Dodaj do ulubionych

european active projects

29.10.07, 18:26
EUROPEAN ACTIVE PROJECTS LTD
Sp. z o.o. Oddział w Polsce
(nowy adres) ul. Chrzanowskiego 84
80-278 Gdańsk

JEST TO FIRMA CO ZATRUDNIA POLAKOW I URZADZA OBOZY PRACY TRZEBA BYC CODZIENNIE
W PRACY PRZEZ 3 MIESIACE BEZ DNIA WOLNEGO I NAJLEPIEJ JAK BY SIE PRACOWALO PO
12 GODZIN DZIENNIE JA OSOBISCIE PRACOWALEM W FALMUTH CHOC MIALEM UMOWE NA 3
MIESIACE TO PO 1,5 MIESIACA W SOBOTE O GODZINIE 16 DOSTALEM INFORMACJE ZE W
NIEDZIELE O 4 RANO ZJEZDZAM DO POLSKI NIE PRZEDSTAWIAJAC MI ZADNEGO POWODU I
ZOSTALEM OBCIEZONY WSZYSTKIMI KOSZTAMI TAK ZE ZA 22 DNI KIEDY PRZEPRACOWALEM
224 GODZINT OTRZYMALEM
WYNAGRODZENIE NA KONTO 688.46 FUNTOW TAM JESZCZE PRACUJE 50 POLAKOW NA TERENIE
STOCZNI I CZESC SPI W BARAKACH

Obserwuj wątek
    • Gość: Hoji Re: european active projects IP: *.chello.pl 29.10.07, 18:41
      Napisz coś więcej jak możesz.Akurat dzisiaj znalazłem ich oferte w necie i
      zamierzałem się udać na rozmowę.
      • Gość: European Active Pr Sprostowanie do pisma pana Mirosława Kamińskiego: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 15:43
        Sprostowanie do pisma pana Mirosława Kamińskiego:

Firma European Active Projects Limited jest pośrednikiem pracy i wysyła ludzi na
        kontrakty do stoczni. Każda osoba podpisując umowę pośrednictwa w Polsce zostaje
        dokładnie zapoznana z warunkami wyjazdu.
        Firma ponosi koszty transport i mieszkania, pod warunkiem ze pracownik
        przepracuje pełny 3- miesięczny kontrakt.
        Zwykle wynajmujemy domy lub hotele dla naszych pracowników, w Falmouth
        korzystamy czasem z profesjonalnych, w pełni wyposażonych kontenerów mieszkalnych
        Dni wolne każdorazowo należy uzgadniać pracodawcą.
        Jeżeli jednak pracownik kontrakt zerwie lub jakość jego pracy jest za niska w
        stosunku do wymaganych standardów firma rozwiązuje kontrakt, a osoba wraca do
        kraju, ponosząc koszty transportu i mieszkania.

Dziękujemy za przeczytanie niniejszego sprostowania.

EAPL Leicester & Oddział Gdansk
        • shymoons A skąd wiadomo, że ..... 12.12.07, 20:10
          ..... "mamuch55" to Pan Mirosław Kamiński??? Ciekawe, nieprawdaż?
          • Gość: kondzio Re: A skąd wiadomo, że ..... IP: *.zab.nat.hnet.pl 20.01.08, 08:36
            stąd:
            www.gowork.pl/forum/index.php?do=showlist&id=10779&PHPSESSID=270aaf24cecc931fca1d012d2c18636f
      • Gość: EAPL Re: european active projects IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 15:44
        Sprostowanie do pisma pana Mirosława Kamińskiego:

Firma European Active Projects Limited jest pośrednikiem pracy i wysyła ludzi na
        kontrakty do stoczni. Każda osoba podpisując umowę pośrednictwa w Polsce zostaje
        dokładnie zapoznana z warunkami wyjazdu.
        Firma ponosi koszty transport i mieszkania, pod warunkiem ze pracownik
        przepracuje pełny 3- miesięczny kontrakt.
        Zwykle wynajmujemy domy lub hotele dla naszych pracowników, w Falmouth
        korzystamy czasem z profesjonalnych, w pełni wyposażonych kontenerów mieszkalnych
        Dni wolne każdorazowo należy uzgadniać pracodawcą.
        Jeżeli jednak pracownik kontrakt zerwie lub jakość jego pracy jest za niska w
        stosunku do wymaganych standardów firma rozwiązuje kontrakt, a osoba wraca do
        kraju, ponosząc koszty transportu i mieszkania.

Dziękujemy za przeczytanie niniejszego sprostowania. Zapraszamy do biura w celu
        wyjaśnienia wątpliwości

EAPL Leicester & Oddział Gdansk
        • brakrak Re: european active projects 28.11.07, 00:01
          Oszusci to malo powiedziane - raz ze płacą bardzo po terminie to te
          ich bajeczki o legalnej pracy to wielkie kłamstwo. Nigdzie człowieka
          nie rejestrują!!! W tym ich oddziale nikt o tym nie mówił że te 6,5
          funta to jest brutto. Jak by do tego podejść normalnie to zarabia
          się 4,5. Szuje i kłamcy.
          • Gość: spawacz Re: european active projects IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 15:31
            a je jezdze z nimi od 2 lat prawie i sobie chwale, mam dobra stawke,
            mieszkanie, wyplaty zawsze na czas. jasno stawiaja sprawy od samego
            poczatku, stawka netto 4,5 funta? chyba to nie ta firma
            • Gość: bo umrę Re: european active projects IP: *.limes.com.pl 13.12.07, 22:36
              oddział European istnieje dopiero od lutego 2006. Każdy może
              sprawdzić na stronie pdi.cors.gov.pl/KRSSED/Default.aspx
              także słabo widzę te twoje 2 lata. Jak nie płacisz podatków to twoja
              sprawa, ktos się kiedyś toba zajmie. Przy okazji sprawdzałem u
              prawnika to nawet nie jest pośrednictwo pracy, bo w UK pracuje sie
              dalej dla EAPL. Jakoś nikt z nich jeszcze nie wpadł, że nie można
              pośredniczyć w ramach tej samej firmy. European to trefna agencja
              pracy tymczasowej, która zeby pozbawic wszelkich praw udaje ze
              posredniczy. Bylem tez w inspekcji (Gdańsk)i podobno sa u nich raz w
              miesiącu. Oszukuja z podatkiem bo pewnie za normalne stawki nikt by
              nie pojechał. Na kontrakcie nie bylo żadnej osoby która byla wiecej
              niz 3 razy. Ludzie się tak pchają, że european musiał sciągnac
              trochę rumunów którzy równiez pracuja nielegalnie (ale juz
              kompletnie nieleganie). Ale najbardziej mnie bawi twoja gadka o
              mieszkaniach. Takiego grzyba jakiego tam miałem człowieku to nigdzie
              byś nie znalazł. chaty są praktycznie nie ogrzewane. Daja Ci 2,5
              funta tygodniowo na grzanie wode i gaz. Trauma. Wydajesz jakies 40
              jak jest zimno. Nawet stocznia AP boi się dawac robte do European,
              bo boją sie że sprawa stanie się głośna.Od kumpla wiem że na tą
              chwilę w european poracuje tylko 20 osób z 200 stoczniowców (są na
              bruku - czyli nie ma dla nich roboty). Spójrz na link
              www.thisiscornwall.co.uk/displayNode.jsp?nodeId=144125&command=displayContent&sourceNode=241959&contentPK=1903
              3984 To jest co prawda o bhp ale chyba nikt was nie liczyl ze
              związki zaczną panikować publicznie. Także jedź European
              • Gość: bo umrę Re: european active projects IP: *.limes.com.pl 13.12.07, 23:03
                Mam kilka fajnych zdjęć z stamtąd jak się kiedyś wezmę to gdzieś je
                wyświetle. Nie uwierzycie że ludzie mogą tak pracować i że to może
                byc Anglia. Stocznia też nie może uwierzyc w ten European i wcale
                sie nie dziwię. Myśle że ta firma runie bo w Anglii jadą po niej
                nawet mocniej niż w Polsce. Kumpel też założył sprawę przez
                angieslkiego prawnika European w Anglii o ten podatek i
                ubezopiecznie oraz nadgodziny. wygraną ma w kieszeni. Także jak
                European zrobił was w jajo to zakładajcie sprawe w UK - wtedy leża i
                kwiczą. wystarczy udowodnic ze sie z nimi cierpiało więcej niż 1
                mce. W Polsce inspekcja itd. to tylko szkoda czasu. Oni będa gadać
                że sie bylo samo zatrudnionym itd ale to tylko kłamstwa. Dajcie po
                prostu wszystkie papiery do prawnika i będziecie mieć odszkodowanie
                za brak dni wolnych, nie płacenie składek, podatku itd itd.
                • Gość: spawacz Re: european active projects IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.07, 09:53
                  nie zgadzam się z tym co napisales, ja takich przebojow nie mam i
                  nie mialem, nie wiem po co tak jedziesz na ta firme
                • Gość: xxxxxcxxxxx Re: european active projects IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.01.08, 12:27
                  jedyne zdjecia jakie masz to sa te na ktorych lezysz nachlany pod
                  stolem od lambrini za 1,5 funta i muwisz ze ci wzody pekly i musisz
                  jechac do domku
                  • Gość: leo Re: european active projects IP: *.anonymouse.org 07.08.08, 11:16
                    Tak
              • Gość: morgan Re: european active projects IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 15:24
                ..zastanawiajace jest skad masz takie dane na temat firmy...nie brzmi to
                wiarygodnie.. W PIP-ie nie podaja takich danych na temat ktora firma ile ma
                inspekcji i z jakiego powodu - to wiem akurat bo wuj pracuje w PIP-ie i wie
                dobrze ze to tajne dane.
                A juz bzdura totalna jest towja fachowa wiedza na temat ludzi tam pracujacych
                nie wiecej nic 3 razy (ja jezdze od poczatku - czyli 2 lat!) oraz rumunow! O co
                ci chodzi czlowieku!? Bylem w Falmouth i wiem ze Rumuni sa tam na innych
                zasadach zatrudniani, bo Rumunia nie ma jeszcze takich praw jak Polska w UK -
                oni sa na kontraktach Rumunskich i to jest ok.
                Ja nie mialem zadnych klopotow z mieszkanie m tam - jak ten nieszczesliwy "co
                umiera".
                Jak sie jest dupa i nie umie sobie poradzic niegdzie to zawsze bedzie taki zrzedzil!

• Gość: andrzej Re: european active projects IP: *.185.c83.petrotel.pl 15.02.08, 17:32
                  ty buraku ja też teraz byłem i wiem jedno że ta twoja firma to gó..
                  a ty jestes chyba z Gdanska.
            • Gość: z innej beczki Re: european active projects IP: *.ust.vectranet.pl 28.12.07, 18:44
              Problemem EAPL jest to, że ma na pieńku z większością ludzi którzy
              zetknęli się z tą firmą. Te kilka wpisów na różnych forach nie
              oddają rozmiaru całej patologii. Ta firma jest chora i opiera się na
              chorych założeniach. Firma jeżeli nie potrafi działać legalnie to
              nie ma dla niej miejsca. Jest tylko kwestią czasu eliminacja EAPL z
              rynku albo zmiana sposobu działania tej firmy. Stocznie AP o ile
              będą potrzebować siły roboczej to znajdą sposób, żeby zatrudniać
              ludzi legalnie. A dzięki EAPL mogą sobie pozwolić na akceptację
              polityki dyskryminacji i zamykanie oczu na to co się dzieje. (Tylko
              Polacy pracują na tych pochrzanionych kontraktach, angole jak
              dostają to do reki to mówią żeby iść na policję) EAPL dyma ludzi bez
              litości i jeszcze wmawia że im pomaga hehe. To samo było swego czasu
              z innymi firmami np. w Norwegii z tym że skala dymania była znacznie
              mniejsza. Firma ta jest w 51% własnością stoczni AP i jest parawanem
              dla wszystkich krzywych zagrań. Przez rok dymają równo wszystkich
              Polaków z całego socjalu jaki tylko jest możliwy. Zarżnięcie takiej
              firmy byłoby błogosławieństwem, a cel ten jest łatwy do osiągnięcia.
              Tą firmę jest w stanie rozwalić głośniejsze pierdnięcie. Radzę
              spłacić podatki i złożyć pozew o ustalenie stosunku pracy. Spawacz,
              zgaduje że lepsza stawka, opłacone podatki, ubezpieczenie i płatny
              urlop albo odszkodowanie za brak to nie jest nic co ci szkodzi. To
              wszystko powinienes otrzymać. Czy może wolisz te pieniądze pakować w
              Steva Jonsa?
            • Gość: akurat Re: european active projects IP: *.dew.pl 15.04.08, 00:15

tak cwaniaczek naganiaczem jest i tyle
          • Gość: nie znany Re: european active projects IP: *.cable.ubr02.jarr.blueyonder.co.uk 14.01.08, 13:31
            panowie ta firma to naprawde jest tragedia co innego mowia w gdansku a co innego
            u na miejscu płacą6,5 funta i chcą nas rejstrowac to ile nam zostanie 4-4,5
            funta a waluta w kraju leci na pysk codziennie w pracy za nie przyjscie kara 25
            funtów za dzien to w kraju wiecej zarobicie i jestescie z rodzina w domu
            • Gość: nie znany Re: european active projects IP: *.cable.ubr02.jarr.blueyonder.co.uk 14.01.08, 13:38
              Panowie szukajcie innej firmy która jest lepsza i nie składajcie papierow w tej
              firmie kłamia na kazdym kroku TO POPROSTU FIRMA KRZAK monterzy nie maja nawet
              mlotka porzadnego do pracy P.S POWODZENIA
              • Gość: znany Re: european active projects IP: *.cable.ubr02.jarr.blueyonder.co.uk 15.01.08, 01:53
                TAK TA FIRMA TO JEDNO WIELKIE BAGNO WYSYŁAJAC LUDZI DO PRACY NIE MA
                INFORMACJI ZE TUTAJ NA MJEISCU TRZEBA ZAŁOZYC TZN. DZIAŁALNOSC
                GOSPODARCZA COS W RODZAJU NASZEJ DZIAŁALNOSCI TU FIRMA W ANGLI UMYWA
                OD WSZYSTKIEGO RECE I PODAJE INFORMACJE JAK TO ZROBIC A TO WSZYSTKO
                JEST NIE JASNE I NIE ZROZUMIAŁE DLA PRZECIETNEGO KOWALSKIEGO NALEZY
                PODKRESLIC ZE JEDYNA POMOCA DLA NAS JEST PANI MARZENKA I ZA TO JEJ
                CHWAŁA A MAJAC NA KONTRAKCJE PODPISANYM W POLSCE 7 FUNTÓW TO JAK SIE
                ZAŁOZY DZIAŁALNOSC ZOSTANIE OKOŁO 4,7 FUNTA TO POZDRAWIAM
                • Gość: kondzio Re: european active projects IP: *.zab.nat.hnet.pl 20.01.08, 08:40
                  panowie nielekko przesadzacie jak sie zarejestrujesz jako samozatrudniony dzis
                  to przynajmniej przez pol roku nie placisz podatku (w angli rok podatkowy jest
                  do poczatku kwietnia a kwota wolna od podatku to jakies 5000 funtow) potem 10%
                  maksymalnie chociaz watpie zeby ktos tyle zarobil zeby zalapac sie na ten prog
                  to 22% - jakim wiec cudem wyszlo 4,7 funta z 7?
                  • Gość: MAX COLONCO Re: european active projects IP: *.cable.ubr06.jarr.blueyonder.co.uk 25.01.08, 12:19
                    DO TEGO PANA KTóRY PISZE OSAMO ZATRóDNIENIU , WALNIJ SIę PAN W CZółKO MOżE
                    TROCHE ROZUMU PRZYBęDZIE .
                    NAJPIERW PRZYJEDż Z TEJ FIRMY A DOPIERO PISZ GłUPOTY. PANOWIE TO FIRMA KSZAK
                    PRZEZ DUżE K!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POTRąCAJą LUDZIOM ZA WSYSTKO , ZANIEPRZYJśCIE
                    DO PRACY 25 FUNTóW , OCZYWIśCIE NIEMA WOLNEGO ANI JEDNEGO DNIA W TYGODNIU.
                    POZATYM KASUJą 50 FUNTóW ZA BUKOWANIE BILETU, JEżELI CHCESZ SAM ZJECHAć
                    ,SłYSZAłEM O łEPKU KTóRY PRACOWAł W HEBERN KTóRY SAM SOBIE ZABUKOWAł BILET A I
                    TAK GO SKASOWALI 50 FUNTóW .
                    WYCIąGNIJCIE WNIOSKI SAMI JAKA TO FIRMA.
                    • Gość: xxxxxcxxxxx Re: european active projects IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.01.08, 22:35
                      tak a ja slyszalem ze w indii chodza slonie na zlotych lancuchach i
                      co tez mam w to uwierzyc baranie
                      • Gość: xxl Re: european active projects IP: *.cable.ubr06.jarr.blueyonder.co.uk 29.01.08, 14:07
                        może jak jesteś tak głupi że niewiężysz w to ,to jesteś zagłupi żeby wogóle
                        pisać na ten temat baranie .
                        A tak przy okazji przyjedz a póżniej się wypowiadaj na ten temat CZUBIE
                        • Gość: xxxxxcxxxxx Re: european active projects IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.02.08, 16:27
                          moze tam nie jestem ale skad mozesz wiedziec ze nie bylem baranie te
                          bzdury ktore tam wypisujecie to moze 35% prawdy reszta to tak
                          zmyslona ze az smieszna jezeli tak wam zle to na cholere tam
                          siedzisz i jezdzisz do tej firmy odpowiem ci BO W INNYCH FIRMACH
                          CIEBIE NIECHCA
                          • Gość: @$**** Re: european active projects IP: *.chello.pl 27.02.08, 19:27
                            ODPOWIEM ZA TEGO GOśCIA DLACZEGO ,BO NABIERAJą TAK GłATKO LUDZI żE Aż SIę MOżNA
                            WKó..ć DUPKU . MOżE WYJEżDZASZ Z TEJ FIRMY I ROBISZ ZA DUPO WłAZA ITD. BO TACY
                            TAM MAJą DOBżE PODPIE..JąC POLAKóW A TO CO WYPISUJą LUDZIE NA TYM FORUM TO
                            100% PRAWDY JAK JESTEś TEMPY TO SIę WRESZCIE ZAMKNIJ DEBILU .
                            A CZUBIE WEż PODUWAGę LUDZI KTóżY Są NA EMERYTURACH I JEżDZą TAM Z TEGO POWODU
                            ZE Są JUż ZASTAżY I WINNYCH FIRMACH ICH NIECHCą Z POWODU WIEKU ,A TAKIE FIRMY
                            JAK TA żERUJą NA TAKICH LUDZIACH POZATYM GNOJKU NIE WIEBAłEś SIę NA MINE NIGDY
                            TE FORA Są POTO żEBY OSTRZEGAć PRZED TAKIMI FIRMAMI
                            • Gość: xxxxxcxxxxx Re: european active projects IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.03.08, 22:41
                              zastanawiam sie waski czy dlugo ta bajeczke zes ukladal
        • Gość: gvgbdjfdjbxf Re: european active projects IP: *.29.166.78.threembb.co.uk 15.01.14, 21:23
          Witam.a co powiecie jezeli pracujemy w nadgodzinach i sama administratorka zniecheca nas tym ze raz zwolnilismy sie 4 godz szybciej i straszy karami a w miesiacu mamy przerobione 290 godzin , i teraz15 osob wcale nie robi nadgodzin . Pozdrawiamy dla admin z portchester na zdrowie
        • Gość: jan niezbędny Re: european active projects IP: *.easynet.co.uk 22.03.14, 15:51
          Na każdym kroku cię okradają w pokojach 1 osobowych mieszkasz we dwóch albo 3. I na dodatek pada deszcz ci na łeb z sufitu albo przez okno w domkach ani na hotelu w pokojach brąk ogrzewania i często ciepłej wody do umyciu. Po zgłoszeniu do administracji nic się nie dzieje żadnej reakcji jak coś się zepsuje jeżeli ma co się zepsuć to możesz być pewny ze już nikt tego nie naprawi i z wypłaty ci zapierdzielam kasę za tą rzecz, administratorki są niekompetetne na te stanowisko , wzięli je z podwórka poza angielskim nie wiedzą i nie znają się na niczym q po zgłoszeniu do głównej siedziby w chatam zostaniesz olany ciepłym moczem tak ja przez te administratorki, nie ma na nich mocy, banda złodziei, we wtorek się dowiadujemy ze w środę rano masz lot do domu. OSTRZEGAM WSZYSTKI PRZED TA FIRMA
      • Gość: andrzej Re: european active projects IP: *.185.c83.petrotel.pl 15.02.08, 17:11
        daj sobie spokoj z tą firmo dziadostwo bylem teras w angli.ziechałem
        z kolegami newjem czy oddadzom mi kase.mieszkalismy na hotelu jeden
        kibel iedna mikrofala zero kuchenki 18 osób do małej lodówki.i
        ziebany maister angol wyzywał nas od h..ów polskich rasista.Pisze
        szczerze.narazje.
    • Gość: adam Re: european active projects IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 11:21
      www.tvn24.pl/0,1535883,wiadomosc.html
    • Gość: kasiek Re: european active projects IP: *.118.c65.petrotel.pl 13.02.08, 17:31
      zupełnie się z tobą zgadzam i wierzę w to co przeżywasz bo w takiej
      samej sytuacji znalazł się mój mąż i grupa z jaką wyjechał,oprócz
      fatalnych warunków w miejscu zamieszkania byli poniżani w godzinach
      pracy,zostali nazwani polskimi świniami bez żadnych prac,nie mogli
      poprosić o zmianę warunków bo słyszeli że są od roboty i tylko od
      roboty,ludzie z 15 letnim doświadczeniem w zawodzie zostali
      potraktowani gorzej niż żle,to jest wielkie g..... a nie firma
      • Gość: WQRWIONY Re: european active projects IP: *.chello.pl 27.02.08, 20:47
        A TERAZ DRODZY CZYTELNICY OPOWIEM WAM BAJECZKę , WIEżCIE LUB NIE OFIRMIE
        EUROPEAN ACTIVE PROJRECTS .
        NAJPIERW ZNAJDUJESZ OGłOSZENIE ALE JESTEś TAK NAPALONY NATEN WYJAZD żE
        ZAPOMINASZ SPRAWDZIć Tą FIRME . JEDZIESZ DONIEJ I WYSłUCHUJESZ BEłKOTU
        OCZYWIśCIE POZYTYWNEGO JAK TAM JEST DOBżE I JAKA TO DOBRA PRACA .
        POTEM WYJEżDżASZ I CZAR PRYSł BO DOWIADUJESZ SIę żE STAWKE KTORą DOSTAłEś 6
        FUNTóW Z TEJ STAWKI MUSISZ SIę ZAREJESTROWAć żEBY PRACOWAć LEGALNIE OCZYWIśCIE
        JEżELI CHCESZ BO ZOSTAJE CI ALTERNATYWA ROBIENIA NA CZARNO KTORą WYBIERASZ.
        NASTęPNIE DOSTAJESZ 50FUNTóW ZALICZKI KTóRA JEST POTRąCANA Z TWOJEJ WYPLATY
        PRZEZ MIESIąC , JEżELI JEST TO TWóJ PIERWSZY RAZ Z TEJ FIRMY POTEM DO KOńCA
        KąTRAKTU DOSTAJESZ 100FUNTóW.
        IJAK TO W BAJCE MUSISZ ZAPłACIć ZA SWOJą NAIWNOść
        LISTA KAR FINANSOWYCH ;
        ZA NIEPRZYJśCIE DO PRACY 25ł NAPOMKNę żE NIEMA WOLNYCH DNI ZASUWASZ OD DECHY DO
        DECHY .
        ZA EWENTUALNE USTERKI W MIESZKANIU POTRąCAJą CI ORAZ TYM Z KTóRYMI MIESZKASZ
        NIERAZ 3-ECH W POKOJU A POKóJ JEST NA 2 OSOBY .OCZYWIśCIE W MIESZKANIU Są JAKIEś
        SKRUPY Z WYSTAWKI A NIE GARNKI . ZAPOMNIJ TEż O MOPIE CZY TEż O MIOTLE BO MUSISZ
        Ją KUPIć ,NO JAK WYPłACZESZ TO CI ZWRóCą KASE ALE POTAJEMNIE żEBY NIKT NIEWIDZIAł .
        A JEżELI MASZ ZASZCZYT MIESZKAć W HOTELU BYNAJMIE JAKIM JA BYłEM TO MASZ
        PRZECHLAPANE MIKROFALA Z KTóRą WALCZYLIśMY CO DZIENNIE żEBY COś ZJEść CIEPLEGO
        LODóWKA TO ZAMRAżALNIK PO 1h MOGłEM JEDZENIEM WBIJAć GWOżDZIE .
        BYłO O MIESZKANIU NO TO O PRACY I SPRZęCIE PRAKTYCZNIE TO GO NIEMA , JEżELI
        JESTEś SZLIFIEżEM TO TO JEST RAJ DLA CIEBIE .INNE NARZEDZIA MUSISZ SOBIE
        NARU.. .TAKA JEST ANGLIA ZGóWNA MASZ UKRęCIć BAT ALBO STATEK .
        NO I OSTATNIA KWESTIA DOTYCZąCA ZJAZDU PRZED ZAKOńCZENIEM KąTRAKTU
        POTRąCą CI DELIKATNIE MóWIąC ZA MIESZKANIE ZA BILETY DO POLSKI, NO I TO JEST
        DOBRE 50ł ZA ZABUKOWANIE BILETóW DOBRE CO .
        TOBY BYLO NATYLE JEżELI CHCECIE JECHAć TO POWODZENIA.

• Gość: wqrwiony Re: european active projects IP: *.chello.pl 03.03.08, 15:09
          DOKOńCZE Tą BAJECZKE , JAKI BYLO ZAKOńCZENIE FINALNE
          PO OTRZYMANIU SWOJEGO ROZLICZENIA OKAZALO SIę żE RąBNELI MI ZA BILET 94ł , ZA
          ZABUKOWANIE BILETU 50L , ZA ACCOMMODATION 183ł , NO I CO NAJLEPSZE ZA..I 250
          ł ZA ROZWIąZANIE UMOWY GDZIE W UMOWIE JEST NAPISANE żE PO MIESIąCU MOżESZ
          ROZWIąZAć Z NIMI UMOWE TYLKO POTRąCAJą ZA BILET JEżELI ONI BUKUJą ,ZA
          ACCOMMODATION I TYLE .NIEMA MOWY NA TEMAT żADNEJ KARY. POWIEM KRóTKO TO ..E
          ZLODZIEJSTWO ,BANDA ZłODZIEJI .SIEDZą W TYM ZAKICHANYM BIżE NA CHRZANOWKIEGO 84
          ,I WMAWIAJą TAKIE PIERDOłY żE MAłA BANIA . DLACZEGO PODPISUJESZ UMOWE
          PRZEDWSTEMPNą W POLSCE BO SIę BOJą żE ICH MOżNA PODAć DO SąDU CZY TEż INNE
          POSTęPOWANIE , DLACZEGO PODPISUJESZ GLóWNą UMOWE W ANGLI BO TAM Gó.. ZROBISZ
          JESTEś NIE ZAREJSTROWANY ,ROBISZNA CZARNO .
          WSZYSTKIE PIERDOLY KTóRYMI CIę KARMIą MOżESZ WYżUCIć DO KIBLA PONIEWAż OKłAMUJą
          CIę W BIUżE W POLSCE JAK I W ANGLI .
          POZATYM MAJą NA CIEBIE HAKA żE PRACOWALEś U NICH I JAK BYś PODAł ICH DO SąDU TO
          ALTOMATYCZNIE DAJą TWOJE KWITY DO SKARBóWKI , TAKżE JESTEś NIEWOLNIKIEM W TEJ
          FIRMIE .
          TAKIE JEST ZAKOńCZENIE TEGO SYFU POPZDRAWIAM 100% PRAWDY.!!!!!!!!!!

• Gość: xyz Re: european active projects IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 13:56
          ..a ty wqwiony - to nie umiesz chyba czytac albo jestes ograniczony!
          Na papierze jest wszystko napisane czarno na bialym i te lale w biurze tez mowia
          o tym na jakich warunkach jedziesz i jesli jestes zaskoczony ze namiejscu musisz
          sie rejestrowac to jestes debil!
          Ja juz nie zwracam na takich uwagi, bo pie..cie na tym forum a prawda jest
          jak zwykle po srodku... Bylem z nimi na kontrakcie i jakos nikt mnie nie
          oszukal..owszem jest zapieprz,ale w koncu po to tam jedziesz zeby zarobic!
          wkurzaja mnie kolesie co zrzedza najpierw ze nie ma godzin a jak sa to tez
          narzekaja! Ludzie - to czego wy chcecie?!
          Radze kazdemu zeby sprawdzil sam a nie sluchal pierdzenia jakis nieudacznikow!
          • Gość: cool Re: european active projects IP: *.limes.com.pl 15.04.08, 19:59
            1. w polsce podpisuje sie cos ale umowe przedwstepna - rzeczywiscie
            cos gadaja o drugiej umowie w uk,
            2. w uk podpisuje sie druga umowe ze wszystkimi zasadmi,
            3. jestes samozatudniony - czarno na bialym jest to przekret - bo
            wiadome, ze nie jestem - kroi sie tylko kase za socjal,
            4. zapieprzu nie ma jest umiarkownie,
            5. wlacznie z managerami angole z eap widza o remontach statkow tyle
            co swinie o gwiazdach - troche wiecej niz lale z biura,
            6. zero orgaznizacji,
            7. wyplaty sie spozniaja, ale czasami sa wyjatki,
            8. mocne podzialy rasistowskie - polak to nikt, najwiekszego blazna
            robi sie foremanem, bo jest ulegly i duka po angielesku,
            9. ludzie sie z reguly nie rejestruja bo wtedy zarobia rzeczywiscie
            grosze, szczegolnie przy tak slabym funcie,
            10. nie ma co sprawdzac, za wyjatkiem falmouth stocznie ap sa do
            zaorania w przeciagu kilku lat,
            11. jest tyle firm na rynku, i trudna o gorsza w branzy stoczniowej
            (nie mowie o pakowaczach),
            12. ci ktorzy sie wpakowali niech lepiej zaplaca podatki w uk na
            poczatek,
            13. pozniej mozna dochodzi statutu pracownika przez zwiazki.TUC
            www.tuc.org.uk - wystarczy do nich pojsc i pokazac umowe o ktroej
            sie tyle gada, zwiazki maja siedzibe w kazdej stoczni, zakrecie sie
            i znajdzie - zwiazki w uk nie pomoga dopoki nie sa poinformawne
            przez poszkodowanego, a wiezcie angole robia was w jajo,- to regula
            angoli z eap
            nara
      • Gość: k Re: european active projects IP: 62.61.46.* 12.08.08, 18:03
        juz dawno nieaktualne zmienili tam brygadziste i hotel, ja wyjezdzam od nich na
        stocznie ale znajomy byl na tych izolacjach i mowil ze spoko (ale juz byl po
        zmianach) nawet jakas dziewczyne zatrudnili polke zeby byla na miejscu
    • Gość: rozprawic sie znim Re: european active projects IP: *.dew.pl 15.04.08, 00:26

Popierwsze to posrednik.a kazdy pozsrednik to złodziej oszukuja ile sie da.
      A dlaczego oszukuja ? A no dlatego ze sa bezkarni!!
      Bo polacy to taki głupi naród jeden drugiemu nieufa wiec tym pisaniem tutaj
      nikogo nieprzestraszysz.Bo i tak nikt nieuwierzy niestety.
      Bo zamiast skarzyc taka firme i gdy juz wiesz ze oszukuja i traktuja ludzi
      jakbydło i zbierac na nich dowody to piszesz i zalisz sie w internecie .Angielski
      znasz trzeba było dzwonic na policje,do inspekcji pracy,do prawnika itp.

A oni dalej beda oszukiwać i tak w nieskończonośc bo naiwnych polaków niebrakuje
      a zaden ich niezaskarzy.

zgadzam sie ztymi postami tak wiem ze tak oszukuja i wcale mnie to niedziwi sam
      nieraz z takimi typami sobie poradziłem ale do tego trzeba mniec jajai odwage
      dlaczego tylko tutaj wypisujecie dokopcie im na wszelkie mozliwe sposoby.Oni was
      okradaja oszukuja a wy tylko piszecie.Od tego jest policja media inspekcje i
      prawwnicy.!!
      rzadajcie swoich praw .Praktycznie codziennie albo pisza albo pokazuja w TV jak
      posrednicy oszukuja polaków zagranicą!!A dlaczego głownie polaków bo wszyscy
      inni odrazu narobia tyle krzyku ze lepiej znimi niezadzierac ,jesli to turek czy
      inny to reszta stanie zanim murem .!!!
      • Gość: do rozprawcie Re: european active projects IP: *.limes.com.pl 15.04.08, 22:59
        jedyna droga jest udowodnienie ze kontrakt podpisywany w angli jest
        niezgodny z angielskim prawem - jest niezgodny ale maja ludzi za
        zbyt tepych zeby na to wpasc
        • Gość: taka prawda Re: european active projects IP: *.dew.pl 16.04.08, 11:18

Bajki o równo uprawnieniu!!Sa tysiace przykładów ze go niema!!I to w kazdym
          kraju zagranicą polaków traktuje sie tak samo,Czyli jak tepych roboli których
          mozna oszukiwać.Przykład najnowszy pokazany w telewizji kerowca autobusu
          miejskiego.Gdy pracował był zadowolony.Gdy zachorował okazało sie ze jest tylko
          wołem roboczym i potraktowali go gorzej niz niewolnika.Oczywiscie zaraz wysłali
          go do kraju .Niema urlopu płatnego dodatków socjalnych i całej masy przywilejów
          które ma kazdy angol.Firma nic mu nieplaci za chorobowe czy zwolnienie lekarskie
          .Zus nieche tez placić bo che potwierdzenia ze pracodawca go ubezpeczył i płacił
          jakie kolwiek składki.Cchiał sie zarejestrowac jako bezrobotny ale niemoze bo
          niedostał wypowiedzenia.Czeka juz 2miesiace a pracodawca nieodpowiada na zadne
          pisma wysłane z urzedów z Polski.Facet teraz biega od urzedu do urzedu i wszyscy
          rozkładaja rece.
          Ale tak nie tylko u lewusów tak w kazdym kraju postepuja z Polakami!
          Pracujesz niby legalnie pracodawca zapewnia słwnie ze wszystko płaci i jestes
          zarejestrowany czasami nawet pokazuje papiery bo zapłacił tylko za pierwszy
          miesiac!A potem sie okazuje ze jestes zatrudniany na na czarno bo płaci tylko
          podatki bez składek a czasami nawet tego niepłaci.
          • sauron666666 Re: european active projects 12.05.08, 14:43
            Wyzyskują was bo nie znacie języka jakbyście znali to byście się nie pchali do
            takiej agencji tylko szukali coś na własną rękę,nie pozostaje nic innego tylko
            się uczyć a nie mieć pretensje do garbatego że ma dzieci proste.
            • Gość: Art Re: european active projects IP: *.limes.com.pl 03.08.08, 22:06
              pl.youtube.com/watch?v=Qh4msqrlgic
            • Gość: sluchaj mAdralo... Re: european active projects IP: *.dew.pl 04.08.08, 09:03
              takim jak ty trzeba by najpierw w Morde..e walic a potem tłumaczyc dlaczego
              cieniasia niemasz pojecia co wypisujesz troblodyto wszystkich których znam
              znajli jezyk perfekcyjnie!!!
              I nikt niechcial ich do roboty przyjac bez posrednika agencji wiec poco sie
              wypowiadasz????

Druga sprawa tam gdzie pracowali bez posrednika robili ich taksamo w
              balona.Mysliszcz imbecylu ze gdy ktos pracuje po 12godzinn dziennie ma czas
              biegac pourzedach i sprawdzac papiery?
              Widac ze nieorietujesz sie kompletnie ,zmarnowałes kolejna okazje zeby siedziec
              cicho!!
              • Gość: podsumowanie Re: european active projects IP: *.artnet.pl 04.08.08, 14:48
                Twoj ukochany eap pada...
                Lepiej zajmicie sie tym jak sie zwinac bez starty w ludziach na
                skale masowa. A nie tanimi sciemami.
                • Gość: kondzio Re: european active projects IP: 62.61.46.* 12.08.08, 18:01
                  co Ty p...przysz? jak nie odrozniasz przestoju od upadlosci firmy to sie nie
                  wypowaiadaj. normalne ze w miesiacach letnich malo sie dzieje w remontowkach,
                  przysle Ci we wrzesniu kartke z anglii tylko podaj namiary
                  • Gość: UWAGA Re: european active projects IP: 91.200.32.* 23.01.09, 12:44
                    Widze, że nikt nie wpadł na to ze w Polsce tez trzeba płacić
                    podatek. Umowa o podwójnym opodatkoniu dotyczy rezydentów a nie
                    ludzi którzy pracuja na założmy jednym czy dwóch kontraktach. Ci
                    którzy maja wątpliwości niech sprawdzą ze swoim urzędzie skrabowym.

• Gość: European eap? Re: european active projects IP: *.chello.pl 07.11.09, 16:37
                      Monter Kadłuba - Supervisor, Wielka Brytania, Tyne
                      19.10.09 09:32:00

Montera Kadłuba - Supervisora zatrudni stocznia remontowa A&P Tyne

Wymagania:

•dobra znajomość języka angielskiego
                      •min. 5 lat praktyki jako monter kadłuba
                      •znajomość rysunku technicznego
                      Zapewniamy:

•zakwaterowanie
                      •transport
                      •zaliczki na wyzywienie
                      •opiekę polskiego administratora
                      Kwestionarusz osobowy pobierz tutaj
    • Gość: qlimax Re: european active projects IP: *.petrus.pl 04.04.13, 14:52
      LUDZIE to zwykli oszuści którzy kosztem naiwnych ludzi okradają ich z ciężko zarobionych pieniędzy. Ponadto zatrudniają ludzi na czarno i oszukują Urząd Skarbowy nie tylko w kraju ale i w UK. Ja byłem w PORTCHESTER W BURGENS MARINE LTD. Gdzie złodziejska firma. Po prostu mnie okradła. Temat jest dobry dla TVN pt " Ku przestrodze ". PRZESTRZEGAM PRZED ZŁODZIEJAMI.
      • Gość: pracownik Re: european active projects IP: *.static.chello.pl 22.04.13, 09:06
        Podejrzewam, ze to jeden z Panów, którzy zjechali karnie prawda? Nie wiem tylko, czy za nadużywanie alkoholu, czy też może awantury w hotelu? A może ten, który nie został wpuszczony na samolot przez dwa dni z rzędu z wiadomych przyczyn. Temat może i dobry, ale do tego, by pokazać ile w Polsce jest narzekających osób , które najzwyczajniej w świecie nie nadają się do żadnej pracy. Umowa jest kontraktowa, więc oznacza to, że Panowie na miejscu powinni się zarejestrować jako samozatrudniający; czarno na białym. Firma wysyła też do pracy w Holandii, Austrii, Niemczech, ale trzeba mieć doświadczenie, język, itd. W dodatku na umowę o pracę.
      • Gość: EAPL Re: european active projects IP: *.static.chello.pl 22.04.13, 09:08
        Szanowny Panie,
        nie napisał Pan żadnych konkretów a jedynie oszczerstwa. W jaki to sposób Pana oszukaliśmy?
        Co do "oszukiwania" Urzędu skarbowego, proszę zajrzeć do umowy (pkt 11.1-11.3), w którym zobowiązuję się Pan do zarejestrowania sie W Wielkiej Brytanii jako samozatrudniony. Dodatkowo każdy w biurze jest o tym informowany ustnie. Nie jest to informacja poufna.
        Sadząc po dacie wpisu jest Pan jedną z tych osób, która zjechała karnie za nadużywanie alkoholu lub bójkę.
        Jeśli ma Pan jakieś zastrzeżenia proszę o kontakt z biurem a nie anonimowe wypisywanie głupot na forach internetowych.

Pozdrawiamy
        Zespół EAPL
        • Gość: qlimax Re: european active projects IP: *.petrus.pl 23.04.13, 11:58
          Jasne jako samo zatrudniony :) dysponuję wiadomością od którejś z przemiłych Pań w której napisane jest, że firma zobowiązuję się do pomocy w załatwieniu wszystkich formalności z tym związanych takich jak NIN I FIRMA. Tymczasem na miejscu człowiek jest ganiany od rana do nocy. Od poniedziałku do soboty. Twierdzicie, że firma nie okrada urzędu skarbowego tak? To proszę mi uprzejmie powiedzieć dlaczego ludzie pracujący dla was nie odprowadzają 20% podatku. I Ponad to nie płacicie ZA OVERTIME ( NAD GODZINY=TE SAME PIENIĄDZE ;) ) Gdzie przy większej ilości godzin niż 60 podchodzi się do większego progu podatkowego. Nie no firma jest czysta bo przecież umowę pisali NAJLEPSI PRAWNICY W UK CO NIE? TYLKO KOSZTEM NAIWNYCH LUDZI KTÓRYCH ZWYCZAJNIE W ŚWIECIE OKRADACIE ŻERUJĄC NA ICH NAIWNOŚCI.
          • Gość: qlimax Re: european active projects IP: *.petrus.pl 23.04.13, 12:01
            I jeszcze jedna sprawa z 1900 funtów po odciągnięciu waszych umownych kar zostaje 600? Ach ci NAJLEPSI PRAWNICY W UK. MOŻE O TYM LUDZIOM NAPISZCIE!!!!!
          • Gość: qlimax [...] IP: *.petrus.pl 23.04.13, 12:18
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Pracownik Re: european active projects IP: *.static.chello.pl 25.04.13, 16:51
              Witam, zgodnie z kontraktem, jeśli ktoś nie przepracuje całego kontraktu i zjedzie z własnej winy (nie mówimy tu o przypadkach losowych) wówczas firma nie zwraca za zakwaterowanie. Tak się składa, że każdy z Panów wyjeżdżając jest tego świadomy, a przynajmniej powinien po przeczytaniu umowy. Oferujemy zakwaterowanie nieodpłatne tylko dla osób potrafiących i chcących pracować oraz potrafiących się zachować. I nie widzę tu podstaw do misunderstanding czy jak Pan woli misinterpretation. Przypominam również, że alkohol czy bójki nie bywają jedynymi podstawami do zwolnienia, istnieje również coś takiego jak brak umiejętności, kwalifikacji lub lenistwo w pracy.
          • Gość: d Re: european active projects IP: *.petrus.pl 24.04.13, 22:23
            kocham cię qlimax
          • Gość: EAPL Re: european active projects IP: *.static.chello.pl 25.04.13, 16:50
            Szanowny Panie,
            w przypadku samozatrudnienia podatek odprowadza pracownik SAMODZIELNIE. Nikogo nie pilnujemy, czy to zrobił, czy nie, tak samo, jak nikogo nie prowadzimy za rączkę, aby się zarejestrował. Jeśli nie zgłosi się nam, że potrzebna jest pomoc przy samozatrudnieniu, nie pytamy każdego z panów osobno, czy może jednak taka pomoc jest potrzebna. Jesteście Panowie dorośli.
            Co do zjazdów, mamy za dożo pracy w biurze i na miejscu w stoczni, żeby "NIEWINNYCH' panów wysyłać do domu obarczając wszystkimi kosztami. Żadna dla nas z tego korzyść bo musimy potem za takich pracowników szukać zastępstwa.
            Co do "okradania" w umowie ma Pan dokładnie wypisane, jakie koszty Pan ponosi z tytułu zjazdu dyscyplinarnego, jak to miało miejsce w Pana przypadku.
            • Gość: qlimax Re: european active projects IP: *.range81-132.btcentralplus.com 30.04.13, 21:09
              Jasne w niewolniczej pracy żeby coś załatwić żenada to o czym piszecie eapl zwykli złodzieje z was mówiąc człowiekowi, że tą wasza śmieszną umowę pisali najlepsi prawnicy a człowiek zostaje przez takich pedałów bez środków do życia bo co to was interesuje prawda geje z was i tyle.
              • Gość: a Re: european active projects IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 13:36
                to bzdura z tymi prawnikami. EAPL to beczka prochu, ktora w kadej w chwili moze wyleciec w powietrze.

umowa łaczy umowe pośrednictwa pracy z umową podwykonawcza, trochę wzorowaną na kontrakcie marynarskim , lata 90 , kiedy rzeczywistośc podatkowa była zupełnie inna.
                EAPL jest zobowiazany do sprawdzenia z kim podpisuje umowę i nie moze rozpocząc cześci podwykonawczej z kimś,kto nie jest zarejestrowany jako samozatrudniony.

Fakt, że nikt z tzw. samozatrudnionych nie wystawia faktur świadczy , że dochodzi do gigantycznego nadużycia jeśli chodzi o kwalfikacje własnych kosztów, bo muszą jakos wydatki na podwykonawców księgować, a przecież podwykonawcy nie są nawet podwykonawcami, tylko ludzkiami z umową o charakterze fikcyjnego stosunku prawnego - i na tym polega jej siła.

• Gość: a Re: european active projects IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 15:22
                  Poza tym rejestracja jest łatwa - 15 min. w interencie i każdy moze byc self employed.

Problem w tym, ze pracujac dla 1 klienta nie mozna byc self employed.

Jest się wtedy pracownikem.

Takze, kto chce moze skorztsatc z linka :
                  esi2calculator.hmrc.gov.uk/esi/app/summary.page - i wydrukowac ankietę lub przynajmniej nr ref ankiety 27GDM2H7KX8YSN, zanieśc do Tax office - i odzyskac pieniadze.

Podatki pobiorą z EAPL, także bez obaw.

• marian.piastowski Re: european active projects 18.04.17, 02:11
      Pracowałem kiedyś w Leicester, i zjazd po tygodniu, bez podania powodu.A szkoda, bo robota super była.Jest tam taka suka, Małgorzata.Uważajcie na nią.Dawno to było, może ktoś ją ujebał w końcu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka