Zaś w pokoju,z dala od
                                rozgrzanego pieca stało dwumetrowe drzewko.Pamiętacie ten zapach... Niósł on
                                ze sobą radość, szczęście i poczucie bezpieczeństwa.
                                Na podłodze porozkładane choinkowe "akcesoria".Bombki jeszcze w
                                pudełkach,łańcuchy poklejone mozolnie rączkami dziciaczków.Włosy anielskie i
                                pule waty.W końcu lampki, kilkakrotnie wcześniej sprawdzane przez głowę
                                rodziny,aby nie zawiodły w tym najważniejszym momencie.
                                No dobra,bo się wzruszę...Dziś jest inaczej,brak nam celebry...i
                                szkoda.Pozdrówka.
                                • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 16:06
                                  Witam!
                                  Nic nie miałam na myśli, Vidmo ;) hęęęę... ;)
                                  A nic mi się śniło :P Miałam za mało czasu na jakiś sen, bo ktoś nie dał mi
                                  spokoju do 04:00! Dopiero później mogłam spokojnie spać.
                                  Hmm, wiecie, że jakoś nie czuję jeszcze zbliżających się świat?!
                                  To pewnie dlatego, że mam bałagan w domu, nie chce mi się sprzątać...
                                  Ale niedługo poczuje... :)
                                  Pozdrawiam!
                                • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 09.12.03, 18:08
                                  Powiem Ci, ze nie. To, ze mamy choinke ubrana nie oznacza, ze nie dotrzymujemy
                                  tradycji. Pamietam, gdy w domu tachalismy pudla z bombkami z piwnicy, Mama w
                                  kuchni pichcila, a ja z bratem ubieralismy choinke, pozniej to juz raczej ja
                                  musialam sama ubierac. Mi tam wcale nie przeszkadza, ze juz choinke mamy
                                  przystrojona. Dziecko moje sie cieszy, bo wie, ze Swieta sie zblizaja. Zreszta
                                  przyznam sie uczciwie, ze jak tylko rozpoczyna sie Nowy Rok i jest swieto Trzech
                                  Kroli to zaraz rozbieramy choinke. Nie czuje juz wtedy zadnego nastroju na
                                  trzymanie choinki...
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 09.12.03, 18:41
      A tak w ogole to witam Was cieplo i serdecznie z mroznej Kanady ;) Musielismy
      samochod kilka minutek grzac, zeby bylo cos widac przez okna :) Na razie musze
      konczyc. Wpadne do Was pozniej!
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 11.12.03, 01:29
      Hej kochani! Gdzie jestescie? Pozdrawiam!
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:05
        Cześć Żabo...
        Jak idą przygotowania do świąt?
        Odpowiem za Ciebie,bo Matki-Polki kanadyjskie nie mają zapewne czasu...
        -idą pełną parą,drogi vidmo.
        -napewno nie "parą w gwizdek".
        -napewno nie!Prezenty obmyslone,choinka ubrana a Gwiazdor w drodze...a co u
        ciebie vidmo?
        -eeee,ogólna nędza i zniechęcenie.Tęsknota mnie pożera...za Oliwką;).Dawno nie
        pisała.Roczek się kończy,kolejny.
        Powiem wam moje dziewczyny,że im człowiek starszy tym roczek chyba ma mniej
        niż 360 dni.Takie mam wrażenie:(.
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 16:53
          Witam!
          Jestem Vidmo ;)
          Byłam wczoraj za zakupach... Kupiłam sobie spodnie i buty(pantofle).
          Spodnie czarne, dopasowane, w kant, trochę rozszerzane na dole.
          Buty: obcas ok. 7 cm ., konkretny czub... czarne... ładne :) zapinane na kostce.
          Żabko - masz tę wizje? Vidmo pewnie nie bardzo... ;)
          A ja mam już wysprzątany jeden pokój... jeszcze tylko 4! Ale zostały te
          najwieeeeksze... Cóż, takie życie.
          Ależ mam brudny sweter, nie widziałam tego! Świetnie, jak mogłam nie zauważyć
          BRĄZOWEJ plamy na białym swetrze?!?!?! Ochhh... Idę to wyprać.
          Idę do łazienki to wyprać... o ile dojdę cała, bo mam na sobie te buty... :)
          Może ktoś by mnie podtrzymał... albo pomógł dojść do łazienki? :>
          Ok, pozdrawiam Was !!!
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 11.12.03, 17:49
          ....hmmm......Vidmo najwyrazniej nie ma humoru. Trudno. Chcesz byc zlosliwy to
          badz. I nie musisz za mnie odpowiadac, naprawde.
          Oliwko, najwyrazniej mamy podobny gust ;) tez sobie kupilam czarne spodnie lekko
          poszerzane na dole. A co do sprzatania to mam ten sam problem co Ty, czyli na
          razie jeden pokoj posprzatany...he he he. Ale mi pozostaly "tylko" trzy.
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 19:36
            Przepraszam Cię,Żabko,to był żart.Nie miałem zamiaru Cię urazić.Jeżeli tak się
            stało,to stało sie wbrew mojej woli.Jeszcze raz przepraszam i pytam w jaki
            sopsób mam zadośćuczynić?
            • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 11.12.03, 22:32
              hej Vidmo! Nie ma sprawy :) ale musze Ci sie przyznac, ze myslalam, ze Ty tak na
              powaznie....ale ciesze sie, ze sie mylilam ;) Pozdrawiam Was mocno i spijcie
              smacznie :)
              • oliwka2702 Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 12.12.03, 13:08
                Cześć
                Ulalala, widzę, że cos sie tu działo ;) Ale ja szczerze mówiąc tez odebrałam
                Vidma post z uśmiechem :)
                No no Żabko - musze przyznac, że już sie przyzwyczaiłam do tych szpilek... :)

Za tydzień w poniedziałek zaczyna sie mój wypoczynek! 16 dni wolnego ;) A pod
                koniec stycznia jade w góry - do Wisły. Bede śmigała na nartach :D O ile mnie
                ktos nauczy.
                Ok, a teraz jade do lasu :)
                Pozdrawiam!
                • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 21:31
                  Aniu kapturek,ten czerwony zostaw w domku...i powiedz leśniczemu gdzie
                  będziesz...
                  • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 21:34
                    He he - Vidmo, wróciłam cała i zdrowa ;) Wilk mnie nie skusił ;)
                    W końcu piątek! B O S K O !!! Pozdrawiam i buziaczek Vidmo, na dobra nocke,
                    jesli sie już " nie spotkamy" :)
                    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 22:45
                      Chętnie,chętnie...
                      Wystawiam oba poliki,sennie już umyte:)
                      A co do wilka,to był za mało kusicielski i przystojny...Co jednak mnie
                      zaskakuje,bo wilki są z natury przystojne.heh.Dobranoc...
                      Dobranoc Żabko (według naszego czasu)
                      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 13.12.03, 00:57
                        :) Dobranoc :) Wy juz tam spicie :) a ja ide do domku :D
                        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 16:56
                          Witam!
                          Ale jestem zmęczona... :) Bardzo szybko mi minęła sobota... jak nigdy! A co u
                          Was?
                          Dzisiaj są mojego brata imieniny... za 20 minut powinnam tam byc... ciekawe
                          czy zdążę? Chyba nie...
                          Ruszam się dzisiaj jak żółw - a nawet wolniej! Nie wiem co sie ze mną dzieje...
                          chyba się starzeje ;)
                          Dzisiaj miałam bardzo dziwne sny... Chyba ze 4.
                          Obudziłam się przed 10:00 a miałam wrażenia jakby była co najmniej 12:00!
                          Och, idę już. Papa papa, pozdrawiam!
                          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 22:54
                            Witajcie dziewczyny...
                            W Gda pogoda "pod psem".Pada i chłodno (co też ja,grudzień przecie:)).Idę
                            spać,dobranoc.Złóż Oliwko życzenia bratu...
                            • oliwka2702 Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) 14.12.03, 17:09
                              Ho ho ho :) ale zimno! Cześć
                              Vidmo- złozyłam, dziękuje w imieniu brata :)
                              Szczerze mówiąc to robie dobrą mine do złej gry, bo humor mam okropny! Dawno
                              taki miałam :| Lecz wiem, że w piatek bede skakała z radości. Tylko coś czuje,
                              że te 5 dni do piatku beda sie ciagneły wiekiem... :[
                              Pozdrawiam!
                              • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 23:07
                                Cześć Oliwko...A co ma w piątek się wydarzyć?Hmmm,mogę się tylko domyślać i
                                żałować,że to nie będę ja!!
                                Tak ogólnie to jutro do pracy:(,idę niechętnie...W związku z tym zapewne mniej
                                będę się wpiywał.Teraz idę spać.dobranoc
                                • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 15:59
                                  Cześć
                                  Czego się Vidmo domyślasz??? ;> Od piątku zaczyna się mój świąteczny
                                  odpoczynek... 2 tygodnie. No i kilka jeszcze rzeczy :)
                                  A miałeś Vidmo do dzisiaj jakiś urlop? Nic mi o tym nie wiadomo... :)
                                  Trzymajcie jutro przez calutki dzień kciuki, proooooszę, mam mnóstwo zaległych
                                  zaliczeń... :| za moment idę "do" książek...
                                  Pozdrawiam Cię Żabko i Vidmo!
                                  Pozdrawiam!
                                  • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 21:23
                                    Witaj Oliwko
                                    Tak,byłem na urlopie.Moja firma troszkę niedomaga...wszyscy chodzimy na
                                    bezpłatne urlopy,ale już pracuję.
                                    Jutro trzymam kciuki,i myślami będę Cię dopingował.Napewno dobrze
                                    zaliczysz,mam takie przekonanie.
                                    Ciekawe co z Żabą?Od parudni nic nie pisze,może coś sie stało?Oliwko napisz do
                                    niej maila i dowiedz się...Nigdy takiej przerwy nie miała...a może to ja
                                    panikuję?
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 16.12.03, 16:01
      Dzien dobry :) Wlasnie szykuje sie do wyjscia do pracy. Od jutra mam wolne i
      dopiero przychodze do pracy po Swietach :D Pozniej zajrze tu jeszcze. A na
      razie---PA PA.
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 21:16
        Witajcie!
        Cóż, jedną rzecz zaliczyłam bardzo dobrze - historia, gorzej z chemia ;) Ale
        będzie jeszcze jedno zaliczenia, wiec spokojna głowa ;) Na tym świat się nie
        kończy...
        Już środa, dla mnie już środa ;)
        Vidmo, hmm, mam nadzieje, że Twoja firma podniesie się wysoko do góry ;)
        Dzisiaj idę wcześniej spać... wczoraj bardzo, bardzo późno się położyłam...

Ok., lecę.
        Pozdrawiam!!!

PS Żabko, ale Ci fajnie :-D
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 18.12.03, 08:03
          Oliwko, zycze Ci jak najlepszych wynikow! Trzymam kciuki za wszystkie egzaminy,
          zaliczenia jakie Ci zostaly! Pomysl, juz jest czwartek u Ciebie. Juz lada
          moment nadejdzie ten piatek ;) i..............wolne!!!!!!!!!
          Vidmo, a co u Ciebie slychac? Masz jakis urlop? Czy okres przedswiateczny
          oznacza u Ciebie w firmie wiecej roboty czy raczej nie? U mnie w firmie jakos
          tak sie uspokaja...kazdy wpada w ten taki wyjatkowy nastroj. Szkoda, ze nie
          zdarza sie to czesciej ludziom, ale gdyby tak bylo to wtedy nie czulo by sie
          tej wyjatkowej atmosfery. Jutro ide do mojego syna na wystep swiateczny i razem
          bedziemy "leniuchowac" w domu. Oj jak dobrze miec wolne :)
          Pozdrawiam Was cieplutko :)
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 18:27

Cześć Wam! :)
            Ochhh, przed chwilą wstałam z łóżka... hehe. W nocy spałam tylko 6 godzin, wiec
            się położyłam po powrocie do domu.
            Już coraz bardziej czuje święta... no no, extra.
            Jutro, w sobotę i w niedziele będę kupowała prezenty ;)
            W tym tygodniu w ogóle nie miałam na to czasu...
            We worek pojadę z rodzina po chce, jak zwykle prawdziwą... Ubierzemy ją i tak
            sobie postoi przez jakiś czas ;)

Pozdrawiam!!!
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 18:33
              PS Dzieki Żaba za życzenia, przydały sie :)
              • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 09:39
                Hej Dziewczyny...
                U mnie w pracy roboty huk.Firma handlowa, to wiecie...
                Niwe mam czasu na komputer,a i syn w znacznym stopniu mi to udaremnia.
                Gra w te swoje "gry",a ja się wściekam.Jestem bezsilny w tej kwestii,co
                pogłębia moja frustrację.Gry to bezsensowne marnotrawienie czasu.Pozdrawiam
                Was serdecznie,Żabko jak Ci zazdroszczę:(,lecę do pracy.Paaaaaaa.
                • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 17:22
                  Cześć!
                  Przed chwila wstawiłam do piekarnika pierniczki :)
                  Ciekawe jak wyjdą...? Mam nadzieje, że nie czarne :)
                  Chodziłam dzisiaj po mieście... szukałam bluzki dla mojej mamy pod choinkę...
                  Niestety nie obejdzie się bez NIEJ, musi jutro pójść ze mną i Kasia, no i
                  przymierzyć...
                  Idę sprawdzić pierniki. Pozdrawiam! :)
                  • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 08:42
                    Oliwko pierniki zapewne będą dobre.Same napewno nie wyjdą...musisz je z
                    piekarnika wyjąć.
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 21.12.03, 10:38
      Dzien Dobry :) Ja wlasnie zbieram sie do spania...troche pozno juz ale w koncu
      jestem na urlopie a poza tym jest sobota, a wlasciwie to juz niedziela.
      No to dobranoc....
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 13:42
        Cześć :)
        Hehe, pierniki wyjęłam z piecyka - domyśliłam sie, że same nie wyjdą ;)
        Zaraz ich już nie było... a miały przetrwać do świat... cóż.
        Dziś w Siedlcach jest dość ładna pogoda. Miało padać, a jednak :) nie pada.
        W ogóle nie czuje, że jest dziś niedziela... to dobrze! Bo nie jest ponuro i
        sennie :)
        Pozdrawiam!
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 15:59
          Z tymi piernikami to mnie zaskoczyłaś,Oliwko.Jestem pełen podziwu...no,no.
          Może masz wśród swoich-zapewne zacnych przodków,kogoś z Torunia.Wtedy to
          niebywałe niedzielne wydarzenie z piernikami byłoby uzasadnione...Jeżeli zaś
          moja teza jest z gruntu błędna,to należy domyśleć się że krótki żywot
          siedleckich pierników możemy zawdzięczać kunsztowi kulinarnemu Ani.
          To zdarzenie przejdzie niewątpliwie do annałów tego wątku i będzie miało
          równorzędne znaczenie jak historyczny już strój kąpielowy Oliwki.Pozdrawiam
          Cię Aniu...
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 21:44
            He he, umiesz rozbawić Vidmo, dzięki ;)
            A mój strój kąpielowy aż tak Ci utkwił w pamięci? Hmm... szkoda, że go nie
            widziałeś ;)
            Byłam u moich znajomych... przed chwila wróciłam... Ale oni mają wspaniałe
            dziecko :) Cudowne, bardzo grzeczne, ale kiedy trzeba to łobuziaka, płakała jak
            wychodziłam ;) Ochhh, już za nią tęsknie...
            Wydaje mi się, że nie mam nikogo z Torunia... ale nie jestem pewna na 100% :)
            Wiesz co Vidmo? Położę się już na łóżku, poczytam jakąś gazetę, bo jednak
            wykończyła mnie ta mała :)
            Pozdrawiam Cię Vidmo...
            • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 23:06
              Jeżeli poprawiłem Ci i tak pewnie dobry nastruj (Hehe,nie wiem ja sie
              pisze..."u" czy "ó") to się cieszę.To było moją intencją.A teraz ja idę
              spać,jutro do pracy.Pozdrowienia dla Żabki...
              Ps.Dziś na "Polsacie" był program (zapomniałem autora),a w tym programie
              wystąpiła jakaś sportsmenka (powinno być sportwoomenka-chyba??).Powiedziała że
              w Vancouver jest berdzo tanie życie i chciałaby tam mieszkać... (?)
              Paaaa dobranoc...
              • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 22.12.03, 08:40
                hmm...bardzo tanie zycie? Zycie w tutejszej prowincji nie nalezy do
                najtanszych. Ciekawe skad ona ma takie dane? Dla przykladu: wynajem mieszkania
                dwu-sypialniowego+salon mieszkania (czyli cos jak nasze polskie 3-pokojowe
                mieszkanie) kosztuje jakies $750-$1100 (wszystko zalezy od miejsca
                zamieszkania), do tego dochodza rachunki za gaz, prad, cable, telefon itd itp,
                no nie wiem...no chyba ze ona ma baaaaaardzo duzo pieniedzy to moze i zycie
                wydawaje jej sie tanie. Owszem, czasami ceny ciuchow sa smieszne (zwlaszcza na
                przecenach);). Nie jest zle , zwlaszcza jak sie ma prace to mozna spokojnie
                sobie zyc, ja nie narzekam, ale nie zgadzam sie z jej stwierdzeniem, ze zycie
                tutaj jest bardzo tanie :( U nas pogoda piekna jak na wiosne. Bylismy dzisiaj
                na boisku i gralismy w pilke, latalismy z latawcem, bylo super :) No to
                pozdrawiam i dobranoc!
                • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 19:00
                  Witam!
                  Ja tez słyszałam (od rodziny), że w Vancouver wcale nie jest tak łatwo żyć...
                  Chodzi mi o pieniądze, nie jest tam tanie życie... Tzn. zależy dla kogo, dla
                  przecietnego obcokrajowca na pewno nie jest jak w raju!
                  Hmm, Vidmo, poprawiłeś mi nastrój bardzo :)
                  Żabko, wiesz, że ja nigdy nie biegałam z latawcem...? :( Musi być SUPER! :)

A teraz moi mili... idę pakować prezenty, mam nadzieje, że żadne dziecko nas
                  teraz nie czyta ;) hehe, bo bym miała przerąbane!

Pozdrawiam Was!
                  • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 22.12.03, 20:06
                    Witajcie kochani :) Oj jak dobrze byc w domku...:) Pogoda piekna wiec zabieram
                    malego na wycieczke. Idziemy teraz cos zjesc i jedziemy! Pa pa pa!
                    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 21:27
                      Witajcie Dziewczyny...
                      Nie było zamiarem wywoływanie dyskusji na temat ceny "życia" w jakimkolwiek
                      miejscu na świecie.Tylko stwierdzenie zasłyszane w tv trochę mnie zaskoczyło.
                      Pytanie prowadzącego dotyczyło wymarzonego miejsca do osiedlenia się na stałe
                      i tu padło na Vancouver.Zaś uzasadnienie wyboru dotyczyło właśnie ceny "życia".
                      Dla mnie to jest dosyć mętne.Ja myślę że do "zapuszczenia korzeni"
                      potrzebujemy znacznie głębszej motywacji niż to czy tam jest taniej czy drożej.
                      Pozdrówka i owocnych przygotowań do świąt...
                      Oliwko pakuj prezenty i nie przejmuj się dzieciakami.Dobrze wiemy że jesteś
                      św.Mikołajem.
                      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 21:37
                        He he, Vidmo, znów mnie rozbawiłeś ;)
                        Jasne, że jestem św. Mikołajem, a raczej mikołajką ;)
                        Miłych snów (ja już się za moment kładę spać, jestem wykończona).
                        Paaaa
    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 22:40
      Witajcie...
      Chyba już dobiegają końca przygotowania świąteczne...Napewno czas już
      wspomniec tych co byli z nami na początku,ale z jakichś tam powodów nie
      dotrwali dłużej.Dav,Orissa czy Kolec zaniechali pisania...Szkoda.
      I właśnie szczególnie do nich chciałbym skierować życzenia
      świąteczne...zdrowych,szczęśliwych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia.
      Do wszystkich czytających ten wątek też.A przede wszystkim do Żaby i
      Oliwki,które bawią się razem ze mną.Jeszcze raz "ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT
      BOŻEGO NARODZENIA"
      • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 24.12.03, 09:16
        Kochani! No i u Was jest juz 24.12. Hmm...u nas w sumie tez juz jest od
        kilkunastu minut :) Ja rowniez chcialabym przeslac Wam zyczenia swiateczne:
        radosnych, pogodnych Swiat Bozego Narodzenia i mnooooostwo kolorowych prezentow
        pod choinka od Mikolaja oczywiscie ;) Siedze i pisze tutaj do Was jednym okiem
        spogladajac na TV Polonie a w niej juz swiateczne programy, koledy,
        opowiesci...ach jak dobrze, ze chociaz ten jeden program mamy. Mam nadzieje, ze
        kiedys bedzie wiecej. Milo popatrzec na programy nasze i posluchac jezyka
        ojczystego :) Pozdrawiam Was wszystkich bardzo bardzo cieplutko. Pa pa!
        Jak to tutaj mowia: MERRY XMAS!
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 12:11
          Hmm, no niestety wczoraj nie miałam szans dostac sie na forum Gdańska :)
          Witam!!!
          Yhm, wszystkiego najlepszego w pierwszym dniu Świąt :) Zdrowia, szczęścia,
          pociechy ze swoich pociech, heh. Życzę Wam aby otaczali Was sami najwierniejsi
          i godni Waszego towarzystwa ludzie! Wczoraj Wam chciałam życzyć, aby Wasz
          Mikołaj dostał przepukliny (przepraszam Mikołaju - przenośnia;)) od ciężaru
          prezentów, które Wam miał donieść... dostał? Czego mogę Wam jeszcze życzyć?
          Życzę Wam miłości, troski spełnienia marzeń... :* Buźka :)
          Oriso, Dav, Pumeks i wszystkim innym także wszystkiego naj naj! :)
          Kolec - On nie odwiedza tez wątku siedleckiego, nie wiem co się z Nim stało...:(
          Mam nadzieje, że NIC złego???
          Pozdrawiam!
    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 07:41
      Aniu usiłuję wysłać maila do Ciebie.Cały czas dostaję info zwrotną,że masz
      pełną skrzynkę.
      Tak po za tym to juz po świętach.Moim zdaniem jak kończy sie Wigilia,to kończą
      się święta.Te dwa pozostałe dni świąteczne polegają głównie na oglądaniu
      kiepskiej tv ze starymi filmami i grzeszeniu...I to na dodatek
      bezceremonialnym grzeszeniu.
      Jestem absolutnie pewny że "Prokurator Pana Boga" postawiłby nam kilkanaście
      poważnych zarzutów.No ale niech tam...Boże narodzenie jest raz w roku.Na
      szczęście!!!!
      • Gość: Zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 26.12.03, 08:51
        Calkowicie sie z Toba zgadzam. Jak konczy sie Wigilia to juz wlasciwie i po
        Swietach...:( Tutaj w drugi dzien swiat to odbywa sie najwieksze szalenstwo
        zakupowe. Wszedzie sa duze przeceny, ludzie po prostu szaleja. Jak jestem tu
        juz dobrych kilka lat to ani razu nie poszlam do sklepow w ten dzien bo to jest
        istne wariatkowo. Niektorzy potrafia byc juz pod jakims sklepem i o 6:00 rano
        aby tylko byc jednym z pierwszych klientow i cos tam kupic...to nie dla mnie.
        Milego dnia Wam zycze! Dobranoc :)
        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 21:31
          Cześć...
          Dlaczego mnie nie było aż tyle czasu? Bo wyjechałam do dziadków na wschód
          Polski, a z samego rana kiedy chciałam się 'usprawiedliwić' przed wyjazdem nie
          działam mi Internet, w całym bloku siadł... :( Poprosiłam kogoś aby napisał,
          że nie będzie mnie do pon, ale się nie wpisał - nie wiem czemu...?
          Vidmo, postaram się wykasować wszystkie zbędne meile za 5 minut, wiec czekam
          na meila od Ciebie - zrobię na niego miejsce :)
          Wiecie, że ja tez doszłam do tego, że po Wigilii kończą się tak jakby święta? W
          pierwszy i drugi dzień jest obiad dla całej rodziny u rodziców, potem wszyscy
          siedzimy i rozmawiamy, pod wieczór idziemy do dziadków w Siedlcach... późnym
          wieczorem zbieramy się i rozjeżdżamy do domów... I tak były święta i po
          świętach. Nawet przy stole 24 grudnia powiedziałam (po rozdaniu
          prezentów...:)) "Następne święta za rok! :(" A one w sumie dopiero wtedy sie
          zaczęły.

Pozdrawiam! :)
          • Gość: Zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 29.12.03, 06:06
            Oliwko, ten ktos dal nam znac. Tyle, ze zalozyl tak jakby osobny watek. O ile
            sie nie myle haslo bylo takie: Wiadomosc od Oliwki. ;) Ten wpis moze juz byc na
            drugiej stronie...
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 12:35
              Hehe, kochany Kubuś :)
              Dzieki Żabko... nie przeglądałam innych stron, zajrzę :)
              Pozdrawiam!
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 28.12.03, 21:27
      Witajcie. Dopiero dzisiaj sie odzywam bo tak mnie rozlozylo, ze z lozka w ogole
      nie wychodzilam...no i biore antybiotyki :( Swieta, swieta i po swietach a
      przed nami nowy rok. Ciekawe co przyniesie ten nowy rok? Mam nadzieje, ze
      bedzie lepszy od tego roku i od wszystkich innych. Koncze, bo oczy jeszcze
      ciagle dokuczaja.....no to pa pa!
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 21:49
        Żabko - zdrowiej nam szybciutko, lez w łozku, nie wstawaj w ogóle - tzn. jak
        bedziesz musiała to wstań :)
        Vidmo - wcale nie chce mi sie moja poczta otrorzyć! Chyba faktycznie za bardzo
        zapchana - ale to nie może byc powodem tego, ze W OGÓLE nie chcą sie pokazać
        listy?!?! Prawda? Spróbuje jeszcze kilka razy :)
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 31.12.03, 09:17
      Trza sie wpisac jeszcze w tym starym roku ;) Wam Kochani zycze jeszcze lepszego
      roku niz jakikolwiek do tej pory, oby Wasze marzenia sie spelnialy, duzo
      zdrowka i slodyczy, i wszystkiego wszystkiego naj naj naj. Buziaki cmok cmok
      cmok od Waszej ZABY :) No to DOSIEGOROKU!!!!!!!!!!!!!
      Nie wiem czy zdarze wpisac sie jeszcze w ciagu dnia, ale sprobuje moze uda mi
      sie dokladnie o polnocy (Waszego czasu). A za oknem BIALO. Pieknie nam snieg
      przyozdobil drzewa, domy, ulice. Jest przepieknie. Pozdrawiam Was. I ide spac.
      Bo jutro...oj jutro...jutro szalejemy! (widzicie, juz odzyskalam energie :))
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 14:03
        Witam!
        Wsiego naj naj. .w nowym..2004 roczQ.. o wiele lepszego ..niż mijający udanej
        zabawy sylwestrowej...no i czego sobie zechcecie! :)
        Ja dziś baluje ze znajomymi... żaden bal:) impreza.
        Pogoda w Siedlcach marna... pada deszcz, szaro...:\
        Pozdrawiam Was i do jutra!!!
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.03, 15:22
          Dziewczyny...
          W tym nadchodzącym 2004r. życzę Wam spełnienia najskrytszych marzeń...Oby
          wszystko co rozpoczniecie w tym roku zawsze kończyło się pełnym sukcesem,a
          każdy nowy dzień przynosił radość istnienia.
          Także spokojnej,miłej i pełnej wspomnień zabawy sylwestrowej!!
          Paaa do jutra.Ze zniecierpliwieniem będę oczekiwał wesołych opowieści o pełnej
          wrażeń noworocznej nocy....
    • Gość: Zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 31.12.03, 23:56
      HAPPY NEW YEAR!!!!!!
      Buziaki!
      Zaba
    • Gość: Zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 01.01.04, 00:01
      No i mamy Nowy Rok 2004!!!!!!
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 00:08
        Żabko,wszystkiego najlepszego w Nowym... 2004r.
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 01.01.04, 13:30
          Dziekuje, dziekuje :) Wlasnie wrocilismy z imprezy. U nas jest 4:30...zaraz
          idziemy spac, na razie zagryzamy sobie troszke bo sie troche glodni zrobilismy.
          Bylo super. Bardzo fajnie sie bawilismy. Pa pa kochani! Idziemy odespac sobie
          ten Nowy Rok ;)
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 01.01.04, 14:59
            Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, aby spełniły sie wszystkie Wasze
            marzenia, plany ułożyły się po Waszej myśli, aby zdrowie Was nie opuszczało!
            __________________________________________________________________________

Ochhh, moje nóżki (biedne)hehe.
            Witammmmmm!!!
            No musze Wam powiedzieć, że świetnie się wybawiłam. Wróciłam o 05:11, a wstałam
            przed 13:00...
            W końcu spadł śnieg! Jest biało! Pięknie, nawet się już umówiłam na lepienie
            bałwana :)
            Wpadnę później, bo jestem głodna, a jeszcze nie jadłam śniadania... :)
            Pozdrawiam!
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 03.01.04, 02:44
      Wlasnie zjedlismy obiadek, a teraz troszke TV :) A Wam milych snow zycze ;P
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 11:51
        Witam!
        Teraz ja Tobie Żabko życzę miłych snów! Sleep well!
        Co dziś robicie? Ja... nie wiem jeszcze co... :P
        Ops, a co się dla Vidma stało? Może zachorował, teraz jest fałszywa pogoda!
        A w Siedlcach panuje "grypa żołądkowa", buu...
        Pozdrawiam!
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 20:34
          Witajcie dziewczyny...
          Jestem cały i zdrów,ale niestety muszę pracować...
          W Gdańsku spadł śnieg,i jest ok 3st. mrozku,więc śnieżek utrzymuje się.
          Dziś wróciłlem z pracy o g.19 i jestem co nie co zmęczony,ale troska Oliwki o
          moją skromną osobę zmusiła mnie do pisania...Pozdrawiam Was milutko,jutro może
          trochę więcej napiszę.
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 11:09
            Biedny Vidmo... :(
            Cześć!
            U mnie jest -11 stopni! Bryyyy...
            Śnieg nadal jest i lodowiska na każdym kroku! Zaraz ide do kościoła. Później
            planowałam pojechac na wieś... ale to nie wyjdzie, bo mam za duzo zajęć na
            dziś... :(
            Pozdrawiam Was!
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 20:12
      Cześć chłopaki i dziewczyny!
      Jem jabłko Smaczne... I słucham Garou "Je n' attendais..." -piękna... :)
      Potańczyłabym... wolnego, hihi. Coś dzisiaj ze mną nie tak się dzieje jak
      trzeba... tzw. głupawka mnie dopadła:D Zauważyliście? No właśnie...;)
      Idę poczytać, może trochę się uspokoję... ale to wszystko przez sms'a, którego
      dostałam 3 minuty temu! Okej, pozdrawiam!
      Ania
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 22:06
        Noooooo...Oliwko!!!Już donyślam się jakiej treści był ten sms.No ale
        telefonicznie to nie takie straszne,nawet jeżeli telefonia jest cyfrowa.heh
        Aniu napisałem do Ciebie chyba ze trzy maile.Przez tą zapełniona skrzynkę
        zaden nie doszedł,a wszystkie są teraz już nie aktualne.Buuuuuuu
        W każdym razie dziękuję za kartkę,sprawiła mi bardzo wiele radości.Paaa
    • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 08:46
      Oliwko witaj...o mroźnym poranku,hee
      Mam pytanko i zmartwienie.Czyżby w Kanadzie łącza pozamarzały?Rozglądam sie
      wszędzie bacznie i nigdzie nie widzę Żabki?Żabko odezwij się...
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 16:29
        Ha ha - tak, tak Vidmo – pozamarzały :D
        Witaj... :)
        Sms był przyzwoity, bez skojarzeń :P Vidmo, jak to nieaktualne? O nieeee, teraz
        to musisz mi napisać co TO w ogóle było- to, co wysyłałeś mi 3 razy! Nie ma
        rady... ;)
        Dzisiaj poszłam do sklepu... blisko mojego bloku. Nie założyłam czapki,
        myślałam, że mi uszy odpadną! Raaany- jak zimno... bryyy
        Śnieg napadał, że ho ho... :) Cała się trzęsę od tego zimna! Już mam dosyć
        zimy, nie cierpię jej!!! Po co napadało tyle śniegu??? Ochhh...
        Pozdrawiam!
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 06.01.04, 17:48
          Witajcie! Troszke cieplej mi sie zrobilo wiedzac, ze myslicie o mnie ;)
          Wiecie, lacza nie zamarzly, ale tutaj juz jest prawie kleska zywiolowa!!! Mamy
          troche sniegu, ALE dzisiaj ma spasc okolo 30 cm sniegu (dopiero ma spasc,
          wlasnie zaczelo sypac gesto gesto) a oni juz szkoly zamykaja, pusto na ulicach
          (pobilismy rekord dzisiaj jadac z domu do pracy!). Doslownie koniec swiata. Juz
          chyba Wam kiedys pisalam, ze tutaj to nawet przy -1C ludzie w korzuchy, futra,
          czapy, szale wskakuja i mowia "Geez so cold!" No ale nic. Nie ma sie co dziwic.
          W koncu tutaj nie ma ostrych zim no i ludzie nie sa przyzwyczajeni. Ciezko oj
          ciezko bylo wracac do pracy, ale Swieta byly minely i nowy rok juz mamy i trzeba
          wrocic do "normalengo" zycia. Trzymajcie sie cieplo i jak nie bede pisac dlugo
          to znak , ze mnie gdzies po drodze do domu zasypalo ;)
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.04, 12:39
            Witaj Żabko,jesteś i to nas cieszy-prawda Aniu?
            U nas w Polsce temperatura regularnir poniżej 0(zera).W Gdańsku,gdzie ciepło w
            zimie jest odbierane od Bałtyku w dzień jest -4.Znacznie zdrowsza taka aura...
            Poczytajcie forum "Nauka" tytuł wątku "pytanie do jakiegoś fizyka" autor uczeń
            Wojtek.Jest to o tym jak drukował, tenże uczeń pracę domową na drukarce
            firmowej do faktur...
            • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.04, 13:19
              ...acha i jeszcze jedno.
              ZASŁYSZANE: mężczyzna sukcesu to taki facet,który zarabia więcej niż może
              wydać.Natomiast kobieta sukcesu to taka osóbka,która poznała właśnie takiego
              faceta...
              Prawdziwe?Chyba tak...:(
              • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 15:11
                Vidmo, chyba prawdziwe...niestety:(
                Fajnie, że już jesteś Żabko :)
                Ja zaraz idę się uczyć, a o 19:00 idę do Centrum (miejski ośrodek kultury) na
                występy grupy tanecznej... w której kiedyś tańczyłam (Caro Dance). Ale już
                niestety nie tańczę :(
                Także pozdrawiam Was!
                Miłego dnia!
                • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 21:59
                  Witajcie...
                  W Gdańsku był dosyć zimny dzionek.Całe szczęście że juz sie skończył,i jest
                  coraz bliżej wiosny.
                  Zabko znowu w Kanadzie coś jest z łączami...Nic nie piszesz?Nawet tego nie
                  skomentujesz,że Oliwka długo się uczy i stanowcza za długo tańczy...Nawet mimo
                  to że jest karnawał:)Pozdrawiam cieplutko mimo zaokiennego chłodu.Paaa
                  • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 15:20
                    Hehe-Vidmo, ja nie tańczyłam tam, czego bardzo, bardzo żałuje, oglądałam
                    występy :) Znakomicie dziewczyny i chłopaki tańczą... Uczę się faktycznie
                    dużo :( Ale jest już weekend :)
                    A w niedziele... zapisałam się ze znajomymi na Wielka Orkiestrę Świątecznej
                    Pomocy - będę wolontariuszką... Ale jak... zresztą nieważne.
                    Jutro miałam jechać na Władcę Pierścieni do kina do Warszawy, ale
                    zrezygnowałam... bo nie oglądałam I i II części... :P Więc podobno nie ma
                    sensu, aby siedziałam w kina 3,5 godziny nie wiedząc co oglądam - może i
                    racja...?
                    Okej, musze coś zjeść... bo dzisiaj jadłam tylko sucha bulkę i wypiłam butelkę
                    nie gazowanej...
                    Pozdrawiam!
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 11.01.04, 08:00
      No i nie ma sniegu........juz jest mokro, deszczowato no i w miare cieplo :)
      Tak wiec czekamy na wiosne. A ja ide spac. Pozdrawiam!
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 11.01.04, 19:46
      Oliwko jak bylo dzisiaj na akcji WIelkiej Orkiestry Swiatecznej Pomocy? Duzo
      ludzi bylo? Vidmo, a jak to w Gdansku bylo? Byles tam moze?
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 22:45
        Cześć...
        Aż wstyd się przyznać... No ale co tam. W całej mojej dotychczasowej karierze
        wolontariuszki zebrałam najmniej... Tylko 520zł. Wolontariuszy było więcej niż
        ludzi... Co roku jest więcej chętnych DO zbierania niż dających $$$. Co roku od
        5 lat zbierałam ponad 1000zł...
        Nie mam już siły... Postaram się więcej napisać jutro... Pozdrawiam Was!
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 11.01.04, 23:18
          Oliwko Ty sie nie przejmuj ile zebralas w koncu na to niestety nie mamy wplywu.
          Najwazniejsze jest to, ze przyczynilas sie do powiekszenia sumy uzbieranych
          pieniedzy. A teraz spij smacznie! Pozdrawiam.
          • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 07:21
            Witajcie dziewczyny...
            Jasne Oliwko Żaba ma rację-swoje wykonalaś.Na resztę nie masz wpływu...
            Mnie to wszystko denerwuje...Społeczeństwo musi wyręczać Państwo,w tak ważnej
            sprawie jak zdrowie.Orkiestra kupuje łóżeczka na oddział dziecięcy,bo na to
            szpital nie ma pieniędzy.No ale to temat rzeka,bo ktoś zaraz powie że
            prioryterem jest leczenie...To prawda!!!Ale jaką mamy gwarancję że rząd nie
            przesuwa środków ze zkładek (naszych) zdrowotnych,na np. wojnę w Iraku?
            Ale co tam...W kasie Orkiestry jest 23 mln zł.a należy jeszcze policzyć aukcje
            i coś tam jeszcze.Pozdrówka...
            • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 16:16
              Cześć!
              Dzięki Wam :)Cieszę się, że "wystałam", a raczej wychodziłam te 7-8 godzin na
              mrozie... Starałam się jak mogłam:) No ale niestety - mi pieniądze praktycznie
              wkładała do puszki tylko płeć przeciwna, kobiety jakoś dziwnie patrzyły:) Nie
              wiem czemu...
              Boże.. tak cudownie pada śnieg na dworze! Jest ok.+2 stopnie C! Na dworze...
              hm, to co widzę za oknem Wam opisze:) Korek zaśnieżonych samochodów na ulicy,
              ludzie biegną ile siły w nogach z parasolami do domów...żeby się ogrzać przy
              ciepłej herbacie, wtulić w koc i czytać swoją ulubiona książkę...
              hm, np. „S@motność w Sieci”. Na śniegu odbite podeszwy butów ludzi, chodzących
              na skrót przez środek trawnika...Jakiś pan właśnie zaczął zgarniać śnieg z
              szyby swego auta. Kolor tego "wszystkiego" jest jakiś dziwny..:)
              Szaro- błękitny?! Taki ładny, bo przy latarniach i światłach zapalonych
              samochodów dokładnie widać płatki śniegu :)
              Mam ochotę wyjść z domu, pójść na miasto i pochodzić:) Heh...
              Pozdrawiam Was!

PS Vidmo, nie mamy ŻADNEJ gwarancji czy forsa wpłacana na składki idzie
              dokładnie na to, na co my ja przeznaczamy! Ten temat jest wałkowany odkąd
              pamiętam... i wątpię żeby szybko się TO wyjaśniło...
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 13.01.04, 23:40
      ojjjjjjjjjjjj chyba usne....a tu jeszcze nie ma 15:00!!!!!!! A Wy sobie smacznie
      spicie....oj jak macie dobrze...pozdrawiam Was....spiaca na siedzaco zaba ;)
      • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 16:09
        Nie Żabko, ja jeszcze nie spałam o 23:50:) Położyłam się przed 02:00... :/
        Zaczynam kichać... czyżbym miała się rozchorować? Nie chcę!!! Absolutnie teraz
        nie mogę!
        Jak ja nie lubię TAKIEJ pogody! Chlapa, buty cały czas brudne, nogawki u spodni
        mokre! Ale dzisiaj wykrzykników użyłam... Sporo :) Sorry :) Uuuups, narzekam
        cały czas :) Wszystko przez tę pogodę ;)
        Pozdrawiam!
        • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 18:47
          Witajcie...
          Jestem dosyć zajęty i...nie macie pojęcia jak się cieszę że mamy takie wolne
          tempo wpisów.
          W Gdańsku też powyżej zera,wszystko topnieje...Pogoda grypowa-faktycznie...
          Wiecie,coś wam powiem w sekrecie.Upadłem na głowę,hmmm
          Zadłużyłem się i kupiłem kino domowe.Ale,ale jest to fentastyczne urzadzenie.
          Obejrzałem film "Zielona mila" i jestem zachwycony.
          Kidyś chłopaki podrywali na auto (?),ja będę to robił na kino domowe (bez
          aluzji erotycznych).Ponieważ Żaba jest mężatką (chociaż to nie przeszkadza),to
          może powie mi Oliwka-co o tym sądzi?Pozdrówka...
          • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 15:27
            Hehe - nie słyszałam jeszcze o podrywaniu na kino domowe :) Oczywiście ZERO
            aluzji erotycznych ;)) No, cos czuję, że gdybym miała jakiś szybki dojazd pod
            ręką do Gdańska, to jeszcze dziś bym tam była ;D

PS To wolne tempo wpisów, jest Vidmo specjalnie dla Ciebie, żebyś był z nami
            ciągle w czasie :)
            Pozdrawiam, całuję!!! Moooocno, bardzo mocno!!!
            • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 15.01.04, 17:49
              Wiesz Vidmo, ta oferta jest interesujaca ;) czy masz tam tez DVD?
              • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 21:46
                Oczywiście Żabko,jest w tym zestawie DVD.Ja mówię na to
                ustrojstwo "kombajn",ponieważ odtwarza płyty CD,mp-3.Ma radio z rds-em i sam
                nie wiem co jeszcze ma.Ale nie przywitałem się,więc nniejszym to
                czynię..."Witajcie dziewczyny!!!"
                A podrywanie na "kino domowe" napewno się przyjmie,ma bardzo praktyczne strony.
                Kiedyś jak chłopak zapraszał (czyt.podrywał) dziewczynę na wspólne odsłuchanie
                winilowego longpaya Czerwonych Gitar (Bitlesi byli szczytem marzeń)to trzymał
                pod pachą ogromnych rozmiarow krążek.Ogólnie było wiadomo o co chodzi.Dziś jak
                zaprasza na kino domowe,to nic nie widać.Płytka jest mała,można zmieścić do
                kieszeni kurtki i nigdy nie wiadomo o co chodzi...hehehe.Pozdrowka i milutkich
                snów.
                • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 17:05
                  Cześć...
                  W noc z soboty na niedziele (a raczej niedzielny ranek(ok.03:00)) zrobiłam
                  sobie ze znajomymi "wieczór" filmowy :)
                  Obejrzeliśmy: "Bóg jest wielki, a ja malutka"; "Życie jest piękne" -po raz
                  setny... "Podwójne życie Weroniki"; "Zbyt wiele"; i "American Pie-wesele" :)
                  Potem oglądali jeszcze Shrek2, ale ja spałam na siedząco ;)
                  W przyszły poniedziałek jadę w góry... ciekawe czy wrócę cała, czy może
                  połamana???:>
                  Vidmo, i jak wrażenia nowego sprzętu?
                  Aha - dzisiaj po raz pierwszy w te zimę wylądowałam na glebie:) Tak się
                  poślizgnęłam, że za sobą pociągnęłam moje 2 koleżanki :D Cóż... bywa i tak :P

Pozdrawiam Was cieplutko!
                  • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 20.01.04, 00:16
                    ...........a mnie jest dzisiaj smutno........kolezanka, ktora tu niedaleko mnie
                    siedzi wkurza mnie..............ble.................no i na dodatek jest
                    poniedzialek........a my (w trojke) jedziemy w gory, ale tylko na weekend, za
                    niecale 3 tygodnie. a gdzie dokladnie jedziesz (jesli mozna sie spytac ;)) Vidmo
                    chyba juz calkowicie czasu nie ma odkad kupil sobie Home Theatre...8-)
                    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 16:02
                      Witaj :)
                      A co Ci takiego, Żabko Twoja koleżanka robiła?:>
                      Oj, Vidma będzie ciężko odciągnąć od tego jego sprzęciku :) Nie znudzi mu się
                      prędko ;)
                      Jadę do Wisły- miejscowości, w której mieszka Adam Małych :D
                      Góry- Beskid Żywiecki.
                      A w piątek jadę ze znajomymi na kulig:) Już mamy zamówione duuuuże sanie,
                      konie, pochodnie, ogromne ognisko i wiele innych rzeczy:)
                      Pozdrawiam Was mocno!

• Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 21:46
                        Witajcie...
                        Nie jest ze mna tak źle,ten sprzęcik mnie aż tak nie pochłania.Nie zaniedbuje
                        swoich czynności i obowiązków życiowych.
                        Żabko jest czego zazdrościć Oliwce,prawda? To taki kulig z "wszelkimi
                        szykanami".Panie na baranich skórach,otulone mocnym uściskiem swoich
                        mężczyzn...Dookoła szumią sosny,i inne limby.A tak na marginesie to Wisła jest
                        piekna sama w sobie, niezaleznie czy tam jest i mieszka Małych(sz),czy nie!!!
                        Pozdrawiam was dziewczyny z mocno zimowego Gdańska...
                        • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.01.04, 15:32

Witajcie...
                          Ale dostałam dzisiaj kulką śnieżną... w tyłek :P... Choć czuje, że będzie
                          niezły siniak... :/
                          Jutro znów idę do Centrum o 19:00 obejrzeć "koncert taneczny" Caro Dance :)
                          A w sobotę... mam wernisaż :/ Aha - mam jeszcze totalny brak chęci do
                          wszystkiego - jestem zmęczona :(
                          Pozdrawiam

PS Vidmo - nie "przepadasz" za Małyszem? :>

• Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 21.01.04, 19:42
                            Witam Was. Wlasnie sobie siedze i pije herbatke z mlekiem....wlasnie robilam
                            sobie te herbate i zamiast do kubka, polalam sobie goraca woda na reke :( troche
                            piecze, ale jak to mowia "do wesela sie zagoi" tylko pytanie do ktorego wesela?
                            Moje juz bylo 100 lat temu hi hi hi ;) Wczoraj kolo mojego budynku pracy
                            widzialam te aktorke Halle Berry. Nawet dobrze wyglada...to tak z ciekawostek :)
                            A poza tym to dzisiaj moje wlosy odmawiaja posluszenstwa...aaaaaaa...kazdy w
                            inna strone. Podejrzewam, ze kazdy ma swoj "bad hair day" wiec wiecie o czym
                            mowie. Oj Oliwko ja rowniez zazdroszcze Ci tej wyprawy na kulig. Na pewno bedzie
                            super! No to ja na razie spadam a Wam zycze milego wieczoru!
                            • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 21:27
                              Witaj Żabo...
                              U nas mróz -10st.Zima w pełni.Na naszych Kaszubach,okolice
                              Kościerzyny,wymarzone miejsce na kuligi.I pora w sam raz.Śniegu po pas i noce
                              pogodne.Jak znasz,to wiesz jak piękne są okolice Wieżycy,czy kszubskich
                              jezior (popularna Szwajcaria Kaszubska,ale czemu szwajcaria?).
                              Zakończyłem tydzień pracy i jutro odpoczywam-czynnie,to znaczy sprzątam :)
                              Pozdrowka dla Twojej rodzinki i Ciebie oczywiście.Paaaa
                              • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.01.04, 13:35
                                Cześć Wam...
                                Wczoraj było znakomicie... Nie sądziłam, że TAK może być na kuligu :) Byłam już
                                nie raz... ale wczoraj na prawdę extra :) Heh...
                                A dzisiaj idę na imprezę, kolega urządza urodziny w jakimś lokalu... W ogóle
                                nie jestem spakowana na poniedziałkowy wyjazd... Jutro to zrobię :)
                                Kupiłam sobie sweter... W H&M, brązowy, rozsuwany na "dwa suwaki", gruby,
                                miękki, ciepły, z golfem wysokim ;)
                                W Siedlcach zimnooooo... Mroźnie...
                                Pozdrawiam Was!

• Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 20:48
                                  Aniu,myslałem że jesteś juz na kuligu.Ciebie tez pozdrawiam i oczywiście miłej
                                  zabawy...Tylko ostrożnie,aby konie nie poniosly i wyobraźnia też!!!Paaaa
                                  • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 13:13
                                    Vidmo- byłam na kuligu w piątek, wczoraj w „concordzie” (dyskoteka), a jutro
                                    jadę w góry ;)
                                    Aha... Witajcie :)
                                    Na imprezie było bardzo fajnie... spotkałam wielu znajomych, nie wiedziałam, że
                                    oni tam chodzą :/ Nie byłam jeszcze w kościółku, idę na 18:00 do św. Teresy :D,
                                    kolega tam będzie śpiewał (Chór miasta Siedlce)... usiądę w pierwszej ławce,
                                    hehe.
                                    Pozdrawiam Was Żabko i Vidmo ;)
    • Gość: oliwka Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 22:27
      A ja się z Wami już żegnam :)

Wraócę w sobotę albo w niedzięle... ;)
      Pozdrawiam! Trzymajcie się dzielnie!
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.04, 22:43
        Milego odpoczynku...Wróć cało!!!!
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 26.01.04, 05:38
          ...........i szybko!! Baw sie dobrze!
    • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.globalvil.com 27.01.04, 21:39
      alez ten czas leci...a Oliwka pewno sobie szaleje...oj jak ja bym sobie tak
      pojechala na krotki urlopik! w sobote mialo byc slonecznie i cieplo, a w efekcie
      mielismy snieg a potem zamarzajacy deszcz :(
      Vidmo czy ogladales te wystepy finalowe do Eurowizji? Wiem , ze wygralo Blue
      Cafe, ale ciekawa jestem z jaka piosenka? Pozdrawiam!
      • Gość: vidmo Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.04, 22:48
        Witaj Żabo...
        Tak,oglądałem...Wygrało Blue Caffe.Tytułu piosenki nie pamiętam...Natomiast
        jedno co nasunęło mi się po całej prezentacji,to jednak róznica klas pomiędzy
        występem ubiegłorocznej laureatki (była to turczynka) a naszymi wykonawcami.
        Zaśpiewała wprawdzie tylko dwie piosenki,ale jak...
        Tak Oliwka wczasuje i ciekawe czy czasami pomyśli nas.Pozdrawiam Cię Żabko
        bardzo ciepło, w ten mroźny wieczór...
        Jak zorientuje się w tytułach piosenek,to napisze Ci.Paaa
        • Gość: zaba Re: SIEDLCE POZDRAWIAJĄ GDAŃSK :-))))))) IP: *.bchsia.telus.net 29.01.04, 06:49
          Pamietam ubiegloroczna laureatke...musze przyznac sie, ze podobala mi sie ta
          piosenka. Orginalna piosenka. Tutaj ani razu jej nie slyszalam, ale
          obejrzelismy sobie konkurs Eurowizji na zywo przez internet.
          Nie wiem czy ogladales International czy tam World Idol co to w Swieta lecial.
          Wystep naszej "Alex" i komentarze Kuby czy Jakuba (?) okresle jednym slowem:
          zalamujace......:( zreszta wynik tylko potwierdzil moje przypuszczenia.
          Naprawde nie podobalo mi sie. Szkoda, ze innej piosenki nie wybrala...no i ta
          fryzura??? co to za jakas moda? chyba sie starzeje, co? he he he...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka